Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By kantoniou
#556033 Citroen C3 Aircross: Το αυτοκινητο ειναι πολυ καλο. Οπως εγραψα, ειναι ιδανικο για αυτο που θελω, με μικρο μηκος και πολυ καλους χωρους. Επισης ο κινητηρας των 110 ειναι αξιοπρεπης. Δεχεται σαν εξτρα στη μεσαια εκδοση το συρομενο πισω καθισμα με το υποβραχιονιο που θελω (δεν το ειχα καταλαβει). Μου αρεσε το εσωτερικο, η τιμη ειναι λιγο πανω απο το μεσο ορο, το χρηματοδοτικο μετριο. Παιζουν κατι εκπτωσεις μεχρι το τελος της χρονιας.
Δεν μου αρεσει ομως καθολου εξωτερικα και μ' ενοχλει η ελλειψη ξεχωριστων χειριστηριων για το A/C, καθως παιζω συνεχεια με τις ρυθμισεις. Γενικα το βρισκω μεγαλο εργονομικο φαουλ να πρεπει για ΚΑΘΕ ρυθμιση να μπαινω στην οθονη του infotainment.
"Παιζει" σαν υποψηφιο, στο ανω ακρο των επιλογων μου (τιμολογιακα).

Citroen C4 Cactus: To εχουν κανει λιγο πιο mainstream εμφανισιακα. Ειναι περιπου 1000 € πιο φτηνο απο το Aircross, με τον ιδιο κινητηρα και παρομοιο εξοπλισμο και χωρους.
Μου αρεσε ο διακοσμος μεσα και τα υφασματα των καθισματων.
Με ενοχλησαν πολυ: Τα πισω παραθυρα που δεν ανοιγουν :dizzy: η ελλειψη στροφομετρου :protest: και γενικα δεν μου αρεσε η ψηφιακη οθονη που εχει αντι για πινακα οργανων και η θεση της οθονης των 7", η οποια στο εκθεσιακο αυτοκινητο κουνιοταν. Καπως ιδιαιτερη επιλογη, δεν νομιζω να το προτιμησω.

Dacia Duster: Δεν εχουν αυτη τη στιγμη κινητηρα βενζινης :dizzy: , αλλα μονο τον νεο ντιζελ των 115ΗΡ. To αυτοκινητο εχει μεγαλο χωρο αποσκευων, αλλα νορμαλ εσωτερικους χωρους. ΔΕΝ ειναι ομως τοσο φτηνο: 18.690 το μεσαιο επιπεδο εξοπλισμο sportive, με αισθητηρες παρκαρισματος πισω, οθονη 7" με navi και απλο cruise control και χωρις καμερα οπισθοπορειας και brake assist.
Δεν μου αρεσε ιδιαιτερα. Τα 3 αστερια στο crash test, η ελλειψη κινητηρα βενζινης και οι μεγαλες διαστασεις το αποκλειουν, καθως και απο τιμη δεν ειναι οσο κελεπουρι νομιζα.
Άβαταρ μέλους
By kantoniou
#556037 Ξεχασα να ρωτησω: Η αναρτηση του Cactus με τα "Progressive Hydraulic Cushions" ειναι σοβαρος λογος προτιμησης και διαφοροποιησης του αυτοκινητου; Δεν το ειχαν διαθεσιμο σημερα για τεστ.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#556052 Αν η άνεση είναι προτεραιότητα, ναι. Από την άλλη, τα αρνητικά που σε ενόχλησαν, κι εμένα με χαλάνε, αν και δεν ξέρω αν θα ήταν λόγος απόρριψης απαραίτητα.
Για τα χειριστήρια του κλιματισμού, δεν το θεωρώ τόσο πρόβλημα, μιας και μιλάμε σε αυτήν την κατηγορία τιμής λογικά για αυτόματο κλιματισμό.
Νομίζω περισσότερο είναι θέμα συνήθειας.
Το Duster όντως ακριβό! Νόμιζα πως είναι φθηνότερο...
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
kantoniou έγραψε:Για το θεμα του μηκους:
1. Πιστευω οτι για τον νεο οδηγο (την κορη δηλ.) το μεγεθος του αυτοκινητου παιζει μεγαλο ρολο. Οχι μονο (προφανως) στο παρκαρισμα, αλλα και γενικα στην αντιληψη-ελεγχο του αυτοκινητου σε ελιγμους, στενα, αναστροφες κτλ. Σημερα σε βοηθανε βεβαια πολυ, στα μεγαλα αμαξωματα, σε σχεση με παλαιοτερα, οι αισθητηρες και η καμερα.
2. Κινουμαι αρκετα στο κεντρο της Θεσσαλονικης. Οταν ειμαι με το Panda, βρισκω πολυ πιο ευκολα θεση απ' οτι με το 307 SW. Αρα σε τετοιες συνθηκες (και η κορη θα κινειται στην πολη) εχει -νομιζω- σημασια το μικρο μηκος.
3. Και στη θεση σταθμευσης στο σπιτι, το 4.40 ειναι το οριο μου, για να μπορω να ξεφορτωσω τις αποσκευες-ψωνια κτλ.

