Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#96487
The Ace έγραψε:Ρε παιδιά, εδώ καλά τα λέμε, αλλά πείτε μου εσείς σε ποιο μικρό εργοτάξιο/οικοδομή τηρούνται ΕΣΤΩ τα βασικά:

Εικόνα

Όποιος από το συνάφι έχει δει οικοδομή με τους εργάτες κομπλέ με κράνος, μπότες, γάντια και γυαλιά, κερδίζει χρυσούν ωρολόγιον :innocent:


Ααααχχ, πανε οι παλιες καλες εποχες που οι οικοδομοι ανεβαιναν στις σκαλωσιες με νταλα ηλιο, ΑΦΟΥ ειχαν κατεβασει ενα Κουρτάκη ο καθενας στο κολατσιο τους. Τελευταια ειχε ανατολικο μπλοκ και επαιζε βοτκα ή τσιπουρο απο ΠΡΙΝ το κολατσιο :lol:

Η αληθεια ειναι οτι και να τα φοραει τα προβλεπομενα ο τυπος, αν γινει η στραβη και συγχωρεθει, το τρεξιμο που τρωνε μετα οι υπευθυνοι, φταινε δε φταινε, δεν περιγραφεται.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#96488 Γι αυτο ειναι υπευθυνοι. Φυσικα αν τα φοραει, ολα ειναι σωστα με βαση τον νομο κλπ ειναι απολυτα καλυμενος. Λεπτομερειες ξερω.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#96493
leonp έγραψε:Άλλαξα κανονισμό ώστε οι υπόγειες αποθήκες και οι θέσεις στάθμευσης στην πιλοτή να μην είναι παρακολουθήματα των διαμερισμάτων αλλά κοινόχρηστες, ώστε να μειωθεί ο ΦΑΠ - συμφέρει.
Στον υπόγειο χώρο όμως της οικοδομής-πολυκατοικίας που αναφέρομαι, οι θέσεις στάθμευσης είναι πουλημένες ξεχωριστά ως "αυτοτελή" ακίνητα με συμβόλαια σε 8 ιδιοκτήτες: 3 ενοίκους της πολυκατοικίας , αλλά και σε 5 "εξωτερικούς" συνεργάτες :lol: , όπως εγώ.
Οπότε, θυμίζω μέρος απο το πόστ:
Το θέμα είναι όμως πως ο λογαριασμός της ΔΕΗ στον οποίο δημιουργήθηκε η οφειλή ΕΕΤΗΔΕ (κοινόχρηστος κλειστών θέσεων στάθμευσης), εκδίδεται στο όνομα του κατασκευαστή της πολυκατοικίας, ο οποίος ούτε καν κατοικεί σε αυτήν και προφανώς καμία σχέση δεν έχει ο λογαριασμός με το όνομά μου. Τι συνέβη λοιπόν και πιστώθηκε στη ΔΟΥ η συγκεκριμένη οφειλή στο δικό μου ΑΦΜ, ενώ υπάρχουν άλλοι 7 (8 με μένα) συνιδιοκτήτες???
Δικό μου συμπέρασμα : Το 2013, ως όφειλα υπέβαλα Ε9 με πλήρη στοιχεία + αρ. παροχής ΔΕΗ (κοινόχρηστο ρολόι), παρότι είχα τις υπόψη θέσεις δηλωμένες στο Ε9 απο το 1998 που τις απέκτησα. Και προφανώς-κατ΄εμέ- κανένας άλλος δεν είχε δηλώσει στο Ε2-Ε9 την ιδιοκτησία των θέσεων που του αντιστοιχούν, με τα νέα στοιχεία που περιλαμβάνουν τον αριθμό παροχής της ΔΕΗ, αν και θα έπρεπε. Εκτός αν ..... δεν τα έχουν και καθόλου δηλωμένα.

Σημασία έχει πως, ακόμα και αλφαβητικά να "ανίχνευε" η ΔΟΥ τους ιδιοκτήτες, αλλά και απο την αρίθμιση των ΑΦΜ, μέχρι να "πέσει" στον 1ο και να του καταλογίσει την οφειλή του ΕΕΤΗΔΕ, υπάρχουν (απο τους 8 συνολικά ιδιοκτήτες θέσεων) άλλοι 4 με ονομ/νο που προηγείται του δικού μου στη αλφάβητο, αλλά και στην αρίθμιση των ΑΦΜ, λόγω ηλικίας, σίγουρα πρέπει αν είμαι 4ος-5ος στην "παλαιότητα".
Εκτός και αν η "ανίχνευση" της ΓΓΠΣ , διαπίστωσε πως μόνο ένας είναι σωστός στις φορολ. υποχρεώσεις του και την άμεση καταβολή των φόρων, και είπαν :
<<Ωπα τις, απ΄αυτόν θα τα ζητήσουμε, για να τα πάρουμε σίγουρα και άμεσα.>> :eat:
Αλλά, αν το θέλετε κι αλλιώς, ... μπορεί ανάμεσα σε 8 ιδιοκτήτες, να ήμουν και ο μοναδικός γκαντέμης ! :s_sorry
Καλά, εντάξει ! :roll:

Αφήστε τα ρε παιδιά, το είχα γράψει και σε εκείνο το πόστ , αλλά το ξανα-παραφράζω:
Αν μαζευτούμε σε μιά παρέα, όλοι τον τίμιο θα παριστάνουμε. Αν πλακώσει η ... Αστυνομία ομως, θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι απο τις συλλήψεις που θα γίνουν στην ομήγυρη ! :lol:

Το θέμα είναι ότι, επειδή δεν γίνονται πραγματικοί έλεγχοι και στην παράβαση να κόβονται κwλοι (πχ: άμεση κατάσχεση), τουλάχιστον το 60% των πολιτών "κλέβουν" αφειδώς !!! :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By kacey
#96496
red_monster έγραψε:Για αρχή το θεωρώ αδιανόητο, να απασχολείς οικοδόμους και να μην τους ασφαλίζεις για βαρύ τραυματισμό/θάνατο.


Ασχετο με τη παραπανω αποφαση που ειναι ποινικη, εσυ μιλας για αστικη ευθυνη (αποζημιωση, δηλαδη $$$).

mirage έγραψε:Εμενα μια χαρα μου φαινεται η αποφαση. Η σκαλωσια της φωτογραφιας ειναι σχετικα ΟΚ ειδικα με τα Ελληνικα στανταρ αλλα στην Αγγλια θα ειχε σκασει η επιθεωρηση εργασιας και θα ειχαν κοπει κωλοι.


α) γιατι? εννοω, αν θεωρειται καθηκον του επιβλεποντος να ψαχνει να βρει και να προλαβει/αποτρεψει/εμποδισει τη καθε πιθανη |λογοκρισία| που θα κανει ο εργαζομενος (και δεν μιλαμε για παιδακια, αλλα για ενηλικους εργατες του αυτου κλαδου) ουτε προκειται να τα καταφερει, ουτε θα γινει ποτε δουλεια. Ποσο μαλακας πρεπει να εισαι για να πας να πατησεις πανω σε γυαλι? Βεβαια, μπορει να μη φαινοταν οτι ειναι γυαλινο κλπ κλπ, δεν εχουμε ολες τις λεπτομερειες.

β) για τη σκαλωσια και εγω εκει το πηγαινα, στους Αγγλους: αυτο το πραγμα θα το εκλειναν (το εργοταξιο) την ιδια μερα.

Αντιστοιχα, τι κανεις στη παρακατω περιπτωση:

leonp έγραψε:Ναι.
Να έχεις όλα τα μέτρα ασφάλειας εκεί και να τους ενημερώνεις ότι πρέπει να τα φοράνε.
Αν δεν τα φοράνε είναι δικό τους πρόβλημα.

Όλα τα μέτρα ασφάλειας σημαίνει και να μην πίνουν μπύρες.
Αν τους δεις να πίνουν τους διώχνεις κατευθείαν γιατί αν τσακιστούν θα ζητάνε από σένα αποζημίωση γιατί ήταν μεθυσμένοι.


οπου οι εργατες κανουν του κεφαλιου τους? Δεν γινεται να τους κυνηγας ολους, ολη μερα απο πισω. Και φαντασου να μιλαμε για κανα μεγαλο εργο και οχι για ενα σπιτακι.
Άβαταρ μέλους
By nass
#96499 Γιαυτό και η εκπαίδευση είναι ένα μέρος μόνο της πολιτικής H&S (Health & Safety) το άλλο είναι να μην του επιτρέψεις να κάνει αυτό που θα τον σκοτώσει ή θα τον τραυματίσει. Η προειδοποίηση (ταινία κτλ.) δεν είναι αρκετή. Το να του πεις "μην πατάς πάνω σε τζάμι" είναι κάτι αλλά και πάλι δεν είναι αρκετό:
1. Ήταν το τζάμι υπολογισμένο να αντέχει να περπατάνε πάνω του ?
2. Αν ναι και παρόλα αυτά έσπασε, τότε φταίει ο προμηθευτής
3. Αν όχι (το πιθανότερο) τότε έπρεπε να υπάρχει κιγκλίδωμα ή πόρτα με κλειδαριά ή κάτι τέτοιο

Πχ. αν υπάρχει ένα ναρκοπέδιο, είναι αρκετή προστασία μια πινακίδα "προσοχή νάρκες" ή θέλει και συρματόπλεγμα ?
Άβαταρ μέλους
By kacey
#96501 Κατ'αρχας, προφανως αν υπαρχει νομος που συγκεκριμενα λεει οτι εκει επρεπε να υπαρχουν καγκελα, τοτε τελειωσε το θεμα: δεν τηρηθηκε ο νομος.

Αν δεν υπαρχει ομως κατι τετοιο και η βαση της αποφασης ηταν η αποψη του δικαστη οτι δεν πηρε "ικανοποιητικα" ή "αρκετα" (sufficient) μετρα εδω ειναι η διαφωνια μας: εγω το θεωρω αδιανοητο ενας οικοδομος να πατησει πανω σε ενα γυαλινο καλυμμα, ειδικα οταν προφανως ειναι το καλυμμα του φωταγωγου (= απο κατω εχει μια τρυπα οσο το υψος της οικοδομης). Δεν μπορει να (ζητειται να) προβλεπεται απο τον επιβλεποντα η καθε πιθανη και απιθανη μλκια τους ενηλικου ειδικευμενου εργατη, και εγω αυτο που εκανε το κατατασσω στις απιθανες μλκιες (συμφωνα με τις ελαχιστες πληροφοριες που εχουμε απο το αρθρο).

ΥΓ Αν ο χωρος ειναι προσβασιμος και απο τους χρηστες του ακινητου μετα την αποπερατωση του εργου και τη παραδοση στους ιδιοκτητες, εκει αλλαζει το πραγμα (γιατι μπορει να πανε παιδακια κλπ κλπ).
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#96502 Nass, δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα. Το να "μην του επιτρεψεις" δεν λεει κατι σε ενηλικες, ιδιαιτερα οταν μιλαμε για οικοδομες/σκαλωσιες κλπ.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#96504 Η ιστορια εχει αποδειξει πως με την καταλληλη παιδεια και την πιστη εφαρμογη κανονισμων ολα αλλάζουν. Ολα τα υπολοιπα ειναι δικαιολογιες.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#96511
nass έγραψε:Πχ. αν υπάρχει ένα ναρκοπέδιο, είναι αρκετή προστασία μια πινακίδα "προσοχή νάρκες" ή θέλει και συρματόπλεγμα ?
Ως :offtopic: , η απάντηση εδώ => viewtopic.php?p=96508#p96508
:)
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#96515
mirage έγραψε:Η ιστορια εχει αποδειξει πως με την καταλληλη παιδεια και την πιστη εφαρμογη κανονισμων ολα αλλάζουν. Ολα τα υπολοιπα ειναι δικαιολογιες.


Οτι πεις.
Άβαταρ μέλους
By nass
#96517 Πάντως στο Dubai με εργάτες-"σκλάβους" από το Μπαγκλαντές και το Νεπάλ, φοράνε όλοι πάντοτε αυστηρά PPE.
To Burj Khalifa είχε έναν νεκρό κατά την ανέγερσή του (22 εκατ. ανθρωποώρες - $1.5B κόστος - ύψος 828 μέτρα)
Οσους δηλαδή και το τυχαίο κωλοξενοδοχείο στη Ρόδο.
Οποιος νομίζει ότι είναι τυχαίο, "ας πρόσεχε".

@dimitrisB
Ακριβώς αυτό εννοούσα :)
Άβαταρ μέλους
By mirage
#96519
trident1971 έγραψε:
mirage έγραψε:Η ιστορια εχει αποδειξει πως με την καταλληλη παιδεια και την πιστη εφαρμογη κανονισμων ολα αλλάζουν. Ολα τα υπολοιπα ειναι δικαιολογιες.


Οτι πεις.

Πιστευεις δλδ πως το 70 στην Αγγλια οι συνθηκες εργασιας ηταν ιδιες στα εργοταξια με σημερα; Ποιο 70 το 80. Ποσες χαμενες ημερες εργασιας και θανατηφορα ατυχηματα στους Ολυμπιακους της Αθηνας; Ας δουμε τους ολυμπιακους του Λονδινου
http://www.hse.gov.uk/press/2012/hse-ol ... search.htm
Τπτ δεν ειναι τυχαιο και ειναξ προφανες πως κανενας λογικος ανθρωπος δεν θελει να μεινει αναπηρος ή να σκοτωθει.
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
#96522
trident1971 έγραψε:
mirage έγραψε:Η ιστορια εχει αποδειξει πως με την καταλληλη παιδεια και την πιστη εφαρμογη κανονισμων ολα αλλάζουν. Ολα τα υπολοιπα ειναι δικαιολογιες.


Οτι πεις.

Nope. Την προηγούμενη βδομάδα ήμουν στον TITAN και ο τεχνικός ασφαλείας μου/μας εξήγησε ακριβώς αυτό. Οτι κατάφεραν με τον τρόπο που λέει ο mirage να είναι όλοι εντάξει σε όλα τα εργοστάσια-εργοταξια εντός και εκτός Ελλάδας.

<
Άβαταρ μέλους
By criuser
#96528 Επειδή τρέχουν δύο θέματα ταυτόχρονα θα κάνω δύο σχόλια .

Στο θέμα ΔΤ και ΔΦ .

Το τι κάνει ο κάθε κατασκευαστής , εξαρτάται από το τι ισχύει νομικά την περίοδο που το κάνει και όχι από την κάθε |λογοκρισία| η αρπαχτή που θα κάνει κάθε κομματόσκυλο , 5-10-20 χρόνια αργότερα .

Ετσι είναι προφανές ότι όταν δηλώσεις στην ΔΕΗ τα του υπογείου στο κοινόχρηστο , πληρώνεις κανονικά τον φόρο που σου αναλογεί , σύμφωνα με όσα ισχύουν την στιγμή εκείνη . Προφανώς ο κάθε γελοίος κλεφτοπροδότης πολιτικός , προσπαθώντας να αρπάξει λεφτά από τον κόσμο , γιά τα κλεμμένα που έχει ο ίδιος , μπορεί να ψηφίσει ότι γουστάρει .

Δεν θα τρέχουμε όμως εμείς οι πολίτες να αλλάξουμε κάτι που ήταν ΝΟΜΙΜΟ όταν φτιάχτηκε .

Ούτε θα παρανομήσουμε βέβαια , δηλώνοντας άλλα αντ' άλλων .

Η ΔΕΗ προκειμένου να ρευματοδοτήσει με το κοινόχρηστο την οικοδομή , ζητάει την φυσική παρουσία κάποιου , που με την ταυτότητα του θα έχει το ρολόι στο όνομα του , είτε σαν φυσικό πρόσωπο , είτε σαν εκπρόσωπος νομικού προσώπου .

Ετσι έχω καμμιά 15 κοινόχρηστα ρολόγια στο όνομα μου , ενώ είναι δηλωμένο στην ΔΕΗ ότι είναι κοινόχρηστο , γιατί έχει άλλο κωδικό , άλλο ρεύμα κλπ .
Πριν 3 χρόνια , όταν τα παλληκάρια της ενέργκα έτρωγαν τα λεφτά της ΔΕΗ , μία οικοδομή μου σχεδόν 20ετίας ήταν συνδεδεμένη σε αυτή . Η ενέργκα τους πήρε κάποια λεφτά και τελικά υπήρχε ένα χρέος 300 € από τους ιδιοκτήτες με την επαναφορά τους στην ΔΕΗ .

Ξαφνικά βλέπω σε ιδιοκτησία μου , άσχετη σε άλλο Δήμο , χρέος 300 € . Ρωτάω την ΔΕΗ από που είναι και μου λένε από το ρολόι τάδε , ιδιοκτησίας σας , που ήταν κοινόχρηστο . Τέλος πάντων ,μετά από 2 μέρες που τους έβριζα , το τακτοποίησαν .

Πράγματι πρέπει να κόβονται κώλοι στις παραβάσεις , αλλά αφού τελειώσουμε με τους εκατοντάδες χιλιάδες κρατικούς , θα πιάσουμε και κανένα ιδιώτη .
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#96529
JasonLouk έγραψε:Nope. Την προηγούμενη βδομάδα ήμουν στον TITAN και ο τεχνικός ασφαλείας μου/μας εξήγησε ακριβώς αυτό. Οτι κατάφεραν με τον τρόπο που λέει ο mirage να είναι όλοι εντάξει σε όλα τα εργοστάσια-εργοταξια εντός και εκτός Ελλάδας.


Εμας στο σχολειο μας πηγαιναν στο πλανηταριο και ενας μπατζανακης ενος αστροναυτη, μας διαβεβαιωνε για την εξελιξη των συστηματων ασφαλειας.

@nass, mirage
Αν δεν το καταλαβατε, για την Ελλαδα μιλαμε. Τα πραγματα εχουν καλυτερεψει απο τις εποχες με το Κουρτακη και την ισορροπια σε ενα μαδερι στον 4ο με ενα κουβα λασπη στον ωμο, αλλα η ανθρωπινη βλακεια και σιγουρα η τυχη, παιζουν το ρολο τους. Χτιστε το Burj Giaourti στην Ελλαδα να δουμε ποσοι θα θαφτουν στα θεμελια. Εννοειται οτι σε φτηνοτερες/μικροτερες κατασκευες ειναι χειροτερα τα πραγματα, βλεπε συννενοηση Eddie147 και σοβατζηδων.