Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By cabala10
#96671 ΠΡΟΣΟΧΗ- ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΕΣ...

Την λένε Αλίκη.
Στη χώρα των "θαυμάτων"
αυτών των θαυμάτων που ζούμε κάθε μέρα όλοι μας.
Βασανίζονται ζώα,
βασανίζονται παιδιά,
βασανίζονται άνθρωποι.
Από ανθρώπους όλα αυτά.

Στη χώρα των ΘΑΥΜΑΤΩΝ
αν ζήσει.

Στην Αγία Τριάδα.
300 μέτρα μακριά από το δρόμο,
ψηλά πάνω στο λόφο.
20 μέτρα κάτω στο ρέμα.
Ένα σκυλί.

Το ανακάλυψε το σκυλί μιας εθελόντριάς μας
καθώς πήγαινε βόλτα το δικό της το σκυλί.
Το μύρισε από μακριά και πήγε από πάνω του και γαύγιζε και έκλαιγε.
Δεν έφευγε από εκεί.

Το σκυλί, ακίνητο, ανοιγόκλεινε τα μάτια του.
Μόνο.

Κατεβήκαμε, είδαμε αίματα παντού γύρω του.
Κοριτσάκι, κουταβάκι, αίματα παντού,
ακίνητο, φοβισμένο. Μιλιά δεν έβγαλε.

Καθώς περιμέναμε να μας φέρουν γάζες και κουβέρτα για να την μαζέψουμε,
είδαμε ότι γύρω από το λαιμό της,
στενά,
ήταν δεμένο ένα σύρμα.
Η μία του άκρη εξείχε ένα-δύο μέτρα.

Πήγαμε στο γιατρό.
Έχει 7 πληγές στα πόδια της που φτάνουν μέχρι το κόκκαλο. Εγκαύματα.
Στο πρόσωπο γδαρμένη.
Το ένα μπροστά πόδι, έσπασε από τον ώμο.
Το κόκκαλο εξέχει έξω από το δέρμα της.

7-8 μηνών. 10 κιλά.

Μπήκε σε ορό.
Καθαρίσαμε μία μία τις πληγές,
και όσο καθαρίζαμε βρίσκαμε κι άλλες, κι άλλες, κι άλλες.

Την έδεσαν με σύρμα,
την έσυραν με αυτοκίνητο,
και μετά,
ζωντανή ακόμα
την πέταξαν σε ένα ρέμα.

Ήταν σίγουρα μια μέρα εκεί.
Οι πληγές έχουν αρχίσει να σαπίζουν.
Ήταν γεμάτες λάσπες,
καλυμμένες από μύγες
που δεν είχε καν την δύναμη να διώξει.

Περίμενε να πεθάνει προφανώς.
Δεν μπορούσε να κάνει τίποτα άλλο.

Πρώτο μέλημα, να ζήσει.
Δεύτερο μέλημα, να σώσουμε το σμπαραλιασμένο πόδι.
Τρίτο, να σώσουμε και τα άλλα πόδια της
που κινδυνέυουν από σήψη, και από οστεομυελίτιδα.

Είναι στο κτηνιατρείο.
Μας χρειάζεται.
Σας χρειαζόμαστε.

Αλίκη.
Φ.Σ.Θ. Άγ. Φραγκίσκος Α.Π. 60/2013
τηλ. 6980223623

6610-127514-792
ΙΒΑΝ GR7101716100006610127514792
Τράπεζα Πειραιώς

https://www.facebook.com/media/set/?set ... 366&type=1

:rant: :rant: :rant: :rant: :rant: :rant: :rant: :rant: :rant: :rant: :rant: :rant: :rant:
Άβαταρ μέλους
By GeorgT
#98334 Βολτα με το μπουνταλά μετα απο καιρό

Εικόνα

(Οχι αλλες βροχές)
Άβαταρ μέλους
By trident1971
kacey έγραψε:Να κανω μια ισως χαζη ερωτηση:

οσοι εχετε γατια αποκλειστικα εντος σπιτιου, που τα εχετε οταν δεν μπορειτε να τα επιβλεπετε? Τα εχετε χυμα στο σπιτι? Τα κλεινετε σε καποιο δωματιο? Εγω πχ οταν λειπω τα κλεινω σε ενα δωματιο (ανετο, απλα, παιχνιδακια) γιατι αμα τα αφησω χυμα, θα μεινω χωρις καναπε στο σαλονι. Παλια τα εκλεινα στη κουζινα, με προβλημα τις τριχες παντου στη κουζινα, καθε μερα καθαρισμα, καμμια τριχα στο φαγητο ετσι για τη γευση κλπ κλπ... Τωρα τα βαζω σε ενα αχρησιμοποιητο υπνοδωματιο, αλλα θα μεταφερω κρεβατι κλπ εκει, οποτε μενει το παλιο υπνοδωματιο που θα γινει γραφειο αλλα θα μπει και καναπες οποτε παλι προβλημα. Ιδεες?