Κατα τα λοιπα συμφωνω, οτι εν κινησει ειναι ολα ιδια.

3.53m με 4.42m ναι, έχεις δυνητικά διαφορά στην διαθεσιμότητα πάρκινγκ. 4.00m με 4.42m, όχι και τόσο, έως και καθόλου.

Έμαθα να οδηγάω με σεντάν 4.40m και δεν ήταν καθόλου δραματικό, βοηθούσε φυσικά το νορμάλ πλάτος (1.70m) και το τιμόνι που έκοβε. Περισσότερο με ανησυχεί το αν στρίβει εύκολα από στενό σε στενό όπως και το πόσο εύκολα κάνει την 1η γωνία στο παρκάρισμα, άρα το πλάτος και το κόψιμο πρωτίστως παρά το μήκος. Όπως και το πόσο προεξέχει παρκαρισμένο ον, άρα πάλι το πλάτος.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#556059 Το duster είναι τετρακίνητο, γι' αυτό.
Έχει και δικινητο πιο φτηνό.
Επίσης είναι diesel, ενώ τα άλλα βενζίνης.
Με αυτά τα δεδομένα, ακριβό δεν το λες, το αντίθετο. Βασικά είναι 3-4 χιλιάρικα φτηνότερο από τον φτηνότερο ανταγωνιστή με τα ίδια χαρακτηριστικά.
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#556062 +1.
ρεσπεκτ στο νταστερ. Αν ειχα 2 κουτσούνες, θα είχατε φωτοαφιερωματα κ διαδρομές με duster
Άβαταρ μέλους
By cosneo
#556063 Το Cactus δείχνει σε εμφάνιση πιο ισορροπημένο από το Aircross που με τα χρώματα και το ημιψηλο αμάξωμα δείχνει φλυαρο...
Αψυχολογητο φάουλ των Γάλλων τα πίσω παράθυρα του χωρίς να με ενοχλούν όμως. Όσο για το στροφομετρο θα ήθελα να γνωρίσω κάτοχο Κακτου που να μου πει πόσο του λείπει...
Ο μόνος λόγος ακυρου θα ήταν ότι είναι στο τέλος της καριέρας του ενώ το Aircross στην αρχή του.
Δεν ξέρω βέβαια τα C4 και C3 μπροστά από το όνομα τους αν έχουν κάποια ερμηνεία ως προς το πάτωμα τους.
Καλές προτάσεις και τα δύο και ΙΜΟ πολύ καλύτερες από το Baleno.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#556064 Καλά έχει κι άλλα φάουλ το κακτους.
Επίσης δείχνει (και είναι) φτηνιάρικο
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#556066 Στην Βραζιλία το Cactus πωλείται με πίσω παράθυρα κανονικά και στροφομετρο!

Απορώ γιατί δεν το έφερε η αντιπροσωπεία εδώ.

Από το Mi A1.
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
#556067 Δευτερόλεπτα αφού έγραψα για τις διαστάσεις, ενημερώθηκα ότι το πλάτος του αυτοκινήτου μου (1.84μ) ήταν η αιτία για 2 περιστατικά με καθρέφτες τις τελευταίες μέρες που δεν οδηγάω. :x :ninja:

Θα ήθελα να μην έχω δίκιο σε μερικά πράγματα. :lol:
Άβαταρ μέλους
By cosneo
Νίκος Παππάς έγραψε:Στην Βραζιλία το Cactus πωλείται με πίσω παράθυρα κανονικά και στροφομετρο!

Απορώ γιατί δεν το έφερε η αντιπροσωπεία εδώ.

Από το Mi A1.
Σε δικό τους εκεί εργοστάσιο το φτιάχνουν απ' ότι διαβαζω με κινητήρες δικούς τους που δεν έχουν καμία σχέση με τους ευρωπαικους και με το εσωτερικό που είναι από ένα επίσης δικής τους παραγωγής 4θυρο C4 που το λένε Lounge και έχει στροφομετρο.
Το ευρωπαϊκό φτιάχνεται στην Ισπανία.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Anonymous Founder έγραψε:Επειδή έχω δει το Ecosport τη ίδια μέρα που πήγα και είδα τα Suzuki, να πω πως σε σχέση με τα δεύτερα, το Ford δείχνει πολύ καλύτερο ποιοτικά.
Αυτό δεν σημαίνει πως το προτείνω, κάθε άλλο...

Το ότι είναι πιο ποιοτικό από τα suzuki δεν λέει και πολλά πάντως... :lol:

Το duster κι εγώ είχα την εντύπωση πως βγαίνει κάπου στα 17Κ το 2κίνητο... :hmmm: Αν μιλάμε για 4κίνητο λογική μου ακούγεται η τιμή που σου έδωσαν, αλλά υπάρχει και το αρκετά φθηνότερο 2κίνητο (που έχει και μεγαλύτερο χώρο αποσκευών, λόγω έλλειψης 4κίνησης). Και απ' ότι βλέπω δεν τη χρειάζεσαι την 4κίνηση.
Άβαταρ μέλους
By Arrow
funkyreverend έγραψε:Δευτερόλεπτα αφού έγραψα για τις διαστάσεις, ενημερώθηκα ότι το πλάτος του αυτοκινήτου μου (1.84μ) ήταν η αιτία για 2 περιστατικά με καθρέφτες τις τελευταίες μέρες που δεν οδηγάω. :x :ninja:

Θα ήθελα να μην έχω δίκιο σε μερικά πράγματα.
Να παίρνετε αμάξια με ηλεκτρικούς καθρέπτες ρε παιδιά, 2019 φτάσαμε!

Kantoniou οκ ο προβληματισμός για duster αλλά και τα σουζουκοσιτροεν...show mercy! To duster είναι λίγο rough για κοπέλα ομολογώ αλλά δε πειράζει, ας μάθει και καμιά σε κάτι άλλο από γιαρις

< Sport
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
kyr80 έγραψε:κριβώς αυτό. Δεν παίζει ρόλο στην κίνηση με το τι είσαι.

Φυσικά και παίζει ρόλο. Τεράστιο! Τόσο το μήκος, στρίβοντας στα στενά, όσο και στο πλάτος, περνώντας ανάμεσα από αυτοκίνητα-εμπόδια.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#556086 Δε ζορίστηκα ποτέ με το μέγεθος. Ούτε του volvo που είχε ο πατέρας μου, ούτε του navara που είχα ένα 6 σαν φοιτητής και πήγαινα Σίνδο, ούτε του jeep, ούτε του passat τώρα. Με το passat βέβαια με ζορίζει που είναι χαμηλό, αλλά σύντομα έρχεται το ντάτσουν, να γίνουμε άνθρωποι πάλι....

Υπάρχουν περιπτώσεις σε κάτι κωλόστενα να κάνεις όπισθεν και να διορθώσεις, για να μπορέσεις να στρίψεις. Που με ένα μικρό δεν θα το κάνεις. Το προτιμώ, από το να μη χωράνε ότι και όσοι θέλω.