Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By xeno
#97094 Το πρόβλημα εμφανίστηκε με την αλλαγή κινητήρα στο BMW. Τελικά, όπως κατέληξε ο μάστορας, ο φταίχτης ήταν ένα ποτενσιόμετρο που έχει χαλάσει και πρέπει να αλλαχτεί. Το φωτάκι όταν είναι μόνιμα αναμμένο μάλλον δείχνει ότι το αντισπιν είναι σε λειτουργία γιατί σε κάποιες στιγμές έκοβε γκάζι κι επιβράδυνε το αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο έπρεπε να ταξιδεύσει και για τον λόγο αυτό έγινε μια πατέντα που κράτησε σβηστό το σύστημα. Έφτασε κανονικά (με πολλή προσοχή) στον προορισμό του χωρίς να έχει αντισπιν. Τώρα στην επιστροφή θα αλλαχτεί το ποτενσιόμετρο να δούμε αν θα είναι όλα εντάξει.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#97122 Ποιο ποτενσιομετρο θέλει αλλαγή; Πεταλούδας, γκαζιού;
Άβαταρ μέλους
By xeno
#97146 Ιδέα δεν έχω, γενικά δεν "το'χω" με τα ηλεκτρο-μηχανικά. Ότι μας είπε ο τεχνικός λέω. Όταν επιστρέψει το αυτοκίνητο θα σου γράψω αναλυτικά.
Άβαταρ μέλους
By famas
Cosmonaut21 έγραψε:Στα 4 χρόνια αλλάζουμε παραφλού;

H επίσημη Ford δίνει αλλαγή κάθε 10 χρόνια σε όλα της τα μοντέλα, φαντάζομαι αλλάζει από εταιρεία σε εταιρεία....
Άβαταρ μέλους
By leonp
xeno έγραψε:Το πρόβλημα εμφανίστηκε με την αλλαγή κινητήρα στο BMW. Τελικά, όπως κατέληξε ο μάστορας, ο φταίχτης ήταν ένα ποτενσιόμετρο που έχει χαλάσει και πρέπει να αλλαχτεί. Το φωτάκι όταν είναι μόνιμα αναμμένο μάλλον δείχνει ότι το αντισπιν είναι σε λειτουργία γιατί σε κάποιες στιγμές έκοβε γκάζι κι επιβράδυνε το αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο έπρεπε να ταξιδεύσει και για τον λόγο αυτό έγινε μια πατέντα που κράτησε σβηστό το σύστημα. Έφτασε κανονικά (με πολλή προσοχή) στον προορισμό του χωρίς να έχει αντισπιν. Τώρα στην επιστροφή θα αλλαχτεί το ποτενσιόμετρο να δούμε αν θα είναι όλα εντάξει.

Σε vito φίλου το antispin έκοβε κάθε τόσο το γκάζι στον κινητήρα και το πρόβλημα εξαφανίστηκε με ζυγοστάθμιση των τροχών.
Άβαταρ μέλους
By lazarefa
#97556 Ερώτηση: Με συνετή και σχετικά προσεκτική χρήση συμπλέκτη, πόσα χλμ πάνω κάτω είναι η αναμενόμενη διάρκεια ζωής δίσκου -πλατώ σε ιχ (μέχρι να αρχίσει αισθητά να πατινάρει).
Έχω 152000χλμ και μέχρι στιγμής (φτου φτου) δεν έχω καταλάβει κάτι στο αυτοκίνητο κατά τη σύμπλεξη-αποσύμπλεξη..
Άβαταρ μέλους
By JBT
#97559 Εγώ στη Χονταρα μου έχω κάνει 75οοο χλμ + 7οοοο από τον προηγούμενο κι ακόμα στην έχει δώσει σημεία κόπωσης.

Βέβαια δεν το λιώνω στις εκκινησεις, αλλά από αλλαγές... Σίγουρα μερικά εκατομμύρια μετράει :lol:
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#97568 Της μάνας μου το Sirion έχει σχεδόν 140000χλμ.
Στο RAV έχουμε περίπου 150000 με τον δεύτερο και πάει μια χαρά.
Ο πρώτος έβγαλε περίπου 120000 αλλά είχε πιο δύσκολα χιλιόμετρα.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#97588 Α ναι.
Ξέχασα και την Corolla του αδερφού με πάνω από 150000 που πάει ακόμα μια χαρά.
Άβαταρ μέλους
By elvet
#97657 Οχι πως έχει και καμία τρομερή δύναμη να διαχειριστεί, αλλά το Punto μου (1,3 mjt) έχει 10Κ χλμ που άρχισε να δείχνει σημάδια κόπωσης (πιάνει πιο ψηλά), αλλά συμπλήρωσε 300Κ χλμ και συνεχίζει με τον εργοστασιακό. Παίζει μεγάλο ρόλο ο τρόπος οδήγησης.