- 03 Δεκ 2018, 13:01
Εμένα μου φαίνεται συγκλονιστικά μεγάλο το ποσό που ζητάνε, χωρίς να γνωρίζω τι παίζει βέβαια από τα αντίστοιχα. Απλώς, εκεί που το FR του Giuseppe Busso ήταν value for money, αυτό νομίζω δεν είναι. Δηλαδή, είναι ++10Κ, δηλαδή άνω του 50% ακριβότερο και δεν νομίζω πως παίρνεις 50% καλύτερο αμάξι...
Θεωρώ πως πραγματικά πρέπει να είσαι ΠΟΛΥ αποφασισμένος για κάτι τέτοιο και επίσης νομίζω πως πρόκειται να το παντρευτείς άσχημα: πόσοι είναι αυτοί που θ'αγοράσουν δεύτερο χέρι 300 άλογα σε DSG με το σήμα της Seat;
Από την άλλη, όντως σε αυτά τα λεφτά, κανείς άλλος δεν δίνει 300 άλογα και αυτόματο. Το ζήτημα είναι αν τελικά σου είναι απαραίτητα αυτά τα δύο και τι συμβιβασμούς διατίθεσαι να κάνεις για να τα έχεις. Να πω εδώ επίσης πως όλα τα gadgetάκια που σου λείπουν τώρα στο Audi και σε εντυπωσιάζουν στο Seat, κάποια στιγμή θα τα βαρεθείς και δεν θ' ασχολείσαι. Ενώ η διαφορά στην ποιότητα, θα σου φαίνεται καθημερινά.
Προσωπικό παράδειγμα, υπάρχει κοντά στο σπίτι μου ένας δρόμος ήπιας κυκλοφορίας. Όταν τον περνάω με το Golf, νομίζεις πως τα κενά ανάμεσα στις πλάκες είναι... χαράδρες. Με την ΒΜW o θόρυβος μπορεί να είναι ο μισός, και με πιο σκληρή ανάρτηση και με αμορτισέρ με 140Κ επάνω (δεν τολμώ να τα αλλάξω, τώρα που... μαλάκωσαν λίγο!

).
Σίγουρα πάντως το infotainment του Golf είναι καλύτερο, γιατί ακόμη και το Pro που έχουμε βάλει πλέον στην BMW δεν είναι στο ίδιο επίπεδο (έχει μια 10ετία διαφορά...). Αλλά ξαναλέω, αυτά τα χαζεύεις λίγο στην αρχή και μετά παύεις ν' ασχολείσαι ιδιαίτερα. Τι να τα κάνω τα 4 modes του μοτέρ πχ; Εγώ το έχω πάντα στο sport για την πιο γρήγορη απόκριση.
Αλλά ΟΚ, γίνομαι κουραστικός νομίζω...