alexandros.K έγραψε:Τα Μισελεν εχουν μαλακη γομα συνηθως. Πως βγαζουν τα πιο πολλά χλμ απο ολα?![]()
Συνηθως οι σκληρες γομες βγαζουν πολλά χλμ
Συνφορουμίτης κάποτε με peugeot 307 στην πίστα των Σερρών. Βρήκε κάτι πεταμένα Energy πρώτης γενιάς, που είχαν ήδη κάνει 40-50Κ χλμ και τα έβαλε στον εμπρός άξονα στο ήδη υποστροφικό 307. Μέσα στις Σέρρες. Με την άσφαλτο - γυαλόχαρτο. Το πέλμα ήταν 7-8mm όταν ξεκίνησε η μέρα (δηλαδή πρακτικά όσο καινούρια
) και όταν τελείωσε είχε κατέβει ελάχιστα, πρέπει να είχε ακόμα 4-5mm...
Όλη μέρα πίεση και μούτρα (και στριγγλιές από τα ελαστικά
). Εγώ οτιδήποτε άλλο έχω φορέσει στην πίστα, στο τέλος της μέρας έμενε με λινά.
Τα energy πρώτης γενιάς ήταν κούτσουρα τελείως...
Στο δρόμο άνετα θα έβγαζαν 100Κ. Από κράτημα βέβαια, ούτε καινούρια δεν έλεγαν κάτι...
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>

alexandros.K έγραψε:Τα Μισελεν εχουν μαλακη γομα συνηθως. Πως βγαζουν τα πιο πολλά χλμ απο ολα?![]()
Συνηθως οι σκληρες γομες βγαζουν πολλά χλμ
Αυτό για τη γόμα δεν ξέρω τι να σου πω,αλλά ήδη από τη δεκαετία του 70 η χιλιομετρική τους απόδοση δεν είχε αντίπαλο.
Όπως και ότι κρατάνε τις επιδόσεις τους κοντά στην κατάσταση καινούριου,ενώ είναι αρκετά φαγωμενα.
dimviii έγραψε:Όπως και ότι κρατάνε τις επιδόσεις τους κοντά στην κατάσταση καινούριου,ενώ είναι αρκετά φαγωμενα.Αυτο το εχω διαπιστωσει κι εγω . Ειμαι φαν της Μισελεν .
Καποια Energy Saver, Μαρκο, καποτε τα ειχα βαλει κι εγω στου πατερα μου το αμαξι. Ηταν αθλια απο την 1η στιγμη . Γλυστρουσαν πολυ . Τα μονα Μισελεν που μου βγηκαν μαπα
kostis20 έγραψε:Παντως στις ΗΠΑ τα all season είναι πολύ διαδεδομενα.Παρα πολλά τα φοράνε και πρώτης τοποθέτησης.
Μα γιατί?
Αφού είναι μέτρια σε όλα...
vagmann έγραψε:Και όμως είναι ...κάθε χρόνο πάμε για σκι και νοικιάζουμε αμάξι στο Μόναχο ...έως το 18 περίπου θυμάμαι ότι τα λάστιχα που φόραγαν ήταν καθαρά χειμερινά ...τα τελευταία χρόνια βλέπω ότι φοράνε αυτά τα all ...Η διαφορά είναι αισθητή όταν μπαίνουμε Αυστρία και κινούμαστε στα χιόνια μια βδομάδα . Ναι μεν δεν δημιουργείται πρόβλημα αλλά σε κομμάτια με αρκετό χιόνι η το πρωί εάν έχει χιονίσει το προηγούμενο βράδυ καταλαβαίνεις ότι δυσκολεύονται σε σχέση με τα καθαρά χειμερινά .kostis20 έγραψε:Παντως στις ΗΠΑ τα all season είναι πολύ διαδεδομενα.Παρα πολλά τα φοράνε και πρώτης τοποθέτησης.
Μα γιατί?
< >
bujinkan έγραψε:Αυτό που γράφεις δε τα κάνει χειρότερα παντού. Τα κάνει χειρότερα στο χιόνι από χειμερινά.Ε αυτό είναι προφανές.vagmann έγραψε:Και όμως είναι ...κάθε χρόνο πάμε για σκι και νοικιάζουμε αμάξι στο Μόναχο ...έως το 18 περίπου θυμάμαι ότι τα λάστιχα που φόραγαν ήταν καθαρά χειμερινά ...τα τελευταία χρόνια βλέπω ότι φοράνε αυτά τα all ...Η διαφορά είναι αισθητή όταν μπαίνουμε Αυστρία και κινούμαστε στα χιόνια μια βδομάδα . Ναι μεν δεν δημιουργείται πρόβλημα αλλά σε κομμάτια με αρκετό χιόνι η το πρωί εάν έχει χιονίσει το προηγούμενο βράδυ καταλαβαίνεις ότι δυσκολεύονται σε σχέση με τα καθαρά χειμερινά .kostis20 έγραψε:Παντως στις ΗΠΑ τα all season είναι πολύ διαδεδομενα.Παρα πολλά τα φοράνε και πρώτης τοποθέτησης.
Μα γιατί?
< >
Και πάλι βέβαια γράφεις ότι τα καταφέρνουν εκεί που παλιά πήγαινες με χειμερινά έστω και με περισσότερη προσπάθεια.Αυτο λέει πολλά.
kostis20 έγραψε:Αναφέρθηκαν στη λέξη μέτρια ...ναι μέτρια ...είναι σαν τα all mountain πέδιλα του σκι ...ναι θα σε πάνε και στην πούδρα και στην πίστα για καρβινγκ . Ούτε στην πούδρα όμως ούτε στην πίστα θα αποδώσουν σαν ένα πέδιλο που είναι καθαρά για το ένα η για το άλλο .bujinkan έγραψε:Αυτό που γράφεις δε τα κάνει χειρότερα παντού. Τα κάνει χειρότερα στο χιόνι από χειμερινά.Ε αυτό είναι προφανές.vagmann έγραψε:Και όμως είναι ...κάθε χρόνο πάμε για σκι και νοικιάζουμε αμάξι στο Μόναχο ...έως το 18 περίπου θυμάμαι ότι τα λάστιχα που φόραγαν ήταν καθαρά χειμερινά ...τα τελευταία χρόνια βλέπω ότι φοράνε αυτά τα all ...Η διαφορά είναι αισθητή όταν μπαίνουμε Αυστρία και κινούμαστε στα χιόνια μια βδομάδα . Ναι μεν δεν δημιουργείται πρόβλημα αλλά σε κομμάτια με αρκετό χιόνι η το πρωί εάν έχει χιονίσει το προηγούμενο βράδυ καταλαβαίνεις ότι δυσκολεύονται σε σχέση με τα καθαρά χειμερινά .kostis20 έγραψε:Παντως στις ΗΠΑ τα all season είναι πολύ διαδεδομενα.Παρα πολλά τα φοράνε και πρώτης τοποθέτησης.
Μα γιατί?
< >
Και πάλι βέβαια γράφεις ότι τα καταφέρνουν εκεί που παλιά πήγαινες με χειμερινά έστω και με περισσότερη προσπάθεια.Αυτο λέει πολλά.
< >
kostis20 έγραψε:Κινδυνευω να γίνω γραφικός αλλά τα χειμερινά στο στεγνό ελληνικό χειμώνα των 12 με 22 βαθμών στη Χαλκίδα δε θα είναι μέτρια δηαλαδή?
αναλογα ποσο πιεζεις το αυτοκινητο,και ποσο νιωθεις σαν οδηγος.
Η διαφορα ειναι εμφανεστατη απο τη πρωτη λακουβα παντως.
dimviii έγραψε:δεν μπορω να το πιστεψω.
Μαλακη γομα,τεχνολογια φρεσκια τοτε τα all season,τα φοραγατε και το καλοκαιρι,και να βγαζουν 120κ χλμ Δλδ με θερινα ποσα θα βγαζατε 170κ χλμ?
δεν στεκουν ολα αυτα.
Μαλακιες με το συμπαθειο...Και Καναδα και Αμερικη οτι εχω νοικιασει χειμωνα ειχε χειμερινα, στον δε Καναδα με καρφια. Και μιλαμε για Tuscon, Outlander, Civic και τετοια, οχι τιποτα επιδοσεων.
kostis20 έγραψε:Κινδυνευω να γίνω γραφικός αλλά τα χειμερινά στο στεγνό ελληνικό χειμώνα των 12 με 22 βαθμών στη Χαλκίδα δε θα είναι μέτρια δηαλαδή?Τα χειμερινά κάνουν για κάτω των 7 βαθμών.
Τα allseason δε θα κάνουν κάτι καλύτερο από τα θερινά στους 12 έως 22 που λες.
Πάνε να παντρέψουν δύο κόσμους όπου ειδικά στην Ελλάδα δε γίνεται.
Πάτε μερικοί να δικαιολογησετε τον συμβιβασμό σας ρε παιδια