Τα μοντέλα των κατασκευαστών που οι χρήστες επέλεξαν να έχουν χωριστή ύπαρξη!
Άβαταρ μέλους
By iomy
#34724 Η εγχείριση πέτυχε, για τον ασθενή δεν είμαστε σίγουροι! Ο μάστορας έκανε το service (72000 χμ) και διαπίστωσε τα εξής:
Η διαρροή του ψυκτικού γίνεται από μια μικροσκοπική σχισμή (;) στη ραφή του ψυγείου από την κάτω μεριά η οποία επισκευάστηκε εξωτερικά και είναι υπό παρακολούθηση.
Και για να μήν ξεχνιόμαστε με την τακτική εισφορά στα συνεργεία υπάρχει πρόβλημα με την καδένα χρονισμού (κάνει) θόρυβο) πράγμα που πρέπει να επισκευαστεί άμεσα.Και φυσικά αυτό πρέπει να γίνει μόνο απο εξουσιοδοτημένο συνεργείο. :rtfm: Περριτό να αναφέρω ότι η συγκεκριμένη βλάβη επισκευάστηκε εντός της εγγύησης προ διετίας.

Φίλε driving instructor, υποθέτω ότι αυτή τη δουλειά την έκανε ο υπέυθυνος της αντιπροσωπείας που πήγε στο μηχανολογικό γιά να τακτοποιήσει το πρόβλημα. Οταν ξεμπερδέψω με τα συνεργεία θα προσπαθήσω να ασχοληθώ με αυτό το θέμα.

Καλημέρα και βοήθειά μας! :s_crazy
Άβαταρ μέλους
By NickNT
iomy έγραψε:Και φυσικά αυτό πρέπει να γίνει μόνο απο εξουσιοδοτημένο συνεργείο.

Εξαιρώντας ζητήματα εμπιστοσύνης/εγγύησης εργασιών, θα έλεγα ότι δεν ισχύει αυτό. Πολλοί έχουν διορθώσει το χρονισμό σε εξωτερικά συνεργεία (στην Αττική τουλάχιστον). Εκτός κι αν το κόστος είναι παρόμοιο, οπότε έρχεται μία ή άλλη και πάω πάσο (πόσο πιθανό είναι αυτό βέβαια;). :s_whiteflag

(Αλήθεια, τι κοστολόγιο σου έδωσαν;!;)
Άβαταρ μέλους
By silversurfer
Pitt έγραψε:iomy, περιμένουμε να ακούσουμε τι θα πούν οι γιατροί...

silversurfer, τώρα το έβαλες το υγρό και απ΄ ότι φαίνεται είσαι ευχαριστημένος. Μακάρι να σου λύθηκε το πρόβλημα δια παντός, αλλά εγώ δεν θα σου συνιστούσα να το βάλεις σε σχετικά καινούριο αυτοκίνητο.

Έχω χρησιμοποιήσει παρόμοιο υγρό γύρω στο 1987 σε ένα παλιό τότε Ford Transit και έκανε δουλειά, αλλά αναφέρομαι σε αυτοκίνητο που δεν με ένοιαζε αν θα γινόταν ζημιά στο μέλλον (γιατί απλώς δεν είχε μέλλον) και σε εποχή που οι κινητήρες και τα κυκλώματα ψύξης είχαν άλλες ανοχές και πετούσαμε μέσα οτιδήποτε. Όταν λέω οτιδήποτε, κυριολεκτώ καθώς έχω ακούσει από μηχανικούς άλλους να βάζουν αυγολέμονο και άλλους καφέ! Αυτά λίγο μετά από την εποχή του "λουκουμιού".

