nass έγραψε:@GTSΚι εμένα ο φίλος από Ελλάδα με Versus πήγε κι έμεινε πολύ ευχαριστημένος.
Versus, πολύ καλοί
Ξεκινάω πετώντας στο Τοκιο, μετά τσούκου τσούκου θα πάω Οσάκα, απο 'κει Σεούλ και πίσω Αθήνα.
16 μέρες "καθαρές" θα έχω, τον Οκτώβρη.
Βρίσκομαι τωρα στο σχεδιασμό του ταξιδιού, δεν εχω κλεισει ακομα τα αεροπορικά Οσάκα-Σεούλ, οπότε κάθε πρόταση είναι δεκτή και θα εξεταστεί με τη δέουσα προσοχή.
Η σύζυγος ειναι λάτρης της κουλτουρας τους (παρακολουθει ανελιπως αρχικα Κορεατικες σειρες και μετα Ιαπωνικες εδω και 6 χρόνια) και με βομβαρδίζει συνεχως με προτασεις οπότε σιγουρα εχω φρα(ι)κάρει.
Αρχικά θα πρέπει να αποφασίσω τις ημερες διανυκτερεύσεων σε καθε πολη-περιοχή και μετα θα κανονισω τις δραστηριοτητες (ή ανάλογα με τις δραστηριοτητες θα κανονισω και τις ημερες).
Γενικά ειμαστε πολύ γρήγοροι στις κινήσεις μας οταν εξερευνούμε πόλεις, ενω -προσωπικά- βαριεμαι γρήγορα και γι'αυτο οι 16 μερες μου φαίνονται παρα πολλές, η σύζηγος ηθελε περισσότερες
Σκέφτομαι να νοικιάζω αυτοκίνητο απο Τόκιο και να κανω μια βολτα τις Γιαπωνεζικες εξοχες στην περιοχή γυρω γυρω απο το Φούτζι, που (νομίζω) εχει και καποια "μεσαιωνικά" κάστρα των Σαμουράι. Πέρασε απ το μυαλο μου και η ιδέα να νοικιασω φευγοντας απο Τόκιο και να το παραδωσω Οσάκα φεύγοντας απο Ιαπωνία, αλλά δεν ξερω τι παιζει με παρκινκ, μετακίνηση στις πόλεις κλπ, ενω βγαίνει αρκετα ακριβό λόγω ημερων και διαφορετικού σημείου επιστροφής.
Εχω δει τις εκπομπες του Δούση για Ιαπωνία, και καποιους άλλους Ελληνες ΥΤμπερς. Εκτός του Δούση, οι άλλοι συνηθως ακολουθούν καποιο τουριστικο γραφείο. Ειδα και κάποιους ξενους.
Γέμισα τον χαρτη στο googlemaps με καρδούλες και πράσινα σημαιάκια. Πληροφορια υπάρχει πολύ, το θεμα ειναι να τα ταξινομήσω καπως...
Σκέφτομαι 3 μερες Σεούλ και 12 Ιαπωνία (όπως εγραψα παραπανω, πρεπει να κλεισω τα εισιτήρια Οσακα-Σεούλ)
Φανταστικό ταξίδι.Προτείνω λίγο πολύ τη διαδρομή στις Ιαπωνικές Αλπεις που κάναμε και εμείς, εξαιρετική φύση και φθινόπωρο θα είναι πανέμορφα!
Ομως η οδήγηση σε μια χώρα που οδηγάνε ανάποδα, ελάχιστες πινακίδες έχουν λατινικούς χαρακτήρες, με πόλεις με 2-3 επίπεδα αστικών αυτοκινητόδρομων και δύσκολη στάθμευση (εδώ μας έχουν όλους γράψει σε ιστορικά κέντρα ευρωπαϊκών πόλεων για παράνομη στάθμευση, διαφόρων τύπων "δακτυλίους" κτλ.) μου φαίνεται ρίσκο.
Τωρα εβλεπα οτι ειναι μακρυά απο Τοκιο. Αν αποφασίσω, μάλλον θα πρεπει να παρω το αυτοκινητο απο άλλη πόλη, θα το κοιταξω.
Οντως δύσκολο το εγχείρημα οδηγησης στην Ιαπωνία, αν γινει θα γινει μονο για τις εξοχές.
https://www.travel.gr/experiences/iapon ... 1770879199
Εψαχνα δυο μηνες ανταλλακτικά ή άλλα αυτοκινητα, τωρα θα αρχισω τα βιντεάκια με Γιαπωνία.
+ αυτό
: https://maps.app.goo.gl/hpB1RoWtQe85BymG6
Ένα-δυό μπουκάλια έκαστος:
Στα της Ιαπωνίας, ψιλοεβγαλα το πρόγραμμα (για να κανω καποιες κρατησεις ξενοδοχείων), αλλά προέκυψαν δυο προβλήματα. Η γυναίκα θελει πιο πολύ Κορεα (σιγουρα Μπουσαν που το εχει δει χιλιαδες φορες μεσα απο τις Κορεατικες σειρες που παρακολουθει), ενω εχω και ανταρσία. Θέλουν να ερθουν και τα παιδια και μάλιστα ειναι διατεθειμενα να πληρωσουν το εισιτήριο τους.
Σχετικα με την ενοικίαση αυτοκινήτου: Στο Τοκυο ειναι σίγουρα απαγορευτικό. Σκεφτομαι να νοικιασω για 3 μερες να παω σε καποιες εξοχες νοτια του Τόκυο και μετα Φουτζι και Ιαπωνικες Αλπεις (τσεκαρα ηδη τα σημεια ενδιαφεροντος, καποια παραδοσιακα χωρια και παρκα-καταρρακτες κλπ).
Αν το παρω απο Τοκυο και το επιστρεψω Τοκυο οι τιμες ξεκινανε απο 40€/ημερα, ενω αν το επιστρεψω στο Κιότο τριπλασιαζονται. Χρειαζεται διεθνες διπλωμα (ετήσιο) και απ'οτι καταλαβα..."Ιαπωνική υπομονή". Για να νοικιασεις αυτοκινητο σε βαζουν να δεις και βιντεακια με τους κανόνες στην Ιαπωνία. Επίσης οι βασικες εταιρίες ειναι δυο. Η ΤΟΥΟΤΑ και η Nippon. Einai οι μονες που δινουν δυνατοτητα μονης διαδρομής.
*Απο Toyota rent a car οι τιμες (για Yaris) ειναι 200€ και 400€ αντίστοιχα. Θελει λιγο ψαξιμο.
Δεν αγχώνομαι πολύ όμως. Στο τελος θα γινει οτι γινεται πάντα. Θα κανω μια ερευνα, θα σημαδεψω ενα σωρο μερη να παω και στο τελος θα παω οπου προλαβω και -συνηθως- καπου που δεν το ειχα καν σκεφτει.
Στην Ιαπωνια (και στην Κορεα) θα πρεπει να κανουμε και γαστρονομικό τουρισμό τοσα φαγητα που εχουν
George_Prix έγραψε:Απο ολη την Ιαπωνια θα πηγαινα σε κανεναν τετοιο καλλιτεχνη να με ταΐσει κρεας:
https://www.youtube.com/watch?v=ivxgebDK0iQ
Κι επισης θα κοιτουσα γυρω γυρω για κανενα σχιστοματικο που ψαχνει να φαει κρεας
εγω παλι θα εψαχνα γι κατι τετοιο
Επίσης, δεν τρώω σούσι, το μονο ωμό ψαρι που εφαγα ειναι σε καρπάτσιο. Παρόλα αυτα ειμαι διατευθειμένος να τα δοκιμασω και τα γιαπωνέζικα
Εχω αρχίσει εδω και 2-3 μερες να ψαχνω για ξενοδοχεία. Αυτή κι αν ειναι μεγαλη σπαζοκεφαλιά

Εντωμεταξύ, αν ειχα κλεισει Ανοιξη, πιθανότατα θα ακυρωνόταν το ταξίδι λόγω Qatar