Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By g8777
#97912 Μην αλλαζεις θεμα και συ. Ασε τον Τριαινα να συνεχισει τις βιωματικες αφηγησεις του.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
red_monster έγραψε:Η λύση λοιπόν ειναι να ξυλοφορτωνουμε όποιον τραμπουκίζει ;

Οποιον ΜΑΣ τραμπουκιζει. :lol:
Οχι η καλυτερη παντα, αλλα ωρες ωρες. :help:
Προσωπικα αν βριζει ο αλλος δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα, ο,τι κι να λεει. Μεχρι στιγμης δε μου εχει τυχει φαση να ερθει κανεις απειλητικα προς το μερος μου, ουτε κινουμαι εγω πρωτος. Μιλαμε για φαση στο δρομο με τα αυτοκινητα τωρα.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Serf έγραψε:Σορρυ αλλά bullying είναι η αρπαγή του κολατσιού κι όχι η - όποια - αντίδραση στην αρπαγή!! Για τη χειροδικία ως αντίδραση στο bullying μπορούμε να επιχειρηματολογήσουμε υπέρ/κατά. Αλλά bullying ΔΕΝ είναι!

Bullying ειναι η συνεχης αρπαγη του κολατσιου και οχι αν γινει μια φορα, η στοχοποιηση δηλαδη ενος ατομου απο συκγεκριμενα ατομα.
Η σωστη αντιδραση ειναι η ενημερωση του δασκαλου/καθηγητη/διευθυντη απο το παιδι η και τους γονεις του και οχι η βια. Αυτα λενε οι ειδικοι.

Απο εκει και περα στο δικο μου παιδι εχω πει τα ιδια αλλα επισης του ειπα οτι αν δεν κανει κατι η δασκαλα του, να διεκδικισει το δικιο του με οποιο τροπο μπορει.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Νίκος Παππάς έγραψε:
Serf έγραψε:Σορρυ αλλά bullying είναι η αρπαγή του κολατσιού κι όχι η - όποια - αντίδραση στην αρπαγή!! Για τη χειροδικία ως αντίδραση στο bullying μπορούμε να επιχειρηματολογήσουμε υπέρ/κατά. Αλλά bullying ΔΕΝ είναι!

Bullying ειναι η συνεχης αρπαγη του κολατσιου και οχι αν γινει μια φορα, η στοχοποιηση δηλαδη ενος ατομου απο συκγεκριμενα ατομα.
Η σωστη αντιδραση ειναι η ενημερωση του δασκαλου/καθηγητη/διευθυντη απο το παιδι η και τους γονεις του και οχι η βια. Αυτα λενε οι ειδικοι.

Απο εκει και περα στο δικο μου παιδι εχω πει τα ιδια αλλα επισης του ειπα οτι αν δεν κανει κατι η δασκαλα του, να διεκδικισει το δικιο του με οποιο τροπο μπορει.

Ουσιαστικα του ειπες: Αν το παραχεσουν και η δασκαλα χαϊδευεται (ως συνηθως), να τους σπασει τα μουτρα.
Και πολυ καλα εκανες.
:inlove:
Άβαταρ μέλους
By kacey
g8777 έγραψε:Και ποιος σου λεει edit mod οτι οποτε ΝΟΜΙΖΕΙΣ οτι εχεις δικιο επιβαλλεται να συνετισεις μεσω ξυλου τον αλλον; Ποιος νομιζεις οτι εισαι στην τελικη; Ο Dredd; Μεθαυριο λοιπον, που το παιδι σου θα εχει "δικιο" οταν του αρπαξουν το κολατσιο/τετραδιο/στυλο στο σχολειο στα πλαισια του χαβαλε, νομιμοποιειται να τους κανει τη μαπα κιμα 2πλοκομμενο. Ωραια. Bullying εν τη γενεσει του. edit mod. Όχι άλλη προστακτική.[Admin]

