Τα μοντέλα των κατασκευαστών που οι χρήστες επέλεξαν να έχουν χωριστή ύπαρξη!
Άβαταρ μέλους
By GKMIATAS
iomy έγραψε:
Pitt έγραψε:Κάνε την πρώτη διαδικασία, αλλά πρώτα αφαίρεσε τον φακό από το πορτμπαγκάζ και αν έχεις ενεργοποιημένα το αυτόματο άναμμα των φώτων, απενεργοποίησέ το και γύρνα τον διακόπτη στο off.

Επίσης δώσε σημασία στις λεπτομέρειες που αναφέρει. Για παράδειγμα, δεν αρκεί μόνο το σβήσιμο από τον διακόπτη της μίζας, αλλά πρέπει να αφαιρέσεις και το κλειδί. Αν έχεις πρόβλημα με το τηλεχειριστήριο του κλειδιού, διάβασε την σελίδα 74 του οδηγού χρήσης.

Γεια σας παληκάρια! Ξεχασα να γράψω ότι μετα το reset που έκανα τα alarm επανήλθαν μετά μία εβδομάδα.Μετά από επίσκεψη στο συνεργείο βρέθηκε με τη βοήθεια του διαγνωστικού ότι υπεύθυνος ήταν ο διακόπτης που βρίσκεται στο πεντάλ του φρένου.Μετά από επανειλλημένα πατήματα του φρένου ο εγκέφαλος έβγαζε τα αλάρμ.Αντικαταστάθηκε και από τότε έχω γύρω στα 3000 χμ χωρίς πρόβλημα.

Sorry για την αμέλεια μου να ενημερώσω έγκαιρα! :sorry:

Τελικά αυτό πρέπει να έχω και εγώ είναι γνωστό πρόβλημα http://www.passionepeugeot.it/forum/vie ... 3#p1075563

Το κόστος ποιο ήταν για την αντικατασταση ?
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#141578 Αν είναι ο διακόπτης φρένων το πρόβλημά σου, τότε σαν ανταλλακτικό είναι φτηνό.
Άβαταρ μέλους
By sakis.a
#141771 :metalo: Pitt σ'ευχαρηστώ το έκανα παραγγελία από το site που μου έστειλες .
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#141774 Σάκη, αν το τοποθετήσεις στην αντιπροσωπεία, έχει καλώς. Αν όμως το βάλεις σε βουλκανιζατέρ, πριν το τοποθετήσεις σημείωσε κάπου τα ID και CMIIT ID που έχει χτυπημένα επάνω του ο αισθητήρας, γιατί θα τα χρειασθεί ο τεχνικός κατά την διαδικασία του pairing.
Άβαταρ μέλους
By iomy
Pitt έγραψε:Αν είναι ο διακόπτης φρένων το πρόβλημά σου, τότε σαν ανταλλακτικό είναι φτηνό.

Ενα σαραντάρι με τα περαστικά σε εξουσιοδοτημένο.
Άβαταρ μέλους
By GKMIATAS
iomy έγραψε:
Pitt έγραψε:Αν είναι ο διακόπτης φρένων το πρόβλημά σου, τότε σαν ανταλλακτικό είναι φτηνό.

Ενα σαραντάρι με τα περαστικά σε εξουσιοδοτημένο.

11 € ανταλλακτικό + 37 € περαστικά σε μη εξουσιοδοτημένο με το φπα
Σας ευχαριστώ πολύ ........ :s_howdy :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By sakis.a
#142256 Σε ευχαριστώ για την συμβουλή
Θα το πάω στον Ανδρικόπουλο πρώην Μπακανιάρη,λογικά θα γνωρίζει.
Άβαταρ μέλους
By alexandr
#143541 Το topic μου θυμίζει όλο και περισσότερο κάτι συναντήσεις παππούδων, που όλο για προβλήματα υγείας συζητούν :lol: Και βλέπω και για κάτι αλλαγές σε δίσκους-βολάν κτλ. με 11 πράσινα, και με πιάνει κρύος ιδρώτας μες στον καύσωνα :lipsealed:

Αυτό που είχε ο Iomy (και άλλοι, από ότι κατάλαβα) με τα ESP/Handbreak faulty κτλ. μου το κάνει κι εμένα, αρκετά αραιά όμως. Εκεί που οδηγώ μου πετά τα μηνύματα, αν σταματήσω όμως και σβήσω και ξαναβάλλω μπρος τα μηνύματα σβήνουν και ξαναεμφανίζονται μετά από πολύ καιρό. Σήμερα που το πήγα για service, το διαγνωστικό δεν έδειξε τίποτα. Οπότε απλώς το παρακολουθούμε.

iomy, εσένα σου έσβηναν τα μηνύματα μετά από επανεκκινήση της μηχανής;

