Εγω αλλωστε εχω ηδη «καταχωρηθει», οπως εμαθα και παλι.
Ωστοσο, απο την ευκολια και την ταχυτητα με την οποια καποιοι εδω μεσα απαντανε για το 2007, για τον Φετελακο και γενικα για ολες τις εμμονες, ειμαι σιγουρος (και δεν το λεω ειρωνικα) οτι εχουν αρχειο με κειμενα για καθε περιπτωση και κανουν copy-paste.
Ετσι, εχουν παντα την τελευταια (ιδια) κουβεντα.
Corto Maltese έγραψε:Δε θυμάμαι που το διάβασα και ποιος από τη Ρεντ Μπουλ μιλούσε, αλλά θα πω τι έγραφε. Φανταστείτε στο PC σας να βάλετε την ευαισθησία του ποντικιού στο μέγιστη. Δεν ξέρω αν το έχετε κάνει ποτέ, αλλά ακόμα και να κοιτάξεις το ποντίκι ο κέρσορας πάει σαν τρελός. Εκεί οδηγάνε οι περισσότεροι οδηγοί και εκεί είναι ρυθμισμένα τα αμάξια. Μικρή δράση, μέγιστη αντίδραση. Ε οι ρυθμίσεις που ζητάει ο Μαξ είναι δέκα φορές πιο απόλυτες και επειδή αυτή την πορεία δίνει σε όλη την in year εξέλιξη, στην πορεία της κάθε σεζόν αυτό βγάζει όλους τους team mates του εκτός του comfort zone τους, που και για αυτούς είναι ήδη στο όριο. Και επειδή ως τώρα εύκολα ή δύσκολα όλοι οι στόχοι επιτυγχάνονταν δεν έδιναν και τόσο σημασία.
Ας τα πάρει όλα μαζί πάντως κάποιος mod να έχουμε ένα καθαρό τόπικ στο οποίο θα πανηγυρίζουμε τους τίτλους μας φέτος
Εχω πει ηδη την αποψη μου για το συγκεκριμενο. Απλα ενα κοπυ/πεηστ:
Οσο για το βολεμα (πειτε το και ραψιμο) του μονοθεσια στα μετρα ενος οδηγου, δεν ειμαι καθολου φιλος των συγκεκριμενων θεωριων. Αν ενα μονοθεσιο ειναι ικανο να βγαλει "ταδε χρονο" οριζεται αποκλειστικα στα θεμελιωδη χαρακτηριστικα του και τους νομους της Φυσικης. Απο εκει και περα οφειλει ενας οδηγος να βρει πως πρεπει να το οδηγησει ωστε να πιασει το 100% του χρονου του εκαστοτε μονοθεσιου.
Μπαιδεγουι κατι που ενδεχεται να εχω ξαναπει... Ολοι οι γνωστοι χεραδες οδηγοι εχουν πει κατα καιρους το ιδιο πραγμα, οτι με νοιαζει να εχει μονο μουτρα το αμαξι και τον κωλο τον κανω ζαφτι εγω για να βγει ο χρονος. Αν θυμαμαι καλα εκτος απο κατι Μαξ, Λαντο, Λεκλερκ και αλλους, το ιδιο ειπε κι ο Αλμπον. Ο οποιος Αλμπον οταν ηταν ομοσταβλος με το Μαξ, γκρινιαζε οτι ο Μαξ το παραθελει κοφτερο το τιμονι και δεν του αρεσει πολυ τουτουνου. Οποτε τι λεει παιδες? Μου αρεσει να εχω μουτρα και ετσι κατεβαζω χρονο, αλλα μεχρι ΤΟΣΑ ΜΟΥΤΡΑ (οσα μπορω να ελεγξω)? Οχι πως εχει ο Μαξ αναγκη τη συγκεκριμενη παπαργια που ειπα για να ανεβει λεβελ, αλλα για να καταληξω απο εκει που αρχισα, αν ξερεις πως το μονοθεσιο εχει χρονο, κοψε το λαιμο σου και οδηγα το οπως πρεπει. ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΟΥ
Και ενα φρεσκο παραδειγμα του τι εστι Μαξ. Περσι ξεκινησε η χρονια κι ο Τσεκο βολευοταν μια χαρα. Το 1-2 κανανε στους πρωτους αγωνες με το Μαξ. Στη συνεχεια που χασανε τη μπαλα στην εξελιξη της Ρεντ Μπουλ και καταληξανε 3ο-4ο ταχυτερο μονοθεσιο, ο ιδιος ο Μαξ μιλουσε για "μονοθεσιο εκτρωμα" που "δεν οδηγιεται με τιποτα". Δηλαδη παει περιπατο το σεναριο του καλοραμμενου κοστουμιου που εκατσε λουκουμι στον εκλεκτο γαμπρο της ομαδας. Τοτε λοιπον ειδαμε ΤΗΝ ΤΣΟΝΤΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ αναμεσα σε Μαξ/Τσεκο. Γιατι ο Μαξ(αρος) ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΗΚΕ στο εκτρωμα κι επαιρνε παλι το 100% του, εστω κι αν αυτο το 100% ηταν πλεον ικανο για την 5η θεση κι οχι για την 1η οπως παλια. Αλλα ο Τσεκο ΠΑΤΩΣΕ και σε πολλους αγωνες δεν περνουσε καν το Q1 και το Q2. Μπορει να μου το εξηγησει αυτο κανενας με γνωσεις ραπτικης?
sparticle έγραψε:Ok τοτε θα συμφωνησω οτι εχασα στον… διαλογο καθως δεν εχω αντοχες να γραψω απο την αρχη για 102η φορα τα ιδια και τα ιδια.
Εγω αλλωστε εχω ηδη «καταχωρηθει», οπως εμαθα και παλι.
Ωστοσο, απο την ευκολια και την ταχυτητα με την οποια καποιοι εδω μεσα απαντανε για το 2007, για τον Φετελακο και γενικα για ολες τις εμμονες, ειμαι σιγουρος (και δεν το λεω ειρωνικα) οτι εχουν αρχειο με κειμενα για καθε περιπτωση και κανουν copy-paste.
Ετσι, εχουν παντα την τελευταια (ιδια) κουβεντα.
Ρε μεγαλε απο το να κραζεις τους αλλους που τα λενε χαλια, πες την αποψη σου. Οπως κανουν οι υπολοιποι, ακομα κι ας διαφωνουμε μεταξυ μας. Κατανταει κουραστικο το στυλακι της πολιτισμικης υπεροχης που πας να λανσαρεις, χωρις να λες στην ουσια ποτε την αποψη σου
ripper έγραψε:...τι ακριβώς του έκανε η McLaren του Νάντου και τον αδίκησε;
Φιλε δεν ειπα οτι του εκανε κατι. Ειπα οτι ΑΝ ηθελε να του κανει της ηταν πολυ ευκολο και οτι ΑΝ του ειχε κανει κατι δε θα το μαθαιναμε ποτε!
George_Prix έγραψε:
Και ενα φρεσκο παραδειγμα του τι εστι Μαξ. Περσι ξεκινησε η χρονια κι ο Τσεκο βολευοταν μια χαρα. Το 1-2 κανανε στους πρωτους αγωνες με το Μαξ. Στη συνεχεια που χασανε τη μπαλα στην εξελιξη της Ρεντ Μπουλ και καταληξανε 3ο-4ο ταχυτερο μονοθεσιο, ο ιδιος ο Μαξ μιλουσε για "μονοθεσιο εκτρωμα" που "δεν οδηγιεται με τιποτα". Δηλαδη παει περιπατο το σεναριο του καλοραμμενου κοστουμιου που εκατσε λουκουμι στον εκλεκτο γαμπρο της ομαδας. Τοτε λοιπον ειδαμε ΤΗΝ ΤΣΟΝΤΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ αναμεσα σε Μαξ/Τσεκο. Γιατι ο Μαξ(αρος) ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΗΚΕ στο εκτρωμα κι επαιρνε παλι το 100% του, εστω κι αν αυτο το 100% ηταν πλεον ικανο για την 5η θεση κι οχι για την 1η οπως παλια. Αλλα ο Τσεκο ΠΑΤΩΣΕ και σε πολλους αγωνες δεν περνουσε καν το Q1 και το Q2. Μπορει να μου το εξηγησει αυτο κανενας με γνωσεις ραπτικης?
