Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
Anonymous Founder έγραψε:Έχω βάλει εγώ Potenza RE720 σε Lancia Y, 86 hp και με δείκτη ταχύτητας V.
Και οι δύο είμαστε (ήμασταν) λάθος όμως, για το δικό μου ήταν εντελώς ακατάλληλο λάστιχο, γιατί και στην τελική του να πηγαίνεις δεν ζεσταίνεται ποτέ και φαντάζομαι το ίδιο ισχύει και για το δικό σου. Απλά έχεις διαλέξει ακατάλληλο λάστιχο και φοβάμαι πως μόνον χάνεις και δεν κερδίζεις.

Το RE050 είναι άλλη κατηγορία τελείως. Αν και έχω τρομερό παράπονο όταν είναι κρύο. Γλίστρα απίστευτα. Όταν ζεσταθεί (βλ. ταξίδι με υψηλές ταχύτητες) είναι μια χαρά. Σε 1-2 περιπτώσεις οριακού φρεναρίσματος (βλ. παπάκι που περνάει το STOP χωρίς αύριο ή κατσίκα που καβάλησα το φρένο και σωθήκαμε τελικά, αλλά όχι η κατσίκα) έχει δείξει τι πραγματικά αξίζει. Το RE720 το φορούσα παλαιότερα. Το είχα σκίσει σε δύο περιπτώσεις και, εκεί που χρειάστηκε, ήταν μαζί μου. Τώρα θα πάω για Turanza και πάλι, μιας και Σεπτέμβριο αλλάζω λάστιχα (έχουν 3 χρόνια αυτά, ευτυχώς τα 2 ήταν μέσα στο parking για 8-9 μήνες το χρόνο). Η επιλογή ήταν συνειδητή καθώς, τότε που το έβαλα, έκανα ακόμη ταξίδια (ακόμη και Αθήνα - Θεσσαλονίκη), οπότε το υψηλές ταχύτητες, δηλαδή το 150-200 (βλ. σχετικά βίντεο με τα τελικιάσματα στο Αθήνα - Θεσσαλονίκη), ήταν μέσα στην ημερήσια διάταξη και χρειαζόμουν λάστιχο που να αντέχει αυτές τις ταχύτητες άνετα και όχι οριακά (τα Η πάνε μέχρι 210).

Anonymous Founder έγραψε:Είμαστε σε ίδια ηλικία, εγώ δεν έχω γυναίκα, δεν έχω παιδί και έχω οδηγήσει πολλές φορές, πολύ γρήγορα. Δεν σου το παίζω ηθικολόγος λοιπόν. Ακόμη και σήμερα, μπορεί να οδηγήσω αντικοινωνικά καμιά φορά, ενώ οδηγώ και μηχανή, που και να θέλεις, κάποιες φορές τα όρια ταχύτητας τα παραβιάζεις για πλάκα, ούτως ή άλλως.
Αντιλαμβάνομαι πολύ καλά λοιπόν την περίπτωση, αντιλαμβάνομαι πως σε όλους μας αρέσει λίγο το ρίσκο (κάποτε έκανα το Πάτρα-Αθήνα με Zastava σε άθλια κατάσταση σε 1.5 ώρα), και προφανώς δεν θα σου πω "μην τρέχεις", γιατί κι εγώ δεν θα το κάνω.
Θα σου πω όμως ένα "μπαμπά μην τρέχεις". Και θα σου εξηγήσω τους λόγους:
-Αν είσαι/είμαι μόνος και κάνω |λογοκρισία|, το αποτέλεσμα θα βαραίνει μόνον εμένα. Τα ήθελα και τα έπαθα.
-Αν είσαι με άλλον και κάνεις |λογοκρισία| και πάθει κάτι ο άλλος, οι τύψεις θα σε βασανίζουν για πάντα. Δεν θα είναι απλώς μια |λογοκρισία|, είναι μια |λογοκρισία| που χτύπησε τον άλλον, αυτόν που σε εμπιστεύθηκε μπαίνοντας στο αυτοκίνητό σου.
-Αν ο άλλος είναι η γυναίκα σου, εξ ορισμού ένας μη τυχαίος άνθρωπος, που υποθέτω αγαπάς, τότε το βάρος είναι ακόμη μεγαλύτερο.
-Αν ο άλλος, είναι το παιδί σου, υποθέτω, το βάρος μεγαλώνει εκθετικά (δεν έχω παιδί, υποθέσεις κάνω).

Γι' αυτό και δεν τρέχω γενικά κι αόριστα. Απλά, αυτή την φορά, ήθελα να ξεφύγω από το group των επικίνδυνων. Για να το κάνω αυτό ή θα έπρεπε να πάω με 70 ή με 120. Διάλεξα το 2ο, τους έβγαλα από την μέση και ησύχασα για το υπόλοιπο ταξίδι. Εκτός των δύο σημείων που ανέβασα όλα τα υπόλοιπα ήταν ελεγχόμενα. Ακόμη και με το φορτηγό είχα δει ότι ήθελε να με αφήσει. Δεν εκβίασα κάτι. Πέρασα χαλαρά σε σημείο που έβλεπα ότι δεν υπάρχει λόγος να κάνει έστω και 1cm αριστερά. Αν ανεβάσω δε και το υπόλοιπο βίντεο (αυτό πρέπει να το βάλω σε ταχύτητα x1000, τόσο βαρετό που είναι) θα δεις ότι πηγαίνω στη σειρά μου με 80-100 (φάγαμε και ένα μποτιλιάρισμα 5-10min), όπως οι υπόλοιποι. Εννοείται ότι λόγω γυναίκας και παιδιού θα πας πιο χαλαρά. Αν δεις το 1ο βίντεο πηγαίνω γρήγορα σχετικά (τα 140-150 δεν είναι και τρομερή ταχύτητα, για οποιοδήποτε αυτοκίνητο, αλλά τα 170+ είναι αρκετά), αλλά σε εντελώς άδειο δρόμο. Ένας λόγος που ημέρες με κίνηση δεν πηγαίνω από την κανονική Ε.Ο. είναι αυτό που γράφω χρόνια τώρα ότι με φοβίζει περισσότερο: 100++ και κολλητά στον μπροστά = 100% τρακάρισμα σε περίπτωση στραβής, χωρίς δυνατότητα αντίδρασης, ακόμη και ο θεός να κατέβει και να πιάσει το τιμόνι (εννοώ ο Senna).

Δεκτόν ότι είναι ρίσκο, αλλά δεν ήταν και τραγικό το ρίσκο. Το έγραψα, άλλωστε και μόνος μου. Οι πιθανότητες, όμως, ήταν αυξημένες για ζημιά σε 2 και μόνο σημεία, με 1ο και καλύτερο το 1ο, όπου πραγματικά δεν ήξερα από πού να φύγω για να σωθούμε.

Anonymous Founder έγραψε:Και καταλήγω:
-Εντελώς φιλικά, το αυτοκίνητό σου ΔΕΝ είναι για τέτοια. Γιατί δεν προσφέρει την ασφάλεια που θα πρόσφερε κάποιο άλλο, που και το άλλο σε τέτοιο σκατόδρομο, δεν μπορεί να κάνει θαύματα. Το δικό μου έχει επίσης άλλα φρένα (6πίστονα εμπρός, ΑΤΕ blue racing υγρά, Goodridge σωληνάκια), έχει 225/40/18 Dunlop SportMAXX λάστιχα, έχει M-sport ανάρτηση, έχει 6 αερόσακους (που σίγουρα δουλεύουν γιατί είναι και πιο καινούριο), έχει καλύτερη άκαμψια και σασί, έχει και 170 ίππους μπας και βοηθήσει, αλλά ΟΛΑ μα ΟΛΑ αυτά που παρέθεσα, το κάνουν καλύτερο από το δικό σου μεν, αλλά ΔΕΝ με νομιμοποιούν να πάω πιο γρήγορα από εσένα, ούτε σαν εσένα. Γιατί υπάρχει και κάποιο όριο όπως καταλαβαίνεις. Ό,τι και να κάνεις, δεν μπορεί κανένα αμάξι να σε προστατέψει, όταν είσαι διαρκώς στο όριό του.

Εγώ δεν το βλέπω έτσι το πράγμα. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες στην εξίσωση. Και το Volvo ήταν καλύτερο αυτοκίνητο, αλλά ο οδηγός κοιμόταν και δεν έβλεπε το δρόμο (νεαρός ήταν και συζητούσε, άρα δεν πρόσεχε μπροστά). Το ζήτημα είναι να βρεις την χρυσή τομή ανάμεσα σε ταχύτητα, οικονομία, ασφάλεια, συνθήκες δρόμου, κατάσταση οχήματος, κατάσταση οδηγού και κυκλοφοριακές συνθήκες. Πολλές φορές θα πας πιο αργά από χειρότερα αυτοκίνητα για διάφορους λόγους. Κλασσικό παράδειγμα: Έχω ήδη αναφέρει ότι, πριν στρώσουν άσφαλτο στην Αντιρρίου - Ιωαννίνων (π.χ. στο Λουτρό) σε κάποια σημεία ήμουν πιο αργός από λεωφορεία και φορτηγά, απλά γιατί η sport ανάρτηση και το χαμηλό προφίλ των ελαστικών έκαναν το αυτοκίνητο να αναπηδά στον δρόμο σαν παραφουσκωμένη μπάλα στο τσιμέντο. Πολλές φορές θα θες να πας γρήγορα, αλλά δεν θα μπορείς. Άλλοτε θα βρεις συνθήκες και θα πας στο όριο και άλλοτε θα βρεις συνθήκες και θα πας για οικονομία. Π.χ. σε άδεια Ε.Ο. συζητώντας στο κινητό για κάποιο σοβαρό θέμα έκανα Αθήνα - Θεσσαλονίκη σε 7,5 ώρες, αφού πήγαινα με 90 στην Ε.Ο. και συνέχεια από παρακάμψεις, ενώ ο φορτιστής του κινητού είχε πάρει φωτιά και το BT Headset έμεινε από μπαταρία και το γύρισα σε ενσύρματο.

Με δύο λόγια: ένα καλό αυτοκίνητο σου δίνει τη δυνατότητα να πας με ίδια ασφάλεια, αλλά πιο γρήγορα, ή με μεγαλύτερη ασφάλεια σε ίδιο χρόνο. Μπορείς να τρέξεις όσο θες ή να πας όσο αργά θες, αρκεί να μην ενοχλείς τους υπόλοιπους χρήστες της οδού. Κάτσε δεξιά με 10 και δεν θα πω τίποτε. Άσε με να περάσω το φορτηγό, μιας και είμαι μπροστά στην σειρά και μετά πήγαινε με 300, δεν έχω πρόβλημα. Μην πας, όμως, αριστερά - δεξιά με 50 και με κλείνεις ή μην ανάβεις φώτα για να περάσω στην στροφή, επειδή θες να πας γρήγορα (ιδιαιτέρως όταν δεν θα κάνεις το ίδιο στη συνέχεια).

Anonymous Founder έγραψε:Δεν ξέρω λοιπόν γιατί το κάνεις. Δεν έχεις κάτι να αποδείξεις, έχεις; Στην τελική, αν εμείς οι δύο πηγαίναμε στον ίδιο προορισμό (είναι συχνά τα ταξίδια μας προς Ήπειρο απ' ότι έχω καταλάβει), δεν θα με πείραζε αν με περάσεις. Πιστεύεις πως αυτό θα σήμαινε πως το Astra σου είναι καλύτερο από το δικό μου; Μήπως ότι εσύ είσαι καλύτερος οδηγός από εμένα;
Το πρώτο σίγουρα όχι, το δεύτερο παίζεται, αλλά και τα δύο δεν έχουν σημασία.
Σημασία έχει να είσαι εσύ καλά και η οικογένειά σου. Τα υπόλοιπα είναι ασήμαντα.

Δεν έχω να αποδείξω τίποτε, σε αντίθεση με τους περισσότερους εδώ, αλλά και στο άλλο forum (μου έγραφε ένας: αν σε πάνε βόλτα μερικοί από εδώ θα τα κάνεις πάνω σου, πράγμα που φανέρωνε ότι το όλο ζήτημα ήταν: "εγώ την έχω μεγαλύτερη"). Άλλωστε, αν οδηγούσα έτσι μια Ferrari θα μου έλεγαν: έλα μωρέ, με τέτοιο αμάξι τα κάνουν όλοι αυτά. Τώρα που οδηγώ το Astra, όλοι λένε: πού πας με το καρυδότσουφλο; Ικανοποιημένους δεν τους αφήνεις ποτέ όλους και γι' αυτό έχω εξηγήσει πολλές φορές ότι δεν συμφέρει να δίνεις συνέχεια και το μόνο που λαμβάνεις να είναι φθόνος, κακεντρέχεια κτλ (βλ. αντίμετρα, σημεία με μπλόκα κτλ).

