Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By markvag
Anonymous Founder έγραψε:Δεν μπορώ να μην σκέφτομαι πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα στην χώρα, αν μαζί με το διάγγελμα στο Καστελόριζο είχαν μπει capital controls σε κάθε μη εταιρικό τραπεζικό λογαριασμό. Τα δις χρημάτων που έχουν φύγει στην Ελβετία και στα στρώματα θα ήταν στις ελληνικές τράπεζες, τα 50 δις που πήγαν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, δεν θα ήταν στο χρέος, τα προβλήματά μας θα ήταν μικρότερα μόνον και μόνον από μια τέτοια κίνηση.
Κάτι τέτοιο θα έπρεπε να είχε κάνει ο ΓΑΠ τότε και μαζί να διεκδικήσει κάτι βιώσιμο στο χρέος (μαζί με μέτρα, προφανώς με έλλειμα >10% θα πάρεις μέτρα δεν γίνεται διαφορετικά).
Πριν πεταχτεί κανένας, δεν λέω πως ο ΣΥΡΙΖΑς τώρα κάνει το σωστό, ουσιαστικά σύρθηκε σε αυτή την κατάσταση. Μιλώ για τις πρωτοβουλίες που θα έπρεπε να πάει ένας σοβαρός ηγέτης όταν έπρεπε.
:(

Έδωσες και την απάντηση στο γιατί δεν έγινε τίποτα...
Άβαταρ μέλους
By GeorgT
#130614 οχι γιατι άσχετα αν εσυ το στέλνεις ΣΚ, σήμερα γίνεται η αποστολή απο τον υπάλληλο οπότε άκυρο!

θα ανοίξουν 70 Εθνικες τράπεζες για να δοθούν οι συντάξεις λενε τώρα!
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Bayern7 έγραψε:
saxon_747 έγραψε:
thednick έγραψε:
thednick έγραψε:Πάντως δε βλέπω τον λόγο για τον οποίο δεν επιτρέπεται η μεταφορά χρημάτων σε λογαριασμό χρεωστικής, αν αυτό είναι το πρόβλημα που αντιμετώπισες. Από ότι καταλαβαίνω για τις προπληρωμένες ισχύει ο περιορισμός.

Ενδεχομένως να κάνω λάθος γιατι στο ΦΕΚ αναφέρει "Κατά την τραπεζική αργία δεν μπορεί να διενεργηθεί καμία άλλη τραπεζική εργασία." και για το e-banking λέει

δ) συναλλαγές από απόσταση (ηλεκτρονικής τραπεζικής − Web Banking − ή συναλλαγές διά της τηλεφωνίας), για πληρωμές στο εσωτερικό της χώρας, δηλαδή για πληρωμές σε πίστωση λογαριασμού που τηρείται στην Ελλάδα.

Αυτό περιλαμβάνει και μεταφορές χρημάτων μεταξύ λογαριασμων άραγε ή μονο πληρωμές?

Μολις πλήρωσα προμηθευτή μου (εγχώριο) χωρίς πρόβλημα μέσω Εθνικής (μεταφορά απο λογαριασμό σε λογαριασμό μέσω ebanking).

Στην ίδια τράπεζα;
Αμα είναι σε διαφορετική τράπεζα και μπήκαν τα λεφτά στον άλλο, τότε είναι σημαντικη πληροφορία.
Αλλιώς 0.

Στην ίδια τράπεζα. Σε διαφορετική τράπεζα θα πρεπει να γίνει clearing -> όταν ανοίξουν οι τράπεζες.
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
#130628 Κλαιν μαιν δλδ.

Εγώ να ρωτήσω κάτι άλλο που (στο φτωχό μου μυαλό) μου φαίνεται περίεργο.
Γιατί το όριο ανάληψης δε γίνεται ας πούμε εβδομαδιαίο. Αντί για 60 ευρώ ανά ημέρα να μπορείς να σηκώσεις 400 ας πούμε κάθε βδομάδα, με τη μία.
Για έναν νοικοκυραίο :shifty: με οικογένεια, ένα γέμισμα να κάνει στο αμάξι, να πάει σούπερ και να του μείνουν και 5 παράδες στην άκρη για τσιγάρα μπλαμπλα το 150άρι δε φτάνει ούτε για ζήτω. Πρέπει να πάει 3 φορές στην τράπεζα.
Τόσο για τον πέοντα είναι οι τράπεζες μας που ούτε αυτό δε μπορούν να σηκώσουν; Κάθε πρωί δλδ ανοίγουν και λένε θα τη βγάλουμε τη μέρα σήμερα ή θα καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#130630 Το όριο των 60€ αφορά μετρητά, κοινώς χαρτάκια.
Αν ένας οικογενειάρχης πάει στο σουπερμάρκετ, μπορεί ν' αγοράσει ψώνια 200€ και να πληρώσει με χρεωστική ή πιστωτική.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
Anonymous Founder έγραψε:Το όριο των 60€ αφορά μετρητά, κοινώς χαρτάκια.
Αν ένας οικογενειάρχης πάει στο σουπερμάρκετ, μπορεί ν' αγοράσει ψώνια 200€ και να πληρώσει με χρεωστική ή πιστωτική.

Δυστυχώς δεν ισχύει, έχω τουλάχιστον 5 φίλους/συνεργάτες που δεν μπόρεσαν να πάνε ούτε s/m, ούτε βενζινάδικο. Δεν ξέρω αν αυτό γίνεται με σωστή βάση ή με ψεματάκια, αλλά έτσι είναι δυστυχώς...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
The Ace έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Το όριο των 60€ αφορά μετρητά, κοινώς χαρτάκια.

Δυστυχώς δεν ισχύει, έχω τουλάχιστον 5 φίλους/συνεργάτες που δεν μπόρεσαν να πάνε ούτε s/m, ούτε βενζινάδικο. Δεν ξέρω αν αυτό γίνεται με σωστή βάση ή με ψεματάκια, αλλά έτσι είναι δυστυχώς...

Γιατί δεν ισχύει;; Επειδή δεν μπόρεσαν οι φίλοι σου ;; Η γυναίκα μου πως έβαλε βενζίνη, ψώνισε στο Σ/Μ και πλήρωσε με κάρτα ;;;
Βασικά της είπα από χθες να χρησιμοποιεί κάρτα στις συναλλαγές ώστε να έχουμε τα μετρητά για καβάντζα .
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#130645 Και οι δικοί μου συνάδελφοι απέναντί μου στο γραφείο δεν μπόρεσαν ούτε s/m ούτε βενζινάδικο να πληρώσουν με κάρτα. Άρα για μένα και τον κόσμο που έχω απέναντί μου και μιλάω άμεσα, δεν ισχύει. Προφανώς έχεις διαφορετική εμπειρία, καλώς την έχεις....
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#130682 Κι εγώ για βενζίνη σήμερα cash αναγκάστηκα κι έδωσα. Κάρτες ούτε γι αστείο.... (όπανα γτμπσπ)
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#130687 O βενζινάς αν μέχρι χθες δεχόταν κάρτα, όφειλε να δέχεται και σήμερα. Αν όχι, τότε δεν βάζεις σε αυτόν, πας παρακάτω. Γιατί κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να βρεθούν με ΠΟΛΛΑ χαρτονομίσματα στα χέρια, just in case... :ninja:
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#130692 Το άσχημο είναι ότι σ' αυτόν και μόνο βάζω τα τελευταία 10 χρόνια και τον εμπιστεύομαι (εκεί που άλλοι έκλεβαν ή/και νόθευαν). Οπότε χαλάλι του...
(για να είμαι ειλικρινής όμως, αν ήξερα ότι άλλοι δέχονται κάρτες θα έτρωγε άκυρο).