Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By bebes
#899468 Ξεκινω με τα δυσάρεστα.
Μετά απο 17,5 χρόνια και 250000 χιλιομετρα, το Outback μάλλον μας αφήνει χρόνους. :sorry:
Κόλλησε ο κινητήρας (γνωστό πρόβλημα των boxer diesel το οποίο όμως λογω χιλιομετρων που εκανα πίστευα οτι δεν με αφορούσε πλέον).
Θα γίνει ενα τελευταίο έξοδο να ανοιχτεί ο κινητήρας μήπως μπορέσουμε να τον επισκευάσουμε, αλλά ενω το εύχομαι δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος. :s_sorry

Βγήκα λοιπόν στην αναζήτηση.
Τα παιδια μεγάλωσαν, οπότε οι τεράστιοι χώροι δεν μου είναι πλεον απαραίτητοι.
Θα ήθελα όμως 4 ενήλικες να χωραμε ανετα για τις μικρές εκδρομές μας, να κινειται ανετα στον δρόμο και να μην καίει πανω απο 7 λίτρα στον αυτοκινητοδρομο με 130 χιλ/ωρα.
Να ειναι αυτόματο και υβριδικό (να βηθαει δηλαδη ο ηλεκτροκινητηρας πραγματικά, οχι μονο στα χαρτιά).

Καλοβλέπω το Vitara στα 25000€, θα παω να το δω κι απο κοντα. Θεωρω οτι ειναι αξιοπιστο και εχει καλο αντιπρόσωπο στη Λάρισα. Ειναι λίγο "παλιο" εξωτερικά, αλλά εσωτερικα μου αρεσει που δεν ειναι σαν ηλεκτρονικο παιχνίδι.
Επίσης σκεφτομαι να δω το Frontera με τους 145 ίππους (περιπου 25+Κ), το οποίο ειδα σε ενα πολυκαταστημα και μου αρεσαν πολύ οι χωροι και γενικότερα η εμφανιση του.
Εδω με προβληματιζει ο τρικύλινδρος κινητήρας και ο νεος αντιπρόσωπος.
Μου αρεσει πολύ εμφανισιακά το T-roc αλλά δεν εχει αντιπρόσωπο εδω, πρεπει να παω σε άλλη πολη για να το δώ.

Αν παω σε κατι λιγο μικρότερο, Yaris Cross και Νισσαν Juke παιζουν στα ιδια χρήματα (26Κ), με το πρωτο να εχει πολύ θελκτικο υβριδικό σύστημα και το δευτερο να ειναι πιο ευρύχωρο και...ετοιμοπαράδοτο.

Ουσιαστικά τωρα αρχισα να ψαχνω και δεν εχω κατασταλάξει ακόμα.
Το μπατζετ ειναι μεχρι 25.000 €, θα προτιμούσα να παω σε κατι καινουριο χωρίς να απορρίπτω καποια καλή λύση σε μεταχειρισμένο.
Πρωτίστως με ενδιαφερει η αξιοπιστία και η οικονομία χρήσης, φοβάμαι τους κινητήρες μικρου κυβισμού που καλούνται να κινήσουν βαρια αμαξώματα.
Α, και να ειναι υπερυψωμενο (οχι απαραίτητα 4κίνητο). Αλλιως θα επαιρνα ... ενα Golf :roll:

Αρα τα κριτηρια συνοπτικά ειναι:
Μεχρι 25000€ περιπου
Αυτόματο (δεν γνωρίζω καθόλου τη λειτουργία τους και ποιο θεωρείται καλύτερο :oops: ),
Υπερυψωμένο
Υβριδικό (στην πραξη, οχι στα χαρτιά)
Οσο το δυνατόν αξιοπιστο
Ιδανικα 4κύλινδρο και >1400 κ.εκ.
Ετοιμοπαραδοτο (μεχρι 2-3 μηνες βαρια)

Τι λέτε; :s_coffee
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#899471 Κριμα για το Subaru. :(

https://www.car.gr/classifieds/cars/vie ... olla-cross

Εκτος μπατζετ μεν αλλα κανονικο υβριδικο μονο αυτη κι η Χοντα εχει
Ειναι απο ιδιωτη, σιγουρα σηκωνει παζαρι αν εχεις το χρημα κασατο και πραγματικα ευρωχωρο για 4 ενηλικες

Ποιο Βιταρα τωρα
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#899472 To Vitara δεν θα το σκεφτόμουν. Είναι παλιό πλέον και ποτέ δεν ήταν κάτι ιδιαίτερα καλό. Από αυτά που αναφέρεις, η καλύτερη επιλογή είναι το Yaris Cross. Και είναι πραγματικό υβριδικό και όχι ήπιο.
Άβαταρ μέλους
By bebes
#899478 Το Corolla cross το εχει κουμπαρος μου και πραγματικά ειναι πολύ καλό.
Λίγο μεγαλο βεβαια (σαν το προηγουμενο Rav), αλλά καλο. Το συγκεκριμενο ειναι και 4κινητο.

Θα παω απο την ΤΟΥΟΤΑ να δω απο κοντα το Yaris
Αν ειναι ικανοποιητικο σε χωρους και υπαρχει "ετοιμοπαραδοτο" μπορει να το παρω.
Ή αν εχουν καποιο καλο χρηματοδοτικό και "ανεβω" στο Corolla.

To Vitara μπορει να ειναι παλιο σαν σκαφος, αλλά εχει ολες τις σύγχρονες τεχνολογιες ασφάλειας
+ την αξιοπιστια του και τον εδω αντιπροσωπο (στον οποίο ημουν πελατης πανω απο 10 χρόνια) και ειναι σημαντικος παραγοντας για μενα.

Σπαζοκεφαλια ήδη. Ελπίζω να φτιαχνεται το Σουμπαρου :ninja:
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#899481 Φτιάχνεις ή αλλάζεις τον κινητήρα και το κρατάς για άλλα 10 χρόνια ή μέχρι το επόμενο μεγάλο μπαμ .
Άβαταρ μέλους
By Chris
mousatos έγραψε:Φτιάχνεις ή αλλάζεις τον κινητήρα και το κρατάς για άλλα 10 χρόνια ή μέχρι το επόμενο μεγάλο μπαμ .

+1. Ποιο γιαρις κρος τωρα
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#899485 Δεν είναι εύκολη η απόφαση της επισκευής. Τα Subaru τα ξέρουν λίγα συνεργεία, ενώ και τα ανταλλακτικά είναι δύσκολα να βρεθούν, ειδικά στα diesel που έχουν πουλήσει λίγο. Ούτε 300Κ δεν έφτασε πάντως, πολύ λίγα για ένα μοτέρ πετρελαίου. Είναι να μην σου τύχει, ή αλλιώς δεν υπάρχουν στεγανά και εξασφαλίσεις: όλα μπορούν να χαλάσουν.
Εγώ έχω ακούσει παράπονα και για τις βενζίνες στα Subaru, ειδικά στα 2.5 λίτρα πάρα πολλά προβλήματα έχω διαβάσει.
Άβαταρ μέλους
By bebes
mousatos έγραψε:Φτιάχνεις ή αλλάζεις τον κινητήρα και το κρατάς για άλλα 10 χρόνια ή μέχρι το επόμενο μεγάλο μπαμ .

Αυτό ηταν το πρώτο μου μέλημα, και ειδικα αφου ειδα τι παιζει στην αγορά έγινε πρωταρχικό.
Για να παρω αντίστοιχο (σε ποιοτητα) αυτοκινητο πρεπει να διπλασιασω το μπάτζετ (50000€ :lipsealed: ), ή να συμβιβαστω με κατι σαφως πιο..."μικρό"

Επειδη το προβλημα ηταν γνωστο και πολύ συχνό, η Σουμπαρου μέχρι και πριν 3 χρόνια αντικαθιστούσε τα μπλόκ που έσπαγαν.
Πλέον το ανταλλακτικο κοστίζει 6.500€ (κορμός με στροφαλο, μπιελες, κύλινδρους). Ουσιαστικα απο τον παλιο παιρνεις τα περιφερειακα + τις δυο κεφαλές.
Ελπίζω μεσα στην εβδομαδα να εχω νεα, ειτε καλά, είτε κακά

Isambard έγραψε:Δεν είναι εύκολη η απόφαση της επισκευής. Τα Subaru τα ξέρουν λίγα συνεργεία, ενώ και τα ανταλλακτικά είναι δύσκολα να βρεθούν, ειδικά στα diesel που έχουν πουλήσει λίγο. Ούτε 300Κ δεν έφτασε πάντως, πολύ λίγα για ένα μοτέρ πετρελαίου. Είναι να μην σου τύχει, ή αλλιώς δεν υπάρχουν στεγανά και εξασφαλίσεις: όλα μπορούν να χαλάσουν.
Εγώ έχω ακούσει παράπονα και για τις βενζίνες στα Subaru, ειδικά στα 2.5 λίτρα πάρα πολλά προβλήματα έχω διαβάσει.

Ευτυχως το γνωριζουν το αντικείμενο (και γι'αυτο μου ειπαν να μην δω καν για μεταχειρισμενο κινητηρα) και θα κανουν οτι μπορουν.
Θα ρωτησουμε και στη Ρουμανια για ανταλλακτικά, αν ειναι πιο φτηνα
Άβαταρ μέλους
By drdino
#899488 Βέβαια μετά από τόσα λεφτά θα έχεις ένα αμάξι με 250k... Δύσκολη απόφαση!
Άβαταρ μέλους
By dimik
#899492 Για Cross με 130 άλογα για να κινείται και αξιοπρεπώς θες 30Κ, αν τα 116 σου φτάνουν και σε σε πειράζει να είναι γυμνό κάτι θα κάνεις με 24-26. Από χώρους είναι πολύ χάλια.

Το Corolla είναι πολύ καλύτερο και ξεκινάει στα 30 για 140 άλογα 1.8 hybrid.

Για VW Τρίκαλα-Καρδίτσα Δεμερλιωτης, αγοράσα πριν 17 χρόνια βέβαια αλλά ήμουν πολύ ικανοποιημένος.
Ο Γιαννακοπουλος καλά να πάθει.

Σε αυτά τα χρήματα και Hybrid δύσκολο

< >
Άβαταρ μέλους
By alexm
dimik έγραψε:Για Cross με 130 άλογα για να κινείται και αξιοπρεπώς θες 30Κ, αν τα 116 σου φτάνουν και σε σε πειράζει να είναι γυμνό κάτι θα κάνεις με 24-26. Από χώρους είναι πολύ χάλια.

Το Corolla είναι πολύ καλύτερο και ξεκινάει στα 30 για 140 άλογα 1.8 hybrid.

Για VW Τρίκαλα-Καρδίτσα Δεμερλιωτης, αγοράσα πριν 17 χρόνια βέβαια αλλά ήμουν πολύ ικανοποιημένος.
Ο Γιαννακοπουλος καλά να πάθει.

Σε αυτά τα χρήματα και Hybrid δύσκολο

< >

Ασχετο αλλα ο τελευταιος dealer ηταν ο παπαδοπουλος σε vw. Συνεργασια που εληξε πολύ συντομα

Φιλε bebes κρίμα για το subaru. Σε αυτα τα λεφτα (ενα κλικ πάνω) παιζει και arkana με 140 αλογα αυτοματο, αλλά και xceed. Για το τελευταίο νομίζω ότι πουλάει και συνφορουμιτης το δικό του μοντελο του 2025 στην περιοχή της Λάρισας σε αρκετά καλή τιμη κατα τη γνωμη μου
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#899498 Εδώ είναι και ο συμφορουμίτης/συντοπίτης. :lol: :s_bye

Για μένα bebes, ειδικά όπως έχει γίνει η λάρισα με το κυκλοφοριακό της πια, αυστηρά σε Toyota πηγαίνεις, με το εξαιρετικό υβριδικό της σύστημα.

Από κει και πέρα - ως γενική συζήτηση - στο sub-30K Budget, επειδή έχω φρέσκια παρόμοια αναζήτηση, είναι κατά τη γνώμη μου αδύνατο να βρεθεί σοβαρό αυτοκίνητο, απαιτούνται συμβιβασμοί, το καθένα σε κάποιον τομέα.
Άβαταρ μέλους
By theo13
#899505 Από όσα αναφέρθηκαν θεωρώ το Yaris Cross τη μόνη ρεαλιστική επιλογή. Το έχει και η αδερφή μου και είναι πραγματικά απίστευτα οικονομικό. Εγώ θα αποφάσιζα με βάση το κόστος επισκευής. Αν μιλάμε για κόστος 2.000-2.500 μάλλον θα έμενα με το outback καθώς θεωρώ ότι ούτως ή άλλως θα το σκότωνα οπότε καλύτερα να κυκλοφορώ με ένα ποιοτικό αμάξι και επισκευασμένο κινητήρα. Αν ανεβαίνει πάνω από 3.000 θα με "πιέζε" ψυχολογικά η απόφαση για επισκευή.
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#899509 Καλά, στο θέμα επισκευή νομίζω πως πρέπει να ληφθεί υπόψη και το ρίσκο που ενέχει μία επισκευή.
Όσο καλός και αν είναι ο μηχανικός, είναι τόσο μικρές οι ανοχές σε αυτά τα πράγματα που το οτιδήποτε μπορεί να αστοχήσει και εννοείται το θέμα εγγύηση σε αυτή την περίπτωση πάει περίπατο αν κάτι στραβώσει. Καλώς κακώς το καινούριο/ελαφρώς μτχ θα χει μπροστά του μια 3-5-7ετία εντός εγγύησης που ό,τι και αν πάει λάθος θα σε καλύψει η εγγύηση.