Τα μοντέλα των κατασκευαστών που οι χρήστες επέλεξαν να έχουν χωριστή ύπαρξη!
Άβαταρ μέλους
By Geoart
Pitt έγραψε:
billis100 έγραψε:Θα ήθελα να μαθω ποσα 3008 πουληθηκαν και ποσα βγαζουν ζημιες σαν τις δικες μας .Δηλαδη στα 1000 ποσα βγαζουν προβληματα και το κυριωτερο τι ειδους .

Όσα προβλήματα βγάζουν όλα τα αυτοκίνητα, τόσα βγάζουν και τα δικά μας. Σχεδόν όλα τα προβλήματα που έχουμε αναφέρει αφορούν τον THP τον οποίον εκτός από το 3008 τον φορούν και άλλα αυτοκίνητα της Peugeot όπως και της Citroen, για να μην αναφέρω και τα MINI της BMW.

Κυρίως γκρινιάζουμε για τις συστηματικές βλάβες που θα έπρεπε η Peugeot να αποκαταστήσει με καμπάνια σε όλα τα αυτοκίνητα, αντί να προσποιείται πως δεν υπάρχει πρόβλημα και να επιβαρύνεται ο χρήστης για την αντικατάστασή τους (π.χ. αντλία νερού κλπ).

Γκρινιάζουμε επίσης και για τις υψηλές τιμές ανταλλακτικών και εργασιών, αλλά και αυτό δεν είναι κάτι που συμβαίνει μόνο στο 3008, στα Peugeot ή στα Citroen. Οποιοδήποτε αυτοκίνητο κι’ αν πάς στην αντίστοιχη αντιπροσωπεία για επισκευή ή σέρβις, θα σε γδάρουν.

Κακός σχεδιασμός σε κάποιες λεπτομέρειες υπάρχει (βλέπε λυχνίες DLR, την εμπειρία μου για την αντικατάσταση των οποίων θα αναφέρω εκτενώς μόλις βρώ χρόνο) όπως υπήρχαν αντιστοίχως και στα προηγούμενα οκτώ αυτοκίνητα που είχα πρίν από το 3008.

Εξαιρέσεις στα παραπάνω επίσης υπάρχουν (βλέπε ζημιά του iomy) αλλά ούτε αυτές αφορούν αποκλειστικά το 3008.

Ίσως το πλήθος των αναρτήσεων στο τοπικό του 3008 (πολύ περισσότερες απ΄όσες έχουν όλα τα Μοντέλα συνολικά) να έχει παρεξηγηθεί. Όι περισσότεροι γνωριστήκαμε μεταξύ μας, έχουμε γίνει μια καλή παρέα, πήγαμε και εκδρομές μαζί και σαφώς δεν γράφουμε μόνο για βλάβες!

Με αφορμή το ότι πρίν από μερικές μέρες έκλεισα 6 χρόνια παρέα με το 3008 μπορώ να πώ ότι δεν μετάνιωσα για την αγορά του. Δεν με άφησε ποτέ στο δρόμο, τα ταξίδια είναι απολαυστικά και άνετα, χωράει ένα σωρό πράγματα και η ισχύς του κινητήρα είναι αρκετή και για γρήγορη οδήγηση.

Ναι, ξηλώθηκα για την αλλαγή βολάν & συμπλέκτη, αλλά δεν μπορώ να πώ ότι φταίει η Peugeot ή η Sachs γι’ αυτό. Aν είχα πιο ελαφρύ πόδι, αν δεν είχα κάνει τις μετακομίσεις των οικοσκευών των παιδιών που για εκατοντάδες χιλιόμετρα ήταν φορτωμένο μέχρι και με καναπέδες στη σχάρα σαν ντάτσουν με καρπούζια και αν τόσα χρόνια στα φανάρια συνήθιζα να ξεκινάω όπως οι ταρίφες, ο συμπλέκτης θα άντεχε άλλα τόσα χρόνια. Το ίδιο και η μέση κατανάλωση που κυμαίνεται στα 8,4L/100Km και όταν ακούω τα 6άρια του Alexandr τρελαίνομαι... :lol:

@mosaicm, έλειπα και δεν μπορούσα να απαντήσω. Δεν ξέρω τι έχεις κάνει τελικά με τον συμπλέκτη, ελπίζω όμως με την ευκαιρία να άλλαξες και το βολάν για να γλυτώσεις τα διπλά εργατικά.

