Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By The Ace
axel12p έγραψε:....Όπως καταλαβαίνετε, είμαστε πλέον ανάμεσα σε αυτό και το Focus βενζινή, με την διαφορά τιμής να είναι 3.300€ και με αρκετά πιο πλούσιο εξοπλισμό του Focus (οθόνη αφής 8 ιντσών με navigation, διζωνικός κλιματισμός αντί για απλό AC, φώτα ομίχλης, parktronic, αναδιπλούμενοι καθρέφτες, κλπ). Αν θα θέλαμε αντίστοιχο εξοπλισμό στο QQ θα έπρεπε να δώσουμε άλλα 3000€ περίπου. Από την άλλη βέβαια, το κόστος χρήσης του QQ είναι πολύ μικρότερο με αποτέλεσμα η αρχική διαφορά τιμής να υπολογίζω πως θα καλυφθεί μέσα σε 3-4 χρόνια το πολύ με τα χιλιόμετρα που κάνουμε.

Οπότε, τις επόμενες ημέρες θα τα βάλουμε τα πράγματα κάτω, θα ξαναμελετήσω τις αναφορές για προβλήματα στο QQ (μου κάνει ιδιαίτερη αρνητική εντύπωση το γεγονός πως μόλις 37% των ιδιοκτητών θα το πρότειναν σε κάποιον φίλο τους με βάση το Carbuyer -http://www.carbuyer.co.uk/reviews/nissan/qashqai/hatchback/owner-reviews#owner-reviews) και με το καλό γύρω στο Πάσχα θα προχωρήσουμε σε αγορά με το καλό!

Αυτό βασικά κοίτα, το πότε θα κάνεις απόσβεση και θα αρχίσεις να "κερδίζεις" έναντι του Focus. Από εξοπλισμό θα σου πρότεινα να μην κάνεις τσιγγουνιές, τα βασικά πράγματα που θες και θα χρειαστείς βάλτα γιατί μετά θα κοστίζουν χρυσάφι και θα χτυπάς το κεφάλι σου στο τοίχο που δεν τα έβαλες εξαρχής. Μετά κάνεις τα ROIs σου, ζυγίζεις και τα "θέλω" σου και προχωράς :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#96078 Eρωτηση, γιατι δεν κοιτας το Pulsar και κοιτας το Qashqai, αφου τα αλλα 2 που σε ενδιαφερουν ειναι μικρομεσαια ;
Λογικα θα ειναι φτηνοτερο με τον ιδιο κινητηρα και εξοπλισμο.
Άβαταρ μέλους
By xenos
#96107 Εγώ νομίζω ότι ήσουν ψιλο ψημένος για το QQ και απλά θέλεις λίγο σπρώξιμο. Καλό είναι να βάζουμε μέσα στην εξίσωση οικονομοτεχνικά στοιχεία, αλλά πιο σημαντικό είναι να χαίρεσαι γι αυτό που αγόρασες. Γνώμη μου, go for QQ. :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By Arrow
xenos έγραψε:Εγώ νομίζω ότι ήσουν ψιλο ψημένος για το QQ και απλά θέλεις λίγο σπρώξιμο. Καλό είναι να βάζουμε μέσα στην εξίσωση οικονομοτεχνικά στοιχεία, αλλά πιο σημαντικό είναι να χαίρεσαι γι αυτό που αγόρασες.

Oh the irony!!!:)
Άβαταρ μέλους
By xenos
Arrow έγραψε:
xenos έγραψε:Εγώ νομίζω ότι ήσουν ψιλο ψημένος για το QQ και απλά θέλεις λίγο σπρώξιμο. Καλό είναι να βάζουμε μέσα στην εξίσωση οικονομοτεχνικά στοιχεία, αλλά πιο σημαντικό είναι να χαίρεσαι γι αυτό που αγόρασες.

Oh the irony!!!:)

Arrow, πολύ μου τη μπαίνεις τελευταία. Μήπως με έχεις καψουρευτεί; :lol:
Άβαταρ μέλους
By drdino
#96121 Μάλλον δεν έχεις δει τα υπόλοιπα ποστ του κυρίου, αυτό που είπε σε εσένα είναι χάδι.
Άβαταρ μέλους
By xenos
drdino έγραψε:Μάλλον δεν έχεις δει τα υπόλοιπα ποστ του κυρίου, αυτό που είπε σε εσένα είναι χάδι.

Άρα καλά τον υποπτεύομαι ε; :lol:
Άβαταρ μέλους
By iceman
#96137 Αυτά που διαπιστωσες στο δρομο με το qashqai είναι πραγματικά. Απλα είναι λαχείο τι θα σου τύχει απο πλευράς ποιότητας συναρμογής.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#96151 Η επιλογή του αυτοκινήτου δεν είναι απόφαση ενός, οπότε υπεισέρχονται και άλλη παράγοντες όπως σχεδίαση, στυλ, διαθέσιμα χρώματα ( :dizzy: ) στα οποία το Qashqai κερδίζει κατά κράτος το Focus, παρά την πρότερη καλή εμπειρία από το Fiesta.

Αρχικά πηγαίναμε ξεκάθαρα για το Qashqai, αλλά το γεγονός πως όλο αυτό το διάστημα δεν υπήρχε διαθέσιμο 1.5 diesel για δοκιμή, σε συνδυασμό με το γεγονός πως τα συμπεράσματα από την οδήγηση του 1.6 ήταν ανάμεικτα και κυρίως οι πάρα πολλές αναφορές στο διαδίκτυο για προβλήματα (όλο τον iceman πετυχαίνω σε Ελληνικά και ξένα forum :lol: ), μας έκαναν να στραφούμε και να δοκιμάσουμε και άλλα μοντέλα.