Ας γινει στικυ αυτο να τελειωνουμε με τα οφφ τοπικ.
Την αποψη μου μπορεις να τη βρεις εδω μεσα, σχεδον για ολα οσα εχουμε συζητησει. Και δεν εχω κανενα προβλημα να παραδεχτω οτι μπορει και να εχω αλλαξει αποψη για καποια πραγματα στην πορεια.
@ripper
Δεν καταλαβα σε ποια κλαψομουνιαση αναφερεσαι και μαλιστα ως δεδομενη! Αν εχει να κανει πχ με το Μεξικο, εγω θα παρω την ερμηνεια του κορτο.
Απο τους Leclerc-Sainz, μου κανει ο δευτερος ως ο απολυτος μιρλας, ειδικα οταν ειναι off camera και πισω απο κλειστες πορτες (κατι που ημουν ο μονος που πιστευα απο οταν ανακοινωθηκε οτι παει στη Ferrari). Εντελως προσωπικη αποψη φυσικα.
Εγω νομιζω το Leclerc-Hamilton θα λειτουργησει καλα. Τωρα για ευνοια σε καποιον; Πολυ δυσκολο μου φαινεται ειδικα στην αρχη. Αλλα αν ο ενας εχει το πανω χερι σταθερα, η ευνοια ερχεται λιγο ως αναμενομενη μετα και μαλλον κοινως αποδεκτη στις ταξεις των tifosi.
Για τότε που γκρίνιαξε λέω ότι τον "ρίξανε" σε σχέση με τον Sainz.
Δεν νομίζω ότι θα ευνοήσει κάποιον η Ferrari, απλά δεν είναι καθόλου απίθανο να έχουν γκρίνιες.

Αγαπημενη ομαδα εναντιον αγαπημενου οδηγου που οδηγει στον μισητο αντιπαλο.
Εχει να πεσει τιλτ

ripper έγραψε:Δες ότι θες. Έτσι κι αλλιώς ότι βλέπεις δεν έχει και καμιά σχέση με την πραγματικότητα.
διαφωνώ
Geo f1 έγραψε:Παλι τα ιδια ο Διας.
Βεβαια αν υποστηριζε Λοτους τωρα θα χε μεινει χωρις ομαδα.![]()
Οι ομαδες μπορει να εχουν καλες και κακες περιοδους.
Οι πραγματικα κορυφαιοι οδηγοι ειναι παντα εκει ψηλα και ας οδηγουν Μιναρντι.
Τι αποκοτιές λες πάλι ρε Γκεάκο; Τι έκανε ο Χάμιλτον χωρίς κορυφαίο αυτοκίνητο; Ή ο Φερστάπεν, αφού έχεις νέο έρωτα. Για τον παλλιό σου έρωτα, τον Νάντο, δεν θα μιλήσω, για να μην σε πικράνω...
PaNick67 έγραψε:Isambard έγραψε:PaNick67 έγραψε:sknipper έγραψε:Δεν μπορείς να λες το τάδε ήταν το γρηγορότερο της χρονιάς όταν υπήρχε σαφής μεταβολή με ξεκάθαρη αλλαγή των ισορροπιών κάπου στη μέση της χρονιάς.
