- 23 Μαρ 2024, 12:51
REALZEUS έγραψε:Κάτι μου λέει ότι ο γιατρός σας τρολλάρει... 
Στα αλήθεια, όχι. Απλά βλέποντας τους περιορισμούς που επιβάλουν όλοι στους ΚΕΚ και τις ευκολίες των ηλεκτρικών (φόρτιση στο σπίτι άρα δεν πατάς σε βενζινάδικα, ΟΤΑ, επιδόσεις) ήθελα να δω τι διατίθεται στην αγορά με βάση το δικό μου μοντέλο χρήσης και τις ανάγκες μου.
Και ναι, αν έπρεπε να πάρω αυτοκίνητο τώρα μάλλον θα πήγαινα για VW ID3/Cupra Born αν και τα Tesla με το μειονέκτημα των μεγαλύτερων διαστάσεων προσφέρουν πολλά για τα λεφτά τους. Και αν δεχτώ τα μεγαλύτερα τότε έχει κι άλλα όχι πιο ακριβά, Renault Scenic, Nissan Ariya, Skoda Enyaq, Polestar 2, Kia EV6, VW ID4, BYD Seal, BMW i4. Απέρριψα το Hyuindai Ioniq 6 γιατί δεν βλέπεται (το Ioniq 5 μου αρέσει) και Mercedes EQA γιατί δεν πιάνει πάνω παό 160, αν είναι δυνατόν, όχι ότι θα τα πιάσω στην ξενιτιά αλλά μου φάινεται κάπως, σαν να πήγα πίσω σε άλλες εποχές που το προσπαθούσα με μια Mercedes 200/8....
Ενδιαφέρον ότι μερικά μπορούν να φορτίσουν πολύ πιο γρήγορα από άλλα (κερδίζουν τα Kia και Hyundai, αν βρεις κατάλληλο φορτιστή προσφανώς). Αλλά ακόμα και σε αυτά η εξίσωση ξεκινάω Αθ-Θεσ/κη με 30% +μισή ώρα φόρτιση δεν σε βγάζει. Πρέπει να ξεκινήσω με 50% για να βρω μοντέλα.
Βλέπω ότι ακόμα τα ηλεκτρικά δεν είναι έτοιμα για μένα!
Σε 1-2 χρόνια όμως νομίζω θα γίνουν συμβατά με τις ανάγκες των περισσοτέρων.
aka onyx !