Εντωμεταξύ μου είπαν ότι κάποια στιγμή πρέπει να αλλαχθεί ο σωλήνας του turbo γιατί βάζει λάδια :hmmm: Ξέρει κανείς τι είναι αυτό, ποιος είναι ο σωλήνας του turbo, γιατί δεν κατάφερα να τους κάνω να μου το εξηγήσουν καλύτερα. 150€ με την εργασία.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
alexandr έγραψε:Το topic μου θυμίζει όλο και περισσότερο κάτι συναντήσεις παππούδων, που όλο για προβλήματα υγείας συζητούν :lol:

Γι΄αυτό εξαφανίστηκες; Άλλαξε βρε αγορίνα μου το avatar σου και βάλε ένα τέτοιο Εικόνα για να πάρει επάνω του το topic!

Και βλέπω και για κάτι αλλαγές σε δίσκους-βολάν κτλ. με 11 πράσινα, και με πιάνει κρύος ιδρώτας μες στον καύσωνα :lipsealed:

Πρώτα απ΄όλα είναι καλό νέο το ότι θυμάσαι ακόμη ότι το 100ευρω είναι πράσινο. Εγώ το είχα ξεχάσει. :(

Δεύτερον, από την προηγούμενη εβδομάδα παρατήρησα μια περίεργη συμπεριφορά της σκάστρας του turbo για την οποία έγραψα εδώ.
Το αναφέρω μήπως παρατηρήσατε κι εσείς κάτι παρόμοιο, αφού δεν σας βλέπω να βολτάρετε σε άλλα τοπικά εκτός από το 3008.

Χαιρετισμούς σε όλους.
Άβαταρ μέλους
By mosaicm
#143645 Εγω ειχα αλλα αλλαξει το σωληνακι γιατι πετουσε απο εκει πολυ λαδι ..χαλι μου την εκανε τη μηχανη. Εχει πανω απο χρονο (νομιζω εναμιση-δυο χρονια) . Αν θυμαμαι καλα κοντα στα 300 μου ειχε βγει αλλα δε μπορω να το επιβεβαιωσω γιατι ειμαι χαλκιδικη..κια θα ειμαι για μερες (ισως ειχε και καμια αλλη εργασια)
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#143696 Το σωληνάκι (Ρ/Ν: 0379 56) κοστίζει περίπου 30€ και είναι αυτό:

Εικόνα

Είναι το #6 στο παρακάτω σχέδιο:

Εικόνα

300€ για αντικατάστασή του μου φαίνονται πάρα πολλά. :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By mosaicm
#143754 Κοιτώντας στο 4tforum είδα ότι το άλλαξα Οκτώβριο του 13, αλλά δεν ανέφερα το κόστος (αν και ανέφερα ότι ήταν μεγαλο)

< > 4
Άβαταρ μέλους
By alexandr
Pitt έγραψε:Πρώτα απ΄όλα είναι καλό νέο το ότι θυμάσαι ακόμη ότι το 100ευρω είναι πράσινο. Εγώ το είχα ξεχάσει. :(

Από εσένα το διάβασα ότι είχες πληρώσει 11 "πράσινα", εγώ χωρίς υπερβολή, έχω χρόνια να δω τέτοιο χαρτονόμισμα!

Τελικά αυτό το σωληνάκι του τούρμπο τι κάνει, μεταφέρει λάδια στο τούρμπο;
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#143979 Ναι, χρησιμοποιείται για την λίπανση του turbo.

Ψάχνοντας βρήκα ότι αρκετοί κινητήρες THP (308, ΜΙΝΙ κλπ) είχαν πρόβλημα με διαρροές από την σύνδεση του σωλήνα. Αυτό απ΄ ότι λένε συμβαίνει επειδή η στεγανοποίηση στο άκρο σύνδεσης γίνεται με μια πλαστική φλάντζα που από την υψηλή θερμοκρασία καταστρέφεται και αρχίζει να δακρύζει.

Εικόνα

Κάποιοι αντικατέστησαν το άκαμπτο σωληνάκι με εύκαμπτο είτε aftermarket είτε φτιαγμένο κατά παραγγελία όπως αυτό:

Εικόνα

Υποθέτω ότι διαρροή από το ίδιο σωληνάκι είχε και ο Zonas πέρσι και το άλλαξε:

zonas έγραψε:2) το σωληνάκι που είναι κάτω αριστερά δίπλα στην ηλεκτροβάνα αλλάχτηκε γιατί από κει βγαίνουν λάδια και μπορεί το αμάξι να πάρει φωτιά...
Για να αλλαχτεί αυτό πρέπει να βγει και ο μπροστινός προφυλακτήρας.

Αυτά! :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By mosaicm
#144094 Ακριβώς σε αυτό το σημείο τα πάντα γέμισαν λάδι. Το λάδι χρησιμοποιείται ταυτόχρονα και για ψύξη.

< > 4