Anonymous Founder έγραψε:https://apl.pedemontana.com/en_US/scopri-il-free-flow
Δεν είναι κάτι περίεργο πάντως, αν περάσεις κάποιο free flow gantry, διαβάζει την πινακίδα σου και περιμένει να πληρώσεις εντός 2 ημερών, αλλιώς έχει πρόστιμο (το διπλάσιο μετά τις 2 ημέρες και μετά νομίζω πολλαπλασιάζεται ξανά).
Απλώς κάνεις login στην σελίδα τους και πληρώνεις με κάρτα (debit ή credit).
Να αυτά δεν μπορώ και προτίμησα το τρενάκι, άντε να ψάχνομαι αν πρέπει να πληρώσω και πού.
My Flickr
Dimitris_P έγραψε:Σ
Να αυτά δεν μπορώ και προτίμησα το τρενάκι, άντε να ψάχνομαι αν πρέπει να πληρώσω και πού.
Αν δεν εχεις σκοπό να γυρίζεις στις εξοχές, το αυτοκίνητο είναι βάρος στις ευρωπαϊκές πόλεις.
Κίνηση, εύρεση (και πληρωμη) πάρκινκ, δε συμφερει...
Τραίνο και flexbus
Dimitris_P έγραψε:Στο εξωτερικό είναι τα πάντα φακελωμένα. Μη κοιτάς εδώ που ακόμα είναι στο Ελλάδα 2.0
Anonymous Founder έγραψε:https://apl.pedemontana.com/en_US/scopri-il-free-flow
Δεν είναι κάτι περίεργο πάντως, αν περάσεις κάποιο free flow gantry, διαβάζει την πινακίδα σου και περιμένει να πληρώσεις εντός 2 ημερών, αλλιώς έχει πρόστιμο (το διπλάσιο μετά τις 2 ημέρες και μετά νομίζω πολλαπλασιάζεται ξανά).
Ήμαρτον, έχω εξηγήσει παραπάνω πώς γίνεται η χρέωση, δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ φακέλωμα. Για το Dubai δεν ξέρω, γι'αυτό ρωτάω.
Στο ιταλικό free flow, κάμερες διαβάζουν την πινακίδα στην είσοδο και έξοδο και αντίστοιχα γίνεται η χρέωση, αφού γίνει επίσης και η κατηγοριοποίηση του οχήματος (νομίζω όχι από την ALPR κάμερα, αλλά χρησιμοποιείται χωριστή στερεοσκοπική κάμερα ή κάποιο Lidar).
Η Ιταλία θέλει οπωσδήποτε αυτοκίνητο, αν θέλεις να δεις την ομορφιά της έξω από το στενό αστικό κύκλο. Μιλάμε για μια πανέμορφη χώρα.
Anonymous Founder έγραψε:GTS έγραψε:Anonymous Founder έγραψε:Αυτό που έχει το Μιλάνο επίσης, είναι τηλεδιόδια χωρίς πομποδέκτη μόνον με ANPR κάμερες. Οπότε προσοχή στις πινακίδες, αν περάσεις από εκεί, πρέπει μετά να μπεις στην σελίδα online και να πληρώσεις με κάρτα, και πρέπει να το κάνεις εντός 2 ημερών από την διέλευση. Αν δεν το κάνεις, είναι διπλό το πρόστιμο. Αν το αφήσεις να το κάνει το γραφείο ενοικίασης, θα πληρώσεις και διπλή τιμή και κάποιο fee για την διεκπεραίωση.
Aυτα που ειναι? Σκεφτομαι να παω στο Μιλανο μια βολτα αλλα μαλλον δεν αξιζει να βαλω το αμαξι στο κεντρο. Να το παρκαρω καπου με ασφαλεια μακρια και να παρω ενα τραινο?
https://apl.pedemontana.com/en_US/scopri-il-free-flow
Eχει μεγαλες πινακιδες που καταλαβαινεις οτι περνας απο κατι τετοιο ή παιζει να περασεις και να μην το καταλαβεις?
Anonymous Founder έγραψε:Πώς ξέρουν το κινητό σου; Μήπως είχες και RFID tag στο τζάμι;Θυμάμαι να λένε ότι ήταν πρωτοποριακή εφαρμογή τότε. Σίγουρα αγόραζες κάτι από τα πρατήρια βενζίνης, και το φόρτωνες και μονάδες, και το έβαζες στο παρμπρίζ. Στην αρχή ήταν μια γέφυρα με κάμερες στον κεντρικό δρόμο από Dubai Abu Dhabi, σε σημείο στην περιοχή του Dubai. Το παρεκαμτες εάν ήθελες αλλά έχανες χρόνο. Όταν εμεναν λίγα περάσματα σου ερχότανε μήνυμα με την πληροφορία. Εάν τελικά ξεπερναγες το υπόλοιπο μέσα στη μέρα μέχρι την επόμενη θα έπρεπε να γεμίσεις το υπόλοιπο σου. Χρονικό περιορισμό δεν είχε για να το εξαντλήσεις.
.
Εγώ πάλι επειδή είχα νουμερα του Abu Dhabi, αλλά είχα μετακομίσει στη Ντοχα του Κατάρ, είχα κρατήσει τα νούμερα από το Abu Dhabi, παράνομα για αλλά 4 χρόνια!!!. Έτσι δεν μου ήρθε παράβαση μέχρι που έφυγα και δεν είχα περάσει κτεο τόσα χρόνια, και ήμουν και ανασφαλιστος!!!.
Είχαν κάνει κάτι σαν ΕΕ!! Το λένε GCC περιοχή.
.
.
Anonymous Founder έγραψε:Έχει πινακίδες στα ιταλικά, αλλά κυρίως έχει gantry με κάμερες, που καταλαβαίνεις πως εδώ κάτι παίζει. Εναλλακτικά, απλώς κάνεις Login και τσεκάρεις αν σε εντόπισε κάποια κάμερα και πρέπει να πληρώσεις.
Γιατί δεν υιοθετούν το σύστημα της βινιέτας; Το ίδιο θα πρέπει να κάνουν κι εδώ ΟΤ(ΑΝ) βάλουν free flow σύστημα.
My Flickr