Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#358546 Για χάρη πληρότητας εσωκλείω σχετικές δημοσιεύσεις από το γενικό θέμα που οδήγησαν στην δημιουργία του παρόντος [έπεσε edit by skinpper].

Serf έγραψε:Αναζητώ τη σοφία του φόρουμ για μία εβδομάδα διακοπών τέλη Μαρτίου-Απριλιο στην Ευρώπη. Προπερσι είχαμε πάει Αλσατία και μας άρεσε το κονσεπτ πολύ. Κάθε μέρα διαδρομή max ώρας πάνω στον "δρόμο του κρασιού" προς διαφορετικό χωριό (με σταθερή αφετηρία το vogelgrun), επίσκεψη του αντιστοιχου αξιοθέατου και φαγητό.
Ψαχνουμε κάτι αντιστοιχο. Μοναδικός περιορισμός η διαμονή μας να απέχει max 3 ώρες από αεροδρόμιο προς το οποίο εκτελεί πτήσεις η aegean.

rx8_drifter έγραψε:Lago maggiore as well-->flying Milano (no greek keyboard)

Serf έγραψε:Τη λίμνη κοιτάω τώρα και με αρέσει η ιδέα. Σαν γεωγραφία (λίμνες, πάρκα, κτλ) στο google maps η περιοχή φαίνεται πολύ καλή για αυτό που έχουμε στο μυαλό μας. Plus σχετικά κοντά στο Μιλάνο. Τώρα μένει να βγει στο περίπου ένα ημερήσιο πλάνο, δηλαδή χωριά/πόλεις που αξίζει να επισκεφθεί κανείς σε λογική απόσταση (ιδανικά μέχρι 1,5h απόσταση από το όποιο κατάλυμα).
Υ.Γ.: Πρόπερσι στο roadtrip προς Ισπανία και πίσω είχαμε διανυκτερεύσει ένα βράδυ λίγο παραδίπλα στην Κόμο. Αλλά δεν είχαμε επιμείνει στην περιοχή.

rx8_drifter έγραψε:Σου εγγυώμαι ότι θα πάθεις ζημιά. Πραγματικά η ομορφιά και η αρχοντιά της περιοχής είναι το κάτι άλλο. Must η villa Fermi
Οι αποστάσεις είναι μικρές, δε θα σας δυσκολεψει. Η εποχή επίσης ιδανική

mirage έγραψε:Οτι εγραψε ο τριφτης. Πολυ ωραια περιοχη.

babakos έγραψε:+ όσο δεν παει.
Ιταλία στα καλύτερά της, δεν θα θέλεις να φύγεις..

rx8_drifter έγραψε:Aσε που συνδιάζεις και λίγο ΜΟΝΤΖΑ για να μαθαινει και το παιδί
Εικόνα

Villa Monastero
Εικόνα

Kάπου στο Lezzeno
Εικόνα
:s_roses

elvet έγραψε:Εγώ είχα μείνει στο Belaggio και νομίζω οτι είναι το πιο όμορφο χωριό στη λίμνη Κόμο. Στη Maggiore πολύ όμορφο είναι το ελβετικό κομμάτι (Lacarno+Ascona)

Πριν απο 2 χρόνια έπρεπε να πάω Μιλάνο για ενα μυτινγκ και θεώρησα ότι είναι ιδανική ευκαιρία να γνωρίσω λίγο την βόρεια Ιταλία την οποία δεν έχω επισκευθεί ποτέ. Μιλάνο είχα ξαναβρεθεί παλιότερα και δε μου άρεσε καθόλου (λάθος, ή μάλλον ήμουν σε φάση που δε μπορούσα να εκτιμήσω αυτά που έχει. Σαν πόλη σίγουρα δε μπορεί να συγκριθεί με άλλες τύπου Μπολόνια, Φλωρεντία, Ρώμη αλλά ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΑΜΑΤΑ. Ετυχε αυτή τη φορά δε να συμπέσω και με τo Salone di Mobile και το καταευχαριστήθηκα κι αυτό-->Serf, αν συμπέσεις οπωσδήποτε προσπάθησε να περάσεις μια βόλτα απο κάποια περίπτερα)

Ενώ στην αρχή έπαιζε να μεταβω αεροπορικώς και να νοικιάσω αμάξι, τελικά άλλαξε το πλάνο μιας και είχαν ανέβει οι δικοί μου για Πάσχα και συνεννοήθηκα με την εταιρία να κατέβω οδικώς και να γυρίσω αεροπορικώς. Τηλέφωνο στον Aristotelis για οδηγίες και καταλήγω ότι όντως πρέπει να πάω Como. Απόσταση βολής απ το Μιλάνο, τσεκ οποτε με το που τελείωσε το μυτινγκ Παρασκευή μεσημέρι κάναμε ντου και φύγαμε για Bellagio.

To tour οπυ κάναμε ήταν το ακόλουθο
https://www.google.com/maps/dir/Milano/ ... m1!2b1!3e0

To como που το απαντάς στην αρχή του ταξιδιού το αφήσαμε για το τέλος (ωραίο duomo, τελεφερικ μεχρι Brunate για επική θέα στη λίμνη) και βάλαμε πλώρη για Bellagio, όπου και διανυκτερεύσαμε.
Πανέμορφη πόλη, must η villa Serbelloni με τους κήπους της. Συνεχίζεις για Varena και villa Monastero όπου έκανε τα μαθήματα του ο Fermi και στη συνέχεια για Bellano.
Tώρα μιλάνε τα ΛΟΚΑΛΙΑ :adminpower: και αντί να συνεχίσεις προς τα βόρεια θα κάνεις μια μικρή παράκαμψη για το μοναστήρι Abbazia di Piona. Τρομερή τοποθεσία χαμένη μεσα στη φύση και δοκιμή το ηδίποτου που παράγει η μονη (amaro di Piona).
Στη συνέχεια θα πετύχεις το Ossuccio με πρόσβαση στο μόνο νησί της λίμνης με ταξί βαρκί.

Γενικά έχεις υπόψιν σου ότι θα δεις παρα πολλά ομορφα χωριουδάκια, όπου σου κάνει κούκου σταματάς και χαζεύεις.

ΛΙΚΣΙΣ :adminpower:
Άβαταρ μέλους
By fot
#358602 Σε σχέση με άλλα ποσταρίσματα σου περί ταξιδιών, αυτό είναι ντροπή. :shifty:

Κάτσε ανέβασε και καμιά φωτό.
Επίσης θυμάμαι στο παλιό φόρουμ, ότι είχα πάθει πλάκα με κάτι μπυρόνια που ανέβασες στο Χάλστατ.
Κάνε το κόπο και ρίξε καμιά φωτό και κανένα κειμενάκι, μπας και ταξιδέψουμε νοητά. Γιατί για κανονικά, αργεί ακόμα...
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#358629 Eδω χρωστάω ακομα το USA :lol:

Δυστυχώς φωτό δεν παίζουν περαν εκεινων που πόσταρα, μιας και είχα ξεχάσει την μηχανή και απλά τράβηξα κάποιες απ το κινητό :s_crazy
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#359660 Σε κάποιους αρέσει να ξύνουν παλιές πληγές. Τότε , εκείνο το ποστάρισμα ήταν μομφή στις υπερβολές των παρακαλετών και όχι του drifter .
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#359684 :lol:

Δεν έχω κάτι περισσότερο να πω, ήταν ενα ταξίδι αστραπή και καθόλου σχεδιασμένο, ούτε κάμερα δεν ειχα πάρει.

Η αμερική ήταν προσκυνημα...
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#415767 Έχει πάει κανένας στο Cantù;
Έχω κλείσει 2 δωμάτια, την ίδια ημέρα, ένα στο Como (αυτό) κι ένα στο Cantù (αυτό) και δεν ξέρω ποιο να σουτάρω. Como έχουμε ξαναπάει 3-4 φορές, στο Cantù καμία (αλλά δεν ξέρω αν λέει τίποτα ιδιαίτερο). Έτσι κι αλλιώς για μια νύχτα θα μείνουμε (εγώ και οι γονείς μου). Θα φτάσουμε απόγευμα, μπορεί και βράδυ (11:00 φτάνει θεωρητικά το καράβι Ancona) και την άλλη μέρα θα φύγουμε, έχοντας μπροστά μας να διανύσουμε γύρω στα 600km.
Το 2ο έχει και a/c (θυμάμαι πέρυσι στο Como είχαμε λιώσει από τη ζέστη και κυρίως την υγρασία) και βγαίνει και γύρω στα 40 ευρώ λιγότερο.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#429557 Ακούω προτάσεις και συμβουλές.

Τα δεδομένα είναι τα εξής:

19 με 22 Οκτωβρίου, αφορμή είναι το Μίλαν - ΑΕΚ αλλά δυστυχώς θα έχουμε και γυναίκες μαζί. Νοικιάσαμε αυτοκίνητο γιατί ήταν τσάμπα (500L με 80€ και φουλ ασφάλεια) και πετάμε από Μπεργκαμο γιατί βόλευαν καλύτερα οι ώρες σε σχέση με Μαλπένσα.

Για διαμονή μάλλον θα παίξει airbnb οπότε αν υπάρχει κάτι δοκιμασμένο ευχαρίστως να το ακούσω. Για ευνόητους λόγους θα ήθελα να μείνω Brera :shifty: αλλά ΟΚ, συμβιβάζομαι κι αλλού. Ιδανικά να παίζει και εύκολο παρκινγκ γιατί έχω ακούσει διάφορα με τα αυτοκίνητα στην Ιταλία και δε λεει να ψαχνόμαστε.

Κατά τα άλλα εκτός από λίμνη Κόμο δεν υπάρχει τίποτα άλλο στο πρόγραμμα οπότε αν γνωρίζουμε αξιοθέατα, εστιατόρια, κάνα μπαροειδές να τους δείξουμε πως ανοίγουν οι πέλφε :shifty: κτλ, να τα μοιραστούμε με το συνάνθρωπο.

Α επίσης εγώ θα πάω και στο μουσείο της Alfa έρθουν δεν έρθουν οι άλλοι.

Thanks προκαταβολικά!
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#429559 Χτυπηστε και ενα Τορινο αν σας το επιτρεψει ο χρονος.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#429562 Δεν είναι κακή ιδέα. Μπορούμε να πάμε και στο γήπεδο της Μεγάλης Κυρίας :inlove: και να κάνουμε και μία στάση να βάλω το 500L στο Μπαλόκο να τους δείξω λίγο πως γίνεται! :superman:
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
#429565 Γενικά Μιλάνο βολτούλα χαλαρουά σε μια μέρα καλή το 'χεις. Κλασικα TripAdvisor και ενα Google Trips και εισαι πένα.

Τορινο πέρα απο τον Στεφανο να πάει στο Lingotto δεν βλέπω το λόγο.

Αν βαρεθείτε το Μιλάνο και θέτε κάτι άλλο πέρα απο βόρεια ρίξτε μια Βενετία (μιεχ αλλα bitchez dig that) με ένα 3ωράκι οδήγημα.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#429566 Θεωρω οτι το Τορινο ειναι πολυ ωραια πολη η οποια ειναι γενικα πολυ υποτιμημενη.
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
#429569 Ειναι όμορφη,προσεγμένη πόλη αλλα δεν θεωρώ ότι κάτι τόσο τρελό. Σίγουρα αξίζει μια βολτούλα αν χωράει στο πρόγραμμα αλλα προσωπικά θα προσπαθούσα και κάτι αλλο. Το '15 ειχα πάει Μιλάνο-Τορίνο-Βενετία.

Στεφάν παιχταρά επειδή εχω ενα 4μηνο να ταξιδέψω και δεν εχω κανει διακοπές φέτος άκου πλάνο. Αρχικά Μιλάνο οπου τους αφήνεις ολους να λυσσαξουν στην αγορά, τους γλυκαίνεις με Βενετία "ελαμωρέ3ώρεςείναι" και απότερος σκοπός σου το Βενετία-Modena (2.5 ωρίτσες) για Ferrari Factory. ΕΠΟΣ.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#429571 Βενετία δεν παίζει με την καμία. Ήδη στο άκουσμα Τορίνο ενεργοποιήθηκε νιαούρισμα "για 3 μέρες θα πάμε και θα είμαστε όλη μέρα στο αυτοκίνητο"? :rant:

Εγώ αν ξεκλέψω, που θα ξεκλέψω ένα 3ωρο, για μουσείο Alfa θα είμαι υπερευχαριστημένος κι ας τριγυρνάω μόνος μου σα μπάκουρας.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#429733 Μου αρέσει που κοροϊδεύεις τους άλλους για γυναίκες ,παιδιά ,γάμους κ.λ.π και πας Ιταλία να δεις Αεκαρα με κολλητούς κ θα έχετε κ γυναίκες μαζί;;;;;;
Ουυυυυυυυυ ρρρρεεεεεεεεεεεεε.....