Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
bujinkan έγραψε:Το απολυτο powerbank!!!!
https://www.powertraveller.com/en/shop/ ... ergorilla/
Image

Αυτό βάζει μπρός και το αυτοκίνητο: http://shop.antigravitybatteries.com/micro-start-xp-1/

Image
Άβαταρ μέλους
By Cosmonaut21
#26792 Είπα να κάνω σήμερα ό,τι μου είπατε αλλά υπήρξε ένα θέμα και δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ.Το ανεμιστηράκι καλύπτεται από ένα πλαστικό γύρω γύρω το οποίο το συγκρατούν 4 βίδες με ελατήριο. Πιέζοντας τες με το κατάλληλο κατσαβίδι δεν έλεγαν να γυρίσουν. Έριξα λίγο wd40 και πάλι όμως προσπάθησα δίχως αποτέλεσμα.
Άβαταρ μέλους
By bill33
drdino έγραψε:
axel12p έγραψε:
corsair έγραψε:
The Ace έγραψε:
Cosmonaut21 έγραψε:Για περίπου ένα χρόνο τώρα κάνει αρκετό θόρυβο το ανεμιστηράκι της κάρτας γραφικών.Το καθάρισα αλλά δεν έστρωσε.Λέτε να υπάρχει κάποιο πρόβλημα? Όλα δουλεύουν κανονικά μέχρι τώρα.

Τι πρόβλημα να υπάρχει ρε συ ? :lol: Ανεμιστηράκι είναι, θα τα παίξει. Ρίξτου κανά WD μήπως και έρθει στα ίσα του (ή αν έχεις σιλικόνη με nozzle), αλλιώς ψάξε να βρεις ένα παρόμοιο και βάλτο (δώσε 3-4 ευρώ παραπάνω αν θες να είναι και καλούτσικο)

Το WD ειναι απολυτα προσωρινο και θα γινει μετα χειρότερο επειδη θα κατσει η σκονη πανω του. Αν δεν μπορει να βρει ιδιο ανεμιστήρα, ισως ειναι καλυτερα να αφήσει μια ψυκτρα πανω και να βάλει εναν αλλο μικρο ανεμιστηρα να φυσα προς την μερια της ψυκτρας.

Γενικα καντε λιγο τον Mcgyver με κάτι τετοια, οταν δεν υπαρχουν καλές λύσεις.

Εικόνα

Αρκετά ανεμιστηράκια έχουν ένα αυτοκολλητάκι ή ένα καπάκι στο κέντρο τους, το οποίο ανοίγεις και του ρίχνεις μια σταγόνα λάδι (εγώ χρησιμοποιώ λάδι ραπτομηχανής singer). Στην συνέχεια ξανά κλείνεις το καπάκι/ αυτοκόλλητο και όλα ΟΚ. Με αυτό τον τρόπο δεν υπάρχει περίπτωση να μπει σκόνη εκεί μέσα ;-)

This.

Κι εγώ τέτοιο λάδι έχω :lol:

Η μάνα σας το ξέρει; :lol:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#26854 Σήμερα πρώτη επαφή με το XPS 13 που είχα παραγγείλει για εταιρικό: τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, το μηχανάκι είναι απίστευτο. :inlove:
Η βλακεία είναι πως τελικά ο 128άρης SSD είναι λίγος, γιατί εκμεταλεύσιμα είναι μόνον τα 100, γιατί τα άλλα τα δεσμεύει για restore partition κλπ...
:vava:
Θα ζήσουμε και με αυτό! :metalo:
Κατά τ' άλλα, FullHD touch οθόνη (που τελικά και το touch δεν είναι τόσο ηλίθιο όσο νόμιζα, όταν χαζεύεις στο net, είναι πολύ βολικό...), τέλειο φινίρισμα, πανάλαφρο και εξαιρετική κατασκευή. Πρόβλημα βέβαια πως τα πάντα είναι ενσωματωμένα και αν θέλεις ν' αλλάξεις το οτιδήποτε, πρέπει να ανοίξεις το πίσω καπάκι!
:vava: :s_empathy :s_hang
Άβαταρ μέλους
By drdino
#26860 Ανοίγει πανεύκολα. :) Κατά τα άλλα συμφωνώ για τον ssd, γι'αυτό εγώ πήρα το μοντέλο με τα 256 Gb (και τον i7-4650 u, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα :lol: ).
Άβαταρ μέλους
By corsair
drdino έγραψε:Ανοίγει πανεύκολα. :) Κατά τα άλλα συμφωνώ για τον ssd, γι'αυτό εγώ πήρα το μοντέλο με τα 256 Gb (και τον i7-4650 u, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα :lol: ).

ναι, πες του ομως για τα triggers που εχει και θα τον πετάξουν εκτος εγγυησης... Μην λες τα μισα!
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Chris έγραψε:Έχω μια στήλη στο excel με διάφορες τιμές. Θέλω να αριθμηθούν οι τιμές αυτές από την μεγαλύτερη στη μικρότερη, είτε με αντικατάσταση, είτε με πρόσθεση μια στήλης δίπλα της. Γίνεται?
Παράδειγμα (προσέξτε ότι θέλω οι ίδιες τιμές να πάρουν τον ίδιο αύξοντα)
τι έχω___τι θέλω
56________3
42________4
68________2
90________1
42________4
38________5
Αν κατάλαβα καλά η σωστή απάντηση είναι η εντολή RANK που χρησιμοποιείται ως εξής =RANK(BL3,BL3:BL32)
όπου BL3 είναι το πεδίο που έχεις την τιμή και BL3:BL32 είναι το εύρος των διαθέσιμων τιμών δηλαδή η στήλη ολόκληρη.
Η δυσκολία που δεν θυμάμαι είναι πως θα αντιγράψεις την εντολή ώστε να αλλάζει το πρώτο τμήμα αλλά να μένει ατόφιο το δεύτερο....
Τη χρησιμοποίησα σε ένα εξελάκι με νίκες και σκορ φόρμουλα ένα και μου δείχνει ποιος είναι πρώτος δεύτερος κλπ.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#26921 Βάζοντας $ εκατέρωθεν των αριθμών του εύρους (BL$3$:BL$32$); Θα το δω κι όταν βρεθώ σε pc.

<
Άβαταρ μέλους
By soch
#26922 Χρησιμοποιώ εδώ και 2 περίπου μήνες το υβριδικό laptop/tablet Dell XPS 12 Duo Convertible (i5-4200U/4GB/128GB SSD)
Εικόνα
Κυρίως σερφάρισμα και εφαρμογές γραφείου.
Το μηχανάκι τα σπάει! Ανοίγει πολύ γρήγορα (σε 5 δευτερόλεπτα από το πάτημα του ON είμαι στην αρχική οθόνη των Windows 8.1) και δουλεύει αρκετά καλά. Το μέγεθος ιδανικό για να το δουλέψω ακόμα και στα πόδια μου, ενώ η απόκριση της οθόνης όταν το γυρνάω σε tablet είναι άμεση. Σαν tablet είναι βαρύ, δεν το κρατάω με το ένα χέρι συνέχεια αλλά μπορώ να το κάνω όσο χρειάζεται.
Η τιμή είναι τσουχτερή (από 1.100€) αλλά δικαιολογείται για κάποιον που θέλει 2 σε 1, αφου τα κάνει όλα και τα κάνει καλά.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
soch έγραψε:Χρησιμοποιώ εδώ και 2 περίπου μήνες το υβριδικό laptop/tablet Dell XPS 12 Duo Convertible (i5-4200U/4GB/128GB SSD)
Εικόνα
Κυρίως σερφάρισμα και εφαρμογές γραφείου.
Το μηχανάκι τα σπάει! Ανοίγει πολύ γρήγορα (σε 5 δευτερόλεπτα από το πάτημα του ON είμαι στην αρχική οθόνη των Windows 8.1) και δουλεύει αρκετά καλά. Το μέγεθος ιδανικό για να το δουλέψω ακόμα και στα πόδια μου, ενώ η απόκριση της οθόνης όταν το γυρνάω σε tablet είναι άμεση. Σαν tablet είναι βαρύ, δεν το κρατάω με το ένα χέρι συνέχεια αλλά μπορώ να το κάνω όσο χρειάζεται.
Η τιμή είναι τσουχτερή (από 1.100€) αλλά δικαιολογείται για κάποιον που θέλει 2 σε 1, αφου τα κάνει όλα και τα κάνει καλά.

Εγώ έχω πάρει ένα Τ100, που επίσης κάνει τα πάντα, και τα κάνει από καλά εώς αρκετά καλά. Δεν έχει Super duper υλικά, απλή HDReady ανάλυση, και μόνο 32GB SSD (αν και υπάρχει έκδοση με 64GB και 500αρη HDD στο πληκτρολόγιο), αλλά για 350€ απλά δεν υπάρχει καλύτερη και πιο τίμια πρόταση παγκοσμίως :metalo:
Άβαταρ μέλους
By soch
#26947 Το Asus T100 έχει 2,5 ίντσες μικρότερη οθόνη (20% διαφορά), διαφορετικό επεξεργαστή (atom vs i5) και μικρότερο SSD. Επίσης δεν ξέρω αν μπορεί να πάρει εξωτερικό CD/DVD και adaptor για ενσύμρατο δίκτυο. Τα 2 τελευταία στα γράφω όχι απλά για να διαφωνήσω αλλά γιατί τα πήρα σαν έξτρα στο Dell καθώς τα χρειάζομαι.
Από την άλλη, το μοντέλο με 64GB SSD + 500GB και πληκτρολόγιο είναι γύρω στα 500€, πολύ καλή τιμή για 2 σε 1. Αν είναι και γρήγορο είναι πολύ καλή πρόταση.
Το Τ300 που είναι στο επίπεδο του Dell έχει παραπλήσια τιμή (από 1.000€).
Άβαταρ μέλους
By The Ace
soch έγραψε:Το Asus T100 έχει 2,5 ίντσες μικρότερη οθόνη (20% διαφορά), διαφορετικό επεξεργαστή (atom vs i5) και μικρότερο SSD. Επίσης δεν ξέρω αν μπορεί να πάρει εξωτερικό CD/DVD και adaptor για ενσύμρατο δίκτυο. Τα 2 τελευταία στα γράφω όχι απλά για να διαφωνήσω αλλά γιατί τα πήρα σαν έξτρα στο Dell καθώς τα χρειάζομαι.
Από την άλλη, το μοντέλο με 64GB SSD + 500GB και πληκτρολόγιο είναι γύρω στα 500€, πολύ καλή τιμή για 2 σε 1. Αν είναι και γρήγορο είναι πολύ καλή πρόταση.

Προφανώς έχει διαφορές ρε συ, λογικό δεν είναι για 350€ ? Αλλά για 350€ παίρνεις κομπλέ σύστημα :thumbsup:
Έχει ένα USB3 port, και άρα η επεκτασιμότητά του είναι λίγο περιορισμένη, αλλά παίρνει τα πάντα. Το είχα σχεδόν 6 μήνες στο γραφείο μου για desktop δουλειάς, με keyb+mouse, ethernet adapter, εξωτερικό σκληρό και σύνδεση με το κινητό (με ένα USB3 hub). Απλά όταν αρχίζουν τα πραγματικά ζόρια (υψηλές αναλύσεις σε παιχνίδια, πολλά tabs σε browsers ταυτόχρονα, πολλά Office docs/xls/ppts ανοιχτά), δείχνει ότι ο Baytrail και η HD4K έχουν όρια που σε επαναφέρουν στην πραγματικότητα.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#26951 Κάνω έναν έρανο να πάρω ένα Surface Pro 3. :inlove: :inlove:
Όποιος θέλει να συνεισφέρει για να βελτιώσει το moderating μου PM me! :s_tongue