- 23 Οκτ 2023, 13:47
PaNick67 έγραψε:Γιατι να μειωθει η γοητεια της Καλαματας; Δεν θα εβγαινε βολτα στην πλατεια, την παραλια, στο ιστορικο κεντρο με τα καφε και τα μαγαζια;
Δεν θα πηγαινε απο Μαιο μεχρι Οκτωβριο για μπανιο με την παρεα; Μετα το σχολειο, το διαβασμα, το ΣΚ; Δεν θα μπορουσε με το ποδηλατο να γυρισει ολοκληρη την πολη απο τους ποδηλατοδρομους;
Όλα τα παραπάνω ισχύουν και για την Αθήνα, χωρίς τους ποδηλατόδρομους. Πολύς κόσμος κατεβαίνει με το τραμ τα ΣΚ και τώρα που μιλάμε για να κάνει μπάνιο, από Π. Φάληρο, Άλιμο, Γλυφάδα και Βούλα.
Ποδηλατόδρομους σίγουρα δεν έχουμε πάντως, είναι όντως θέμα τεράστιο.
PaNick67 έγραψε:Για δουλεια τωρα, αυτο που εχει διαλεξει θα του δινει ψωμι να φαει, και παντεσπανι μην σου πω, αρκει να το αγαπησει για να γινει καλος. Το αν θα εβγαζε παραπανω στην Αθηνα δεν το ξερω, μπορει ναι, μπορει οχι, αλλα αν του εφταναν να ζει ανετα εκει γιατι να το σκεφτει;
Και βέβαια όχι. Έχω πολύ πρόσφατο παράδειγμα που το έχω πει και εδώ. Φίλος ηλεκτρολόγος, πολύ πολύ ικανός, με στρωμένη δουλειά στην Αθήνα, το πάλεψε πάρα πολύ για την Καλαμάτα συγκεκριμένα. Δεν του βγήκε με τίποτε, οι δουλειές που έβρισκε ήταν στο 1000άρικο καθαρά το μήνα, όταν εδώ βγάζει μέχρι και 3 φορές πάνω κάποιους μήνες.
Δεν είναι καθόλου μα καθόλου εύκολο. Ακόμη και γι'ανθρώπους με βιογραφικό και προσόντα. Υποτιμάς κάποια πράγματα γιατί εξιδανικεύεις κάποια άλλα.
PaNick67 έγραψε:Ολη αυτη η κουβεντα βεβαια ειναι θεωρητικη γιατι αφου δεν καταφερα να παω κατω τοτε που μπορουσα, το παιδι μεγαλωνει στην Αθηνα και μεχρι να τελειωσει σχολεια, σπουδες, στρατιωτικο και να βρει δουλεια λογικα εδω θα ειναι
Καταλαβαινω οτι δεν σου αρεσε η επαρχια που μεγαλωσες και στην Αθηνα ειδες το φως το αληθινο
αλλα ουτε εμενα μου αρεσει που δεν αναγνωριζω τον τοπο που μεγαλωσα, στην σημερινη χαβουζα.
Το θέμα με την Αθήνα αγαπητέ είναι πως είναι η μόνη πόλη που σου δίνει ευκαιρίες αυτή την στιγμή, αν και πλέον τα σπίτια είναι ΤΟ πρόβλημα, πολύ ακριβά για τους μισθούς που παίρνουμε. Η μόνη εναλλακτική είναι καμιά τουριστική επαρχία, όπου κάποιος με πολλή σκληρή δουλειά, μπορεί να ζήσει από τον τουρισμό. Μόνον η Αθήνα μπορεί να προσφέρει σε κάποιον την ευκαιρία να φτιάξει καριέρα και ζωή, ξεκινώντας όπως έχω πει από το 0.
Αν έχεις ακίνητα και έχεις εισόδημα, τότε στα @@ σου, παντού καλά είναι.
Εσύ τώρα παραμεγάλωσες μάλλον και κουράστηκες. Το καταλαβαίνω και σου εύχομαι να πας στην Καλαμάτα που ούτως ή άλλως έχεις και δικό σου σπίτι, άρα θα είναι αρκετά πιο εύκολο να το κάνεις. Υποθέτω άπαξ και ενηλικιωθεί ο μικρός, θα γίνεται όλο και πιο πιθανό, αν δε αρχίζει και βγάζει τα δικά του λεφτά, θα προτιμάει να του αδειάσεις ιδανικά την γωνιά για να έχει και το σπίτι όλο δικό του!
Πάλι πιο τυχερός από κάποιους σαν εμένα θα είναι.