Στην πορεία άλλα αποκλείστηκαν, άλλα θα αργήσουν να έρθουν (τα Honda δηλαδή), οπότε καταλήξαμε σε αυτά τα δύο.

Το βάρος τους σύμφωνα με το Drive είναι στα 1330Kg για το Focus και στα 1400Kg για το Qashqai (ελαφριά δεν τα λες!). Το καλό είναι πως παρά το μεγάλο βάρος του, το QQ το νιώθεις πως κινείται στον δρόμο ξεκούραστα, χωρίς να ζορίζεται. Το Focus είναι άλλη φάση εντελώς, αρκετά πιο σπορ τόσο σε αίσθηση, επιδόσεις και ήχο. Η φάση είναι πως κανένα από τα δύο δεν συνδυάζει τις επιδόσεις με την χαμηλή κατανάλωση όπως το Civic που είναι και πιο γρήγορο από το βενζινοκίνητο Focus αλλά και πιο οικονομικό από το QQ.

Η έκδοση του QQ που κοιτάμε με τα 20.500€ είναι φυσικά η Energy, η οποία ναι μεν έχει πολύ φτωχότερο εξοπλισμό σε σχέση με την Business του Focus, στην πράξη όμως, νομίζω πως το μόνο επιπλέον που πραγματικά θα ήθελα είναι τα φώτα ομίχλης. Αυτά είναι στάνταρ στην έκδοση Acenta η οποία όμως έχει επιπλέον ζαντες αλουμινίου 17", αισθητήρες φώτων βροχής και αυτόματο κλιματισμό, πράγματα για τα οποία δεν σκοπεύουμε να δώσουμε τα επιπλέον 2200€ που κοστίζει.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#96163 Αν σου αρεσει και σε βολευει καλυτερα το Civic δεν ειναι λογος να το αποριψεις γιατι ειναι το μοντελο το 2014, ΙΜΟ.
Απο την αλλη ετσι οπως τα γραφεις το Pulsar μοιαζει ιδανικο, ειναι σχεδον ιδιο με το Qashqai σε εμφανιση, φοραει τον ιδιο κινητηρα, εχει φοβερους χωρους , ειναι φθηνοτερο, αρα μπορεις να παρεις καλυτερα εξοπλισμενη εκδοση και δεν ειναι SUV ( οσον αφορα τα δυναμικα χαρακτηριστικα ).
Θα ελεγα να το οδηγησεις μηπως σε καλυψει.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#96167 Είπαμε ότι το έτερον ήμισυ έχει θέσει και δικά του κριτήρια, όπως η εμφάνιση. Σύμφωνα λοιπόν με τα κριτήρια αυτά το Pulsar έχει απορριφθεί από την αρχή ως "γεροντίστικο"! Εδώ ακόμη και το Focus δε μας φαίνεται πολύ νεανικό. :lol:

Το Civic επίσης χάνει από το QQ στο θέμα της εμφάνισης, ενώ εμένα δε με βόλεψε η θέση οδήγησης μιας και ένιωθα υπερβολικά κοντά την οροφή στο κεφάλι μου. Έπρεπε να οδηγώ αρκετά ξαπλωτά για να με βολέψει, κάτι το οποίο όμως δεν μου αρέσει. Επίσης, δε θα πήγαινα να πάρω το 2014 (ακόμη και του 2013 έχει ο Σαρακάκης), την στιγμή που ξέρω πως εδώ και δύο μήνες το πουλάνε σε Αγγλία, Γερμανία. Από ότι λένε έχει αλλαγές στην ανάρτηση, ενώ έχει στον βασικό εξοπλισμό City Brake. Να πω ότι κάνει καμιά τρελή προσφορά ο Σαρακάκης να πεις OK, αλλά αυτή την στιγμή η βασική (με αρκετά καλό εξοπλισμό), βγαίνει πάνω από 21 χιλιάρικα.

Αν δε με χαλούσε τόσο η θέση οδήγησης θα το "διαφήμιζα" περισσότερο στο σπίτι :lol:
Άβαταρ μέλους
By iceman
#96175 Παρε κανα χρεπι στη γυναικα να κινειται γιατί αντικειμενικά δεν σέβονται τίποτα και δεν ξέρουν να οδηγούν και πάρε οτι γουσταρεις. Άποψη να πάρεις για να μην εχεις πολύ γκρίνια αλλά μέχρι ενος σημείου. Αν είναι δικο σου σε χρηση και ως ιδιοκτήτης δεν πρεπει να έχει τόσο πολύ λογο. Το εκάστοτε δικο μου αυτοκίνητο δεν το οδηγει ποτε η σύζυγος
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#96187 Παίζει και να ισχύει το αντίστροφο :whistlink:

Το αυτοκίνητο θα είναι κυρίως της γυναίκας, για τις καθημερινές της μετακινήσεις, το οποίο θα οδηγώ αρκετά και εγώ (βόλτες, ταξίδια, κλπ). Το Focus θα της είναι λογικά πιο βολικό, μιας και η μετάβαση θα γίνει από Fiesta, παρόλα αυτά πιστεύω και πως το QQ θα το συνηθίσει σύντομα.

Όπότε όπως καταλαβαίνεις ο λόγος της μετράει αρκετά! :lol: