Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Cosmonaut21
#98798 Καταρχάς GTS & Dimitris_P σήμερα είδα τα μυνήματα που μου είχατε στείλει οπότε μόλις βρω λίγο χρόνο θα σας στείλω :tomato:

Θέλω να κάνω μια ερώτηση.Μένω σε μεζονέτα που δεν έχει θέση στάθμευσης.Γίνεται να βγάλω άδεια για θέση στην αυλή όπου χωράει άνετα ή θα έπρεπε να υπήρχε στο αρχικό σχέδιο;
Άβαταρ μέλους
By junior gt
italakias έγραψε:
junior gt έγραψε:
italakias έγραψε:
junior gt έγραψε:Το κόστος κατασκευής εξαρτάται άμεσα από την ποιότητα κατασκευής, η οποία μα τη σειρά της εξαρτάται από την περιοχή. Άλλο κόστος στα Σεπόλια, άλλο στην Πολιτεία. Πόσο μπορούσε να διαφέρει? Πολύ. Από 900 ευρώ μέχρι 2500 για διαμερίσματα.
Πόσο κέρδος έβγαζε ο κατασκευαστής? Κοντά στο 30 %. Πολύ? Πολύ κατάτη γνώμη μου με δεδομένο και τον μεγάλο τζίρο. Και το κυριότερο αφορολόγητο.
Ήταν μόνο αυτός που τα κονόμαγε? Όχι. Τα κονόμαγε και ο οικοπεδούχος, τα κονομάγανε και οι μεσίτες, τα κονομάγανε και τα συνεργεία, τα κονομάγανε και οι προμηθευτές. Και όλοι μαύρα. Ποιός ήταν στην απ'έξω? Το κράτος που πήρε ελάχιστο μερίδιο από αυτήν την μπίζνα και το κυριότερο ξεπλύθηκε σε αυτήν τη μπίζνα άπειρο μαύρο χρήμα που βγήκε στην πλάτη του.

Οτι ναναι.
Το κοστος κατασκευης εξαρταται απο διαφορους παραγοντες.
Με 1000 ευρω ανα τετραγωνικο εφτιαχνες αξιοπρεπεστατη οικοδομη.
Μια οικοδομη στην Πολιτεια δεν εχει μεγαλη διαφορα οσον αφορα την ποιοτητα σε σχεση με μια στο Γαλατσι πχ.
Μπορει βεβαια να ειναι φορτωμενη και πιο εξοπλισμενη αλλα αυτο εχει να κανει με το κοστος και οχι την ποιοτητα.

Εχω κανει εκσκαφες και σε ακριβες περιοχες και σε φθηνες.
Τα συνεργεια και η πολιτικη του καθε κατασκευαστη αλλαζουν ελαχιστα.

Το κερδος εξαρταται σε μεγαλο βαθμο και απο την αντιπαροχη που αρκετες φορες εφτανε το 45%.
Για αυτους ομως δεν λες τιποτα.
Οπως και να χει,λεφτα εβαζαν οι ανθρωποι και κατασκευαζαν .
Πουλουσαν και κονομουσαν οσα περισσοτερα μπορουσαν.

Τα περι μπιζνας,τι ν ασου πω.
Απο αυτην την μπιζνα ζησαμε τοσα χρονια και τωρα πειναμε.

Εσύ μάλλον είσαι μυρωδιάς. Δεν κατάλαβα. Το 45 το είπες για πολύ ή λίγο?
Χωματουργός? Ε βέβαια πεινάτε. Αφού είχατε μάθει με τρια σίδερα - τσαπα, φορτηγό και ένα σφυρί που κορόιδευε πάντα μεροκάματο αυτό- χωρίς καν να τα καβαλάτε, να αδειάζετε όπου να'ναι έχοντας μπαζώσει τα πάντα, να καθόσαστε στην ταβέρνα, να το παίζετε αφεντικά και να καθαρίζετε μεροκάματο στο παντελόνι μια πεντακοσαρού κατάμαυρη καλομάθατε. :iconcool:

Παλι γραφεις οτι να ναι.
Εσυ τι επαγγελμα κανεις δλδ και για πες μου εκει δεν υπαρχει φοροδιαφυγη ή δεν παιζονται παιχνιδια με λεφτα;

Αλλα επειδη σε κοβω για ασχετο,θα πρεπε να γνωριζεις οτι το επαγγελμα των χωματουργων απαιτει το μεγαλυτερο κεφαλαιο απο ολα τα συνεργεια που περνανε στην οικοδομη και τελικα τα εισοδηματα τους ηταν τα ιδια και χειροτερα.
Στις χωματερες αδειαζουν ολοι νομιμα εκτος και αν μιλαμε για παρανομες χωματερες.
Το κρατος τι κανει,τον παιζει μηπως;

Παντως σε γενικες γραμμες ,μια εκσκαφη στοιχιζει περιπου κατα μεσο ορο για πολυκατοικιες στην Αθηνα 10.000 ευρω.
Και αυτη ειναι μεση τιμη για εκσκαφη 1000 κυβικων οπου με βαθος υπογειου 4 μετρα εχουμε μια επιφανεια 250τμ αρκετη για δυο διαμερισματα στον οροφο.
Δεν νομιζω οτι τελικα εχασε απο εκει το κρατος οπου στο κατω κατω τιμολογια κοβοντουσαν υποχρεωτικα(μειωμενα βεβαια) για να μπορεσει να παρει αδεια για το ρευμα ο κατασκευαστης.

Δε μου απάντησες όμως εμένα τον άσχετο εσύ που έχεις σκάψει παντού. Το 45% το είπες για πολύ ή για λίγο?
10 ευρώ το κυβικό ε? Not bad at all. Που πήγε ρε παιδί μου τόσο χρήμα?
Anyway σε ευχαριστώ πάντως που επαληθεύεις όσα είπα για τους χωματουργούς...
Άβαταρ μέλους
By italakias
#98969 Για την αθηνα 45 % ηταν αρκετο.
Απο κει και περα ποιο το ζορι σου με τους χωματουργους;
Πολλα τα 10 ευρω αν κυβικο;
Δλδ τι ηθελες να δουλευουμε τζαμπα;
Το κωμωτηριο παιρνει 15 ευρω το κουρεμα με ενα ενα ψαλιδι,πλακα κανεις;
Τα εργαλεια κοστιζουν μαγκα μου και πρεπει να πληρωνονται διοτι εχουν ζημιες και πολλα εξοδα συντηρισης,καυσιμα κτλ.
Αλλα αυτα τα αγνοεις .

Εσυ ακομη δεν απαντησες τι επαγγελμα κανεις. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By leonp
#99382 10 ευρώ το κυβικό είναι πολλά. Εδώ πάνω είναι στα μισά.

Έχω πληρώσει και 3,5 ευρώ το κυβικό, βέβαια τα χώματα τα πήγαιναν κάπου κοντά και τα ξαναχρησιμοποιούσαν για μπαζώματα ή σε κήπους κλπ.
(1,5 ευρώ για να στα ξαναφέρει + το στρώσιμο).

Βέβαια έχει σημασία η δυσκολία του έργου, σε μια οικοδομή που θα έκανα αν δεν χρεοκοπούσε η χώρα, θα έβγαινε η εκσκαφή πάνω από 10 ευρώ το κυβικό.

Η υποτιμολόγηση ήταν δεδομένη αφού το ΦΠΑ το φεσωνόταν ο εργολάβος.
Όταν μπορούσε να αφαιρεθεί το ΦΠΑ από το ΦΠΑ των πωλήσεων, τότε αν ήθελες έπαιρνες τιμολόγιο με ολόκληρο το ποσό. Πλήρωνες φυσικά το ΦΠΑ με ζεστό μετρητό και το αφαιρούσες μετά από 1-2 χρόνια όταν θα πουλούσες. Μ' αυτό το τρόπο πληρώνεις το ίδιο ΦΠΑ - κατά την εκσκαφή ξοδεύοντας το κεφάλαιό σου ή κατά την πώληση που έχεις άφθονα μετρητά. Προφανώς όλοι ακόμα προτιμούν την υποτιμολόγηση.
Άβαταρ μέλους
By junior gt
italakias έγραψε:Για την αθηνα 45 % ηταν αρκετο.
Τα εργαλεια κοστιζουν μαγκα μου και πρεπει να πληρωνονται διοτι εχουν ζημιες και πολλα εξοδα συντηρισης,καυσιμα κτλ.
Αλλα αυτα τα αγνοεις .

Αρκετό το 45%?
Και λίγα τα 10 ευρώ το κυβικό?
Εντάξει φίλε μου κατάλαβα...
Εγώ τσοπάνης είμαι...
Άβαταρ μέλους
By italakias
junior gt έγραψε:
Αλλα αυτα τα αγνοεις .

Αρκετό το 45%?
Εγώ τσοπάνης είμαι...

Θα απαντησεις καμια φορα ποιο ειναι το επαγγελμα σου ή θα συνεχισεις να κατηγορεις κλαδους κρυμμενος πισω απο ενα αβαταρ;
Απο και και περα τα 10 ευρω ειναι μεσος ορος για εκσκαφες στην αθηνα ,αντε να το κανουμε 9 ευρω.
Εκει ειναι το προβλημα σου;
Στο κατω κατω ελευθερη αγορα εχουμε,δεν υποχρεωσαμε κανεναν μηχανικο ή κατασκευαστη να συμφωνησει .
Τι ζορι τραβας δεν καταλαβαινω.

Κατσε τωρα και συγκρινε το κοστος μια εκσκαφης και συγκρινε το με το συνολικο ποσο που απαιτειται για ανεγερση οικοδομης και θα διαπιστωσης οτι μιλαμε για αστειο ποσο.

Και επαναλαμβανω μιλαμε για το επαγγελμα που απαιτει το μεγαλυτερο κεφαλαιο.
Τι να που με δλδ για τους υδραυλικους που δουλευουν με ενα καβουρα και ενα φλογιστρο ή τους ηλεκτρολογους.
Οι κτιστες που το μονο εργαλειο ειναι το μυστρι και το ραμμα ή οι βαφιαδες με τα ρολα και τα πινελα.

Ρε πλακα κανεις;

Αστο δεν ξερεις τιποτε μου φαινεται. :lol:
Άβαταρ μέλους
By nEK
#99434 Λιγα λογια για τους υδραυλικους καιντους ηλεκτρολλογους. Ενας ηλεκτρολογος επαγγελματιας που σεβεται το επαγγελμα καιντον εαυτο του εχει εργαλεια που η αξια τους φτανει ανετα τα 10000€ και αμα θελει, μπορει να τα διπλαςιαςει πολυ ευκολα. Οχι πως συγκρινονται με τα χωματουργικα μηχανηματα, αλλα μην τα ισοπεδωνουμε ολα
Άβαταρ μέλους
By trident1971
nEK έγραψε:Λιγα λογια για τους υδραυλικους καιντους ηλεκτρολλογους. Ενας ηλεκτρολογος επαγγελματιας που σεβεται το επαγγελμα καιντον εαυτο του εχει εργαλεια που η αξια τους φτανει ανετα τα 10000€ και αμα θελει, μπορει να τα διπλαςιαςει πολυ ευκολα. Οχι πως συγκρινονται με τα χωματουργικα μηχανηματα, αλλα μην τα ισοπεδωνουμε ολα

10Κ κι ισως και 20Κ :hmmm:
Οι δε υδραυλικοι?
Χωρις διαθεση κοροϊδιας
Άβαταρ μέλους
By nEK
#99468 Τα εργαλεια που εχω αγορασει μεχρι στιγμης εγω, κοστιζουν περιπου 8κ. Χωρις να εχω παρει φιρμες οπως hilti. Επισης δεν εχω καροτιερα ουτε σκουπα της προκοπης.
Ενδεικτικα μια πενσα μου κανει 30€ ενας κοφτης γυρω στα 40€ και σετ κατσαβιδια που κοστιζουν αχεδον 100€. Οργανο ελεγχου 1000+€. Συνολικα εχω 3 πνευματικα-σκαπτικα δραπανα, ενα 5κιλο μεγαλο και ενα κατεδαφιστικο. Δυο φρεζες, η μια με δισκους. 6 εργαλεια μπαταριας, απο κατσαβιδι μεχρι πνευματικο. Και αλλα ποσσα ψιλολογια.
Εχω συναντησει μαστορια οπου με εργαλεια της πλακας εχουν φτιαξει μεγαλες δουλειες, αλλα τα δανεικα εργαλεια ηταν συχνο φαινομενο.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#99519 Ο ηλεκτρολόγος μπορεί να κάνει μια δουλειά και με εργαλεία στο χιλιάρικο, αλλά πολλά δεν θα αντέξουν για την επόμενη.
Τα καλά εργαλεία κοστίζουν χρήματα, δες τιμή σε κόφτη Knipex που είναι 5 ή και 10 φορές μεγαλύτερη από τις κινέζικες απομιμήσεις.
Δεν μιλάμε μετά για δράπανα, κομπρεσέρ, επαναφορτιζόμενα, κλπ που εκτοξεύεται το κόστος.
Αν πας μετά και σε πιο ειδικά εργαλεία για δομημένη καλωδίωση και δεις τιμές της Fluke, θα καταλάβεις.
Για υδραυλικά δεν έχω ιδέα, αλλά κι εκεί μπορεί να παίζει το ίδιο, ειδικά σε ειδικά εργαλεία και για εγκαταστάσεις αερίου για παράδειγμα.
Άβαταρ μέλους
By criuser
#99563 Μπορεί οι οικοδόμοι να έχουν θεματάκια , αλλά όταν μιλάμε γιά μαστόρους πρέπει να τους σεβόμαστε .

Οι χωματουργοί στην οικοδομή , επενδύουν ένα μεγάλο ποσό , έχουν πολλά έξοδα συντήρησης και βλαβών και δουλεύουν σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον με πολλά προβλήματα , είτε υπέργεια , είτε υπόγεια . Αγωγοί νερού και τηλεφώνουν περνούν σε περίεργα σημεία , ακόμα και μέσα σε οικόπεδα χωρίς καμμία σήμανση , καλώδια υπέργεια , εμποδίζουν την κίνηση του μηχανήματος και βέβαια η ίδια η εκσκαφή με παρακείμενες οικοδομές , πολλές φορές χωρίς υπόγειο , όπου το παραμικρό λάθος μπορεί να είναι τρομακτικά καταστροφικό .

Οι ηλεκτρολόγοι και οι υδραυλικοί , μαζί με τους ασανσεράδες , είναι από τα λίγα συνεργεία που πρέπει να πιστοποιούν την δουλειά τους . Σίγουρα τα εργαλεία τους δεν έχουν πολύ μεγάλο κόστος , αλλά η δουλειά τους , ιδιαίτερα όσο περνάνε τα χρόνια και οι απαιτήσεις μεγαλώνουν γίνεται και πιό δύσκολη .

Τα άλλα συνεργεία δεν έχουν μεγάλο κόστος εργαλείων , εκτός του μπετατζή και ίσως και του σοβατζή .
Άβαταρ μέλους
By junior gt
italakias έγραψε:
junior gt έγραψε:
Το κωμωτηριο παιρνει 15 ευρω το κουρεμα με ενα ενα ψαλιδ ι,πλακα κανεις;
Αλλα αυτα τα αγνοεις .

Αρκετό το 45%?
Εγώ τσοπάνης είμαι...

Θα απαντησεις καμια φορα ποιο ειναι το επαγγελμα σου ή θα συνεχισεις να κατηγορεις κλαδους κρυμμενος πισω απο ενα αβαταρ;
Απο και και περα τα 10 ευρω ειναι μεσος ορος για εκσκαφες στην αθηνα ,αντε να το κανουμε 9 ευρω.
Εκει ειναι το προβλημα σου;
Στο κατω κατω ελευθερη αγορα εχουμε,δεν υποχρεωσαμε κανεναν μηχανικο ή κατασκευαστη να συμφωνησει .
Τι ζορι τραβας δεν καταλαβαινω.

Κατσε τωρα και συγκρινε το κοστος μια εκσκαφης και συγκρινε το με το συνολικο ποσο που απαιτειται για ανεγερση οικοδομης και θα διαπιστωσης οτι μιλαμε για αστειο ποσο.

Και επαναλαμβανω μιλαμε για το επαγγελμα που απαιτει το μεγαλυτερο κεφαλαιο.
Τι να που με δλδ για τους υδραυλικους που δουλευουν με ενα καβουρα και ενα φλογιστρο ή τους ηλεκτρολογους.
Οι κτιστες που το μονο εργαλειο ειναι το μυστρι και το ραμμα ή οι βαφιαδες με τα ρολα και τα πινελα.

Ρε πλακα κανεις;

Αστο δεν ξερεις τιποτε μου φαινεται. :lol:

Ρε γάμα το άβαταρ. Εγώ δεν ξέρω τίποτα.
Σου είπα τσοπάνης είμαι...
Χριστός Ανέστη και όλα καλά... :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By Cosmonaut21
#100678 Προσπαθώ να βάλω άλλο μηχανάκι στο μπάνιο και δε λειτουργεί. Στις οδηγίες έχει αυτό:
https://drive.google.com/open?id=0B5sX7kX38o3FbDgwRGtpa2dpOTA&authuser=0 (σελ.6 fig.3 )

Πρέπει να ενώσω με κάποιο τρόπο το κόκκινο με το μαύρο σωστά;
Άβαταρ μέλους
By Cosmonaut21
JasonLouk έγραψε:Ζητάει permission το link σου.

Sent via mobile

Νομίζω ότι θα ήταν πιο εύχρηστο αν υπήρχε μεγαλύτερο περιθώριο να κάνουμε edit τα μηνύματά μας :s_dunno :oops: http://docdro.id/xhvo