Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By BEAMS
#201562 Kilomeater αυτό που έβαλες στην αγγελία είναι 211 facelift. Aν βρεις τέτοια χωρίς DPF με καμιά 150αριά χιλιάδες χλμ θα πας μέχρι τα 700 με λάδια φίλτρα άντε και κανέναν εγκέφαλο κιβωτίου. Μετά την πετάς. Αν έχει DPF υπάρχει ενδεχόμενο να το αλλάξεις και τσούζει πολύ.
Άβαταρ μέλους
By BEAMS
kostis20 έγραψε:Έχει ο κολλητός μου e220 cdi w212 f/l sw.
Δεν έχει τρελαθεί...Πολύς θόρυβος από το κινητήρα και κραδασμοι.Ενώ το αμάξι κάνει μόνο για πολύ χαλαρό cruising.
Δεν βλέπει και μεγάλες διάφορες από το v70 που έχει ήδη..

Πες του φίλου σου να πάει να αλλάξει βάσεις μηχανής και κιβωτίου. Αν επιμένει πως η 212 κάνει μόνο για χαλαρό cruising, να κλείσουμε ένα ραντεβού να τον πάω μια βόλτα με μια ίδια cdi αλλά σεντάν. Έχω την αίσθηση πως θα αλλάξει γνώμη.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#201571 Το αμάξι είναι καινούριο εταιρικό της MB .
Με αυτά που οδηγάει εκεί στη Στουτγκάρδη μόνο εσένα δε χρειάζεται να τον πας βόλτα...
Άβαταρ μέλους
By BEAMS
kostis20 έγραψε:Το αμάξι είναι καινούριο εταιρικό της MB .
Με αυτά που οδηγάει εκεί στη Στουτγκάρδη μόνο εσένα δε χρειάζεται να τον πας βόλτα...

Μπα τι λες; Τι είναι ο φίλος σου; Οδηγός εξελικτής της Ε;
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
D-Jet έγραψε:Η σειρα w203 είναι από τις πιο αξιόπιστες των τελευταίων ετών και μπορεί, προσωπικά, να τη θεωρώ μικρή*, αλλά μάλλον είναι η καλύτερη επιλογή σε αυτή την κατηγορία οχημάτων.

Μόνον αν είσαι καπετάνιος... :sleep: :lol:
Άβαταρ μέλους
By markvag
D-Jet έγραψε:Μια φυσιολογική τιμή για ένα καλό W203 1.8 είναι κάτι λιγότερο από 10χιλιάρικα αυτή την εποχή. Ασχέτως αν αυτός την πουλάει τόσο (είναι στην περιοχή της 204 αυτά τα λεφτά)... Δε βλέπω κάποια ουσιαστική δαφορά σε τιμή συγκριτικάμε το Ε90 (σα συντηρητικό σε μαρμελάδες ακούγεται αυτό- Mην το τρως αυτό, έχει πολά Ε! :lol: ) . Αν πας λίγο πιο πίσω δε (01-02) έχουν το δίλιτρο Μ111/163ps και παίζουν κοντά στο 5χίλιαρο.

10K είναι λογικά... 15Κ πέραν του ορίου της λογικής... :lol: Γι΄αυτό και το σχόλιό μου...

Συντηρητικό μαρμελάδας... :s_rofl :s_rofl :s_rofl

Τώρα δεν θα ξαναδώ το αμάξι χωρίς να σκεφτώ την πάστα φλώρα... :s_rofl :s_rofl
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#201841 Ο γνωστός από τον οποίο πήρα την BMW E39 πήρε Mercedes E-class (δεν ξέρω σειρά 1,8 συμπιεσμένη) και μου έλεγε ότι καλή χρυσή αλλά τη βελούδινη λειτουργία του 6κύλινδρου δεν την έχει.
Ίσως για να φύγουν οι κραδασμοί πρέπει να ανέβει σε κυλίνδρους....
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
sknipper έγραψε:Ο γνωστός από τον οποίο πήρα την BMW E39 πήρε Mercedes E-class (δεν ξέρω σειρά 1,8 συμπιεσμένη) και μου έλεγε ότι καλή χρυσή αλλά τη βελούδινη λειτουργία του 6κύλινδρου δεν την έχει.
Ίσως για να φύγουν οι κραδασμοί πρέπει να ανέβει σε κυλίνδρους....

Τα 6κυλ μοτερ στα πενβέ ανέκαθεν ήταν εξαιρετικά. Και προσωπικά θεώρησα εξαιρετική έκπτωση για την εταιρία την αντικατάστασή τους με 4κυλ στα 2000κ.εκ. Αντίθετα, η βασική σειρά της ΜΒ, τα workhorses που λέμε, ανέκαθεν βασίζονταν σε 4κυλ σύνολα που είχαν και εξαιρετική αξιοπιστία (μιλάμε ήδη απο πριν από τον πόλεμο... μην ξεχνάμε δε, ότι η αναγέννηση της εταιρίας βασίστηκε στο σπαρτιατικό 170V). Ο γνωστός σου αν την πήρε για το βελούδινο μοτέρ της (γνωστός για την τραχύτητά του ο 271) έκανε λάθος. Υπάρχουν πολλές άλλες, καλύτερες επιλογές σε μοτέρ, ειδικά στην γκάμα της Ε.

Κωστή, μπορεί ο φίλος σου να ξέρει να κάνει εξαιρετική δυναμική ανάλυση σε στροφεία (προφανώς) αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ξέρει να οδηγά και diesel αυτοκίνητα όπως πρέπει. Όπως αντίστοιχα δικοί μου συμφοιτητές που δουλεύουν στην boeing δε σημαίνει ότι ξέρουν να πετάνε σωστά και 747, σωστά; Είναι αρκετά διαφορετική φιλοσοφία, του μεγάλου αυτόματου diesel που αν έχεις μεγαλώσει με τις βενζίνες (και μάνιουαλ κιβώτια) δεν είναι πάντα εύκολο να την καταλάβεις. Προσωπικά, θεωρώ ότι 8 στους 10 που έσπευσαν να αγοράσουν "ντιζελάκι" δεν έχουν ιδέα ούτε πως να το οδηγήσουν, ούτε για ποια χρήση είναι κατάλληλο το όχημα που επέλεξαν, ούτε, φυσικά, τι τους περιμένει μετά (και μαζί με αυτούς όλους εμάς).

To επαγγελματικό όχημα στη ΜΒ αντιμετωπίζεται αρκετά πιο σοβαρά από το ΙΧ και το μοτέρ που αναφέρεις εξοπλίζει τη συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματικών. Θα θεωρούσα πιθανότερο, συνεπώς, ο φίλος σου να οδηγούσε τίποτα μυστήρια 6-8κύλινδρα και να του φάνηκε μηχανότρατα ο 2.1 παρά να έχει το ίδιο το μοτέρ σοβαρό πρόβλημα κραδασμών.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#201893 sorry για την παρέμβαση αλλά οι κραδασμοί στους 4κύλινδρους ακι όχι μόνο σε αυτούς όπως και ο θόρυβος πολλές φορές προέρχονται από τους παλμούς στην εισαγωγή, ΟΚ τα 6κύλινδρα σε σειρά έχουν εγγενή την ομαλή τους λειτουργία.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
D-Jet έγραψε:Κωστή, μπορεί ο φίλος σου να ξέρει να κάνει εξαιρετική δυναμική ανάλυση σε στροφεία (προφανώς) αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ξέρει να οδηγά και diesel αυτοκίνητα όπως πρέπει. Όπως αντίστοιχα δικοί μου συμφοιτητές που δουλεύουν στην boeing δε σημαίνει ότι ξέρουν να πετάνε σωστά και 747, σωστά; Είναι αρκετά διαφορετική φιλοσοφία, του μεγάλου αυτόματου diesel που αν έχεις μεγαλώσει με τις βενζίνες (και μάνιουαλ κιβώτια) δεν είναι πάντα εύκολο να την καταλάβεις. Προσωπικά, θεωρώ ότι 8 στους 10 που έσπευσαν να αγοράσουν "ντιζελάκι" δεν έχουν ιδέα ούτε πως να το οδηγήσουν, ούτε για ποια χρήση είναι κατάλληλο το όχημα που επέλεξαν, ούτε, φυσικά, τι τους περιμένει μετά (και μαζί με αυτούς όλους εμάς).

Μanual είναι το 220cdi δεν είναι auto.Mάλλον δε πρόλαβα να το διευκρινίσω απο το άμεσο πέσιμο & τις ειρωνίες:lol: :lol:
D-jet δε ξέρω που κολάει ακριβώς η συγκριση με τα αεροπλάνα αλλά ο κολλήτός μια χαρα ξέρει να οδηγάει .Λίγο άκομψο να πας να τον βγάλεις άσχετο χωρίς να τον ξέρεις καν. :hmmm:
Με την ίδια λογική εσύ ξέρεις να οδηγάς diesel αυτοκίνητα όπως πρέπει ή μπορείς να καταλάβεις αν δουευουν σωστά?Από που προκύπτει αυτό? :hmmm:
Εμείς οι υπόλοιποι ούτε για ποδήλατα δε θα πρεπει να γράφουμε εδω μέσα... :lol:
Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο τα φαντάζεστε ή θέλετε να τα φαντάζεστε μάλλον .Υπάρχουν πιστοποιησεις δοκιμών και οδήγησης που περνανε όλοι σε τακτική βάση.Τον προηγούμενο μήνα είχε AMG μοντέλα στη πίστα πχ με lap times για όλο το powertrain τμήμα.
Τέλος επείδη μιλάγαμε πριν λίγο μου είπε οτι στο πιο πρόσφατο MY έχουν κάνει αλλάγές για να βελτιώσουν το θέμα στο συγκεκριμένο συνδυασμο κινητηρα κιβωτίου. :)
Τελευταία επεξεργασία από kostis20 και 01 Ιαν 2016, 13:46, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By markvag
D-Jet έγραψε:Τα 6κυλ μοτερ στα πενβέ ανέκαθεν ήταν εξαιρετικά. Και προσωπικά θεώρησα εξαιρετική έκπτωση για την εταιρία την αντικατάστασή τους με 4κυλ στα 2000κ.εκ.

+1 :s_yes :thumbsdown:

kostis20 έγραψε:Τον προηγούμενο μήνα είχε AMG μοντέλα στη πίστα πχ με lap times για όλο το powertrain τμήμα.

:metalo: :metalo: :metalo:

Ερώτηση: Τους πληρώνουν κιόλας;;;;; :rant: :rant: Μπορώ να πάω να σκουπίζω το πάτωμα εκεί πέρα;;;;; :lol: :lol: :inlove:

Τζάμπα! :metalo: :ninja:
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#201914 Αν τους πληρώνουν λέει.... :lipsealed:
Μέσα στο χρόνο επίζω να καταφέρω να ανηφορίσω και εγω για λίγο μετά απο χρόνια Stuttgart...
:inlove: :inlove:
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
kostis20 έγραψε:Μanual είναι το 220cdi δεν είναι auto.Mάλλον δε πρόλαβα να το διευκρινίσω απο το άμεσο πέσιμο & τις ειρωνίες:lol: :lol:
D-jet δε ξέρω που κολάει ακριβώς η συγκριση με τα αεροπλάνα αλλά ο κολλήτός μια χαρα ξέρει να οδηγάει .Λίγο άκομψο να πας να τον βγάλεις άσχετο χωρίς να τον ξέρεις καν. :hmmm:

Όχι βεβαία, δεν είπα ότι δεν ξέρει να οδηγά. Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι:
1)Ο diesel θέλει ειδική μεταχείριση που δεν ξέρει να την προσφέρει ο καθένας σώνει και καλά, όσο καλός οδηγός και να είναι και
2) Ακόμψο είναι να λες (ή να μεταφέρεις απόψεις) ότι ο κορμός του επαγγελματικού Ε/Γ της ΜΒ ¨" κάνει μόνο για πολύ χαλαρό cruising". Παίζει εύκολα να είναι η σειρά κινητήρων που συγκεντρώνει τα περισσότερα χιλιόμετρα στον κόσμο στο σύνολό τους.

Με την ίδια λογική εσύ ξέρεις να οδηγάς diesel αυτοκίνητα όπως πρέπει ή μπορείς να καταλάβεις αν δουευουν σωστά?Από που προκύπτει αυτό?

Εγώ όχι...δεν έχω ιδέα! Κάποιοι έχουν γράψει εκατομμύρια χιλιόμετρα με αυτά τα μοτέρ (και δεν είναι σχήμα λόγου) και τα συντηρούν σε καθημερινή βάση. Αυτοί θα έπρεπε να ξέρουν, πιστεύω.

Εμείς οι υπόλοιποι ούτε για ποδήλατα δε θα πρεπει να γράφουμε εδω μέσα... :lol:
Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο τα φαντάζεστε ή θέλετε να τα φαντάζεστε μάλλον .Υπάρχουν πιστοποιησεις δοκιμών και οδήγησης που περνανε όλοι σε τακτική βάση.Τον προηγούμενο μήνα είχε AMG μοντέλα στη πίστα πχ με lap times για όλο το powertrain τμήμα.
Τέλος επείδη μιλάγαμε πριν λίγο μου είπε οτι στο πιο πρόσφατο MY έχουν κάνει αλλάγές για να βελτιώσουν το θέμα στο συγκεκριμένο συνδυασμο κινητηρα κιβωτίου. :)

Αν θέλεις την άποψή μου θα ήταν καλύτερο να γράφει ο καθένας για τα πράγματα που γνωρίζει αλλά, όπωσδήποτε, όλοι έχουν δικαίωμα να λένε την άποψή τους. Ούτως ή άλλως η βαρύτητά της άποψης αφορά αυτόν που τη λέει και όχι αυτόν που την ακούει.

Ο φίλος σου είναι ειδικός, όπως λες.
Δεν τον γνωρίζουμε, προσωπικά όμως--->διάβασε λίγο τι έγραψες στον beams:
Έχει ο κολλητός μου e220 cdi w212 f/l sw.
Δεν έχει τρελαθεί...Πολύς θόρυβος από το κινητήρα και κραδασμοι.Ενώ το αμάξι κάνει μόνο για πολύ χαλαρό cruising.
Δεν βλέπει και μεγάλες διάφορες από το v70 που έχει ήδη.
.

Πες του φίλου σου να πάει να αλλάξει βάσεις μηχανής και κιβωτίου. Αν επιμένει πως η 212 κάνει μόνο για χαλαρό cruising, να κλείσουμε ένα ραντεβού να τον πάω μια βόλτα με μια ίδια cdi αλλά σεντάν. Έχω την αίσθηση πως θα αλλάξει γνώμη.

Το αμάξι είναι καινούριο εταιρικό της MB .
Με αυτά που οδηγάει εκεί στη Στουτγκάρδη μόνο εσένα δε χρειάζεται να τον πας βόλτα.
.

Και πες μου αν έχει άδικο που σε παρεξήγησε....

Σημείωση:
Μου είσαι ιδιαίτερα συμπαθής και δεν υπάρχει η παραμικρή παρεξήγηση από την πλευρά μου, οπως και ο beams ειναι εξαιρετικά πεπειραμένος σε αυτά τα αυτοκίνητα και ζωντανό μάνιουαλ συντήρησης. Νομίζω δεν υπάρχει λόγος να χαλάμε τις καρδιές μας! :)