Αν και νεος κατοχος Peugeot 3008 και μαλιστα diesel,θα συμφωνησω απολυτα.Απο τον 11/2007 μεχρι τον 05/2014 ειχα ενα Golf V tsi (140hp).Εκτος απο το γνωστο προβλημα με την καδενα χρονισμου που ειχαν ολοι οι BMY κινητηρες κι η οποια μετα απο αλλαγη του σετ(κοστος κοντα στα 500ευρω)ξεκινουσε παλι τα κροταλισματα σε κρυες εκκινησεις,ειχαν θεμα με την σκαστρα,την βαλβιδα N75,συγχρονιζε 2ας,πολλαπλασιαστες και top mounts.Οποτε ολα σχετικα ειναι με τις βλαβες των αυτοκινητων.Δεν εχω ακομα αποψη και γνωμη για τις ζημιες που μπορει να βγαλει το Peugeot αφου το εχω μονο 3 μηνες αλλα θεωρω πως ολα τα αμαξια βγαζουν ζημιες ειτε αφορα αστοχια υλικου σε καποιο εξαρτημα ειτε κακη συντηρηση απο τον ιδιοκτητη.
Άβαταρ μέλους
By billis100
#187494 Πριν απο το 3008 ειχα ενα 306 .10 χρονια 167 χιλ χλμ. δεν εκανε το παραμικρο και ετσι πηρα παλι peugeot
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Dimsabas έγραψε:Ε όχικαι να λέμε ότι βγάζουν όσες βλάβες βγάζουν όλα τα αυτοκίνητα. Μήπως θες να σου πω τι έχει βγάλει το Grand Vitara που κυκλοφορώ στις 170Κ χλμ που έχει διανύσει;

Τι μου θύμισες... Συμπτωματικά ένα από τα αυτοκίνητα που είχα, ήταν το Grand Vitara 1.6 δίθυρο σαν αυτό αλλά σε άσπρο. Το είχα καινούριο από το 2000 έως το 2004. Καλό για δεύτερο αυτοκίνητο για ζευγάρι χωρίς παιδιά και κυρίως για αναψυχή στα βουνά κλπ. Καλή τετρακίνηση, αλλά χώροι περιορισμένοι, τα παιδιά ήταν μικρά τότε και με το ζόρι κάθονταν στα άβολα πίσω καθίσματα, κατανάλωση τρελή και μέγιστη ταχύτητα ταξιδιού αν θυμάμαι καλά γύρω στα 120-130χλμ. Ανέβαινε και παραπάνω, αλλά το αυτοκίνητο... διαμαρτύρονταν.

Γύρω στο 2003 ένα Σαββάτο γύρω στον 15αύγουστο πήγαινα εκδρομή στο Πήλιο και έξω από την Λάρισα μου ανέβασε θερμοκρασία. Σταματάω στην ΕΟ και διαπιστώνω ότι δεν δουλεύει το βεντιλατέρ του ψυγείου. Να γυρίσω πίσω αποκλείεται, έπρεπε να ακολουθήσω την παρέα. Να το φορτώσω σε οδική ήταν εκτός συζήτησης. Για να ρίξω την θερμοκρασία, άνοιξα το καλοριφέρ (ΝΑΙ, το καλοριφέρ εν μέσω Αυγούστου) και κατάφερα να φτάσω στο Βόλο.

Δεν μπορούσε κανένα από τα συνεργεία που βρήκα ανοιχτά στο Βόλο να μου το φτιάξει. Ανέβηκα στο Πήλιο με το καλοριφέρ στην μέγιστη σκάλα και τον ήλιο από επάνω να ζεματάει. Είχα βγάλει τα ρούχα μου, έβαλα μπουρνουζοπετσέτα στο κάθισμα και έστειλα την γυναίκα μου σε άλλο αυτοκίνητο, γιατί είχε τάσεις λιποθυμίας από την υπερβολική ζέστη. Στην επιστροφή τα ίδια, αν και επέλεξα να γυρίσω βράδυ που θα έπεφτε η εξωτερική θερμοκρασία.