Και δεν είναι καν ή η μία ή η άλλη ομάδα. Γιατί υπήρχε και 3η ομάδα που σε κάποιες πίστες ήταν γρηγορότερη. Και ίσως και 4η ομάδα....
https://www.statsf1.com/en/2024/stats-victoire.aspx
Συμφωνα με το παραπανω η RB ειχε 9 νικες με την 2η να εχει 6 και 8 poles με την 2η να εχει επισης 8. Οι γυροι δε που ηταν πρωτη ηταν 561 εναντι 394. Κι αυτα ουσιαστικα με εναν οδηγο αφου ο Περες ηταν καπου πολυ πισω και βοηθησε ελαχιστα
Οποτε ο Corto εχει απολυτο δικιο.
https://www.formula1.com/en/results/2024/races
Στο πρώτο μισό της season ήταν αρκετά πιο δυνατή η Red Bull και έχασε μόνον από σπόντα (Αυστραλία) ή ανωτερότητα του οδηγού σε συγκεκριμένη πίστα (Leclerc - Monaco). Το Μαϊάμι είναι μια κατηγορία μόνο του και δεν είναι επίσης και κανονική πίστα, όπως και το Μονακό ασφαλώς.
Στους πρώτους 10 αγώνες, ο Verstappen είχε 7 νίκες. Όποιος νομίζει πως αυτό έγινε λόγω ικανότητας και όχι επειδή το μονοθέσιο ήταν το ανώτερο όλων, μάλλον βλέπει άλλο άθλημα.
Μετά, υπήρξε σαφής πτώση, αλλά ήδη είχε τεράστιο προβάδισμα και γι' αυτό και δεν έχασε και το πρωτάθλημα.
Εδώ δεν το έχασε ο Button με την Brawn που είχε λιγότερες νίκες αναλογικά, 6 σε σύνολο 17 αγώνων.
https://www.formula1.com/en/results/2009/races
Η διαφορά βέβαια ήταν πως ο Barrichello ήταν πολύ πιο ικανός του Perez και πήρε 2 νίκες τότε. Η Brawn κέρδισε και το κατασκευαστών, παρόλο που μετά τα μισά της χρονιάς δεν ήταν το ταχύτερο μονοθέσιο, αφού την είχαν φτάσει οι υπόλοιποι.
Πρωτο μισο, δευτερο μισο, το πρωταθλημα ειναι ολοκληρο και ετσι μετρανε οι βαθμοι.
Η RB εχασε το κατασκευαστων λογω του Περες. Αν αυτος τερματιζε 2-3 θεσεις πισω απο τον Μαξ, θα τα ειχαν παρει ολα , οπως περσι που με τους μισους βαθμους απο τον Μαξ ηρθε 2ος στο πρωταθλημα
Οκ το φετινο δεν ειχε +180 βαθμους διαφορα πρωτου - δευτερου και μαλιστα στην ιδια ομαδα, αλλα δεν λεει κατι αυτο περα απο το οτι δεν ηταν βαρετο στο 2ο μισο του. Προσπαθησε η Μακα κι η Φερραρι αλλα δεν καταφεραν κατι περα απο το να την νικησουν στο κατασκευαστων, οχι γιατι ειχαν συνολικα καλυερα μονοθεσια αλλα γιατι αγωνιζονταν με δυο οδηγους.
Κοινως ο Μαξ εκανε το καλυτερο που μπορουσε και τον βοηθησε πολυ το μονοθεσιο οπως φυσικα και τα χερια του. Οταν η ψαλιδα μικρυνε εδειξε γιατι ειναι ο καλυτερος την ιδια στιγμη που ο Νορις δεν εμαθε ποτε να εκκινει σωστα.
Το πρόβλημα με την RBR είναι ότι ναι μεν στην αρχή είχαν το καλύτερο μονοθέσιο (και τότε έπαιρνε καλούτσικα αποτελέσματα και ο Perez), αλλά μετά τα σκάτωσε ομαδικά. Μόνοι τους είπαν ότι το ταλέντο του Max μασκάρευε τα προβλήματα του μονοθεσίου. Αν έχουν λοιπόν ένα μονοθέσιο που μπορεί να το οδηγήσει μόνον ένας πιλότος, δεν έχουν το καλύτερο μονοθέσιο, και πολύ σωστά τερμάτισαν οι McLaren και Ferrari πάνω από αυτήν στο σωστό Πρωτάθλημα, το Κατασκευαστών!!! Αλλιώς θα δίναμε το WCC στον οδηγό με τις περισσότερες νίκες. Ο Perez έγινε ξαφνικά κουλάδι σε μια χρονιά, από τότε που πέρσι τερμάτισε 2ος; Απλά το μονοθέσιο έγινε τόσο δύσκολο που εκτός από τον Μαξ, δεν μπορούσε να το οδηγήσει κανείς άλλος. Άρα δεν ήταν άξιο για Τίτλο Κατασκευαστών!!! Αυτά τα λέω μπας και μάθει μπάλα ο καλός μου φίλος, ο Κόρτο.
Κι ένα σχετικό άρθρο όπου ο Wache λέει ότι δεν θα ανοίξει τo operating window, γιατί έτσι θα κάνει το μονοθέσιο πιο αργό σε απόλυτη ταχύτητα, ενώ τα αφεντικά του (και ο Marko και ο Horner) έχουν πει ότι πρέπει να γίνει το αντίθετο, ώστε να μπορεί να αξιοποιηθεί η όποια ταχύτητα, σε όλες τις συνθήκες. Θέλει να απολυθεί κι αυτός ο υπαλληλάκος... https://www.planetf1.com/news/christian ... erre-wache ΔΙΑΒΑΣΤΕ το, είναι πολύ ενδιαφέρον.
Πραγματικά δεν καταλαβαίνω πως τρέχουν τις ομάδες τους και ο καθένας σηκώνει το δικό του μπαϊράκι. Εγώ, ως στρατιωτικός, θα έτρεχα την ομάδα σαν Μονάδα. Μη σου πω θα έπαιρνα Πρωινή Αναφορά...
ΥΓ: Τους πιλοτάκους ειδικά θα τους έριχνα κάτω για κάμψεις. Ημίσεια κλίση επί δε-ξιά, θέσεις για κάμψεις λάβατε.
George_Prix έγραψε:Corto Maltese έγραψε:Σχεδιαστές, μηχανικοί στο εργοστάσιο, μηχανικοί στην πίστα, pit wall, καντίνα, γυμναστές και ΚΥΡΙΩΣ ο οδηγός, ΟΛΟΙ έχουν ένα στόχο. Τη νίκη. Και αυτή έρχεται με ένα μονοθέσιο. Φέτος αυτό το κατάφερε περισσότερες φορές η RBR. Οτιδήποτε άλλο είναι άρνηση της πραγματικότητας.
Επίσης όσο σημαντικός είναι ο Νοέμβριος, άλλο τόσο είναι και ο Απρίλιος. Αυτό που κάνετε είναι ένα λογικό σφάλμα που λέγεται recency bias.
