drdino έγραψε:Mπήκε η μπαταρία πάνω πάλι, μετά από μια μέρα φόρτισης. Ανέβηκε στο 12,8V κι έμεινε εκεί. Τώρα την έχω αφήσει στο αμάξι, θα περιμένω ένα 2ωρο να προσαρμοστεί το BMS και θα δω τι λέει.
Με την ευκαιρία έκανα μερικές ανασκαφές στο μηχανοστάσιο.
Φτου φτου μηδενικός τζόγος![]()
Ντίνε, αν καταλάβαινες τζόγο με το χέρι θα είχες πάρει την πτερωτή στη μασχάλη

Την έστριψα με πένσα και ειχε σκουριασει, έβαλα την άλλη και ολα οκ
@dim
Ναι το ξερω οτι ειναι για κλοπή. Αλλα αφενός γαμάς τον επόμενο που θα πάρει το αμάξι αφετέρου ποιος θα κλέψει μια καγκουροκεραία; Οκ ένας άλλος κάγκουρας προφανώς
Αυτό που με παραξενεύει στην απόκλιση του ταχύμετρου του 3008 είναι ότι δεν είναι σταθερή ώς ποσοστό της ταχύτητας (άρα να αυξάνεται όσο αυξάνεται η ταχύτητα) αλλά η ίδια (+4km/h) σε όλη σχεδόν την κλίμακα του οργάνου.
Αναφέρομαι σε σύγκριση με διάφορες συσκευές GPS.
Sent Through Tapatalk
Pitt, η απόκλιση αυτή ρυθμίζεται μέσα από το διαγνωστικό, και πάει ανάλογα με κάποιες προδιαγραφές και πάντα πρέπει να δείχνει περισσότερο από την πραγματική.
Ο γερομπισμπίκης σε νέες περιπέτειες.
Κάτω η δικτατορία των shorts.
Αυτό που ήθελα να πώ προηγουμένως ήταν ότι συνήθως οι αποκλίσεις των οργάνων εκφράζονται με ένα ποσοστό, είναι δηλαδή ευθέως ανάλογη της ταχύτητας.
Αν δεχθώ τις μετρήσεις ταχύτητας των GPS ως τιμές αναφοράς (ξέρω ότι δεν είναι σωστές) τότε με ένδειξη GPS 50km/h το ταχύμετρο μου δείχνει 54 km/h (+8%) και στα 150 km/h δείχνει 154 km/h (~2,5%) ενώ θα περίμενε κανείς με απόκλιση +8% να δείξει 162 km/h.
Βέβαια αναφέρομαι σε αποκλίσεις λόγω σταθερού σφάλματος οργάνων και υποθέτω ότι αυτά δεν ισχύουν στην περίπτωσή μας που όπως λές το όργανο δείχνει την ταχύτητα που θέλει το software…
Ο γερομπισμπίκης σε νέες περιπέτειες.
Κάτω η δικτατορία των shorts.
panos2171 έγραψε:8-10 χλμ..
Δεν έχω ψάξει το δικό μου, θα το κοιτάξω και θα σου πω.
Αλλά για να έχει τέτοια διαφορά, μηπως δεν φοράει την εργοστασιακή διάσταση ελαστικών ή ζαντών;
Με 15αρες μαμά ζάντες.
Κοντέρ -> GPS
30 -> 25
50 -> 43
70 -> 64
90 -> 82
110 -> 103
130 -> 121
150 -> 142