BASSstarlet έγραψε:Aν δεν κόψει ταχύτητα, υπάρχει περίπτωση να ασχοληθούν να τον σταματήσουν ή καταδιώξουν;
Κατά 99% δεν θα κάνουν τίποτε. Αν, όμως, γράψουν πινακίδα θα έρθει στο σπίτι η κλήση, μαζί με μερικές ακόμη (π.χ. μη συμμόρφωση σε τροχονόμο κτλ). Καλύτερα, λοιπόν, να σταματήσεις και, πού ξέρεις, ίσως να γλυτώσεις λόγω αυτοκινήτου. Άλλωστε €175 δεν είναι τίποτε αν οδηγείς GTR.
Ευχαριστώ.
Οι απαντήσεις χρηστών ίσως περιέχουν διαστρεβλώσεις
Το κανάλι μου στο YouTube:
https://www.youtube.com/user/pipinos1976/videos
Προσωπική επικοινωνία:
http://www.forum.odigein.com
Μονος μου στον δρομο και ψαχνω να βγαλω κατι απο τις τσεπες μου.
Ψαχνω ψαχνω ενω παραλληλα εχω κοψει αρκετη ταχυτητα για λογους ασφαλειας.
Ξαφνικα κοιταζω δεξια μου και περνω διπλα απο ενα μπλοκο για ελεγχο ταχυτητας.
Κοιταζω το κοντερ μου και γραφει 60 χλμ.
Απο τοτε σε αυτο το σημειο προσεχω διοτι οι τυποι την στηνουν πισω απο ενα πλαστικο πραμα που δειχνει με μεγαλα βελη αριστερα δεξια.
Πιο λογικό βρίσκω να βάλεις κάποιους να γράφουν για την παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη που έχει σαφώς περισσότερα θύματα από αυτά αυτών που πάνε με 300 στο ΚΤΚ...
Χρήστος Λάππας έγραψε:Γιατί είναι πιο προσοδοφόρο ένα μπλόκο ταχύτητας από ένα σε φωτεινό σηματοδότη; 10 φορές περισσότερα έσοδα θα είχε. Μακάρι να μπουν ραντάρ σε κάποια φανάρια και να ξεσκίζουν ασάλιωτα ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ περνάει την γραμμή του σηματοδότη. Be it αυτοκίνητο, μηχανή, τυπάκι που προσπαθεί να μπει από το πλάι, κλπ.
Δεν θα ήταν πολύ προσοδοφόρο γιατί δεν γίνεται να κρυφτείς πολύ καλά υποθέτω, ενώ με ένα ραντάρ καλά κρυμμένο, σε ελάχιστη ώρα έχεις γράψει κόσμο και ντουνιά και είσαι και πολιτικά ορθός γιατί γράφεις για "υπερβολική ταχύτητα".
Δεν λέω να μην γράφεις και για τέτοια, αλλά είναι εξαιρετικά σπάνια τα δυστυχήματα σε κλειστούς αυτοκινητοδρόμους λόγω υπερβολικής ταχύτητας. Είναι πολύ περισσότερα αυτά λόγω παραβίασης προτεραιότητας εντός ή πέριξ της πόλης.
Απλώς, εγώ βλέπω πως το βασικό πρόβλημα στην Ελλάδα σήμερα ΔΕΝ είναι η υπερβολικές ταχύτητες στους αυτοκινητοδρόμους. Σπάνια θα δεις κάποιους να το πατάνε. Αλλά η παραβίαση της προτεραιότητας είναι κάτι που συμβαίνει διαρκώς, σε όλες τις πόλεις και είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Επομένως, ναι, βρίσκω υποκριτικό να στήνεις μπλόκα για την ταχύτητα και να μην κάνεις τίποτε γι΄αυτούς που παραβιάζουν το κόκκινο φανάρι.
Απλό είναι.
Α, επίσης γενικώς βρίσκω υποκριτική την τήρηση των ορίων παντού και πάντα, αλλά αυτό είναι δική μου άποψη, δεν σημαίνει πως είναι η σωστή.

Και παλι ομως, ακομα και με ελεγχους δια ζωσης μια χαρα λεφτα θα εβγαζαν, αν και πιο δυσκολα
pipinos1976 έγραψε: Αν, όμως, γράψουν πινακίδα..
Πως θα καταγράψουν πινακίδα με τέτοια ταχύτητα;
BASSstarlet έγραψε:pipinos1976 έγραψε: Αν, όμως, γράψουν πινακίδα..
Πως θα καταγράψουν πινακίδα με τέτοια ταχύτητα;
Λίγο το καλό μάτι, λίγο και το πιστόλι που έχει σκόπευτρο με μεγέθυνση, αρκεί για να σε γράψουν, αν θέλουν, φυσικά.
Χρήστος Λάππας έγραψε:Γιατί είναι πιο προσοδοφόρο ένα μπλόκο ταχύτητας από ένα σε φωτεινό σηματοδότη; 10 φορές περισσότερα έσοδα θα είχε. Μακάρι να μπουν ραντάρ σε κάποια φανάρια και να ξεσκίζουν ασάλιωτα ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ περνάει την γραμμή του σηματοδότη. Be it αυτοκίνητο, μηχανή, τυπάκι που προσπαθεί να μπει από το πλάι, κλπ.
Τα red light cameras μπαίνουν δύσκολα. Θέλουν διασταυρώσεις με απλά και όχι συνθήκες μποτιλιαρίσματος, όπως στα σημεία που γίνονται τα περισσότερα ατυχήματα. Π.χ. στην Παραλιακή μπαίνουν άνετα, αλλά στο κέντρο του Πειραιά είναι αδύνατον να λειτουργήσουν αποτελεσματικά (και σε αυτό το σημείο δεν υπάρχει αντίθετη άποψη για συζήτηση). Εκεί που θα δούλευαν θα ήταν σε κεντρικούς δρόμους όπου θα δουλεύουν ως red light cameras όταν το φανάρι είναι κόκκινο και ως speed cameras όταν είναι πράσινο. Μια τέτοια κάμερα, όμως, κοστίζει πολύ πάνω από τα €30.000 μιας τυπικής κάμερας, αφού χρειάζεται ειδικό radar, επιπλέον συνδέσεις κτλ. Θα μπορούσαν, βέβαια, να χρησιμοποιήσουν indicative loops, αλλά τότε θα μετράνε μόνο στο σημείο διασταύρωσης του δρόμου, με αποτέλεσμα την δυσκολία τοποθέτησης και τα μπλεξίματα σε συνθήκες μποτιλιαρίσματος.
Ευχαριστώ.
Οι απαντήσεις χρηστών ίσως περιέχουν διαστρεβλώσεις
Το κανάλι μου στο YouTube:
https://www.youtube.com/user/pipinos1976/videos
Προσωπική επικοινωνία:
http://www.forum.odigein.com
Χρήστος Λάππας έγραψε:Κακώς κατά την ταπεινή γνώμη μου. Ένα μικρό πρόστιμο, π.χ €50, θα ήταν το καλύτερο μάθημα ασφάλειας που θα μπορούσατε να τους προσφέρετε.
Αυτό και αν είναι λάθος! Η τους γράφεις για κόκκινο, η τους αφήνεις να φύγουν με τις ανάλογες συστάσεις.
Το να τους γράψεις για διαφορετική παράβαση με μικρότερο πρόστιμο δημιουργεί την εντύπωση ότι θα την γλυτώνουν πάντα με τον ίδιο τρόπο.
Από το Moto G
Fiat Panda 7,6l/100km
