Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimik
#864119 Όπως και όλα τα δύσκολα πράγματα θέλει απλά λίγο καιρό υπομονή μέχρι να χτιστεί η συνήθεια.
Μετά το να μην πας σου φαίνεται περίεργο αλλά οι περισσότεροι τα έχουν παρατήσει νωρίτερα.

Ξυπναώ 6:15 και γυρίζω σπίτι 19:00+ αφού έχω πάει και 1-1:30 γυμναστήριο, 3 φορές καθημερινή και μια Σάββατο πρωί.
Άβαταρ μέλους
By otso
dimik έγραψε:Όπως και όλα τα δύσκολα πράγματα θέλει απλά λίγο καιρό υπομονή μέχρι να χτιστεί η συνήθεια.
Μετά το να μην πας σου φαίνεται περίεργο αλλά οι περισσότεροι τα έχουν παρατήσει νωρίτερα.

Ξυπναώ 6:15 και γυρίζω σπίτι 19:00+ αφού έχω πάει και 1-1:30 γυμναστήριο, 3 φορές καθημερινή και μια Σάββατο πρωί.

Θα μπορουσε να αντικατασταθει με εξωσυζυγικη σχεση.
Άβαταρ μέλους
By dimik
otso έγραψε:
dimik έγραψε:Όπως και όλα τα δύσκολα πράγματα θέλει απλά λίγο καιρό υπομονή μέχρι να χτιστεί η συνήθεια.

Θα μπορουσε να αντικατασταθει με εξωσυζυγικη σχεση.
Είναι κόλπο otso των γυναικωνε για να μην έχεις κουράγιο για τίποτα

< >
Άβαταρ μέλους
By Chris
Sijune21 έγραψε:Πως μπορει να εξηγηθει η μη ορεξη,διαθεση,κινητρο για μη γυμναστικη και να βρισκεις συνεχεια δικαιολογιες για να μην πας ουτε ενα 45λεπτο?

Εμενα αυτο μου φαινεται απολυτα φυσιολογικο. Ή, οπως λεει κι ο οτσο, αν ειναι να ταλαιπωρεισαι, καλυτερα με γκομενα παρα του γυμναστηριου αναμεσα σε μια κανονικη ζωη με υποχρεωσεις, τρεξιματα, κλπ.
Άβαταρ μέλους
By socratesn

Αυτό ακριβώς.
Όσο αποτελεί κάτι "ιδιαίτερο" το να σηκωθείς να πάς για οποιαδήποτε άσκηση, είναι αδύνατο να βρεις το κίνητρο να πας. Ειδικά τον πρώτο καιρό που το σώμα σοκάρεται, προφανώς θα είσαι unmotivated, όλο το σώμα θέλει να αποφύγει τον πόνο :lol:
Ωστόσο, άπαξ και ξεπεραστεί αυτό το στάδιο και ενταχθεί σ' ένα πλαίσιο ρουτίνας/συνήθειας η γυμναστική, εκεί οριακά νιώθεις άρρωστος αν ΔΕΝ πας.

Για μένα sijune21 κόψε το overthinking, κόψε το να σκέφτεσαι αν είσαι λογικός ή τεμπέλης ή άνευ κινήτρου και απλά πήγαινε. Ποτέ δε θα ρθεί το τόσο σημαντικό κίνητρο που όλοι ελπίζουμε να έρθει ώστε να μας ενεργοποιήσει. Με ό,τι ρυθμό θες, οσο λίγο ή πολύ αντέχεις, απλά πήγαινε μέχρι να πάψει να αποτελεί απόφαση το να πας.
Σε έναν μήνα δε θα χεις καμία σχέση με τον άνθρωπο που είσαι σήμερα.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#864138 Επίσης η αρχή είναι το 75% του παντός.

Πολλοί όταν ακούν τη λέξη γυμναστήριο/γυμναστική σκέφτονται κάποιον σα το Σούλη στο Εκμεκ Παγωτό να τους βάζει να κάνουν κάμψεις και εξοντωτικές προπονήσεις τυπου Ροκι 4 στη Σιβηρία.

Ακόμα και μισή ώρα βασικές ασκήσεις στο σπίτι είναι μια πολύ καλή αρχή, πολύ καλύτερη από το να μείνεις στο μηδέν και να το σκέφτεσαι.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#864151 Αυτό^

Γενικά δεν χρειάζεται αυτοτιμωρια, 3 20λεπτα την εβδομάδα αντιστάσεις και 8000+ βήματα την μέρα είναι αρκετά για να πάρεις το μεγαλύτερο μέρος των πλεονεκτήματων τις γυμναστικής.
Από εκεί και πέρα όταν χτίσεις την συνήθεια μπορείς να γίνεις και πιο μερακλής με τις προπονήσεις σου εφόσον έχεις τον χρόνο, τότε θα κερδίσεις και το άλλο 30% της αποτελεσματικότητας και θα βλέπεις και πιο γρήγορα αποτελέσματα.

Το μυστικό είναι στην προπόνηση με αντιστάσεις ακόμα και τα 5-10 σετ που θα κάνεις στο 20 λεπτό να είναι ζορικα, να μην ξεπέτας με ευκολία 15 επαναλήψεις με 2,5 κιλά και μετά νομίζεις ότι γυμναστηκες αλλά ότι κάνεις να φτάνεις μέχρι το σημείο που θα βγαίνουν 2-3 επαναλήψεις ακόμα με το ζόρι.

Με λίγα λόγια βρες ένα γυμναστήριο πολύ κοντά στο σπίτι και φρόντισε να πετάγεσαι όταν δεν έχεις κάτι να κάνεις για ένα μισάωρακι

< >
Άβαταρ μέλους
By Sijune21
socratesn έγραψε:Για μένα sijune21 κόψε το overthinking, κόψε το να σκέφτεσαι αν είσαι λογικός ή τεμπέλης ή άνευ κινήτρου και απλά πήγαινε. Ποτέ δε θα ρθεί το τόσο σημαντικό κίνητρο που όλοι ελπίζουμε να έρθει ώστε να μας ενεργοποιήσει. Με ό,τι ρυθμό θες, οσο λίγο ή πολύ αντέχεις, απλά πήγαινε μέχρι να πάψει να αποτελεί απόφαση το να πας.
Σε έναν μήνα δε θα χεις καμία σχέση με τον άνθρωπο που είσαι σήμερα.

Aυτο που θα σας πω και ειχε δουλεψει για ενα διαστημα,το 2020-2021 στις καραντινες,πηγαινα και εκανα περπατημα,η εκανε τζοκινγκ μετρωντας τις θερμιδες που κανω,χωρις να με ενδιαφερει συγκεκριμενος στοχος η να βαζω χρονικους περιορισμους,ειχα κοψει αρκετα τα σαβουροφαγητα και προσεχα τα βραδυνα μου,εχασα σχετικα γρηγορα και ευκολα κιλα μονο με αυτο,δεν πιεσα τον εαυτο μου,ηρθε απο μονο του και οσο επεφτα σε κιλα τοσο μου αρεσε ωστε να συνεχιζω να το κανω,ομως οταν τελειωσαν οι αναστολες στις δουλειες και επεστρεψα σε κανονικους ρυθμους,σταματησα αποτομα,οποτε,αποτομα επεστρεψα στο βαρος που ημουν.
Άβαταρ μέλους
By Sijune21
#864190 Τα τελευταια δυο χρονια,πεταξα δυο 150ευρω για συνδρομες σε γυμναστηριο κοντα στο σπιτι μου,στα 5-7 λεπτα με τα ποδια δλδ,ξεκινουσα πρωτο,δευτερο μηνα,μετα εβρισκα δικαιολογιες,την κουραση,τον καιρο,την βαρεμαρα και δεν πατουσα για καιρο.
:x

Δεν τα πηγαινω τοσο καλα με την μετρηση θερμιδων,με ζυγαριες κουζινας,η να μετραω το τελευταιο γραμμαριο για μια υπολογισμενη σε θερμιδες διατροφη.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#864194 Άρα δεν είσαι έτοιμος ούτε να γυμναστεις ούτε να αδυνατίσεις.

Όταν εδραιωθεί στην ψυχολογία σου και είσαι έτοιμος να κάνεις τις απαραίτητες θυσίες ξεκινά να το ψάχνεις, είναι πολύ ευκολότερο από όσο φαντάζεσαι απλά θέλει μια κάποια πειθαρχία και συνέπεια.

Ούτε ζυγισματα, ούτε στερητικες δίαιτες, ούτε κοπανημα στα γυμναστηρια με τις ώρες.

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#864195 Η αρχή είναι σημαντική. Αλλά θέλει και τακτική συνέχεια. Χωρις υπερβολές γιατί θα "καείς".
Για να μη νιώθεις κουρασμένος έχει σημασία ο ύπνος, η διατροφή/ενυδάτωση και βέβαια πρόβλεψη για χρόνο αποκατάστασης. Κατά την άσκηση προκαλείς ζημιά, καταστροφή μυικών ινών. Τότε που δεν ασκείσαι αλλά ξεκουράζεσαι είναι που ο οργανισμός κάνεις τις μετατροπές/βελτιώσεις που θα προκύψουν από την άσκηση.
Και μετά από λίγο μαθαίνει το σύστημα και είναι σχεδόν αστείο ότι αν τύχει να μην ασκηθείς για λίγες μέρες σου λείπει και θέλεις να κάνεις κάτι. Όποτε πάω Ελλάδα που είμαι με αυτοκίνητο (οπότε δεν κάνω ποδήλατο κάθε μέρα) αρχίζει και με πιάνει ένας εκνευρισμός, μια ανησυχία, έχω τον ακάθιστο. Και μου φεύγει όταν το ρίξω στο τρέξιμο.
Άβαταρ μέλους
By Sijune21
#864572 Θα ξεκινησω μια προσπαθεια αυτο το μηνα και ελπιζω σε 3 μηνες να εχω καταφερει να πεσω σε κιλα,περιπου 8-10 κιλα.Ειναι challenge η αρχη παντα,εχει μια δυσκολια,αλλα εχω ξαναχασει κιλα πιο ευκολα αλλες φορες,δεν ξερω γιατι κολλησα,ισως επηρεαστηκα απο διαφορα πραγματα,για να δουμε τι θα καταφερω.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Sijune21 έγραψε:....αλλα εχω ξαναχασει κιλα πιο ευκολα αλλες φορες,δεν ξερω γιατι κολλησα,ισως επηρεαστηκα απο διαφορα πραγματα,...
Όσο μεγαλώνουμε τόσο πιο δύσκολο είναι. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι. Ακολουθούν μερικοί βασικοί.
- Όσο μεγαλώνουμε τόσο χάνουμε μυική μάζα (που είναι αυτό που καίει θερμίδες). Άρα η ίδια άσκηση καίει λιγότερες θερμίδες. Και βέβαια πέφτει και ο λεγόμενος βασικός μεταβολισμός (πόσες θερμίδες καίμε ακόμα κι όταν δεν ασκούμαστε).
- Ένας ακόμα λόγος είναι η μείωση της τεστοστερόνης. Που βοηθάει στο να φτιάξουμε μύες και στο να δουλεύουν καλύτερα.
- Μεγαλώνοντας συνήθως έχουμε περισσότερες έννοιες, υποχρεώσεις κλπ >>> στρες. που επηρεάζει ορμόνες, δημιουργείται κατάσταση που μοιάζει με ήπια χρόνια φλεγμονή και πάει λέγοντας.
Και άλλα διάφορα...
Άβαταρ μέλους
By Sijune21
#871377 Επειδη εχω κυλιωμενο ωραριο,6-2,2-10,10-6,η θα τρωω νωρις μεσημεριανο,η θα τρωω αργα βραδυνο και ενδοιαμεσα οτι ωρα κατσει,καθως δεν υπαρχουν διαλλειματα.Θελει στοχο,προγραμματισμο,αυτοπειθαρχεια,διαθεση,κινητρο,απο αυτα μου λειπουν τα 3 το λιγοτερο.