Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By Orestis.D
#93708 Ερωτηση για τα μηχανολογικα τσακαλια του φορουμ!
Δυο ανεμιστηρες σε σειρα, ιδιο μεγεθος φτερωτης, ποιος πρεπει να χει μεγαλυτερη παροχη αερα, ο 1ος ή ο 2ος?
Το ζητουμενο ειναι μεγιστη ροη αερα στο τελος του 2ου ανεμιστηρα προφανως. Θεμα συντονισμου αερα ή λογω ταχυτητας ο αερας να μην μπαινει αποτελεσματικα στον 2ο ανεμιστηρα υπαρχει?
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Cosmonaut21 έγραψε:Μετά από σέρβις που έγινε αλλαγή σετ ιμάντα+λάδια-φίλτρα έχω κοντά μισό λίτρο παραπάνω κατανάλωση χωρίς να παρατηρώ κάποιο πρόβλημα.Εν τω μεταξύ αλλάχτηκαν και ελαστικά με άλλα μικρότερου πέλματος και άρα θεωρητικά η κατανάλωση θα έπρεπε να ήταν ελάχιστα πιο κάτω.Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι μπήκαν μπουζί ιριδίου της Ngk και μήπως φταίει αυτό μιας και στη στιγμιαία κατανάλωση σε στάση αντί για 0.8λίτρα/ώρα που έγραφε πάντα τώρα μένει στα 0.9.
Μήπως μπήκε πιο παχύ λάδι ή μήπως είχαν αδειάσει τα λάδια και αυξήθηκε το πλατσούρισμα στο κάρτερ;
Όταν λες μικρότερο πέλμα εννοείς στενότερο, έτσι. Μήπως όμως μείωσες τη διάμετρο του τροχού. Αν ναι τότε τα χιλιόμετρα μου μετράει είναι λιγότερα από τα πραγματικά και για αυτό μοιάζει μεγαλύτερη η κατανάλωση. Επίσης υπάρχει η πιθανότητα διαφορές από ελαστικό σε ελαστικό (και προσοχή στην πίεση) να κάνουν μεγαλύτερη διαφορά από το στενότερο πέλμα. Αλλά δεν θα έπρεπε να επηρεάζεται η στιγμιαία κατανάλωση σε στάση.... :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Cosmonaut21
#94080 Παραμένει στα ίδια.Μάλλον αντί για 30άρι λάδι του έβαλαν κάποιο 40άρι.Δεν μπορώ να το αιτιολογήσω αλλιώς αφού βλέπω αυτή τη μικρή διαφορά στη στιγμιαία κατανάλωση σε στάση και το αυτοκίνητο δουλεύει ρολόι.
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
#94203 Η διαφορά απο 30αρι σε 40αρι είναι τόσο μικρή που δέν θα επρεπε να βγάζει διαφορά στην κατανάλωση. Μήπως εκτώς των άλλων σου κάνανε καμια αναβάθμιση στο software του αυτοκινήτου?
Άβαταρ μέλους
By gianik
#95464 Ρε σεις μου εσπασε η χουφτα απ το καθισμα του συνοδηγου (αυτη που σηκωνουμε για να αναδιπλωθει το καθισμα).Επειδη εχει ξανασπασει , στην φορντ μου πηραν 40€ με την τοποθετηση.
Πως την ψαχνω στο ebay?
Το αυτ/το ειναι fiesta 3θυρο, μοντ. 2005 .
Οριστε κ φωτο:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Cosmonaut21
#96168 Update.Η κατανάλωση επανήλθε στις τιμές που ήταν μετά από 400 περίπου χιλιόμετρα.

Άλλη ερώτηση. Στις πίσω ζώνες που έχουν αρχίσει να τρίζουν ειδικά στις ανωμαλίες του δρόμου τί ρίχνοουμε; Σπρέι σιλικόνης,wd40,κάτι άλλο;
Άβαταρ μέλους
By bill33
Cosmonaut21 έγραψε:Update.Η κατανάλωση επανήλθε στις τιμές που ήταν μετά από 400 περίπου χιλιόμετρα.

Άλλη ερώτηση. Στις πίσω ζώνες που έχουν αρχίσει να τρίζουν ειδικά στις ανωμαλίες του δρόμου τί ρίχνοουμε; Σπρέι σιλικόνης,wd40,κάτι άλλο;

Ξετυλιξε τις και καθαρισε με ενα βρεγμένο πανί.
Άβαταρ μέλους
By xeno
#96374 Μπορεί κάποιος να μου πεί τί σημαίνει όταν το φωτάκι του antispin είναι ανοικτό μόνιμα σε BMW 318 μοντέλο 2000 και ο εγκέφαλος δείχνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα; Ο τεχνικός μας είπε ότι μπορεί να οφείλεται στο ότι έμεινε χωρίς μπαταρία για αρκετό καιρό και θα επανέλθει μόνο του.
Έχω αντισπίν ή όχι;
Άβαταρ μέλους
By drdino
#96548 Αν ανάβει το λαμπάκι δεν έχεις anti-spin.
Άβαταρ μέλους
By xeno
Billopoulos έγραψε:Δοκιμασε το :rtfm: :lol:

πώς; :vava:

@ drdino
ευχαριστώ.
Είχα την εντύπωση ότι όταν είναι σβηστό είναι σε αναμονή και όταν ανάβει δείχνει ότι μπαίνει στιγμιαία. Το μονίμως αναμμένο λαμπάκι (σύμφωνα με τον μάστορα), το προκαλεί ένα ποτενσιόμετρο που χρειάζεται αλλαγή.