Τώρα σε κινητήρα με μηδενικές ανοχές και με γνωστή ευαισθησία στις αντλίες νερού τα κουζινέτα των οποίων λιπαίνονται με το ψυκτικό υγρό, για το οποίο μάλιστα ο κατασκευαστής προτείνει ειδικό αντιψυκτικό βασισμένο σε τεχνολογία οργανικών οξέων, χωρίς νιτρώδη, φωσφορικά, βορικά και πυριτικά άλατα να βάλω ένα παχύρευστο υγρό που κλείνει τις μικρές τρύπες με ενδεχόμενο κίνδυνο να κλείσει και μικρές διόδους στο μπλοκ, ψυγείο κλπ δεν θα το έκανα ποτέ. Θα προσπαθούσα να βρώ την αιτία της διαρροής και να την επισκευάσω.

έχεις δίκαιο. δεν το είχα σκεφτεί.
Πάντως έχει περάσει ένας χρόνος χωρίς πρόβλημα. Μου είχε σπάσει τα π@π@ρι@ γιατί είχα πάει δυο φορές συνεργείο και είχα βάλει paraflu 3 φορές μέσα σε ένα δίμηνο, αν θυμάμαι καλά.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#35376 @NickNT, εκτός από το θέμα με την καδένα χρονισμού για το οποίο (ευτυχώς) δεν έχω εμπειρία, στα άλλα νομίζω ότι οι απαντήσεις που σου έδωσαν ήταν σωστές και τίμιες.

@Silversurfer, πρόσεξε ειρωνεία της τύχης. Την Πέμπτη λίγα λεπτά αφού έγραψα την ανάρτηση που έλεγα ότι θα πρέπει να προσέχουμε τι βάζουμε στο κύκλωμα ψύξης, διάβασε τι μου έτυχε.

Συνέχεια του φίλου μας του Murphy που λέγαμε παραπάνω.

Από την προηγούμενη Δευτέρα έκλεισα ραντεβού στην Lion για την Παρασκευή για να αλλάξω τις 2 αντλίες. Την Πέμπτη μετά τις 3:00μμ τηλεφώνησα για να επιβεβαιώσω το ραντεβού της επομένης και την διαθεσιμότητα των 2 αντλιών. Η απάντηση ήξεις αφήξεις. Τηλεφωνώ ξανά και μου λέν ότι ήρθε μόνο η ηλεκτρική (του turbo).

-"Εντάξει, θα φέρω εγώ την μηχανική αντλία για να τελειώνουμε, έτσι κι΄ αλλιώς την έχετε και 300% ακριβότερη."
-"Εμείς αγοράζουμε μόνο από Peugeot! Επίσης να ξέρετε ότι αν δεν είναι η γνήσια της Peugeot, δεν θα έχετε εγγύηση για την αλλαγή της αντλίας." μου απάντησε.

Κλείνω το τηλέφωνο και ψάχνω σαν τρελός να βρώ διαθέσιμη αντλία στις 4:00 το απόγευμα. Πηγαίνοντας να την αγοράσω, μου τηλεφωνούν και μου λένε ότι τελικά αυτή που δεν ήρθε ήταν η ηλεκτρική. Εν πάση περιπτώσει, τους λέω ότι όποια κι’ αν ήρθε θα πάω από εκεί να την αντικαταστήσουμε.

Την Παρασκευή παρατάω την δουλειά μου και πάω από το πρωί εκεί. Τους παρακάλεσα εφ΄ όσον θα αλλάζαν και το ψυκτικό υγρό, να μου έδιναν το δοχείο για να αγοράσω από το ίδιο επιπλέον για να έχω για συμπλήρωμα αν ποτέ χρειασθεί. Φεύγοντας, ζητάω το δοχείο του αντιψυκτικού και μου έδωσαν ένα δοχείο που έγραφε Boutique Renault, Glaceol RX.

Μου άναψαν τα λαμπάκια! :rant:

Πήγα στον προϊστάμενο του συνεργείου για να τον ρωτήσω για ποιό λόγο μου έβαλαν αντιψυκτικό της Renault και όχι της Peugeot, εξηγώντας του για silicate-free, ΟΑΤ και όλες τις π@π@ριές που διάβαζα για μέρες και η απάντησή του: Μα είναι το ίδιο πράγμα!

Φεύγοντας του είπα ότι θα το ψάξω και εφόσον το αντιψυκτικό της Renault δεν καλύπτει τα πρότυπα της Peugeot, θα το αλλάξουν. Έχω ήδη χάσει δύο ώρες ψάχνοντας και δεν βρίσκω ούτε το data sheet από το Glaceol, ούτε πουθενά βρήκα κάποια σχέση του Glaceol με το πρότυπο της PSA - B71 5110.

Τι να πω! Κατά τα άλλα, "Εμείς αγοράζουμε μόνο από Peugot"...

@Iomy, σε ποιό συνεργείο πήγες;
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#35583 Τώρα μάλιστα! Μου έγινε η καρδιά περιβόλι...

Διάβασα ότι πριν από δύο χρόνια ανακλήθηκαν Mini Cooper κατασκευής 2007-2011 λόγω ελαττώματος στο ηλεκτρονικό κύκλωμα της βοηθητικής αντλίας νερού που ψύχει το turbo. Λόγω του ελαττώματος, η πλακέτα μπορεί να υπερθερμανθεί και να αρπάξει φωτιά. Στην Αμερική αναφέρθηκαν 12 περιστατικά φωτιάς από τα οποία τα 8 συνέβησαν όταν τα αυτοκίνητα ήταν παρκαρισμένα και με σβησμένο τον κινητήρα. Η αντλία ήταν κατασκευασμένη από την Pierburg Pump Technology GmbH.

Σχετικές αναφορές μπορείτε να διαβάσετε εδώ, εδώ, εδώ κι' εδώ.

Ξέρει κανείς αν τα δικά μας φοράνε την ίδια αντλία;
Άβαταρ μέλους
By NickNT
#36164 Εεεε... στατιστικά είναι απίθανο, είναι το τελευταίο που θα με απασχολούσε! Άσε που πας για καινούρια και παρθένα αντλία. Άσε που η χωροταξία του engine bay στο 3008 είναι λίιιιιιιιιγο πιο άνετη από το Mini (δε θέλεις να ξέρεις τι πρέπει να ξηλωθεί για διάφορες δουλειές!). Άσε που (το βασικότερο) αν το πρόβλημα ήταν πιθανό, θα μύριζαν οι γειτονιές ψητό 207 rallye.

Και μιλάμε για 12 από τα 80000. Καλά είναι. :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By drdino
#36188 Ίδιου κατασκευαστή είναι, αλλά αυτό από μόνο του δεν λέει κάτι. Διαφορετική διαρρύθμιση, διαφορετική πλεξούδα κλπ.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
NickNT έγραψε:Εεεε... στατιστικά είναι απίθανο, είναι το τελευταίο που θα με απασχολούσε!

Χμμμ..., στατιστικά να χαλάσουν ταυτόχρονα 2 αντλίες νερού σε αυτοκίνητο με 50.000χλμ πόσο απίθανο είναι; :hmmm:

Άσε που πας για καινούρια και παρθένα αντλία. Άσε που η χωροταξία του engine bay στο 3008 είναι λίιιιιιιιιγο πιο άνετη από το Mini (δε θέλεις να ξέρεις τι πρέπει να ξηλωθεί για διάφορες δουλειές!).

Πράγματι , είδα προχθές ένα βίντεο για αλλαγή της βοηθητικής αντίας σε Mini Cooper και απογοητεύτηκα. Με καθρεφτάκια και Blue Tack πρέπει να δουλέψεις.

Και μιλάμε για 12 από τα 80000. Καλά είναι. :thumbsup:

Μωρέ καλά είναι, αρκεί το δικό μας να μην είναι μέσα στα 12... :lol:

drdino έγραψε:Ίδιου κατασκευαστή είναι, αλλά αυτό από μόνο του δεν λέει κάτι. Διαφορετική διαρρύθμιση, διαφορετική πλεξούδα κλπ.

Όχι βέβαια, αλλά σε βάζει σε σκέψεις. Δεν ξέρω αν έχουν διαφορετικό layout, ούτε ξέρω αν έχουν την ίδια πλάκέτα που δημιούργησε το πρόβλημα.
Μου έκανε εντύπωση όμως ότι η BMW αναβάθμισε πέντε φορές την βοηθητική αντλία ψύξης του turbo:

11537630368 Sep '11 -
11537619360 Aug '10 - Oct '11
11537603976 Nov '09 - Jul '11
11537577519 Aug '08 - Nov '09
11537563721 Sep '06 - Aug '08
Άβαταρ μέλους
By alexandr
#37353 Μετά από καιρό, να'μαι κι εγώ. Όποτε μπαίνω στο topic όλο για προβλήματα διαβάζω. Τι χρέπια είναι αυτά που αγοράσαμε; :whistlink:

Ως προς το δικό μου πρόβλημα, το turbo μου επισκευάστηκε. Όχι στην Peugeot αλλά σε συνεργείο για Mini :lol: Πήγα εκεί συστημένος από συνάδελφο φίλου μου που του είχαν επισκεύασει το turbo του 308.

Μου έδειξαν τα εξαρτήματα που αντικατέστησαν. Είχε χαλάσει το κλαπέτο, και τα πτερύγια της φτερωτής ήταν άστα να πάνε (εξαιτίας του κλαπέτου, μου είπαν, χάλασε και η φτερωτή). Οπότε δεν ανέβαζε πίεση. Το καλοκαίρι που σταμάταγε τελείως το turbo ήταν λογω της θέρμανσης και της διαστολής κόλλαγαν οι στραβωμένες φτερωτές (κάποιος το είχε αναφέρει εδώ στο φόρουμ ότι κάτι τέτοιο θα έφταιγε που τά παιζε τελείως το turbo, δεν θυμάμαι ποιος). Αυτά αντικαταστάθηκαν βέβαια με μεταχειρισμένα.

Τώρα καταλαβαίνω πλέον διαφορά, τραβάει πολύ καλύτερα. Το συνεργείο μου έκανε πολύ καλή εντύπωση πάντως.

Α, και τη μέρα πριν το πάω στο συνεργείο, μου πετάει - για πρώτη φορά - και ένα μήνυμα "Check Oil Level" :dizzy: Τα λάδια τα είχα αλλάξει πριν 8000χλμ. Οπότε τους έβαλα έκαναν και ένα service αλλαγής λαδιών εκεί, και στάνιαρα :whistlink:
Άβαταρ μέλους
By Pitt
alexandr έγραψε:Το καλοκαίρι που σταμάταγε τελείως το turbo ήταν λογω της θέρμανσης και της διαστολής κόλλαγαν οι στραβωμένες φτερωτές (κάποιος το είχε αναφέρει εδώ στο φόρουμ ότι κάτι τέτοιο θα έφταιγε που τά παιζε τελείως το turbo, δεν θυμάμαι ποιος).

Α, μην ανησυχείς, της ηλικίας είναι. Εγώ που είμαι ακόμη μικρός θυμάμαι ότι αυτό ακριβώς είχε γράψει ο 21 quadra.

Άντε, τώρα που το έφτιαξες και καθώς σε λίγες μέρες θα αρχίσουν τα χιονάκια, θα χαρούμε πολύ να δούμε ξανά μερικές από εκείνες τις ωραίες φωτογραφίες με το μπορντοροδοκόκκινό σου κορδωμένο ανάμεσα στα χιόνια. :thumbsup:

ΥΓ. Μεθαύριο και για τρίτη συνεχόμενη Παρασκευή θα είμαι στην Lion, αυτή τη φορά για αλλαγή της ηλεκτρικής αντλίας. Σήμερα αφού έσβησα τον κινητήρα κάθισα και την άκουγα και φαίνεται ότι δούλευε κανονικά όπως πάντα. Πως στο καλό έβγαλε το P2603 και μάλιστα χαρακτηρισμένο σαν "διαρκές σφάλμα" μόνο η Pierburg ξέρει...
Άβαταρ μέλους
By alexandr
Pitt έγραψε:
alexandr έγραψε:Το καλοκαίρι που σταμάταγε τελείως το turbo ήταν λογω της θέρμανσης και της διαστολής κόλλαγαν οι στραβωμένες φτερωτές (κάποιος το είχε αναφέρει εδώ στο φόρουμ ότι κάτι τέτοιο θα έφταιγε που τά παιζε τελείως το turbo, δεν θυμάμαι ποιος).

Α, μην ανησυχείς, της ηλικίας είναι. Εγώ που είμαι ακόμη μικρός θυμάμαι ότι αυτό ακριβώς είχε γράψει ο 21 quadra.

Άντε, τώρα που το έφτιαξες και καθώς σε λίγες μέρες θα αρχίσουν τα χιονάκια, θα χαρούμε πολύ να δούμε ξανά μερικές από εκείνες τις ωραίες φωτογραφίες με το μπορντοροδοκόκκινό σου κορδωμένο ανάμεσα στα χιόνια. :thumbsup:

ΥΓ. Μεθαύριο και για τρίτη συνεχόμενη Παρασκευή θα είμαι στην Lion, αυτή τη φορά για αλλαγή της ηλεκτρικής αντλίας. Σήμερα αφού έσβησα τον κινητήρα κάθισα και την άκουγα και φαίνεται ότι δούλευε κανονικά όπως πάντα. Πως στο καλό έβγαλε το P2603 και μάλιστα χαρακτηρισμένο σαν "διαρκές σφάλμα" μόνο η Pierburg ξέρει...

Και ποιος σου είπε ότι δεν έχω ήδη; :superman:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#37834 Χα, χα, χα! Να και ο έτερος Καππαδόκης!
Τόσες μέρες κρατάει σιγή ασυρμάτου, αλλά μόλις είδε το μπορντοροδοκκόκινο, δεν κρατήθηκε. :roll:

Alexandr, πότε την τράβηξες; Που βρήκες χιόνια;

Sent Through Tapatalk
Άβαταρ μέλους
By alexandr
Pitt έγραψε:Χα, χα, χα! Να και ο έτερος Καππαδόκης!
Τόσες μέρες κρατάει σιγή ασυρμάτου, αλλά μόλις είδε το μπορντοροδοκκόκινο, δεν κρατήθηκε. :roll:

Alexandr, πότε την τράβηξες; Που βρήκες χιόνια;

Sent Through Tapatalk

Πριν 2 ΣΚ στα Βαρδούσια. Και με χαλασμένο turbo παρακαλώ! :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By iomy
#38010 [quote="iomy"]Η εγχείριση πέτυχε, για τον ασθενή δεν είμαστε σίγουροι! Ο μάστορας έκανε το service (72000 χμ) και διαπίστωσε τα εξής:
Η διαρροή του ψυκτικού γίνεται από μια μικροσκοπική σχισμή (;) στη ραφή του ψυγείου από την κάτω μεριά η οποία επισκευάστηκε εξωτερικά και είναι υπό παρακολούθηση.
Και για να μήν ξεχνιόμαστε με την τακτική εισφορά στα συνεργεία υπάρχει πρόβλημα με την καδένα χρονισμού (κάνει) θόρυβο) πράγμα που πρέπει να επισκευαστεί άμεσα.Και φυσικά αυτό πρέπει να γίνει μόνο απο εξουσιοδοτημένο συνεργείο. :rtfm: Περριτό να αναφέρω ότι η συγκεκριμένη βλάβη επισκευάστηκε εντός της εγγύησης προ διετίας.

Τελικά ο ένοχος ήταν ο τεντωτήρας της καδένας ο οποίος αντικαταστάθηκε. Ο προηγούμενος κράτησε 30.000 χμ ενώ ο προκατοχός του 40.000 χμ.Ο τεχνικός μου είπε ότι το συγκεκριμένο ανταλλακτικό έχει αναβαθμισθεί αρκετές φορές λόγω αστοχιών. Εγινε και έλεγχος της αντλίας ψυξης του τούρμπο την οποία δεν την ακούω όταν σβήνω το αυτοκίνητο.Η αντλία βρέθηκε μια χαρά απλώς είναι αθόρυβη!