Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
trident1971 έγραψε:
JasonLouk έγραψε:Nope. Την προηγούμενη βδομάδα ήμουν στον TITAN και ο τεχνικός ασφαλείας μου/μας εξήγησε ακριβώς αυτό. Οτι κατάφεραν με τον τρόπο που λέει ο mirage να είναι όλοι εντάξει σε όλα τα εργοστάσια-εργοταξια εντός και εκτός Ελλάδας.

Εμας στο σχολειο μας πηγαιναν στο πλανηταριο και ενας μπατζανακης ενος αστροναυτη, μας διαβεβαιωνε για την εξελιξη των συστηματων ασφαλειας.
.

Ωραίο το παραληρημα σου. Δεν ξέρω που κολλάει το σχολείο και ο μπατζανακης.
Με το εξηγησε εννοούσα ότι έδειξε στατιστικά στοιχεία, εγκαταστάσεις, real time εργασίες και άλλα.
Αρα ναι όπως είπε ο mirage γίνεται. Οχι παντού αλλά γίνεται.

<
Άβαταρ μέλους
By criuser
#96534 Στο θέμα των μέτρων ασφαλείας , τα πράγματα δεν έχουν καμμία σχέση όταν μιλάμε γιά μισθωτούς εργοστασίων και όταν μιλάμε γιά ημερομίσθιους οικοδόμους .
Οι μισθωτοί με τον φόβο της απόλυσης ακολουθούν τους κανόνες .

Αντίθετα στην οικοδομή η μικρή διάρκεια της απασχόλησης , αλλά και πολλές φορές η πίεση χρόνου , η φιλία ιδιοκτήτη με εργολάβο , δημιουργούν προβλήματα στον μηχανικό στην επιβολή των μέτρων ασφαλείας .
Ακόμα υπάρχουν απίστευτες βλακείες , όπως έγινε ατύχημα σε τελειωμένη οικοδομή , όπου εργάτης προκειμένου να πάει στον επάνω όροφο από την τρύπα γιά την εσωτερική σκάλα και όχι να κάνει τον γύρο και να πάει από την εξωτερική , στήριξε ξύλινη μονή σκάλα , πάνω σε πλακάκια . Προφανώς όταν το βάρος του έφτασε ψηλά η σκάλα γλίστρησε και έπεσε . :dizzy:

Στο συγκεκριμένο ατύχημα της Ρόδου , μιλάμε γιά υπάρχον ξενοδοχείο , όχι γιά καινούργιο και προφανώς θα ήταν δύσκολο να σκεφτεί κάποιος , ότι ο ειδικευμένος εργάτης θα πάταγε πάνω σε γυαλί , ενώ ήξερε ότι από κάτω του έχει 20 μ, κενό .

Δυστυχώς υπάρχουν πάντα περιπτώσεις που το ανθρώπινο λάθος είναι μοιραίο .

Αλλά πολλά από αυτά θα μπορούσαν να είχαν λυθεί , αν από το 1977 που το συζητάνε , είχαν κάνει το ΜΗΚΙΕ . Το μητρώο κατασκευαστών ιδιωτικών έργων και ταυτόχρονα πιστοποιούσαν κάθε οικοδόμο , με ένα βιβλιάριο , ανάλογο του ναυτικού φυλλαδίου .

Σε αυτό σε κάθε καράβι που φεύγει ο ναυτικός , ο καπετάνιος του γράφει σχόλια γιά την εργασία του και αν απολυθεί γράφεται ο λόγος .

Αν λοιπόν υπήρχε τέτοιο στην οικοδομή και ο μηχανικός είχε δικαίωμα να διώξει τον οποιονδήποτε γιατί αρνείται να έχει μέτρα ασφαλείας , η γιατί πίνει στην διάρκεια του έργου , τότε θα ήταν αλλιώς τα πράγματα , γιατί δεν θα υπήρχε γιά αυτόν επόμενη δουλειά .

Δυστυχώς όμως κόμματα και συνδικάτα οικοδόμων , δεν επέτρεψαν να γίνουν αυτά και όλοι φοβόμαστε την κακή στιγμή .
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
trident1971 έγραψε:
JasonLouk έγραψε:Nope. Την προηγούμενη βδομάδα ήμουν στον TITAN και ο τεχνικός ασφαλείας μου/μας εξήγησε ακριβώς αυτό. Οτι κατάφεραν με τον τρόπο που λέει ο mirage να είναι όλοι εντάξει σε όλα τα εργοστάσια-εργοταξια εντός και εκτός Ελλάδας.

Εμας στο σχολειο μας πηγαιναν στο πλανηταριο και ενας μπατζανακης ενος αστροναυτη, μας διαβεβαιωνε για την εξελιξη των συστηματων ασφαλειας.

@nass, mirage
Αν δεν το καταλαβατε, για την Ελλαδα μιλαμε. Τα πραγματα εχουν καλυτερεψει απο τις εποχες με το Κουρτακη και την ισορροπια σε ενα μαδερι στον 4ο με ενα κουβα λασπη στον ωμο, αλλα η ανθρωπινη βλακεια και σιγουρα η τυχη, παιζουν το ρολο τους. Χτιστε το Burj Giaourti στην Ελλαδα να δουμε ποσοι θα θαφτουν στα θεμελια. Εννοειται οτι σε φτηνοτερες/μικροτερες κατασκευες ειναι χειροτερα τα πραγματα, βλεπε συννενοηση Eddie147 και σοβατζηδων.

Ο Eddie147 είναι ένας γερολαδάς καρμοίρης ιδιοκτήτης που πάει να χτίσει ένα κοτέτσι να κάνει τη δουλειά του και βασίζεται σε στρατηγική τύπου "Η κακιά η ώρα", "Η κακιά στιγμή", "Βοήθα Παναγιά" κλπ.
Στον 1 χρόνο που απασχόλησε τεχνικούς, το ποσοστό ατυχήματος ήταν x%, δεν έγινε κάτι παμ παρακάτω.
Μια μεγάλη εταιρεία που απασχολεί τεχνικό προσωπικό αν δεν παρέχει την εκπαίδευση που λέει ο mirage θα μετράει πτώματα και αναπήρους σε βάθος χρόνου.

Συμφωνώ 100% ότι η εκπαίδευση και η πολιτική μπορούν να εξαλείψουν σε τεράστιο βαθμό τον κίνδυνο ατυχήματος.
Στην περίπτωση ιδιωτικών κατασκευών θα έπρεπε η πολεοδομία εκτός από το να εξαντλείται στο αν το ένα ντουβάρι είναι 5 μέτρα ή 5,01 μέτρα ( :roll: ), να ασχολείται και με τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται σε μια οικοδομή.
Να ενημερώνει τον ιδιοκτήτη όταν βγαίνει άδεια ότι έχει υποχρέωση να απαιτήσει τα τάδε μέτρα ασφαλείας και να απαιτεί από τον όποιο μάστορα - εργολάβο να συμπεριλαμβάνει στο κόστος τα μέτρα αυτά.

Αν γίνουν αυτά που δεν είναι καθόλου επιστημονική φαντασία, ο κίνδυνος ατυχήματος μπορεί να μειωθεί σημαντικά.
Αλλά προτιμούμε το δε βαριέ, οπότε παμ παρακάτω.
Άβαταρ μέλους
By kacey
#96543 ^^^βρε δικιο εχεις στο παραπανω:

"Να ενημερώνει τον ιδιοκτήτη όταν βγαίνει άδεια ότι έχει υποχρέωση να απαιτήσει τα τάδε μέτρα ασφαλείας και να απαιτεί από τον όποιο μάστορα - εργολάβο να συμπεριλαμβάνει στο κόστος τα μέτρα αυτά"