Περναει καποιος με κοκκινο, εσκεμμενα μαλιστα, και σου τσαμπουκαλευεται επειδη δεν εκανες ακρη να περασει.
Σου παιρνει τη σειρα στο μαρκετ/τραπεζα/φαναρι, και σου τσαμπουκαλευεται επειδη δεν τον αφησες.
σου κλεινουν καποιοι το δρομο και σε πηζουν ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ πουλησουν τσαμπουκα (οπου συμφωνα με μερικους ηθικολογους εδω μεσα, υποχρεουσαι να το ανεχτεις).
Σε κοροιδευουν καγκουρες με παπακια επειδη εισαι με καμπριο και εχεις ωραια γκομενα διπλα σου(οπου συμφωνα με μερικους ηθικολογους εδω μεσα, υποχρεουσαι να το ανεχτεις).
(για να μην ειμαστε και off topic) Μπαινει καποιος στο σπιτι σου με σκοπο να σε βλαψει.

= "Νομιζεις οτι εχεις δικιο"

:slap:

g8777 έγραψε:Eγραψα "εν τη γενεσει του". Να εισαι σιγουρος οτι θα εξελιχθει σε bullying.

οχι φιλαρακι. το παιδι μου που θα μαθει να διεκδικει το δικιο του με καθε τροπο και απεναντι σε καθε καριολη, δεν θα γινει bully. Για να κανουμε βεβαια αυτη τη συζητηση, πρεπει να καταλαβεις τι ειναι το bullying και να μη γραφεις μπουρδες σαν τη παραπανω.

Οταν βεβαια αντιδρας στο δικαιωμα καποιου να αμυνθει με αποτελεσματικο τροπο ακομα και απεναντι σε αυτον που μπαινει μεσα στο σπιτι του με σκοπο να τον βλαψει, δεν περιμενω και πολλα.
red_monster έγραψε:Η λύση λοιπόν ειναι να ξυλοφορτωνουμε όποιον τραμπουκίζει ;

η λυση ειναι να διεκδικεις το δικιο σου ΠΑΝΤΑ, απεναντι στον οποιονδηποτε, με οποιον τροπο ειναι προσφορος. Αν εσυ μπορεις να μου βρεις κατι αλλο για αυτον που σε τραμπουκιζει επειδη δεν γουσταρες να σου κανει κατι απο τα παραπανω (που δεν σηκωνει συζητηση περι πλευρας του δικιου) τοτε πες το μου. Αλλα μην ακουσω τιποτα χαρωπο του στυλ "παρε την αστυνομια", πχ για αυτον που πουλαει τσαμπουκα επειδη δεν γουσταρες να τον αφησεις να περασει με κοκκινο. Να μου πεις εφικτες λυσεις που θα λυσουν το προβλημα.

Σε καμμια περιπτωση δεν δεχομαι μαθηματα ηθικης (ή να εγειρονται ζητηματα ηθικης) οταν απεναντι μου εχω τετοια @@ που επιλεγουν να συμπεριφερθουν ετσι.
Άβαταρ μέλους
By bill33
#97918 Όλα αυτά που συμβαίνουν στον κασευ συμβαίνουν και σε άλλους; Όλα όμως
Άβαταρ μέλους
By gianik
#97920 Κων/νε άλλο το να εισβάλλει κάποιος στο σπίτι σου, άλλο να περάσει δίπλα από το κάμπριο κ να πει μανιτσα μου τι κωλαρα είναι αυτή κ άλλο το να τσαμπουκαλευτεις επειδή ο άλλος πέρασε το stop..

Υ.γ
Εχεις τύχει ποτε σε τσαμπουκα εν οδό κ να πάρει το μάτι σου οτι ο άλλος κρατάει σιδερικο;;
Άβαταρ μέλους
By kacey
bill33 έγραψε:Όλα αυτά που συμβαίνουν στον κασευ συμβαίνουν και σε άλλους; Όλα όμως

κοιτα, αν καποιος εχει συνηθισει να τα κατατασσει ολα αυτα στις συνηθεις και φυσιολογικες συμπεριφορες (ή εστω σε κατι που δεν αξιζει να ασχοληθεις, ποσο μαλλον "δεν δικαιουσαι" να ασχοληθεις...) τοτε σταματαει να τα παρατηρει τριγυρω του.

Αν τωρα θες πραγματικα να μου πεις οτι ολα τα παραπανω πλην των καγκουρων και της εισβολης δεν τα βλεπετε καθημερινα, τοτε συγνωμη αλλα δεν θα σε πιστεψω.

g8777 έγραψε:Κacey ο,τι σου εγραψε ο admin. Γιατρο.

Και σε σενα οτι σου ειπα εγω: ενοπλη εισβολη στο σπιτι σου, να αποκτησεις επαφη με τη πραγματικοτητα. Οταν σου συμβει και καταλαβεις για τι πραγμα μιλαμε, θα ισιωσεις. Μεχρι τοτε ειναι πολυ ευκολο να καθεσαι σε ενα πληκτρολογιο και να διδασκεις ηθικη.

ΥΓ εμ βεβαια, οταν δεν εχουμε τι να απαντησουμε αρχιζουμε τις εξυπναδες. Εκτος αν πραγματικα εχεις ενσταση τυπου "νομιζεις οτι εχεις δικιο" οταν καποιος μπαινει στο σπιτι σου ή σε τραμπουκιζει για να περασει με κοκκινο ή να σου φαει τη σειρα, οποτε μαλλον εσυ τον χρειαζεσαι το γιατρο.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#97922 Giannik μιας και εισαι της δουλειας, διαφωτισε με σε παρακαλω.
Γυφτος με Χιουνται 15 ετιας παρκαρει μπροστα μου σε αποσταση 1 νανομετρο. Παρα τις ευγενικες μου προτροπες να κανει το τριμπουρδελο του λιγο μπροστα να ξεπαρκαρω να φυγω συνεχιζει να σκαλιζει επιδεικτικα την μυτη του και να κανει καμακι σε οτιδηποτε εμβιο αιδιοφορο βρεθει εντος ακτινας 500m. Επειδη οπως καταλαβαινεις εχω δικιο βγαζω ενα ευκαιρο φουρνακι απο το πορτμπαγκαζ και του ανοιγω το κεφαλι στα 2. Φυτο (και σωματικα πλεον) το ατομο, οποτε ειμαι ΚΥΡΙΟΣ; ΔΙΔΑΞΑ ΠΑΛΙ;
Δεν πιστευω να εχουμε τπτ γραφειοκρατικα ε;
Άβαταρ μέλους
By kacey
g8777 έγραψε:Κacey ο,τι σου εγραψε ο admin. Γιατρο.

επιπεδο στο φορουμ λεμε :rtfm:

giannik1977 έγραψε:Κων/νε άλλο το να εισβάλλει κάποιος στο σπίτι σου, β) άλλο να περάσει δίπλα από το κάμπριο κ να πει μανιτσα μου τι κωλαρα είναι αυτή κ άλλο το γ) να τσαμπουκαλευτεις επειδή ο άλλος πέρασε το stop..

Υ.γ
α) Εχεις τύχει ποτε σε τσαμπουκα εν οδό κ να πάρει το μάτι σου οτι ο άλλος κρατάει σιδερικο;;

α) με εξαιρεση το τρελο που θα στην αναψει στα καλα καθουμενα και προκαταβολικα, θα τον αντιμετωπισω. Το πως, ειναι δικο μου θεμα :whistlink:

β) δηλαδη εγω σε αυτον δεν εχω δικαιωμα να απαντησω?