Anonymous Founder έγραψε:Μην εκβιάζεις την τύχη σου λοιπόν και την επόμενη φορά οδήγησε αμυντικά και όχι επιθετικά. Αν σε αγχώνουν οι υπόλοιποι γύρω σου, φρόντισε να κινείσαι σε δρόμους με λιγότερη κίνηση και απέφυγε την Κορίνθου-Πατρών. Η Αντίρριο-Ιωάννινα είναι παράδεισος εμπρός της. Μην λες όμως πως με την οδήγηση που είδαμε σε αυτό το βίντεο, κινδυνεύεις λιγότερο από το να οδηγείς αμυντικά.

Δεν είπα ότι κινδυνεύω περισσότερο όταν οδηγώ αμυντικά. Αυτό που έγραψα ήταν το εξής: κινδυνεύω περισσότερο για 5min και κάνω όλη την υπόλοιπη διαδρομή άνετα και χαλαρά. Αν δεν το ρισκάρω αυτό το 5λεπτο θα πηγαίνω καρότσι σε όλη την διαδρομή με τρομακτική αύξηση του κινδύνου σε όλο το μήκος της.

Για την Αντιρρίου - Ιωαννίνων, που την περνάω ως οδηγός 18 χρόνια τουλάχιστον και ως επιβάτης σχεδόν 39, θα σου πω ότι διαφωνώ. Η τωρινή Κορίνθου - Πατρών ίσως την ξεπερνάει, αλλά στο παρελθόν ήταν σε πολλές φάσεις τραγική. Να πηγαίνεις βράδυ με ταχύτητες απίστευτες με αυτοκίνητα το ένα κολλητά στο άλλο, προσπεράσματα χωρίς αύριο κτλ. Θυμάμαι (εδώ συνεχίζω αυτό που σου έγραψα πιο πάνω για το προσπέρασμα στην στροφή) έναν τύπο γύρω στα 60 με Ε200 να μου ανάβει τα φώτα να προσπεράσω νταλίκα ακριβώς μετά το Αγρίνιο, στο τέλος του χωριού Νεάπολη (εκεί που είχαν βάλει την 1η κάμερα), εκεί που έχει την στροφή. Ο ίδιος, φυσικά, στη συνέχεια, όσο κι αν του άναβα φώτα και του κόρναρα δεν προσπερνούσε σε στροφή και το έπαιζε γκαζιάρης μόνο στην ευθεία (μέχρι που έφαγε ένα προσπέρασμα σε σημείο που ήξερα ότι έχει χώρο και αυτός περίμενε έναν αιώνα να ξεκινήσει). Σκέψου αυτά να τα κάνεις με βροχή καρέκλες και να μην βλέπεις τίποτε μπροστά σου και χωρίς έρεισμα που φαρδαίνει το δρόμο, ώστε να έχεις πιθανότητες διαφυγής σε περίπτωση στραβής (βλ. παλιά Κορίνθου - Πατρών).

Τέλος πάντων. Έγραψες ένα άριστο κείμενο και, αυτά που ήθελες να πεις τα είπες άριστα, χωρίς προσβολές και με άριστη γλώσσα. Ένα μπράβο και ένα ευχαριστώ από εμένα. Δίδαξες πώς πρέπει να απαντάμε σε κάποιον, όταν διαφωνούμε μαζί του.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
axel12p έγραψε:Από που θα αποκτήσει ο Pipinos και ο κάθε Pipinos οδηγική παιδεία; Και αν δεν έχει ποιος θα τον συμμορφώσει, η ανύπαρκτη τροχαία; Όλοι στην Ελλάδα μπορούμε να πάρουμε δίπλωμα, κανείς δεν μας δείχνει πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε στον δρόμο, ενώ μπορούμε ως οδηγοί να κάνουμε ότι θέλουμε με ελάχιστες πιθανότητες να τιμωρηθούμε για αυτό.

Και δυστυχώς θα διαφωνήσω μαζί σου, γιατί θεωρώ πως η σωστή οδήγηση είναι θέμα και ικανοτήτων και μόρφωσης (οδηγικής παιδείας). Εμείς στην Ελλάδα δυστυχώς βασιζόμαστε μόνο στις ικανότητες, για την ακρίβεια ελπίζουμε να υπάρχουν!

Βάζεις στοίχημα για την μόρφωση (οδηγική παιδεία); Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα πει και ο giannik1977 για το θέμα...

elvet έγραψε:Μετά από τόσο κυνηγητό που έχει φάει ο Πιπίνος στη ζωή του (τον κυνηγούν moderators από φόρουμ, τον διώχνουν από άλλα φόρουμ, του κλέβουν τις πατέντες και τις επιστημονικές δουλειές, τον κατατρέχουν ζηλόφθονες συνάδελφοι εκπαιδευτικοί επειδή τους πήρε την γκόμενα, ακόμα και στο μπάσκετ τον τραυματίζουν σκόπιμα, και άλλα πολλά) λογικό είναι να οδηγάει σαν κυνηγημένος.

Με αναγκάζεις να τα γράφω πάλι.

1. Mod δεν με κυνήγησε. Με κυνήγησε admin στο bloka και στο myforumplus (ήταν το ίδιο και το αυτό άτομο). Είχαμε διαφωνία σε ένα θέμα σχετικό με αντίμετρα. Είμαστε σε άλλο forum πλέον [Mod]. Στο άλλο forum τα πράγματα είναι δεδομένα. Πολλοί οι μηχανικοί και εργολάβοι, τους χαλούσα την μανέστρα, οργάνωναν επιθέσεις με πρόθυμους βλάκες. Επιθέσεις που, εντελώς τυχαία, συνεχίζονταν και στο YouTube, την ίδια χρονική περίοδο.

2. Πατέντες δεν μου έχουν κλέψει γιατί δεν έχω. Το μόνο σχετικό που έχω είναι η περιγραφή λειτουργίας ενός μηχανήματος (η πατέντα ανήκει, προφανώς, στην εταιρεία) το οποίο εξήγησα (πρώτος παγκοσμίως) πώς δουλεύει (μιλάμε για πιστόλι laser της ΕΛ.ΑΣ.). Ένα paper μου "έκλεψαν", εννοώντας ότι είχα την ιδέα και κάποιος έξυπνος το έδωσε σε άλλους 3 να το βγάλουν νωρίτερα, οπότε πήγε χαμένος ο κόπος, ενώ τσακωθήκαμε άσχημα. Τα υπόλοιπα δεν αφορούν κανέναν.

3. Οι "συνάδελφοι" εκπαιδευτικοί με αντιπαθούσαν γιατί τους πείραζε που ενώ ήμουν τυπικός στα καθήκοντά μου, ήμουν ταυτόχρονα κοντά στους μαθητές (σήμερα κέρδισα άλλη μία κόντρα με τον καλύτερο σουτέρ του σχολείου), ενώ δεν έλεγα και λόγια πίσω από την πλάτη των άλλων, όπως κάνουν οι περισσότεροι. Η κοπέλα (νυν γυναίκα μου), λοιπόν, εκτίμησε το ότι ήμουν ευθύς, τίμιος, χωρίς να προσπαθώ να βάλω τρικλοποδίες στους άλλους και η προσέγγιση ήρθε φυσιολογικά. Τώρα, οι άλλοι ας δουν γιατί κάνουν βλακείες αφενός και αφετέρου βρήκαν άλλη γυναίκα, οπότε δεν υπάρχει νόημα να έχουν τέτοια στάση.

4. Στο μπάσκετ μου έχει τύχει πολλές φορές. Πρώτη φορά ακούς για παρόμοια περίπτωση; Έχω φίλο που σταμάτησε το άθλημα από τέτοιο λόγο: πάτημα πριν το άλμα = τέλος το γόνατο, όπως και άλλον φίλο που έσπασε χέρι με "κατά τύχην" σπρώξιμο κατά την κάθοδο από άλμα, ενώ κρατούσε την μπάλα. Ένα σοβαρό διάστρεμμα που είχα πάθει είχε έρθει σε μονό, όπου στο αντίπαλο είχα βάλει 8 (ναι 8) τρίποντα με αποτέλεσμα στο τελευταίο, μετά το σουτ (που δεν πρόλαβε να κόψει), να με σπρώξει τόσο δυνατά που έπεσα πάνω σε άλλον παίχτη και να καταστρέψω το πόδι. Αυτός μου ζήτησε και συγγνώμη παραδεχόμενος ότι δεν άντεχε αυτό το πράγμα που είδε: αλά Larry τρίποντο στα μούτρα του. Δεν είναι κάτι σπάνιο όλα αυτά. Συμβαίνουν στα αθλήματα. Βλ. π.χ. την ιπτάμενη αγκωνιά του Hendo στον Bisping, αφού είχε πέσει κάτω και ήταν εμφανώς αναίσθητος.

Όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την οδήγηση, λοιπόν, ούτε είναι και επιθετική η οδήγηση που κάνω συνήθως. Τουλάχιστον δείχνεις ότι με παρακολουθείς και θυμάσαι αυτά που γράφω. Ευχαριστώ για την εκτίμηση, λοιπόν.

The Ace έγραψε:Όχι τόσο για το 2ευρω στο Κιάτο, αλλά αντί για τον τραγικότερο δρόμο (Ε.Ο. σου λέει ο άλλος :roll: ) της Ελλάδας, προτιμώ να πηγαίνω από κάτω και ας κάνω διπλάσια ώρα. Εξαιρείται 15αυγουστο και Πάσχα, όπου για να πας από κάτω πλευρά από τον Άσσο μέχρι Συκιά θες κανά δίωρο :roll:

+1000

-------------------------

Και τώρα τέλος, γιατί αφενός είμαστε :offtopic: και αφετέρου δεν θέλω να περιστρέφεται η συζήτηση γύρω από εμένα. Ένα βίντεο ανέβασα, λίγο προκλητικό, θα έλεγα, και αυτό ήταν όλο.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By Zorz
pipinos1976 έγραψε:Για το αυτοκίνητο θα διαφωνήσω. Αν σκεφτείς ότι είναι αναβαθμισμένο παντού (φρένα, λάστιχα, αναρτήσεις κτλ) είναι πολύ πιο ασφαλές από ένα σύγχρονο μικρό (τυχαίο παράδειγμα το Corsa ή το Yaris κλπ) που κινείται με ίδιες ταχύτητες. Σκέψου ότι φοράει λάστιχα που σπανίως θα τα βρεις ακόμη και σε αυτοκίνητα διπλάσιας τιμής και ολοκαίνουργια (πες μου έναν που θα βάλει Potenza RE050 σε αυτοκίνητο 1.4 με 90HP, και μάλιστα με δείκτη W, δηλαδή φτιαγμένο για να πηγαίνει με τελικές του αυτοκινήτου σε Ε.Ο.).

(διάβασα ήδη αυτά που έγραψες έπειτα για τα λάστιχα)

Λυπάμαι, αλλά NOPE.

Ένα κοινό hatchback 10-15 ετών είναι, που ποτέ μάλιστα -ως μοντέλο- δεν ήταν κάτι αξιομνημόνευτο σε αυτό το τομέα. Ό,τι βελτίωση και να του έκανες, θα είναι incremental σε κάτι που πάσχει. Έχω πρόσφατη εμπειρία οδήγησης από το επόμενο Astra H, το GTC Turbo ("γαργαλημένο" μάλιστα) και ούτε με αυτό θα οδηγούσα με τόσο μικρά περιθώρια ασφαλείας όπως κάνεις στο βίντεο.

Για την ακρίβεια, σε μερικά σημεία βλέπω να κάνεις κάτι εντελώς αψυχολόγητες κινήσεις που προσωπικά θα σκεφτόμουν 2η φορά και θα έλεγχα πρώτα, ακόμα και οδηγώντας μοτοσυκλέτα (με παραπάνω απόλυτη ιπποδύναμη από αμάξι σου, ένα τόνο μικρότερη μάζα και footprint που χωράει άνετα σε 1m πλάτος * 2.5m μήκος --> δεν "προσπερνάς" αλλά περισσότερο διακτινίζεσαι) :hmmm:

Όσον αφορά τα ελαστικά, δείκτης W --> 270Km/h είπαμε; Σε μικρομεσαίο 90 ίππων, και το παρουσιάζεις ως βελτίωση; Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω το πώς, όταν -θεωρητικά- έχεις το κατάλληλο υπόβαθρο γνώσεων για να καταλάβεις ότι έτσι κάνεις χειρότερα τα πράγματα. :dizzy:

ότι τα κονβόι από άσχετους που δεν ξέρουν να περάσουν ή να κάτσουν δεξιά, μου δημιουργούν τεράστιο άγχος, μιας και είναι συνταγή για ατύχημα. Από τότε που άρχισα να παίρνω το παιδί στο αυτοκίνητο τρελαίνομαι από καταστάσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε ατύχημα, χωρίς να έχω και τον έλεγχο της κατάστασης. Γι' αυτό αποφάσισα να ξεμπερδέψω από τον κίνδυνο και άρχισα κόρνες και φώτα (θα δεις ότι αυτό γίνεται μόνο στην αρχή, μέχρι να περάσω το 1ο πρόβλημα).

Είναι λίγο παράδοξο το να αποφεύγεις μια δυνητικά επικίνδυνη κατάσταση με το να κάνεις κάτι ακόμα πιο τραβηγμένο και επικίνδυνο. Και ναι, ορισμένες φορές ο μόνος τρόπος να αποφύγεις κάτι τέτοιο είναι να λουφάξεις στα αυγά σου, να κάτσεις πίσω σε επαρκή απόσταση (που θα σου δώσει χρόνο αντίδρασης και μεγαλύτερη ορατότητα μπροστά) μέχρι να βρεθείς σε σημείο όπου μπορείς να προσπεράσεις με ασφάλεια.

pipinos1976 έγραψε: αυτό που γράφω χρόνια τώρα ότι με φοβίζει περισσότερο: 100++ και κολλητά στον μπροστά = 100% τρακάρισμα σε περίπτωση στραβής, χωρίς δυνατότητα αντίδρασης, ακόμη και ο θεός να κατέβει και να πιάσει το τιμόνι (εννοώ ο Senna).

Συνειδητοποιείς ότι σε μεγάλο βαθμό κάνεις το ίδιο πράγμα; Πέρα από τα ολίγον τι εκβιαστικά προσπεράσματα σε σημεία χωρίς επαρκή χώρο αντίδρασης, αυτό που μου έκανε ίσως περισσότερο εντύπωση είναι το συνεχές tailgating. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By red_monster
pipinos1976 έγραψε:
Γι' αυτό και δεν τρέχω γενικά κι αόριστα. Απλά, αυτή την φορά, ήθελα να ξεφύγω από το group των επικίνδυνων. Για να το κάνω αυτό ή θα έπρεπε να πάω με 70 ή με 120. Διάλεξα το 2ο, τους έβγαλα από την μέση και ησύχασα για το υπόλοιπο ταξίδι. .

Έκατσε ο ακαεφ και σου έγραψε ωραία και κόσμια 2 πράγματα για την οδηγική σου υπευθυνότητα (ας μου επιτρέψεις τον όρο) και εσύ απαντάς με τρόπο που δείχνεις οτι απλά δεν κατάλαβες τίποτα.

Στο βίντεο που ανέβασες βλέπω μόνο ένα επικίνδυνο οδηγό, ΕΣΕΝΑ. Βάλε το καλά στο μυαλό σου, ο μόνος επικίνδυνος οδηγός είσαι εσύ... Και είναι κρίμα, γιατί πέρα από την οικογένειά σου βάζεις σε κίνδυνο και τους υπόλοιπους άτυχους χρήστες των οδών προσπαθώντας με ένα σαλιγκάρι 15ετίας (ΜΕ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ελαστικά) να τους βγάλεις από τη μέση? Είσαι σοβαρός?
Άβαταρ μέλους
By vagmann
#108645 +οο

Αν θες να δουμε ποσο γαματος οδηγος εισαι,ασε την οικογενεια σου σπιτι,παρε το οτι εχεις τελοσπαντων,βαλε το κρανακι σου,μπες στα Μεγαρα,και κανε οτι μπορεις καλυτερα...και θα σου μεινει και κατι...
Αυτα τα χαλια (που ολοι εχουμε κανει)δεν ειναι για δημοσιευση,εκτος αν γουσταρεις κραξιμο...
Δεν ειμαστε οι Αγιοι,και οι οδηγαρες,απλως οταν εχουμε γυναικα και παιδι μεσα στο αυτοκινητο,σε εναν τετοιο κωλοδρομο,παμε δεξια και αργα,οπως ολοι αυτοι οι χιλιαδες που προσπερασες...

...και εισαι και δασκαλος ειπαμε??? :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
Zorz έγραψε:Ένα κοινό hatchback 10-15 ετών είναι, που ποτέ μάλιστα -ως μοντέλο- δεν ήταν κάτι αξιομνημόνευτο σε αυτό το τομέα. Ό,τι βελτίωση και να του έκανες, θα είναι incremental σε κάτι που πάσχει. Έχω πρόσφατη εμπειρία οδήγησης από το επόμενο Astra H, το GTC Turbo ("γαργαλημένο" μάλιστα) και ούτε με αυτό θα οδηγούσα με τόσο μικρά περιθώρια ασφαλείας όπως κάνεις στο βίντεο.

Αν κάνεις μερικές περιφερειακές κινήσεις, όπως γράφεις, φέρνεις το 15 ετών αυτοκίνητο σε κατάσταση νέου ή και καλύτερου. Άρα, αυξάνονται τα περιθώρια που έχεις ή, τουλάχιστον, αποκτάς μεγαλύτερη άνεση πηγαίνοντας με τις ίδιες με τους άλλους ταχύτητες.

Τώρα, για το θέμα του G, του H κτλ. Το πρόβλημα σε αυτά που είδες δεν είναι η ιπποδύναμη ή το κράτημα. Το πρόβλημα είναι να φύγει ο άλλος από τη μέση. Αυτός δηλαδή που τριγυρνάει από λωρίδα σε λωρίδα επειδή δεν γνωρίζει τα σήματα, ακόμη κι αν τα δει (βλ. αγροτικό), επειδή δεν είδε τα σήματα (το 90% αυτών που είδες στο βίντεο) ή επειδή κουβεντιάζει και δεν προσέχει στον δρόμο (βλ. Volvo). Για να περάσει κάποιος τέτοιες καταστάσεις ίσα-ίσα χρειάζεται να περνάει σιγά-σιγά, γι' αυτό και θα δεις ότι δεν το πατάω όταν περνάω ανάμεσα από άλλα οχήματα, αλλά μόνο σε ανοιχτό χώρο. Όσο μεγαλύτερη η διαφορά ταχύτητας, τόσο μπερδεύεται ο άλλος οδηγός και αυξάνονται οι πιθανότητες να μην σε δει ή να κάνει κίνηση που θα σε στείλει αδιάβαστο.

Zorz έγραψε:Για την ακρίβεια, σε μερικά σημεία βλέπω να κάνεις κάτι εντελώς αψυχολόγητες κινήσεις που προσωπικά θα σκεφτόμουν 2η φορά και θα έλεγχα πρώτα, ακόμα και οδηγώντας μοτοσυκλέτα (με παραπάνω απόλυτη ιπποδύναμη από αμάξι σου, ένα τόνο μικρότερη μάζα και footprint που χωράει άνετα σε 1m πλάτος * 2.5m μήκος --> δεν "προσπερνάς" αλλά περισσότερο διακτινίζεσαι) :hmmm:

Δεν ξέρω για ποιο/ποια σημεία μιλάς. Πες μου κάποιο/κάποια σημεία στο βίντεο για να σου εξηγήσω την κατάσταση.

Zorz έγραψε:Όσον αφορά τα ελαστικά, δείκτης W --> 270Km/h είπαμε; Σε μικρομεσαίο 90 ίππων, και το παρουσιάζεις ως βελτίωση; Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω το πώς, όταν -θεωρητικά- έχεις το κατάλληλο υπόβαθρο γνώσεων για να καταλάβεις ότι έτσι κάνεις χειρότερα τα πράγματα. :dizzy:

Τα ελαστικά είναι δείκτης V, δηλαδή για 240km/h. Έκανα λάθος τον δείκτη πριν. Αν δεις το έχω εξηγήσει κιόλας. Όταν τα άλλαξα έκανα ακόμη πολλά ταξίδια και ήθελα ένα λάστιχο που να μην φτάνει μέχρι 210km/h, όπως το H, αφού ήταν εξαιρετικά συνηθισμένο στο Αθήνα - Θεσσαλονίκη να πηγαίνω με 180-200 (σχεδόν σε όλες τις ευθείες και κατηφόρες). Έτσι, διάλεξα τον αμέσως επόμενο δείκτη, που είναι για 240km/h. Το μειονέκτημα είναι ότι σε δρόμους που κινείσαι αργά (δηλαδή ~100), το λάστιχο δεν είναι στο 100% της απόδοσής του, εκτός κι αν αρχίσεις να τα χώνεις σε στροφές.

Zorz έγραψε:Είναι λίγο παράδοξο το να αποφεύγεις μια δυνητικά επικίνδυνη κατάσταση με το να κάνεις κάτι ακόμα πιο τραβηγμένο και επικίνδυνο. Και ναι, ορισμένες φορές ο μόνος τρόπος να αποφύγεις κάτι τέτοιο είναι να λουφάξεις στα αυγά σου, να κάτσεις πίσω σε επαρκή απόσταση (που θα σου δώσει χρόνο αντίδρασης και μεγαλύτερη ορατότητα μπροστά) μέχρι να βρεθείς σε σημείο όπου μπορείς να προσπεράσεις με ασφάλεια.

Παράδοξο; Καθόλου παράδοξο. Ή θα πήγαινα με 70 (ίσως και λιγότερα), για να μην τους φτάσω, ή θα τους προσπερνούσα όσο υπήρχε χώρος να φύγω. Η 1η επιλογή δεν αποτελεί λύση, αφού σε λίγο θα μαζεύονταν κι άλλοι και θα είχαμε το ίδιο πρόβλημα είτε στο ίδιο κονβόι, αλλά με μεγαλύτερη έκταση, είτε σε άλλο κονβόι που θα δημιουργούσαν για παρόμοιο λόγο. Και όλα αυτά προέρχονται από την λύση: 2 στενές λωρίδες για να έχουμε και προσπεράσματα (άρα να μην μας βρίζουν), αλλά και στενός δρόμος, ώστε να κάνουμε έργα. Στο πιο κάτω κομμάτι (θα με βάλεις να στο ανεβάσω, αλλά τι να κάνω, πρέπει να γίνει κι αυτό) που έχει μία λωρίδα τα πράγματα είναι πιο ομαλά και εύκολα. Κάθεσαι στην σειρά σου, χωρίς να έχεις τον πίσω να θέλει να περάσει και τον μπροστά να κόβει βόλτες αριστερά-δεξιά.

Zorz έγραψε:Συνειδητοποιείς ότι σε μεγάλο βαθμό κάνεις το ίδιο πράγμα; Πέρα από τα ολίγον τι εκβιαστικά προσπεράσματα σε σημεία χωρίς επαρκή χώρο αντίδρασης, αυτό που μου έκανε ίσως περισσότερο εντύπωση είναι το συνεχές tailgating. :hmmm:

Κάνω το ίδιο για 5 προσπεράσματα στην αρχή και 1 με το αγροτικό. Αν δεν πλησίαζα, όμως, δεν θα περνούσα ΠΟΤΕ. Σε αυτό είμαι κατηγορηματικός. Ο οδηγός του Volvo, που εμφανώς κάνει περά-δώθε στις λωρίδες, διαμαρτυρήθηκε όταν τον προσπέρασα. Δεν είχε δει καν ότι υπάρχουν 2 λωρίδες, δεν ήξερε ότι αλλάζει λωρίδα 10 φορές το λεπτό, ούτε τον ενοχλούσε που πήγαινε προφυλακτήρες με άλλα 100 αυτοκίνητα παρέα. Πιο καλά, λοιπόν, φώτα, κόρνα, έφυγα, παρά κάνω την κότα, μαζευόμαστε όλοι μαζί και αρχίζει να προσπερνάει ο ένας τον άλλο (βλ. το μπλε στην αρχή που δεν θυμάμαι τι είναι) χωρίς λόγο και σκοπό (ο μπλε, αν προσέξεις καλά το βίντεο, έρχεται και, αφού δεν ξέρει να στρίψει, παίρνει μια στροφή ευθεία και πάει να με πετάξει εκτός - θα δεις ένα ελαφρύ αναπήδημα στο αυτοκίνητο, αφού έφτασα μέχρι τις κορίνες για να κερδίσω χώρο).

red_monster έγραψε:Έκατσε ο ακαεφ και σου έγραψε ωραία και κόσμια 2 πράγματα για την οδηγική σου υπευθυνότητα (ας μου επιτρέψεις τον όρο) και εσύ απαντάς με τρόπο που δείχνεις οτι απλά δεν κατάλαβες τίποτα.

Στο βίντεο που ανέβασες βλέπω μόνο ένα επικίνδυνο οδηγό, ΕΣΕΝΑ. Βάλε το καλά στο μυαλό σου, ο μόνος επικίνδυνος οδηγός είσαι εσύ... Και είναι κρίμα, γιατί πέρα από την οικογένειά σου βάζεις σε κίνδυνο και τους υπόλοιπους άτυχους χρήστες των οδών προσπαθώντας με ένα σαλιγκάρι 15ετίας (ΜΕ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ελαστικά) να τους βγάλεις από τη μέση? Είσαι σοβαρός?

Όπως έγραψα το βλέπω τελείως διαφορετικά. Θεωρώ ότι 90km επικίνδυνος δρόμος, παρέα με άσχετους > από 2km "επίθεση" και μετά άνεση. Όπως εξήγησα το "σαλιγκάρι" δεν παίζει κανέναν ρόλο. Αν πας να περάσεις ανάμεσα με μια π.χ. Μ3 (γιατί Ferrari δεν χωράει) ο κίνδυνος θα είναι μεγαλύτερος, αν χρησιμοποιήσεις το γκάζι της. Είναι δεδομένο, είτε το πιστεύεις είτε όχι, ότι κάποιος θα κάνει το λάθος και θα σε φάει λάχανο. Η διαφορά ταχύτητας παίζει εξαιρετικά μεγάλο ρόλο και είναι ο Νο1 παράγοντας ατυχημάτων. Δες μερικά βίντεο που έχω από Αθήνα - Θεσσαλονίκη (π.χ. τα δύο με τις τελικές ή το άλλο που έχω ένα κομμάτι μόνο με στροφές) και θα δεις ότι οι οδηγοί μπροστά κοιτάνε (στην καλύτερη) καθρέπτη, βλέπουν Astra, δεν υπολογίζουν καν την ταχύτητα που έρχομαι (σκέψου να ερχόμουν με το OPC με 250-260 στις κατηφόρες τι θα γινόταν) και βγαίνουν αριστερά. Διαφορά ταχύτητας; Στην χειρότερη 180-120, ενώ πολλές φορές 160-130. Νομίζεις ότι στην Κορίνθου - Πατρών θα αντιληφθούν αντίστοιχες διαφορές, ειδικά αν είσαι σε στενό δρόμο;

Για να διευκρινίζουμε κάτι. Ό,τι γράφω είναι δεδομένο και γνωστό και διδάσκεται σε σχολεία "γρήγορης και επικίνδυνης οδήγησης". Άλλος ο αγωνιστικός τρόπος, άλλος ο τρόπος καταδίωξης (κι εκεί αλλιώς πας όταν σε κυνηγάνε, αλλιώς όταν κυνηγάς, κι αλλιώς όταν αλλάζουν οι συσχετισμοί ισχύος), άλλος ο αμυντικός, άλλος ο προστασίας υψηλού προσώπου. Σου δίνω μόνο ένα παράδειγμα: όταν είμαι κολλητά σε άλλον είμαι ΠΑΝΤΑ στην γωνία του = ατύχημα μικρότερο με τον άλλο να φέρνει σβούρα. Όταν είναι ο άλλος πίσω μου, του κλείνω ΟΛΗ τη μούρη του οχήματος = σε ατύχημα ΔΕΝ θα κάνω σβούρα και θα απορροφήσει την σύγκρουση μεγάλο μέρος του οχήματος. Τώρα, αν συνδυάσεις την 2η περίοδο με αυτό που γράφω εδώ, κι αν είσαι λίγο έξυπνος, θα καταλάβεις ποιος με εκπαίδευσε. Εδώ κλείνει το θέμα.-

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
bill33 έγραψε:Οτι εχεις προδιαγράψει τι θα γίνει σε περίπτωση ατυχήματος είναι :dizzy:

Ναι, δυστυχώς πρέπει να τα σκεφτόμαστε κι αυτά, αλλά όχι όπως το έχεις καταλάβει. Σκέψου κάτι τέτοιο καλύτερα:

Αλλά σε αυτά βάλε και μια δόση:

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#108774 Πιπινε αγαπη , αν και το ειχα δει απο τους πρωτους το βιντεακι δεν το σχολιασα. Περα απο την πλακα που κανουμε για αλλα ανωδυνα θεματα, εδω πρεπει να αναθεωρησεις ΠΟΛΛΑ πραγματα οσον αφορα την οδηγικη σου κουλτουρα.

Οσο και να φροντισεις να καλυφτεις πισω απο technicalities και διυλυση κωνωπος, το θεμα ειναι οτι οδηγας ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ. Και οσο και να χτυπιεσαι κατω, ΟΧΙ, δεν μπορεις ποτε να εχεις τα ΠΑΝΤΑ υπο ελεγχο κατα την οδηγηση. Το να μας μοστραρεις και το βιντεακι για να αποδειξεις οτι the pipinos way of driving ειναι κατι τοσο καινοτομο που μπορει να κανει ομως μονο ο δημιουργος του ( γιατι στα χερια του ακομα και ενα μικρομεσαιο 1400αρακι 10ετιας μεταμορφωνεται σε Leopard) -ενω μας αναφερεις και με στομφο κιολας οτι κουβαλουσες γυναικα και μωρο :help: - δειχνει οτι δεν εχεις μαθει το βασικοτερο πραγμα περι οδηγησης: Ο εγωισμος μενει απ εξω απο το αυτοκινητο.
Λυπησου το παιδι σου και τα παιδια των αλλων οδηγων.
Άβαταρ μέλους
By Mad_Max_Geo
#114166 Ενα βιντεακι απο το focus. Πρεπει να σκεφτω καμια πατεντα να μη κανει η καμερα σαν τραμπολινο.

Μη παρεξηγησετε τα ζιγκ ζαγκ που κανω μονος μου. Μετα καταλαβα οτι εχω πισω δεξια αναρτηση σπασμενη. :vava:
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#144619 Ένα βίντεο από τη διαδρομή Ναύπακτος - Μεσολόγγι και πίσω που έκανα προχτές. Η ταχύτητα του βίντεο είναι 2x για λόγους συντομίας του βίντεο. Στο αυτοκίνητο είμαι εγώ και η γυναίκα. Εκτός του προσπεράσματος στο φορτηγό που ήταν "εκβιαστική" η οδήγηση ήταν εξαιρετικά χαλαρή και άνετη, αφού ο δρόμος ήταν τελείως άδειος. Σε τέτοιες διαδρομές και με αυτές τις ταχύτητες η κατανάλωση πέφτει άνετα στα όρια των 6L.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#148861 Κι ένα δωράκι από τις διακοπές. Αν ψάξω τα βίντεο 100% θα βρω κι άλλα τέτοια περιστατικά. Όπως και να έχει, ειδικά το 1ο και το 3ο πάνε για όσκαρ.

1. Το φορτηγό σταματάει και ο τρίτος αποφασίζει να περάσει. Βγαίνει στο αντίθετο τελείως. Κινούμαι κάτω από το όριο (στην στροφή νομίζω 60, αλλά μετά, φυσιολογικά, γίνεται πάλι 90) γιατί ερχόμουν από δύσκολη στροφή, είχα το παιδί μέσα και βλέποντας το περιστατικό είχα αφήσει γκάζι και είχα βάλει το πόδι στο φρένο. Αν πήγαινα λίγο πιο γρήγορα...

2. Εδώ είναι μια εύκολη περίπτωση που χωράει και συζήτηση. Ο δρόμος που κινούμαι είναι ο κεντρικός (κάθετος στην Ε.Ο.) και διασταυρώνεται με μικρότερους δρόμους που οδηγούν σε χωριά. Αν δείτε STOP υπάρχει μόνο στις στροφές. Αν δεν κάνω λάθος το ίδιο ισχύει και για τον κάθετο δρόμο. Όπως και να έχει πέρασε αέρα πατέρα, αλλά τον είχα δει μέσα από τα δέντρα, οπότε δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα.

3. Εδώ η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε ρεσιτάλ. Δεν ξέρω γιατί με σταμάτησαν. Στο δρόμο δεν τον είχα συναντήσει 100%. Ίσως ερχόταν από πίσω και είδε ότι προσπέρασα κάποιον σε ευθεία με διπλή γραμμή (η πρωτοτυπία της Αντιρρίου - Ιωαννίνων) και με ακολούθησε, ίσως την είχε στήσει σε κάποιον κάθετο δρόμο και έψαχνε Astra (Αλβανοί κακοποιοί ή κάτι παρόμοιο). Πάντως, δεν μου είπαν τίποτε για καμία παράβαση, ούτε φαίνονταν στον καθρέφτη νωρίτερα. Στο Μενίδι και στο σημείο που με πέρασαν πήγαινα εξαιρετικά προσεκτικά. Στο μεν Μενίδι λόγω κατοικημένης περιοχής (αν και έχει όριο 40, οπότε με τα 55 που είχα ήμουν παράνομος), στις δε στροφές λόγω παιδιού στο αμάξι (έπινα και ένα ξυνόγαλο, τόσο χαλαρά που πήγαινα). Ενώ πήγαινα εξαιρετικά αργά, αυτοί ήρθαν πολύ γρήγορα από πίσω. Με την 1η κόρνα έκανα τέρμα δεξιά θεωρώντας ότι βιάζονται να πάνε κάπου και θέλουν να κάνω άκρη. Δεν φανταζόμουν ότι ήθελαν να σταματήσω πάνω στην κορυφή της στροφής για να ελέγξουν την ταυτότητά μου (μόλις είδαν ότι είμαι Έλληνας μπερδεύτηκαν, άσε που τους έλεγα να μιλάνε χαμηλόφωνα για να μην ξυπνήσει το μωρό). Αφού φώναζε ο οδηγός (μπείτε μέσα στο αμάξι κι εγώ του έλεγα κάνε ησυχία κοιμάται το παιδί) ήρθαν, είδαν το παιδί, είδαν όλα τα χαρτιά του αυτοκινήτου, ξυπνήσαμε και την γυναίκα για να τους δώσει την ταυτότητά της και, μόλις την έβγαλε να τους την δώσει... δεν την πήραν και μου είπαν να φύγω. Το θετικό είναι πως πέρασαν μόνο δύο αργοί που είχα περάσει νωρίτερα, οπότε δεν κινδυνεύσαμε. Αν ήταν ημέρα με κίνηση 100% θα είχε γίνει στραβή, αν και, πονηρός όντας, πήγα και σταμάτησα αρκετά πιο κάτω, ώστε να είμαι καλυμμένος από το δικό τους αυτοκίνητο σε περίπτωση απώλειας ελέγχου στη στροφή.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#149138 Ένα μικρό δείγμα από τους δρόμους που οδηγούσα μέχρι χτες. Αν κάποιος θέλει μπορεί να χώσει μούρη μέσα στην στροφή. ΙΚΕ θα είσαι ο 1ος που θα ξεκινήσει μια γρήγορη βόλτα; Δέχομαι να σε ακολουθώ με ρυθμούς χελώνας από πίσω. Θα καλέσω μέσω VHF (κινητό δεν πιάνει στην περιοχή) την ένωση κυνηγών και αυτοί το ΕΚΑΒ. Προφυλακτήρες κλπ θα τα φορτώσουμε στο Astra και το αμάξι θα έρθει μετά από 2-3 μέρες ο γερανός για να το βγάλει... αν το φτάνει στην χαράδρα.

Καταλάβατε τώρα γιατί είμαι 100% σίγουρος ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν θα έρθει τάπα σε αυτόν τον δρόμο; Μόνο κάποιος ηλίθιος, όπως (ανέφερε) ο ΙΚΕ, θα το δοκίμαζε.

Ευχαριστώ.

* Η ταχύτητα στο 1ο κομμάτι είναι 2x.
Άβαταρ μέλους
By IKE
#149144 Πάντως πιπίνε είσαι απίστευτα τυχερός, εδώ και 2-3 χρόνια κινούμαι πολύ συχνά ακριβώς σε αυτές τις διαδρομές που ανεβάζεις και δεν σε έχω πετύχει καμία φορά.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
IKE έγραψε:Πάντως πιπίνε είσαι απίστευτα τυχερός, εδώ και 2-3 χρόνια κινούμαι πολύ συχνά ακριβώς σε αυτές τις διαδρομές που ανεβάζεις και δεν σε έχω πετύχει καμία φορά.

Μπορεί να με έχεις πετύχει. Ή είμαι ο αργός που προσπέρασες και δεν έδωσες σημασία ή ο γρήγορος που σε πέρασε χωρίς να καταλάβεις τι έγινε. Και στις δύο περιπτώσεις δεν με θυμάσαι.

Αν και σε αυτές τις διαδρομές δεν έχεις περάσει. Πες μου χωριά που έχεις πάει, στο περίπου, και θα σου πω αν είσαι έστω και κοντά.