η ενσταση ειναι το αν τα μετρα που ζητουνται (ειτε απο καποια υπηρεσια ειτε απο το νομο γενικα) ειναι συγκεκριμενα, ή καθε φορα που γινεται η πιο κουφη |λογοκρισία| ο επιβλεποντας εγκαλειται επειδη δεν προβλεψε (με μαγικη σφαιρα?) τη καθε πιθανη μλκια, Και κατα ποσο το συγκεκριμενο που εγινε, συμπεριλαμβανεται στους πιθανους και λογικα αναμενομενους κινδυνους ή στη "καθε κουλη |λογοκρισία|".

Για να το πω πιο απλα και να πατησω πανω σε αυτο που λεει ο criuser:

Απο ποιον να πας να ζητησεις ευθυνη και ποιος και με ποιο τροπο επρεπε να προβλεψει για το παρακατω:

Εικόνα

το μετρο ασφαλειας ηταν να φοραει ιμαντα. Τον φοραγε. Αν ομως δεν τον φοραγε ενω απαιτειται, εχεις την απαιτηση απο τον επιβλεποντα να τους κυνηγαει απο πισω ολη μερα για τον ιμαντα? Επισης, θα εγκαλεσεις τον επιβλεποντα για το οτι το ΟΥΦΟ πηγε και πατησε εκει πανω σε αυτα τα πλαστικα/γυαλια?

ΥΓ το κερασακι στη τουρτα: αυτη ηταν η επιβλεπουσα...
Άβαταρ μέλους
By drdino
#96546 Δεν γίνεται να τους κυνηγάς 24/7, άλλα αν η εκπαίδευση για την χρήση του ppe έχει γίνει κι υπάρχει απόδειξη για αυτό, ενώ υπάρχει δειγματοληπτικός έλεγχος και συστάσεις σε τυχόν παρατυπίες, οι τρύπες καλύπτονται. Και φαντάσου δεν είμαι καν h&s executive, ένας απλός μηχανικός είμαι
Άβαταρ μέλους
By trident1971
EDDIE_147 έγραψε:Ο Eddie147 είναι ένας γερολαδάς καρμοίρης ιδιοκτήτης που πάει να χτίσει ένα κοτέτσι να κάνει τη δουλειά του και βασίζεται σε στρατηγική τύπου "Η κακιά η ώρα", "Η κακιά στιγμή", "Βοήθα Παναγιά" κλπ.
Στον 1 χρόνο που απασχόλησε τεχνικούς, το ποσοστό ατυχήματος ήταν x%, δεν έγινε κάτι παμ παρακάτω.
Μια μεγάλη εταιρεία που απασχολεί τεχνικό προσωπικό αν δεν παρέχει την εκπαίδευση που λέει ο mirage θα μετράει πτώματα και αναπήρους σε βάθος χρόνου.

Συμφωνώ 100% ότι η εκπαίδευση και η πολιτική μπορούν να εξαλείψουν σε τεράστιο βαθμό τον κίνδυνο ατυχήματος.
Στην περίπτωση ιδιωτικών κατασκευών θα έπρεπε η πολεοδομία εκτός από το να εξαντλείται στο αν το ένα ντουβάρι είναι 5 μέτρα ή 5,01 μέτρα ( :roll: ), να ασχολείται και με τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται σε μια οικοδομή.
Να ενημερώνει τον ιδιοκτήτη όταν βγαίνει άδεια ότι έχει υποχρέωση να απαιτήσει τα τάδε μέτρα ασφαλείας και να απαιτεί από τον όποιο μάστορα - εργολάβο να συμπεριλαμβάνει στο κόστος τα μέτρα αυτά.

Αν γίνουν αυτά που δεν είναι καθόλου επιστημονική φαντασία, ο κίνδυνος ατυχήματος μπορεί να μειωθεί σημαντικά.
Αλλά προτιμούμε το δε βαριέ, οπότε παμ παρακάτω.