γ) εγω δεν μιλαω για αυτον που εκανε λαθος, πιστευω μετα απο τοοοοοσα χρονια να το εχετε κατανοησει. Σε αυτον λοιπον που περναει εσκεμμενα ή το γραφει εσκεμμενα και οχι απο λαθος, δεν εχω δικαιωμα να του πω κατι? Αν δεν του πω και αρχισει να μου λεει εκεινος (ενω εχει μαλακιστει), παλι δεν εχω δικαιωμα να του απαντησω?
Άβαταρ μέλους
By trident1971
bill33 έγραψε:Όλα αυτά που συμβαίνουν στον κασευ συμβαίνουν και σε άλλους; Όλα όμως

Με αυτη τη συχνοτητα οχι, τουλαχιστον σε εμενα.
Λιγοτερο απο ενα μηνα πριν ομως, μπηκαν στο σπιτι μας ενας ή περισσοτεροι τσογλανοι, το βραδυ που κοιμομασταν. Ξυπνησα και ειδα μια σκια φευγαλεα και την εκαναν. Το καταλαβα μετα οταν σηκωθηκα οτι δεν ηταν καποιος του σπιτιου αυτος που αντιληφθηκα.
Δεν πηραν κατι φοβερο, ισα ισα ειναι για γελια, αλλα ευχομαι να πεθανουν σε 3ου βαθμου συγγενεια τα τομαρια, ανεξαρτητως ηλικιας. Πραγματικα πιστευω οτι οποιος κλεβει δε θα λειψει απο κανεναν.
Αν απο την αλλη τους ξαπλωσεις, θα πας και μεσα, και επιπλεον θα σου σπανε και τα αρχιδια οι ηλιθιοι για τα "ανθρωπινα δικαιωματα". :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By gianik
g8777 έγραψε:......

:thumbsup:

Προχτεσινο σκηνικό..
Είμαι με το περιπολικό κολλημένος στην κινηση Λ.Ποσειδώνος στο υψος του Πραπα..
Ξαφνικα έρχεται ένας τυπας , πεζός , μπροστά στο αμάξι αρχίζει να καλεί σε βοήθεια κ.λ.π κ.λ.π
Βγαινουμε εξω , κ τι είχε γίνει..
Δυο αμάξια , στο ενα 3 μαντραχαλαιοι στο άλλο μπαμπάς με 2 παιδάκια.Κυνηγωντουσαν απο το αεροδρόμιο λόγω μιας προτεραιότητας που παραβίασαν οι 3 κ κατόπιν παραπόνων του αλλου οδηγού (μπαμπά) τον εβρισαν. Αυτος τους πηρε στο κυνηγι , κλεινωντας τους τον δρομο , φρεναρισματα κ.λ.π κλασσικες μαλακιες .Τον καυγά δηλαδή τον επιζητούσε ο ίδιος ο μπαμπάς. Τα παιδιά στο πίσω κάθισμα κλαμμα κορόμηλο..Τι τους λες τώρα;
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
trident1971 έγραψε:Αν απο την αλλη τους ξαπλωσεις, θα πας και μεσα, και επιπλεον θα σου σπανε και τα αρχιδια οι ηλιθιοι για τα "ανθρωπινα δικαιωματα". :rtfm:

Το να ξυπνησεις, να καταλαβεις ποσοι και που βρισκονται, να εκτιμησεις αν φερουν οπλισμο, να οπλιστεις και να αντιδρασεις σωστα και με ασφαλεια για εσενα και τους οικειους σου, εμενα μου θυμιζει " Φονικο οπλο Νο 14". :lol:
Πολυ πιο πιθανο να μπεις σε μεγαλυτερους μπελαδες εσυ και η οικογενεια σου.

Ο kacey ζει μονος του, μπορει να κανει οπως νομιζει. Αν ομως φιλοξενησει την ξαδερφη του με τα 2 παιδακια της, ειμαι σιγουρος οτι θα τα σκεφτει-πραξει ΠΟΛΥ διαφορετικα.
Τελευταία επεξεργασία από PaNick67 και 07 Απρ 2015, 14:30, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά