Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#97699 Στο 206 ο πρώτος έφυγε στα 106Κ χλμ (το θυμάμαι... πόνεσε... :oops: ), αλλά ήμουν και ελαφρώς κανίβαλος...

Ο δεύτερος μέχρι τα 237,5Κ που μας άφησε χρόνους η φλάντζα, μια χαρά μου φαινόταν...
Άβαταρ μέλους
By lazarefa
#97843 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Σίγουρα παίζει μεγάλο ρόλο τόσο ο τρόπος οδήγησης όσο και οι διαδρομές που κάνει ο κάθε οδηγός. Πχ αν κάποιος παρκάρει καθημερινά σε ανηφόρα, σίγουρα τρώει πολύ πιο γρήγορα το δίσκο-πλατώ σε σχέση με κάποιον άλλον, όσο συνετή χρήση κι αν κάνει. Επίσης έχω κατά καιρούς ακούσει-διαβάσει για περιπτώσεις οδηγών που ακόμα και με 70-80.000χλμ έκαναν αλλαγή δίσκου πλατώ επειδή ο παλιός είχε φαγωθεί.
Ερώτηση: το ρουλεμάν συμπλέκτη, εφόσον γίνεται ορθή χρήση (για παράδειγμα δεν στηρίζουμε το πόδι στο πεντάλ), έχει διάρκεια ζωής ανάλογη του συμπλέκτη;
Άβαταρ μέλους
By xeno
#98093 Για να κολλήσω τον κετσέ (έτσι νομίζω λέγεται το ηχο-θερμομονωτικό υλικό) στο καπώ της 190Ε τί κόλλα να χρησιμοποιήσω; βενζινόκολλα (π.χ. Βενζινόκολλα Υψηλής Θερμοκρασίας Pattex) ή κάποια φλαντζόκολλα ( π.χ. Sika ®-sil 3180 είναι ακετοξική σιλικονούχα κόλλα (φλαντζόκολλα) ειδικά σχεδιασμένη για ελαστικές / εύκαμπτες συγκολλήσεις σε υψηλές θερμοκρασίες.);
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#98125 @lazarefa οτι σου ειπε ο τριαινας.
@xenos ο κετσες ειναι ο γνησιος,ή καποιο αφρωδες υλικο αφτερμαρκετ?
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#98221 Δεν ξέρω την Pattex, αλλά οι βενζινόκολλες γενικώς είναι εύφλεκτες.
Για σωστή δουλειά θα βάλεις Sikaflex.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#98353 σε ανταλλακτικα αυτοκινητων και καλα χρωματοπωλεια θα βρεις βενζινοκολλα σε σπρει.

http://alkishop.gr/3M/3m-proionta-autok ... F%82-8080/

καλα ο γνησιος ο κετσες δεν εχει κλιπσακια?
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#98378 ΒΕΝΖΙΝΟκολλα πάνω από τον κινητήρα;

Ελπίζω να έχει καλή ασφάλεια πυρός.

Sent Through Tapatalk
Άβαταρ μέλους
By xeno
dimviii έγραψε:σε ανταλλακτικα αυτοκινητων και καλα χρωματοπωλεια θα βρεις βενζινοκολλα σε σπρει.
http://alkishop.gr/3M/3m-proionta-autok ... 3m-spray...
καλα ο γνησιος ο κετσες δεν εχει κλιπσακια?

Pitt έγραψε: ΒΕΝΖΙΝΟκολλα πάνω από τον κινητήρα;

@dim8 ευχαριστώ, θα παραγγείλω αυτή για να γίνει ομοιόμορφη η επάλειψη της κόλλας ! Σχετικά με τον κετσέ δεν ξέρω αν είναι ο γνήσιος, αλλά είναι εγκεκριμένος. Στο παρακάτω link αναφέρει genuine hood ( http://www.ebay.com/itm/Mercedes-W201-1 ... 1493169970) που δεν είναι σαν αυτό που έχω εγώ. Τί να πω; δεν ξέρω.
@Pitt, επειδή μου φάνηκε περίεργο το ρώτησα και στο συνεργείο και μου είπανε ότι με βενζινόκολλα τα βάζουνε.
(λέτε καλού κακού να κάνω κι ασφάλεια πυρκαγιάς;)
Τελευταία επεξεργασία από xeno και 08 Απρ 2015, 18:44, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Pitt έγραψε:ΒΕΝΖΙΝΟκολλα πάνω από τον κινητήρα;

Sent Through Tapatalk

ετσι κολλανε τους κετσεδες αυτους εδω και δεκαετιες.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#98487 Συγγνώμη, αλλά το τι κάνουν κάποια μαστόρια δεν μου λέει κάτι. Η βενζινόκολλα είναι εύφλεκτη και εύφλεκτα υλικά δεν είναι φρόνιμο να χρησιμοποιούνται στον χώρο του κινητήρα όπου αναπτύσσονται υψηλές θερμοκρασίες. Αν σας ενδιαφέρει η πληροφορία, στην αυτοκινητοβιομηχανία για την δουλειά αυτή χρησιμοποιείται Sikaflex.

Αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις κόλλα σε spray της 3Μ, τουλάχιστον χρησιμοποίησε την 08090 που φαίνεται ότι αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Pitt έγραψε:Συγγνώμη, αλλά το τι κάνουν κάποια μαστόρια δεν μου λέει κάτι. Η βενζινόκολλα είναι εύφλεκτη και εύφλεκτα υλικά δεν είναι φρόνιμο να χρησιμοποιούνται στον χώρο του κινητήρα όπου αναπτύσσονται υψηλές θερμοκρασίες. Αν σας ενδιαφέρει η πληροφορία, στην αυτοκινητοβιομηχανία για την δουλειά αυτή χρησιμοποιείται Sikaflex.

Αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις κόλλα σε spray της 3Μ, τουλάχιστον χρησιμοποίησε την 08090 που φαίνεται ότι αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες.

οτι να ναι.....
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
#98675 Αυτό που στα ελληνικά λέμε βενζινόκολλα είναι η κατηγορία συγκολλητικών που ονομάζονται contact adhesives.

Το όνομα προήλθε γιατι αρχικά αυτές οι κόλλες περιείχαν βενζόλιο σαν διαλυτικό. Πλέον νομίζω έχει απαγορευθεί η χρήση βενζολίου και περιέχουν άλλα πιό ασφαλή διαλυτικά, όμως το όνομα παρέμεινε.

Γενικά αυτές οι κόλλες είναι εύλεκτες όταν είναι υγρές, αλλά όταν σταθεροποιηθούν και εξατμιστούν οι διαλύτες, η γόμα που μένει δέν νομίζω οτι είναι ιδιαίτερα έφλεκτη.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#98741 Όταν αναφερόμαστε σε βενζινόκολλα, εννοούμε την βενζινόκολλα, αυτήν με την χαρακτηριστική μυρωδιά. Η βενζινόκολλα λοιπόν είναι εύφλεκτη και ως παχύρευστη (πριν από την χρήση της) και ως στεγνή (μετά το στέγνωμά της). Εδώ φαίνεται και η σήμανση στο κουτί.

Όσον αφορά το προϊόν της 08080 που προτάθηκε, η 3Μ την διαθέτει ως κόλλα γενικής χρήσης. Σύμφωνα με το Safety Data Sheet της 3Μ τα κύρια συστατικά της είναι Dimethyl Ether (40-60%), Methyl Acetate (<30%), Cyclohexane (10-20%). Στο ίδιο MSDS το μεν πρώτο χαρακτηρίζεται ως Extremely flammable, τα δε άλλα δύο ως Highly flammable. Περιέχει επίσης νάφθα και αποστάγματα πετρελαίου σε ποσοστ 1-5% και αυτά εύφλεκτα.

Αυτού του είδους οι κόλλες μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην συγκόλληση της ταπετσαρίας στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, των επενδύσεων οροφής θυρών κλπ, αλλά δεν είναι φρόνιμο να χρησιμοποιηθούν στο χώρο του κινητήρα.

Για την συγκεκριμένη δουλειά, εκτός από λόγους ασφαλείας, υπάρχουν και ο πρακτικός λόγος της αντοχής σε υψηλή θερμοκρασία χωρίς κίνδυνο αποκόλλησης.

Όπως προανέφερα, η ίδια η 3Μ για συγκόλληση επιφανειών που απαιτείται αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες, προτείνει την κόλλα επαφής νεοπρενίου 08090, εισέπραξα όμως το παραπάνω ειρωνικό σχόλιο.

Ορίστε τι χρησιμοποιούν "έξω" οι ιδιώτες για την δουλειά ακριβώς που θέλει να κάνει ο xeno: Under Hood Insulation Pad, Hood Insulation Pad And Clips, Hood Blanket Insulation Replacement, Adhesive to use on under bonnet insulation, Best glue for hood pad???, Hood Insulation W123, Hood insulation glue recomendation, Hood insulation glue?, Best adhesive for under-hood insulation???

Καλό απόγευμα.