Απο τη συζητηση που παραθεσες πιο πισω, εβγαλα το συμπερασμα οτι ησουν ουσιαστικα (μαλλον ο υπευθυνος μηχανικος) ερμαιο της τυχης και των διαθεσεων των σοβατζηδων, εξ ου και τα υπολοιπα που εγραψα. Γιατι σε περιπτωση που εσπαγαν κανα κεφαλι, θα ξεχναγαν να πουν οτι τους ειχες προειδοποιησει, κανω λαθος?

Για γινω σαφης, οπωσδηποτε οι κανονισμοι βοηθουν, απλα πρεπει να τηρουνται, και στην Ελλαδα, οτι και να λεει ο ΤΙΤΑΝ, η καταστση ειναι ακομα λιγο πιο πισω, για αυτο χρησιμοποιησα το παραδειγμα σου. Ο cruiser εχει μια καλυτερη εικονα της καταστασης που επικρατει ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.
Υπαρχει και η αλλη ακρη: Μου εχουν περιγραψει σκηνικο στον Καναδα, που για να γινει μια μετρηση σε υψος 3 μετρων σε ταβανι ηρθε ανυψωτικο μικρο, ο τυπος ανεβηκε πανω, ΔΕΘΗΚΕ με ιμαντες, και τον ανεβασε λιγο και μετρησε... γιατι ετσι το ηθελαν οι κανονισμοι. Ελεος. Κουρτινες κρεμας και κινδυνευεις περισσοτερο.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
JasonLouk έγραψε:Ωραίο το παραληρημα σου. Δεν ξέρω που κολλάει το σχολείο και ο μπατζανακης.
Με το εξηγησε εννοούσα ότι έδειξε στατιστικά στοιχεία, εγκαταστάσεις, real time εργασίες και άλλα.

<

Κανε κανα μεροκαματο πρωτα και μετα ελα παλι. Εκει κολλαει το σχολειο.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
kacey έγραψε:^^^βρε δικιο εχεις στο παραπανω:

"Να ενημερώνει τον ιδιοκτήτη όταν βγαίνει άδεια ότι έχει υποχρέωση να απαιτήσει τα τάδε μέτρα ασφαλείας και να απαιτεί από τον όποιο μάστορα - εργολάβο να συμπεριλαμβάνει στο κόστος τα μέτρα αυτά"

η ενσταση ειναι το αν τα μετρα που ζητουνται (ειτε απο καποια υπηρεσια ειτε απο το νομο γενικα) ειναι συγκεκριμενα, ή καθε φορα που γινεται η πιο κουφη |λογοκρισία| ο επιβλεποντας εγκαλειται επειδη δεν προβλεψε (με μαγικη σφαιρα?) τη καθε πιθανη μλκια, Και κατα ποσο το συγκεκριμενο που εγινε, συμπεριλαμβανεται στους πιθανους και λογικα αναμενομενους κινδυνους ή στη "καθε κουλη |λογοκρισία|".

Αυτο το διαζευκτικο "η" κοστισε κατι χρονια δικες και ταλαιπωρια. Μπορει να ζητουνται συγκεκριμενα μετρα, αλλα η ταλαιπωρια παραμενει μεχρι τελους. Κλασικα, πρεπει να αποδειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας. Εννοειται, οτι το κουλαδι της φωτογραφιας τη γλυτωσε...
Άβαταρ μέλους
By mirage
#96554 Εγω που κανω μεροκαματα, δουλευω σε εργοταξια, εχω εκπαιδευση για H&S, κλπ κλπ μποεω να εχω αποψη για το τι μπορει να γινει και τι οχι;
Βασικα αν ειναι να κανουμε την κλασσικη καφενειακη συζητηση, αυτα τα πραγματα δεν γινονται στην ελλαδα, να σταματησω να σπαταλω τον χρονο μου.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
mirage έγραψε:Εγω που κανω μεροκαματα μπορω να εχω αποψη;

Φυσικα. Αμα τραγουδας στη δουλεια κιολας, μπορει να κανεις και καριερα, το εχω δει σε ταινια.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
mirage έγραψε:Εγω που κανω μεροκαματα μπορω να εχω αποψη;
Βασικα αν ειναι να κανουμε την κλασσικη καφενειακη συζητηση, αυτα τα πραγματα δεν γινονται στην ελλαδα, να σταματησω να σπαταλω τον χρονο μου.