δες εδω scratch poles κλπ
http://www.amazon.co.uk/cat-scratching-post/b?ie=UTF8&node=471289031

μια δοκιμη δε θα σε χαλαγε νομιζω, ισως να μπορεις να φτιαξεις και μονος σου με σκοινι τυλιγμενο σε ξυλο, ή ενα θελκτικο κουτσουρακι απο τζακι στο σαλονι σε καποια γωνια να βολευε. Χαλακια γιουτα που αναφερθηκαν επισης.
Για αποτροπη, δοκιμασε ψεκαστηρι σαν και αυτα για τα τζαμια, με νερο μεσα. Εξαφανιζονται. :thumbsup:

Περι κοψιματος νυχιων, δε θα το ελεγα. δεν ειναι στην ιδια λογικη τα νυχια τους με τα δικα μας, και το declawing που τους κανουν ειναι μαρτυρικο, μπρρρρρρ :protest:
Άβαταρ μέλους
By xenos
#114111 Η σκυλίτσα που έχουν τα πεθερικά μου, τις προάλλες είχε βγάλει κάτι στο στήθος της και το έξυνε και μάτωνε. Πήγε στον κτηνίατρο.... καρκίνος! :sorry: Σε πολλά σημεία. Συνέστησε ευθανασία άμεσα. Στεναχώρια σε όλους! :( Κρίμα ρε γμτ. Πάλι βούρκωσα. :sorry:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By kacey
trident1971 έγραψε:
kacey έγραψε:Να κανω μια ισως χαζη ερωτηση:

οσοι εχετε γατια αποκλειστικα εντος σπιτιου, που τα εχετε οταν δεν μπορειτε να τα επιβλεπετε? Τα εχετε χυμα στο σπιτι? Τα κλεινετε σε καποιο δωματιο? Εγω πχ οταν λειπω τα κλεινω σε ενα δωματιο (ανετο, απλα, παιχνιδακια) γιατι αμα τα αφησω χυμα, θα μεινω χωρις καναπε στο σαλονι. Παλια τα εκλεινα στη κουζινα, με προβλημα τις τριχες παντου στη κουζινα, καθε μερα καθαρισμα, καμμια τριχα στο φαγητο ετσι για τη γευση κλπ κλπ... Τωρα τα βαζω σε ενα αχρησιμοποιητο υπνοδωματιο, αλλα θα μεταφερω κρεβατι κλπ εκει, οποτε μενει το παλιο υπνοδωματιο που θα γινει γραφειο αλλα θα μπει και καναπες οποτε παλι προβλημα. Ιδεες?

δες εδω scratch poles κλπ
http://www.amazon.co.uk/cat-scratching-post/b?ie=UTF8&node=471289031
μια δοκιμη δε θα σε χαλαγε νομιζω, ισως να μπορεις να φτιαξεις και μονος σου με σκοινι τυλιγμενο σε ξυλο, ή ενα θελκτικο κουτσουρακι απο τζακι στο σαλονι σε καποια γωνια να βολευε. Χαλακια γιουτα που αναφερθηκαν επισης.
Για αποτροπη, δοκιμασε ψεκαστηρι σαν και αυτα για τα τζαμια, με νερο μεσα. Εξαφανιζονται. :thumbsup:
Περι κοψιματος νυχιων, δε θα το ελεγα. δεν ειναι στην ιδια λογικη τα νυχια τους με τα δικα μας, και το declawing που τους κανουν ειναι μαρτυρικο, μπρρρρρρ :protest:

α) εχω διαφορα τετοια, και μαλιστα κοντα στο σημειο που δεν θελω να γρατζουνανε. Ο ενας παιζει με ολα, η μικρη ομως αρνειται να σκρατσαρει εκει ακριβως οσο πεισματικα προτιμαει να το κανει στη γωνια του καναπε
β) για αποτροπη ψεκασμα: μα το θεμα ειναι τι κανουν οταν δεν ειμαι παρων, ωστε να μπορω να τα αφηνω λευτερα.
γ) δεν συζηταμε να πειραξουμε τα νυχια. εννοειται αυτο.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#114178 Εχετε υπ οψιν σας κανεναν καλο κ εντιμο εκτροφεα λαμπραντορ;
Άβαταρ μέλους
By gianik
#114187 Θα γινει κ αυτο Χρηστο,εχει κανονισθει να σωσουμε ενα ημιαιμο απο συλλογο ,θα το στειλω στην Πατρα στην μητερα του γαμπρου μου που θελει ενα..
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#114189 @xenos Κρίμα... :(

Όποτε ακούω/διαβάζω για θανάτους σκύλων, σκέφτομαι τη Μπριζιτούλα μου, πάνε σχεδόν 2 χρόνια. Και πάλι κρίμα...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#114193 Στεναχωρήθηκα κι εγώ με τον θάνατο της σκυλίτσας. :(

Σε παρόμοια περίπτωση θα καθυστερούσα την ευθανασία όσο περισσότερο γίνεται, αρκεί να μην πονάει φυσικά το ζωντανό.

Εικόνα