Μιλας λες και ολοι οι οδηγοι ειναι ισοι και το μονοθεσιο ειναι το μοναδικο στοιχειο που κανει τη διαφορα![]()
Σου εχει περασει απο το μυαλο οτι μπορει με το ΕΝΤΕΛΩΣ ΙΔΙΟ μονοθεσιο να παρει 10 νικες ο Μαξ, 6 ο Λεκλερκ και 5 ο Νορρις (τυχαια νουμερα)?![]()
Οταν θα σου περασει αυτο απο το μυαλο, θα καταλαβεις οτι ενας καλυτερος οδηγος που οδηγουσε ενα χειροτερο μονοθεσιο (Μαξ), μπορει να κερδισει εναν χειροτερο οδηγο που οδηγουσε ενα καλυτερο μονοθεσιο (Νορρις)![]()
Βασικα το μπερδεμα που εχετε παθει οι περισσοτεροι εδω μεσα, ειναι γιατι σπανιζουν οδηγοι σαν το Μαξ που κανουν αυτην την τεραστια διαφορα. Εχετε συνηθισει απο το Λουη που κερδιζε με την ψυχη στο στομα το Βαλτερι (ιτ'ς Τζειμς), με τον Λεκλερκ που τρομαξε να κερδισει το Τζουνιορα τοσα χρονια, με το Νορρις που του βγηκε η γλωσσα να κερδισει τον Πιαστρι, ακομα και με το Φεττελακο που αγκομαχουσε για να βαλει κατω το Γουεμπερ. Ως εκ τουτου βγαζετε το βλακωδες συμπερασμα οτι ολοι οι οδηγοι ειναι σχεδον ιδιοι και ο νικητης ειναι παντα αυτος με το καλυτερο μονοθεσιο. Ε λοιπον δεν ειναι ετσι τα πραγματα. Ο Μαξ εκλεψε ενα κατσαρολι απο το Λουη κι ενα απο το Νορρις, ενω ειχε και τις 2 χρονιες ελαφρως χειροτερο μονοθεσιο συνολικα. Αυτο το συνολικα το τονιζω γιατι προφανως το 2024 αλλιως ξεκινησε η χρονια κι αλλιως τελειωσε, οπως επισης και το 2021 δεν ηταν χειροτερη σε ολους τους αγωνες η Ρεντ Μπουλ
Ρε μπαγάσα, με αναγκάζεις να συμφωνήσω. Το ότι οι άλλοι είχαν καλύτερα μονοθέσιο φαίνεται από το ΠΠΚ (το καλό ντε!!!). Παίζει να είναι η 1η φορά που συμφωνούμε σε αυτό το θέμα (σε άλλα, ειδικά στα κοινωνικά, έχουμε συμφωνήσει ξανά). Το πρόβλημα είναι όμως ότι ο Μαξ (κωλοπαιδαράς κατά τα άλλα), μπορεί να οδηγήσει πολύ νευρικό μονοθέσιο. Το έχει πει ο Albon: «Εμένα μου αρέσει ένα νευρικό (front balanced) μονοθέσιο, αλλά ο Max είναι σε άλλο επίπεδο σε αυτόν τον τομέα». Το ότι η RBR όμως δεν το πήγε σωστά φάνηκε από το ότι έχασε το καλό Πρωτάθλημα και δεν είναι Πρωταθλήτρια η ίδια. Αλλάξανε τον Νο 2 οδηγό, και είπανε ότι θα αλλάξουν και πορεία στην εξέλιξη (αν και ο Wache «έκαμε επανάσταση» όπως λέει και ο Ανχης Καράμπελας στην Λούφα και Παραλλαγή). Να δούμε πως θα πάει κι αυτό...
George_Prix έγραψε:Τι μου κανουνε ρε οι κεραταδες. Με βαλανε να δω Ιντυ το γυρω-γυρω ολοι, μετα αναγκαστηκα να δω Ντακαρ που κερδιζει οποιος δε θα πατησει μια μυτερη πετρα κατα λαθος και τωρα θα καταντησω να παρακολουθω ακομα και τη μουφα το Λε Μανς που τρεχουν στην ιδια πιστα τα αγωνιστικα με τα νοικιαρικα. Και που μοιραζονται 3 οδηγοι το ιδιο μονοθεσιο λες και ειναι καμια πορνη
Θα καταλάβεις τι πάει να πει ΟΜΑΔΑ!!! Δεν έχεις καταλάβει ότι το Motorsport είναι ομαδικό άθλημα;

Ferrari for the win ξανά στο Mans!!!