Όταν επέστρεψα, το πήγα στο συνεργείο (εξουσιοδοτημένο κάπου επί της Μοναστηρίου δεξιά και πριν την EKO) και άλλαξε ένα εξάρτημα της φτερωτής που περιείχε υδράργυρο, αν θυμάμαι καλά κάποιου είδους "συμπλέκτης" της φτερωτής.
Κόστος για το εξαρτηματάκι πρίν από 13 χρόνια: Περίπου 500€! :s_omg
Άβαταρ μέλους
By kostis20
Pitt έγραψε:
Dimsabas έγραψε:Ε όχικαι να λέμε ότι βγάζουν όσες βλάβες βγάζουν όλα τα αυτοκίνητα. Μήπως θες να σου πω τι έχει βγάλει το Grand Vitara που κυκλοφορώ στις 170Κ χλμ που έχει διανύσει;

Τι μου θύμισες... Συμπτωματικά ένα από τα αυτοκίνητα που είχα, ήταν το Grand Vitara 1.6 δίθυρο σαν αυτό αλλά σε άσπρο. Το είχα καινούριο από το 2000 έως το 2004. Καλό για δεύτερο αυτοκίνητο για ζευγάρι χωρίς παιδιά και κυρίως για αναψυχή στα βουνά κλπ. Καλή τετρακίνηση, αλλά χώροι περιορισμένοι, τα παιδιά ήταν μικρά τότε και με το ζόρι κάθονταν στα άβολα πίσω καθίσματα, κατανάλωση τρελή και μέγιστη ταχύτητα ταξιδιού αν θυμάμαι καλά γύρω στα 120-130χλμ. Ανέβαινε και παραπάνω, αλλά το αυτοκίνητο... διαμαρτύρονταν.

Γύρω στο 2003 ένα Σαββάτο γύρω στον 15αύγουστο πήγαινα εκδρομή στο Πήλιο και έξω από την Λάρισα μου ανέβασε θερμοκρασία. Σταματάω στην ΕΟ και διαπιστώνω ότι δεν δουλεύει το βεντιλατέρ του ψυγείου. Να γυρίσω πίσω αποκλείεται, έπρεπε να ακολουθήσω την παρέα. Να το φορτώσω σε οδική ήταν εκτός συζήτησης. Για να ρίξω την θερμοκρασία, άνοιξα το καλοριφέρ (ΝΑΙ, το καλοριφέρ εν μέσω Αυγούστου) και κατάφερα να φτάσω στο Βόλο.

Δεν μπορούσε κανένα από τα συνεργεία που βρήκα ανοιχτά στο Βόλο να μου το φτιάξει. Ανέβηκα στο Πήλιο με το καλοριφέρ στην μέγιστη σκάλα και τον ήλιο από επάνω να ζεματάει. Είχα βγάλει τα ρούχα μου, έβαλα μπουρνουζοπετσέτα στο κάθισμα και έστειλα την γυναίκα μου σε άλλο αυτοκίνητο, γιατί είχε τάσεις λιποθυμίας από την υπερβολική ζέστη. Στην επιστροφή τα ίδια, αν και επέλεξα να γυρίσω βράδυ που θα έπεφτε η εξωτερική θερμοκρασία.

Όταν επέστρεψα, το πήγα στο συνεργείο (εξουσιοδοτημένο κάπου επί της Μοναστηρίου δεξιά και πριν την EKO) και άλλαξε ένα εξάρτημα της φτερωτής που περιείχε υδράργυρο, αν θυμάμαι καλά κάποιου είδους "συμπλέκτης" της φτερωτής.
Κόστος για το εξαρτηματάκι πρίν από 13 χρόνια: Περίπου 500€! :s_omg

Είχε συμπλέκτη στον ανεμιστήρα.Αλλαζει ιξώδες το υγρό και "κομπλάρει" περισσοτερο ή λιγοτερο και μεταβάλλονται οι στροφές που γυρίζει ο ανεμιστήρας.Αυτο χρησιμοποιούνταν πολύ τις εποχές που η φτερωτή δεν ήταν ηλεκτρική.Το Land cruiser τετοιο σύστημα έχει.Λάδι με βάση τη σιλικονη νόμιζα οτι περιέχει ,οχι υδραργυρο.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
kostis20 έγραψε:Το Land cruiser τετοιο σύστημα έχει.Λάδι με βάση τη σιλικονη νόμιζα οτι περιέχει ,οχι υδραργυρο.

Αν και το είχαν περιγράψει ως υδραργυρικό, δεν είμαι σίγουρος ότι περιείχε υδράργυρο. Ίσως η ονομασία του αναφερόταν στον τρόπο λειτουργίας.
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#187605 Καλά, αν πάθει κάτι τέτοιο, το πιθανότερο είναι να φάει σουτ. Δε φτάνουν τα 880 ευρώ, θα δίνουμε και 500 άρια για σαχλαμάρες.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#187610 Κάποιοι τα επισκευάζουν.Στο vitara το σύστημα ψύξης ήθελε προσοχή.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#187937 Όπως ήδη είχα αναφέρει, την προηγούμενη εβδομάδα μου κάηκε η μία λάμπα των φώτων ημέρας (DRL).

Εικόνα

Ξέροντας ότι κοστίζουν πολύ ακριβά και με την βοήθεια αυτών που είχε αναφέρει στο παρελθόν ο mosaicm, είχα παραγγείλει αντίστοιχες LED και τις είχα stand-by.

Εικόνα

Ξαναδιάβασα όσα είχαν αναφερθεί στο παρελθόν, διάβασα αντίστοιχες εμπειρίες από ξένα φόρα και είπα να το τολμήσω. "Μια λαμπίτσα είναι μωρέ, σιγά το πράγμα. Μάλλον τα παραλένε αυτοί που την άλλαξαν." σκέφθηκα. Αμ δε...

Για να ξεβιδώσει η βάση της λάμπας, χρειάζεται ένα κατσαβίδι με μύτη TORX40.

Εικόνα

Για να μη μου πέσει το κατσαβίδι από το χέρι και χρειασθεί να ξηλώσω την μάσκα και τον προφυλακτήρα για να το βγάλω, το έδεσα με ένα σπάγκο. Για να μη φύγει η μύτη από την θέση της την στερέωσα με ταινία. Αστεία πράγματα, ε; :lol:

Εικόνα

Πάμε να δούμε τώρα πως θα την βγάλουμε. Βάζω το χέρι κάτω από το φωτιστικό σώμα και αισθάνομαι ότι ακουμπάω την βάση της. Για να φτάσεις εκεί το ιδανικό είναι να έχεις χέρι ουρακοτάγκου με δάκτυλα παιδιού το πολύ έως 5 χρονών.
Βάζω το χέρι μου και κουνάω την βάση που ακούμπησα και βλέπω να κουνιέται η λάμπα του φλάς. Να πάρει... :slap:

Βάζω ένα καθρεφτάκι και ανάβω έναν φακό προσπαθώντας να δώ τι γίνεται εκεί κάτω. Κακός χαμός!

Εικόνα

Εντάξει, βρήκα την βάση της λάμπας, τώρα πρέπει να βάλω το κατσαβίδι για να της δώσω περίπου ¼ της στροφής για να βγεί. Εύκολο να το λες αλλά δύσκολο να το κάνεις. Το κατσαβίδι αν και μικρού μεγέθους ήταν πολύ μακρύ για να μπεί από εκεί κάτω. Μπορούσε να μπεί με αρκετή κλίση, αλλά έτσι δεν έμπαινε η μύτη στην τρύπα και καθώς ήταν πλαστική υπήρχε κίνδυνος να καταστραφεί η υποδοχή.

Ιδανικό θα ήταν ένα κοντό κατσαβίδι "χούφτα" με TORX40. Με παίδεψε κανένα τέταρτο να δοκιμάζω διάφορα κόλπα, για να ξεβιδώσω την βάση. Με βοήθησε κάπως ένα κοντό σπαστό μυτοτσίμπιδο που είχα το οποίο έπιασε μέσα στα αυλάκια της βάσης και μπόρεσα να την γυρίσω λίγο. Εντάξει γύρισε, αλλά η άτιμη δεν έβγαινε. Είχε λασκάρει, αλλά παρέμενε στην θέση της. Μετά από πέντε λεπτά κούνημα δεξιά-αριστερά με το δάκτυλο, βγήκε από την θέση της. Προσεκτικά για να μην πέσει, την πήρα στα χέρια μου.

Ιδού ο ένοχος:

Εικόνα

Και αυτή είναι η κάτω μεριά της βάσης:

Εικόνα

Με ένα λεπτό κατσαβιδάκι σήκωσα τα κλίπς που συγκρατούσαν την λυχνία στη βάση και με ένα δεύτερο που χρησιμοποιούσα σαν μοχλό έβγαλα την λάμπα από την βάση. Η λάμπα αποτελείται από το γυάλινο μέρος και μια δεύτερη μικρή πλαστική βάση μέσα από την οποία βγαίνουν οι δύο ακροδέκτες της λάμπας.

Εικόνα

Παρακάτω φαίνεται η λάμπα πυρακτώσεως δίπλα στην LED που πρόκειται να την αντικαταστήσει.
Η LED είναι 6W με θερμοκρασία χρώματος ~6.000Κ ενώ η πυρακτώσεως είναι 24W με πολύ πιό θερμό χρώμα φυσικά (χαμηλότερη θερμοκρασία χρώματος). Συμπτωματικά προκύπτει και ένα παράπλευρο κέρδος στο συνολικό φορτίο που θα μειωθεί κατά 3Α.

Εικόνα

Οι ακροδέκτες της λάμπας δεν είναι μονοκόμματοι, αλλά στο μέσον τους περίπου είναι κολλημένοι με πόντα με άλλους ακροδέκτες ελαφρώς μεγαλύτερου πάχους. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην μπορεί να βγεί η λάμπα από την θήκη της, γιατί οι κολλημένοι ακροδέκτες σφήνωσαν στις τρυπούλες της βάσης της λάμπας. Αναγκάστηκα να θερμάνω με μίνι φλόγιστρο τους ακροδέκτες για να λιώσει λίγο το πλαστικό γύρω από αυτούς και να απελευθερωθούν.

Εδώ φαίνεται το λιωμένο πλαστικό στις άκρες από τις τρυπούλες.

Εικόνα

Και εδώ το εσωτερικό της βάσης.

Εικόνα

Εντάξει, πάμε να βάλουμε τώρα την LED μέσα στην μικρή βάση. Σιγά μη μπεί τόσο εύκολα...
Οι ακροδέκτες της ήταν λίγο πιο χοντροί από της παλιάς και δεν περνούσαν από τις τρυπούλες.

Εικόνα

Άνοιξα τις τρυπούλες με τρυπανάκι 1χιλ και πέρασαν.

Εικόνα

Αν προσέξετε στις παραπάνω φωτογραφίες, θα δείτε ότι η πανάλαφρη λαμπίτσα πυρακτώσεως εκτός από το πλεονέκτημα του μικρότερου βάρους σε σχέση με την LED, είχε και μία προεξοχή στο κάτω μέρος ανάμεσα στους ακροδέκτες της που φώλιαζε στην πλαστική βάση και την σταθεροποιούσε. Σε αντίθεση μ΄αυτήν, η LED είναι πολύ βαριά και δεν υπάρχει τρόπος αντίστοιχης καλής σταθεροποίησής της. Όχι πως υπάρχει κίνδυνος για την LED (σε αντίθεση με την παλιά που λόγω των κραδασμών μπορεί να κοπεί το πυρακτωμένο νήμα της) αλλά οι κραδασμοί θα μπορούσαν να κάνουν την δέσμη να τρέμει, και ενδεχομένως να ενοχλεί άλλους οδηγούς.

Για να σταθεροποιηθεί λοιπόν η LED και να μη τρέμει κατά την λειτουργία της, προσπάθησα να την βάλω μέσα στην θήκη της βάσης, όπως ήταν και η παλιά λάμπα πυρακτώσεως. Η LED όμως ήταν περίπου 2mm μεγαλύτερης διαμέτρου από την παλιά και όσο την έσπρωχνα μέσα, τόσο άνοιγαν και παραμορφώνονταν τα τοιχώματα της υποδοχής. Εγκατέλειψα την προσπάθεια γιατί περαιτέρω πίεση φοβόμουν ότι θα τα έσπαγε.

Εικόνα

Εφαρμογή εναλλακτικού σχεδίου. Πέρασα τους ακροδέκτες της LED από την βάση ίσα ίσα να βγούν από το κάτω μέρος, γέμισα με το πιστόλι το εσωτερικό της βάσης με θερμόκολλα και την πίεσα για να κολλήσει και να σταθεροποιηθεί.

Εικόνα

Επειδή η LED δεν μπήκε βαθιά μέσα στην μικρή βάση της λάμπας αλλά κάθισε επάνω της, οι ακροδέκτες ήταν πλέον κοντοί και δεν θα έκαναν επαφή με τους υποδοχείς την μεγάλης κύριας βάσης. Επέκτεινα το μήκος τους κολλώντας επάνω τους ακροδέκτες από μια αντίσταση 1W ώστε να είναι ίδιου πάχους και να έχουν και καλύτερη αντοχή στους κραδασμούς.

Έχοντας ως μέτρο τους ακροδέκτες της παλιάς λάμπας, υπολόγισα το μήκος που πρέπει να έχουν οι νέοι ακροδέκτες και τους έκοψα.

Εικόνα

Έβαλα πιέζοντας την μικρή βάση μέσα στην υποδοχή της μεγάλης, προσέχοντας τους ακροδέκτες ώστε να κουμπώσουν καλά μέσα στις αντίστοιχες υποδοχές τους.

Εικόνα

Τα κλίπς της μεγάλης βάσης ασφάλισαν και ιδού η LED σταθεροποιημένη και έτοιμη πλέον και έτοιμη να μπεί στην θέση της.

Εικόνα

Η τοποθέτηση ήταν πολύ πιο εύκολη και δεν χρειάσθηκαν εργαλεία. Έχοντας πλέον την αίσθηση του πως τοποθετείται-ασφαλίζει κλπ την έβαλα με το χέρι και την έστριψα κατά ¼ της στροφής περίπου. Η φορά των πτερυγίων που υπάρχουν στο κάτω μέρος της βάσης (γύρω από την υποδοχή TROX) είναι τέτοια που βοηθούν το βίδωμα με το χέρι, όχι όμως το ξεβίδωμα.

Δοκιμή λοιπόν και να το αποτέλεσμα. Η αριστερή είναι η LED και η δεξιά η πυρακτώσεως.

Εικόνα

Πέρασε περίπου ένα δίωρο με όλη αυτή την ιστορία (το διασκέδαζα είναι η αλήθεια, δεν έβγαζα μεροκάματο) από το οποίο περισσότερη ώρα αναλώθηκε στο να βγάλω και να συναρμολογήσω το dremmel, να βρώ τα τρυπανάκια, να γεμίσω το φλόγιστρο, να στήσω το κολλητήρι και να βγάζω φωτογραφίες για να έχετε να βλέπετε και να γελάτε.

Έ, αφού άλλαξα την μία λάμπα, έπρεπε να αλλάξω και την άλλη, για να μη φαίνεται το αμάξι σαν αλλήθωρο. :s_wacko

Την δεύτερη την άλλαξα πολύ πιο γρήγορα. Πρώτον βγήκε πολύ πιο εύκολα από την πρώτη, ίσως γιατί είχε λίγο περισσότερο ελεύθερο χώρο για το χέρι, ίσως είχα και την εμπειρία από την πρώτη και δεύτερον τα εργαλεία όλα ήταν έτοιμα και δεν έχασα χρόνο σε πειραματισμούς και δοκιμές.

Εντάξει, έβαλα και την δεύτερη και έγινε κουκλί. Μαζεύω τα εργαλεία, κλείνω το καπό και πατάω του κουμπί του κλειδιού για να κλειδώσω το αυτοκίνητο. Κατά το κλείδωμα παρατηρώ ότι από μπροστά ανάβει μόνο το φλας του οδηγού. Δεν θα είδαν καλά τα ματάκια μου λέω...

Ανοίγω το αυτοκίνητο, ανάβω τα φλάς και πράγματι το μπροστινό φλας του συνοδηγού δεν άναβε. Να πάρει... :slap:
Δεν είχα και πρόχειρη κίτρινη λαμπίτσα για φλάς. Μου ήρθε μια φλασιά και ξαναέβαλα χέρι στο κάτω μέρος του φωτιστικού. Έσφιξα την λάμπα και ω του θαύματος άναψε! Όπως είπα στην αρχή, στην προσπάθειά μου να βγάλω στα τυφλά την λάμπα ημέρας, ξεβίδωσα κατά λάθος την βάση της λάμπας του φλας. Όλα καλά.

Έχει σχεδόν μια εβδομάδα τώρα που λειτουργούν και οι δύο LED μια χαρά. :s_thumbsup

Ελπίζω ο οδηγός αυτός να είναι κατατοπιστικός και να σας βοηθήσει όταν αποφασίσετε να κάνετε το εγχείρημα της αλλαγής της λάμπας. Αν το τολμήσετε, σας προτείνω να βρείτε μια λάμπα λίγο πιο λεπτή, ώστε να μπαίνει στην θήκη εύκολα.

Εσείς που έχετε άλλα αυτοκίνητα και διαβάζετε τις οδηγίες ξέρω τι σκέφτεστε. "Είναι παλαβοί αυτοί με τα 3008. Μια σελίδα οδηγίες για το πώς να αλλάξουν μια λαμπίτσα." Σας καταλαβαίνω, μπορείτε να εκφραστείτε ελεύθερα... :shifty:

Χαιρετισμούς σε όλους! :s_bye
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#187981 Εμένα με βοήθησε πάντως. Σκεφτόμουνα να κάνω μια αντίστοιχη αλλαγή στο C5, με αυτά που διάβασα το ξεχνάω για πάντα :-)
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#187999 Πολύ ιστορία ρε παιδί μου.Τόσο packed είναι ο χώρος της μηχανής?
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#188009 Καλημέρα και σας ευχαριστώ,

Όχι, δεν έβγαλε σφάλμα λόγω του χαμηλότερου ρεύματος. Όπως δεν έβγαλε σφάλμα όταν κάηκε και δεν τραβούσε καθόλου ρεύμα.

Κωστή, δεν φταίει ότι ο χώρος της μηχανής δεν έχει χώρο. Άλλωστε μιλάω για το χώρο κάτω από το φωτιστικό σώμα που απλώς περνάνε κάτι σωληνάκια. Το πρόβλημα είναι ότι η βάση της λάμπας είναι σε σημείο που δεν την βλέπεις. Δουλεύεις στα τυφλά και μόνο με την αφή. Επίσης μερικά εκατοστά κάτω από την βάση της λάμπας έχει μια λάμα που εμποδίζει και δεν μπορείς να βάλεις κατσαβίδι. Ίσα ίσα χωράει ένα κατσαβίδι χούφτα. Τέλος αφού γυρίσει η βάση, πρέπει να τραβηχτεί προς τα κάτω για να βγεί. Αυτή η μπλέ ελαστική φλάντζα που φαίνεται στην φωτογραφία σφηνώνει (προφανώς για λόγους στεγάνωσης) και δεν την αφήνει να βγεί. Πώς να τραβηχτεί όμως όταν δεν χωράει εργαλείο;

@Kilomeater, μην απογοητεύεσαι. Η αντικατάσταση της λάμπας ημέρας στο 3008 είναι ανέκδοτο, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο σε όλα τα αυτοκίνητα.

Είχα διαβάσει κάπου ότι μια οργάνωση (χρηστών; καταναλωτών; δεν θυμάμαι ακριβώς) της Αγγλίας είχε κάνει προσφυγή σε κάποιο όργανο της ΕΕ για την εξυπνάδα της Peugeot να τοποθετήσει λαμπάκι που δεν χρησιμοποιείται σε κανένα άλλο αυτοκίνητο (γι’ αυτό και το πουλάει σε εξωφρενική τιμή) και για το ότι στον οδηγό χρήσης δεν δίνει οδηγίες για την αντικατάστασή του, αλλά παραπέμπει σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Στο νέο μοντέλο ευτυχώς δεν υπάρχει αυτό το λαμπάκι.