Μετά απο 17,5 χρόνια και 250000 χιλιομετρα, το Outback μάλλον μας αφήνει χρόνους.
Κόλλησε ο κινητήρας (γνωστό πρόβλημα των boxer diesel το οποίο όμως λογω χιλιομετρων που εκανα πίστευα οτι δεν με αφορούσε πλέον).
Θα γίνει ενα τελευταίο έξοδο να ανοιχτεί ο κινητήρας μήπως μπορέσουμε να τον επισκευάσουμε, αλλά ενω το εύχομαι δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος.
Βγήκα λοιπόν στην αναζήτηση.
Τα παιδια μεγάλωσαν, οπότε οι τεράστιοι χώροι δεν μου είναι πλεον απαραίτητοι.
Θα ήθελα όμως 4 ενήλικες να χωραμε ανετα για τις μικρές εκδρομές μας, να κινειται ανετα στον δρόμο και να μην καίει πανω απο 7 λίτρα στον αυτοκινητοδρομο με 130 χιλ/ωρα.
Να ειναι αυτόματο και υβριδικό (να βηθαει δηλαδη ο ηλεκτροκινητηρας πραγματικά, οχι μονο στα χαρτιά).
Καλοβλέπω το Vitara στα 25000€, θα παω να το δω κι απο κοντα. Θεωρω οτι ειναι αξιοπιστο και εχει καλο αντιπρόσωπο στη Λάρισα. Ειναι λίγο "παλιο" εξωτερικά, αλλά εσωτερικα μου αρεσει που δεν ειναι σαν ηλεκτρονικο παιχνίδι.
Επίσης σκεφτομαι να δω το Frontera με τους 145 ίππους (περιπου 25+Κ), το οποίο ειδα σε ενα πολυκαταστημα και μου αρεσαν πολύ οι χωροι και γενικότερα η εμφανιση του.
Εδω με προβληματιζει ο τρικύλινδρος κινητήρας και ο νεος αντιπρόσωπος.
Μου αρεσει πολύ εμφανισιακά το T-roc αλλά δεν εχει αντιπρόσωπο εδω, πρεπει να παω σε άλλη πολη για να το δώ.
Αν παω σε κατι λιγο μικρότερο, Yaris Cross και Νισσαν Juke παιζουν στα ιδια χρήματα (26Κ), με το πρωτο να εχει πολύ θελκτικο υβριδικό σύστημα και το δευτερο να ειναι πιο ευρύχωρο και...ετοιμοπαράδοτο.
Ουσιαστικά τωρα αρχισα να ψαχνω και δεν εχω κατασταλάξει ακόμα.
Το μπατζετ ειναι μεχρι 25.000 €, θα προτιμούσα να παω σε κατι καινουριο χωρίς να απορρίπτω καποια καλή λύση σε μεταχειρισμένο.
Πρωτίστως με ενδιαφερει η αξιοπιστία και η οικονομία χρήσης, φοβάμαι τους κινητήρες μικρου κυβισμού που καλούνται να κινήσουν βαρια αμαξώματα.
Α, και να ειναι υπερυψωμενο (οχι απαραίτητα 4κίνητο). Αλλιως θα επαιρνα ... ενα Golf
Αρα τα κριτηρια συνοπτικά ειναι:
Μεχρι 25000€ περιπου
Αυτόματο (δεν γνωρίζω καθόλου τη λειτουργία τους και ποιο θεωρείται καλύτερο
), Υπερυψωμένο
Υβριδικό (στην πραξη, οχι στα χαρτιά)
Οσο το δυνατόν αξιοπιστο
Ιδανικα 4κύλινδρο και >1400 κ.εκ.
Ετοιμοπαραδοτο (μεχρι 2-3 μηνες βαρια)
Τι λέτε;

), ή να συμβιβαστω με κατι σαφως πιο..."μικρό"