Το bitch please σαν απαντηση στον Eddie147 τι σου λεει? Ειμαι σαφης νομιζω. Αλλο Ολυμπιακοι Λονδινου, αλλο ενα κτισμα καπου στην Αθηνα.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#96557 ΟΚ μεγαλε τριαινα με ταπωσες. Δεν εχεις ιδεα και κλασσικα ειπες να πεις και το "χιουμοριστικο" σου και εισαι και ο πρωτος του χωριου.
Και που εισαι μεγαλε. Εγω συνεκρινα Ολυμπιακους με Ολυμπιακους. Επισης η ασφαλεια ξεκινα απο το μικροτερο εργο και παει στους Ολυμπιακους ειναι αυτο που λενε στο χωριο μου κουλτουρα ασφαλειας.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
criuser έγραψε:Πράγματι πρέπει να κόβονται κώλοι στις παραβάσεις , αλλά αφού τελειώσουμε με τους εκατοντάδες χιλιάδες κρατικούς , θα πιάσουμε και κανένα ιδιώτη .

Το όλο θέμα που σχολίασα αφορούσε μόνο τους πολίτες και τις νομότυπες υποχρεώσεις τους και σαφέστατα δεν είχε να κάνει με κατασκευαστές-μηχανικούς κλπ , που όντως δεν είχαν κάνει κάποια παρανομία στο προκείμενο.
Η ευθύνη όιπόν για την ορθή δήλωση, ήταν προσωπικά του πολίτη-ιδιοκτήτη αλλά δυστυχώς ορισμένοι, .... απέδειξαν και πάλι τον "πατριωτισμό" τους ! :roll:

Βέβαια, το πήγες-τό έφερες, πάλι στους "κρατικούς" και την "τιμωρία" τους αναφέρθηκες. Τους τραπεζικούς όμως ξέχασες, με τα bonuς εθελουσίας. :lol:
Άβαταρ μέλους
By trident1971
mirage έγραψε:ΟΚ μεγαλε τριαινα με ταπωσες. Δεν εχεις ιδεα και κλασσικα ειπες να πεις και το "χιουμοριστικο" σου και εισαι και ο πρωτος του χωριου.

Για ποιο απο τα σκελη της απαντησης σου μιλας?
Στην αρχη ειχες κανει μεροκαματα, απαντησα θετικα, προσθεσα και την καριερα τραγουδιστη
μετα ειπες για καφενειακη συζητηση, απαντησα οτι σωστα τα λες, αλλα εχουμε διαφορα δυναμικης και αντιμετωπισης.
μετα προσθεσες H&S δεν εχω απαντησει ακομα, περιμενω αν θα προσθεσεις κατι παραπανω.

Η "ιδεα" που εχεις εσυ ποια ειναι? Χτιζεις πχ, σαν τον cruiser? ή στα ειπαν και εσενα σε επισκεψη στον ΤΙΤΑΝα και τελος, τσιμεντωσε η γνωση?
Άβαταρ μέλους
By bill33
trident1971 έγραψε:
JasonLouk έγραψε:Ωραίο το παραληρημα σου. Δεν ξέρω που κολλάει το σχολείο και ο μπατζανακης.

<

Κανε κανα μεροκαματο πρωτα και μετα ελα παλι. Εκει κολλαει το σχολειο.

|λογοκρισία| ο τρόπος απάντησης. :thumbsdown: