Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By trident1971
dimviii έγραψε:@trident
εγω διπλο στρωμα(με ελατηρια) μια φορα το διπλωσα για να χωρεσει σε ασανσερ και γ@μηθηκε.

Γκαντεμοσκυλο. :( Μαλλον θα αρπαξε κανα τσερκι απο αυτα που εχει γυρω γυρω για να κρατανε τα ελατηρια ? Εσπασε κανα ελατηριο
Υποτιθεται τυπικα δεν πρεπει να το διπλωνεις αλλα στην πραξη (οπως πχ οταν το γυριζεις απο την αλλη μερια) δεν μποριες να το αποφυγεις.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#98496 Νομίζω δεν είναι όλα τα ελατηριωτά στρώματα ίδια, υπάρχουν διαφορετικά σχέδια σκελετού/κατασκευής οπότε ανάλογα τι έχεις. Όντως μερικά φυλάσσονται σε ρολό.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#98712 Αν αντί για ένα στρώμα 1.40 μπουν 2x0.70 (αν υπάρχει) θα είναι χάλια; :hmmm:
Αλλιώς προτείνετε κανά φθηνό value4money αφρού (1.40)
Άβαταρ μέλους
By gianik
sknipper έγραψε:Για θωρακισμένες πόρτες έχετε άποψη για Balomenos doors και blokaport; Κάποια άλλη πρόταση;

Και οι 2 ειναι πολυ καλοι..
Φροντισε να βαλεις πολυ καλη κλειδαρια...
Θα προτεινα κατι τετοιο:
http://www.cylindre.fr/upload/120712_11 ... H62RGr.jpg
Πλεον οι πορτες ασφαλειας εχουν εξελιχθει ετσι που κανουν παπαδες. Ειχα δει στην blokaport μια που επρεπε να την συνδεσεις με παροχη ρευματος κ ασφαλιζε περαν του κλειδιου κ με τηλεκοντρολ.. :oops:
Άβαταρ μέλους
By trident1971
sknipper έγραψε:Για θωρακισμένες πόρτες έχετε άποψη για Balomenos doors και blokaport; Κάποια άλλη πρόταση;

Blokaport εχω βαλει 2 πορτες, αρκετα χρονια πριν. Καλη εξυπηρετηση, στην ωρα τους. Οταν τους χρειαστηκα για να κοψουν τη μια για να βαλω floating παρκε, παλι μια χαρα εξυπηρετηση. ΠΜ αν θες να σου πω ποιο μαγαζι.
Άβαταρ μέλους
By manosky
trident1971 έγραψε:Υποτιθεται τυπικα δεν πρεπει να το διπλωνεις αλλα στην πραξη (οπως πχ οταν το γυριζεις απο την αλλη μερια) δεν μποριες να το αποφυγεις.

Eχμ, γίνεται, δηλαδή το κάνω, αλλά ζορίζεσαι λίγο.
Το θέμα είναι να έχει κανα πιάσιμο στις άκρες για να το σηκώσεις (πάνινους ιμάντες ή κάτι ανάλογο).
Μιλάμε για υπέρδιπλο, "παχουλό" στρώμα.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
manosky έγραψε:
trident1971 έγραψε:Υποτιθεται τυπικα δεν πρεπει να το διπλωνεις αλλα στην πραξη (οπως πχ οταν το γυριζεις απο την αλλη μερια) δεν μποριες να το αποφυγεις.

Eχμ, γίνεται, δηλαδή το κάνω, αλλά ζορίζεσαι λίγο.
Το θέμα είναι να έχει κανα πιάσιμο στις άκρες για να το σηκώσεις (πάνινους ιμάντες ή κάτι ανάλογο).
Μιλάμε για υπέρδιπλο, "παχουλό" στρώμα.

Εγω ποτε δεν το καταφερα, και να πω την αληθεια δε με ενοιαξε.
Μη γυριζεις το στρωμα μονος σου θα ελεγα, η μεσουλα σου ειναι πιο πολυτιμη απο αυτο
Άβαταρ μέλους
By manosky
#99121 The story of my life :P

Δεν έχω κανένα να με βοηθήσει και ως άντρα δεν θέλω να φορτώσω τη σύντροφο με βαριά καθήκοντα.

Κρεβάτια, βιβλιοθήκες, σύνθετα κλπ μόνος τα μετέφερα, σπρωχτά ή στην πλάτη, αν λύνονταν.
Βαψίματα, υδραυλικά, μαστορέματα το ίδιο.
Γυμναστήριο :D

Η μέση άντεξε, στο χέρι τσίμπησα πρόσφατα μια "νόσο του τενίστα" (επικονδυλίτιδα), χωρίς να παίζω τένις. Αρχοντιά!
Άβαταρ μέλους
By sknipper
manosky έγραψε:...Η μέση άντεξε, στο χέρι τσίμπησα πρόσφατα μια "νόσο του τενίστα" (επικονδυλίτιδα), χωρίς να παίζω τένις. Αρχοντιά!
Καλά πας, προχώρα έτσι και το επόμενο στάδιο του αγκώνα του τενίστα είναι ο αγκώνας του γκόλφερ (εκεί πονάει από τη μέσα πλευρά).... εκεί να δεις αρχοντιά.

giannik1977 έγραψε:Και οι 2 ειναι πολυ καλοι..
Φροντισε να βαλεις πολυ καλη κλειδαρια...
Θα προτεινα κατι τετοιο:
http://www.cylindre.fr/upload/120712_11 ... H62RGr.jpg
Πλεον οι πορτες ασφαλειας εχουν εξελιχθει ετσι που κανουν παπαδες. Ειχα δει στην blokaport μια που επρεπε να την συνδεσεις με παροχη ρευματος κ ασφαλιζε περαν του κλειδιου κ με τηλεκοντρολ.. :oops:
Balomenos έχουμε βάλει στην οικογένεια με καλές εντυπώσεις. Τώρα θα δούμε και τους άλλους μήπως είναι φτηνότεροι.
Ναι αυτήν την κλειδαριά σκέφτομαι να βάλω.
Δεν θα έβαζα τηλεκοντρόλ, υπάρχουν σίγουρα τρόποι να παραβιαστεί πιο εύκολα από το κλειδί.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#99142 Δεν καταλάβες. Το τηλεκοντρόλ είναι έξτρα απ την κλειδαριά. Είναι πρόσθετη ασφάλεια καθώς ενεργοποιεί μια μπάρα εσωτερικά της πορτας που μπαίνει μέσα στον τοίχο.το είχα δει στην μπλοκαπορτ.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#99221 Τηλεχειριζόμενη αμπάρα.... τέλειο. Οι δικοί μου προκειμένου να βάλουν την αμπάρα προτού φύγουν ταξίδι κάνουν περίεργες διαδρομές από εμπρός πόρτες, πίσω πόρτες, σκάλες μέσα σκάλες έξω κλπ....
Άβαταρ μέλους
By criuser
#99324 Εγώ από το 1987 βάζω τις steel doors και δεν είχα ποτέ παράπονα . Η δεύτερη σειρά είναι πολύ καλή πόρτα και η πρώτη εξαιρετική . Εχει άλλες δύο κατηγορίες ακόμα φτηνότερες , ανάλογες με τις εισαγωγής .
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#101906 Σε ότι αφορά στα στρώματα :
Η "περιστροφή" τους, ώστε να ταλαιπωρούνται ομοιόμορφα και να μην παρουσιάζουν λακούβες στην επιφάνειά τους απο το βαρος του ίδιου του σώματος και στην ίδια περιοχή, είναι απαραίτητη!
Μάλιστα. σε πρόσφατη αγορά στρώματος της Αμερικανικής King Koil ( απο τα BED & BATH ), διαπίστωσα πως κοντά στις 4 γωνίες της άνω και κάτω πλαινής πλευράς, έχει ετικέτες με τις οποίες "ενημερώνεσαι" για την επόμενη-περιοδική περιστροφή του στρώματος ανά 3μηνο.

Εικόνα

Εικόνα

Οι αντίστοιχες ετικέτες υπάρχουν και στην άνω πλευρά, οπότε "ορίζεις" πχ την κάτω δεξιά να διαβάζεται με το υφιστάμενο 3μηνο και... "περιστρέφεις-τουμπάρεις" ανάλογα.
Αμερικανιές μέν, που όμως "ξυπνάνε" ακόμα και τους ... "αδιάφορους"! :oops:
Άβαταρ μέλους
By mirage
#102059 Δεν ειναι ολα τα στρωματα διπλα Δημητρη και δεν γυριζουν ολα.