Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By sknipper
PaNick67 έγραψε:...Εκτος του οτι τρομαζω με αυτο που θεωρεις ως "προηγούμενα θεματάκια στο παρελθόν" για τους Γερμανους πολιτες
Τα προηγούμενα θεματάκια στα οποία αναφέρθηκα εννοώ τα "her son had had minor run-ins with the law in the past, including for driving under the influence and a marijuana possession charge". Σημειώνω το run-ins πληθυντικός αριθμός και το includes άρα υπάρχουν και άλλα πάρε δώσε που δεν τα αναφέρει στο άρθρο. Άρα δεν είναι παράλογο να είναι ανεπιθύμητος.

Σαν πιο πιθανό όμως θεωρώ ότι η όλη κατάσταση μπορεί να έχει ξεφύγει προσωρινά λόγω νέων εντολών χωρίς πλήρεις ερμηνείες.
Αντίστοιχη κατάσταση είχαμε στην Αγγλία μετά το Brexit. Η γυναίκα μου (Ελληνίδα και μέλος της ΕΟΚ για την οποία δεν θα έπρεπε να υπάρχει θέμα) που σπούδασε και ζεί και εργάζεται πολλά χρόνια στην Αγγλία, όλα νόμιμα κλπ. Κάποια στιγμή στο αεροδρόμιο την σταμάτησε ο συνοριακός έλεγχος για ανάκριση. Αυτό έγινε 3 φορές και σε διαφορετικά αεροδρόμια. Την κρατάγανε για μισή με μία ώρα, της φερόντουσαν ολίγον σαν σκουπίδι ενώ περίμενε σε μια γωνία μαζί με κάτι Αφρικανές παράνομες μετανάστριες. Όπως μάθαμε την 3η φορά που συνέβη αυτό κάποιος είχε βάλει εντολή STOP στο διαβατήριό της μάλλον μετά από απόρριψη αίτησής της για βρετανικό διαβατήριο. Μέχρι που της πρότειναν να την βοηθήσουν να εγκαταλείψει τη χώρα αν δυσκολεύεται οικονομικά... Το σύστημα ειχε δεχτεί πολιτικές πιέσεις "απορρίψτε τους όλους" χωρίς ξεκάθαρες ερμηνείες και λόγω ευθυνοφοβίας είχε κομπλάρει.

Θέλω να ελπίζω ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει και στις ΗΠΑ και ότι θα ομαλοποιηθεί μέσα σε λίγους μήνες.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#899807 for driving under the influence and a marijuana possession charge". αυτα θεωρουντε μεγαλα αδικηματα για μεταναστευτικους λογους. δηλ θα σου αρνηθουν βιζα, πρασινη καρτα και αμερικανικη υπηκοοτητα. ειναι μικρα αδικηματα αν εισαι ηδη αμερικανος υπηκοος.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#900676 Και ξαφνικά θα ξαναπάω ΝΥ. Βγαίνει στα ίδια ή και πιο φτηνά από το να πάμε πχ Ζυρίχη-Μέλανα Δρυμό και κάτι τέτοια.... Στο αγγλικό Πάσχα για 5 νύχτες.
Εισιτήρια απευθείας από Λονδίνο πάλι με Virgin σε λογικότατη τιμή.
Απευθείας email στο ξενοδοχείο (ακολούθησα τη συμβουλή τους από email μετά την άλλη φορά να τους ρωτήσω απευθείας) και θα έχω καλύτερη τιμή και δωρεάν πρωινό και καθημερινή καθαριότητα και δώρο $100 για ποτάκια.
Ο βασικός παράγοντας στην απόφαση ήταν ότι την άλλη φορά είχα πάει με την κόρη μόνο ενώ τώρα θα πάμε οικογενειακά με τη σύζυγο που δεν έχει ξαναπάει ΝΥ. Καλή δικαιολογία έτσι;; :iconcool:
Θα κάνουμε περίπου μια από τα ίδια (για να τα δει και η μαμά) αλλά σίγουρα Woodbury εκπτωτικό χωριό και ΜΕΤ. Αντί για το άλλο ψηλό κτίριο που πήγαμε θα πάμε στο Rockefeller που έχει διάφορα επιπλέον πράματα. Το Intrepid δεν το βλέπω να βγαίνει, δεν υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον. Coney Island (παραθαλάσσιο λούνα πάρκ) μόνο αν βγει. Νιαγάρας όχι χάνεις μια μέρα, ταλαιπωρείσαι και δεν με πείθει. Θα δείξει, δεν θα πολυασχοληθώ, το Birdland το τζαζόμπαρο θέλω να κλείσω για τα άλλα αφήνω την κόρη....
Άβαταρ μέλους
By GTS
#900687 για πεσ τιμές για την πτήση και ποσό πάει η βραδιά στο ξενοδοχείο μήπως αποφασίσουμε να πάμε και εμείς.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#900691 πιο φτηνά να πας , ίσως , αλλά τώρα στις ΗΠΑ πρέπει να'χει τρελό πληθωρισμό με τρελές τιμές.
Για το Νιαγάρα λένε οτι η καλή πλευρά για να τον δεις είναι η Καναδέζικη.

στο 4:47''

Άβαταρ μέλους
By sknipper
GTS έγραψε:για πεσ τιμές για την πτήση και ποσό πάει η βραδιά στο ξενοδοχείο μήπως αποφασίσουμε να πάμε και εμείς.
Φτηνά δεν είπα, λογικές τιμές είπα. Σε σχέση με άλλες εποχές, επίσημες τιμές, άλλα ξενοδοχεία κλπ. Γενικά όλα ακριβά μοιάζουν και έχουν χειροτερέψει από το 2024. 3 άτομα, 5 νύχτες, τιμές τελικές (με έξοδα κράτησης) σε δολλάρια εκτός αν λέω αλλιώς.
Αεροπλάνο Virgin πολύ ωραίες ώρες από Λονδίνο Heathrow 11:45-14:30 / και επιστροφή από JFK 18:30-6:45 την άλλη μέρα το πρωί. 1159 λίρες Αγγλίας (είχα και κάτι μίλια χρεώθηκα 50 λίρες λιγότερο=1109)
Ξενοδοχείο Civilian, 48 οδός (μεταξύ 8-9 λεωφόρων) δωμάτιο με 2 μεγάλα διπλά κρεβάτια+πρωινό για 5 νύχτες 2478.85 δολλάρια (~1850 λίρες)
Οπότε μόνο το να πας και να μείνεις 3000 λίρες....
Μετά προσθέτουμε Άρτο και Θεάματα
Άρτος πρώτα γιατί νηστικό αρκούδι δεν περπατάει όλη μέρα.
Πέραν πρωινού που μας χαρίσανε από φαγητό-καφέδες θα υπάρχει κάτι ελαφρύ (Liberty bagel, πίτσα στο χέρι, los tacos no1) και κάτι πιο κανονικό κάθε μέρα. Στα κανονικά μόνο το Becco θέλω που πήγαμε και μας άρεσε πολύ, τα υπόλοιπα τα αφήνω στην κόρη. Και σίγουρα λεμονάδα από το Chick-Fil-A.
Από θεάματα
Τζάζ, big band της Παρασκευής στο Birdland 137.28 (+ελάχιστη κατανάλωση 20/άτομο που θα καλύψουμε αφού θα φάμε κιόλας) αυτό το ήθελα εγώ (και η κόρη) *
Musical, Death becomes her 176.25 (αυτό το ήθελε η σύζυγος) *
Rockefeller * - MET και ίσως Μουσείο φυσικής ιστορίας ίσως μπούνε σε πακέτο (~300+ για 3 άτομα)
Καραβάκι για Staten Island που βλέπεις και το άγαλμα της Ελευθερίας από λογική απόσταση, δωρεάν
Brooklyn γέφυρα για ανατολή και ίσως Brooklyn βοτανικό κήπο που θα ανθίζουν οι κερασιές (~23.67/άτομο αν πάμε).
Central Park για πρωινό τρέξιμο και οικογενειακά με ποδήλατα *
St Thomas εκκλησία στην 5η λεωφ για όργανο και χορωδία αντρών-αγοριών (δωρεάν) *
Highline - 911 Memorial (το περπατήσαμε όλο την άλλη φορά, θα δούμε πόσο αντέχει η σύζυξ)
Και τέλος ψώνια - μεταφορικά κλπ
Λεωφορείο* για Woodbury outlet 141 και επιπλέον ψώνια οπουδήποτε
Μετρό - ενοικίαση ποδηλάτων (το επίσημο της πόλης, έχω την εφαρμογή, όχι από πακιστανούς) - Τηλέφωνο (μερικά GB σαν πρόσθετο στις υπάρχουσες συνδέσεις)

* σε περπατήσιμη απόσταση από το ξενοδοχείο μας
Άβαταρ μέλους
By sknipper
GTS έγραψε:1159 λίρες για τα εισιτήρια και για τα 3 ή το ένα μόνο;
Όλα είναι για 3 άτομα (αεροπορικά, ξενοδοχείο, θεάματα)
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#903686 Η κατάσταση του οδοστρώματος στο Μανχάταν είναι απλά τραγική, ο ασφαλτοτάπητας είναι σαν βομβαρδισμένος, δεν έχω ξαναδεί δρόμο σε κυκλοφορία με τόσο πολλές και τόσο βαθειές και τόσο κοντά η μία στην άλλη τρύπες. Rim killers, τρόμαξα που τις έβλεπα.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#903700 Θα είναι εξαιτίας του πάγου , με τις εκχιονίσεις το δύσκολο χειμώνα που πέρασαν .