Αναγνωρίζω ότι ο λόγος που το ψάχνω αφορά μόνο το 1% της χρήσης του αυτοκινήτου μου, από το οποίο κατά τα λοιπά είμαι πολύ ευχαριστημένος, αν και την τελευταία 7ετία δίνω σταθερά περίπου 200-500 €/έτος σε πράγματα που έφτασαν στο τέλος τη ζωής τους ή χάλασαν και πρέπει να αντικατασταθούν. Όμως σίγουρα δεν είναι στην αρχή της ζωής του (17 έτη, 172.000χλμ), και ίσως είναι καλή περίοδος να φύγει.
Θα προτιμούσα λύσεις με μη μόνιμη τετρακίνηση, αλλά συζητιέται και quattro/4motion. Κάνω περίπου 10.000 χλμ τον χρόνο. Νομίζω όμως ότι θα ήθελα πετρελαιοκίνητο. Κουράστηκα να ακούω τα τελευταία 30έτη για την επικείμενη πανελλαδική απαγόρευσή του, και να βλέπω τους πετρελαιοκίνητους φίλους μου να πηγαίνουν παντού με -30% κόστος χρήσης (μέχρι την πρώτη μεγάλη ζημιά...).
Τι προτείνετε;
Βλέποντας μερικά καινούρια, αφενός έπεσα πάνω στη λαίλαπα των υβριδικών, τα οποία θα ήθελα να αποφύγω όπως ο διάολος το λιβάνι, αφετέρου διαπίστωσα ότι πράγματα που θεωρούσα αυτονόητα σε Golf του 07-08, δεν υπάρχουν σε σημερινά αυτοκίνητα...
Ομολογώ ότι μου αρέσει το Mitsubishi ASX με 1.8 πετρέλαιο.
Duster καλό αλλά ακόμη και το καινούριο μου φαίνεται πολύ φτωχό.
Tiguan/T-roc 2λιτρα;
S-cross/Vitara προ του 2023;