- 31 Μαρ 2015, 11:54
popolaros έγραψε:markvag έγραψε:ΜΕΝΣΑ = Το κλαμπ των ανθρώπων που πιστεύουν ότι είναι πιο έξυπνοι από όλους τους άλλους... Γιατί άραγε τους αντιπαθούν πολλοί;;;

γιατι προφανως το κομπλεξ ειναι μεγαλο
Το κόμπλεξ ποιου;;;; Αυτού που έχει πάρει ένα τεστ που δεν λέει και πάρα πολλά και θεωρεί ότι το καλό του αποτέλεσμα σε αυτό τον κάνει καλύτερο ή διαφορετικό από τους άλλους;;;; Ή αυτού που απλά δεν δίνει σημασία σε αυτά τα πράγματα;;;;
popolaros έγραψε:markvag έγραψε:Ένα έξυπνο παιδί που ξεχωρίζει έντονα, ναι σαφώς και πρέπει να βοηθηθεί, αλλά είμαι κατά τόσο των κλειστών κλαμπ των "έξυπνων", όσο και της υπερφόρτωσης ενός παιδιού με διαβάσματα, skills, κτλ... Πιστεύω ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη βοήθεια σε ένα έξυπνο παιδί από το να το αφήσουμε να εξερευνήσει τον κόσμο του και να μάθουμε να ζει και να παιρνάει καλά με τον υπόλοιπο κόσμο και να κάνει όσο πιο πολλές παρέες μπορεί.
εαν σε ενα παιδι εμφανιστουν σημαδια διαφορετικοτητας τοτε θα ειναι μεγαλο κριμα απλα να το αφησεις μαζι με τα αλλα και να ακολουθησει την πεπατημενη.
θα ερθει μια στιγμη που οι γονεις (αν εχουν και αυτοι μια δοση ευφυιας) θα το μετανιωσουν στο μελλον που αφησανε το παιδι να ΒΑΛΤΩΣΕΙ την κυριολεξια μεσα στο ΑΘΛΙΟ εκπαιδευτικο συστημα και δεν του προσφερανε κατι που θα το βοηθησει να αναπτυξει το χαρισμα του.
Είπα εγώ κάτι τέτοιο;;;; Για ξαναρίξε μια ματιά. Απλά διαφωνώ καθέτως και οριζοντίως με τη ΜΕΝΣΑ και εξήγησα γιατί: Τα IQ τεστ ΔΕΝ λένε κάτι το ιδιαίτερο, εξετάζουν απλά και μόνο ένα τμήμα των δυνατοτήτων και της ευφυϊας ενός ανθρώπου και αυτό το κάνουν με κακό τρόπο. Αν ήταν ένα αντικειμενικό κριτήριο της εξυπνάδας / νοημοσύνης, τότε θα ήταν ανεξάρτητα από παράγοντες όπως κοινωνική τάξη, επίπεδο εκπαίδευσης, κτλ... Και να υπάρχουν κάποιοι που να οργανώνονται πίσω από αυτό το (επιεικώς) ανεπαρκές κριτήριο και να πιστεύουν ότι αυτό τους κάνει καλύτερους ή εξυπνότερους από τους υπόλοιπους, ε... αποδεικνύει την αλήθεια των λεγομένων μου...
Επιπλέον, ο λύγκας που παρέθεσες δεν καταλαβαίνω τι κάνει πέρα από το να ενισχύει το επιχείρημά μου... Ακόμα και οι πιο έξυπνοι (όπως ορίζει την εξυπνάδα ένα IQ test / MENSA) ΔΕΝ πετυχαίνουν στη ζωή... Επίσης, δεν γνωρίζω πολλούς επιστήμοντες να ασχολήθηκαν με τη ΜΕΝΣΑ... Δηλαδή, τα μέλη της δεν πετυχαίνουν επιχειρηματικά ή επιστημονικά, άρα απλά βρίσκονται για να λένε μεταξύ τους πόσο έξυπνοι είναι;;;;
Αλήθεια, πως θα μας φαινόταν μία λέσχη "Όμορφων Ανθρώπων";;;;

Που για να σε δεχτει θα πρέπει να έχεις approval rating της ομορφιάς σου από 98% και πάνω...

Τι θα πιστεύατε για αυτό;;;;
Και όμως, αν το ψάξετε, θα δείτε ότι η ομορφιά επηρρεάζει πολύ περισσότερο την επαγγελματική σου επιτυχία και το πόσο ευτυχισμένος θα είσαι στη ζωή, παρά η εξυπνάδα...
Για να βρούμε όντως ένα καλό / αξιόπιστο τεστ ευφυϊας, θα πρέπει πρώτα να ορίσουμε τι είναι ευφυϊα και μετά να φτιάξουμε ένα τεστ. Επαναλαμβάνω, το IQ είναι παραπλανητικό σαν όρος και μετράει πολύ συγκεκριμένα πράγματα, τη στιγμή που η ευφυϊα είναι πολύ περισσότερα... Πιο πολύ μετράει ένα IQτεστ το επίπεδο εκπαίδευσης και αφομοίωσης των όσων έχει μάθει κάποιος, παρά κάτι άλλο...
Προφανώς και οι γονείς θα πρέπει να βοηθήσουν ένα παιδί να καλλιεργήσει τα όποια χαρίσματά του, ωστόσο, πέρα από την όποια επιτυχία στη ζωή, θα πρέπει πιστεύω να κοιτάμε και την ευτυχία. Δεν πιστεύω να θεωρεί κανείς ότι ένα (ιδιαίτερα έξυπνο) παιδί που απλά όλη την ώρα ασχολείται με το να γίνει ακόμα εξυπνότερο θα είναι ιδιαίτερα ευτυχισμένο. Για εμένα η πιο σωστή λύση θα ήταν αυτό το παιδί να κοινωνικοποιηθεί όπως τα υπόλοιπα και οι γονείς να ενισχύουν τη φυσική περιέργεια και εξυπνάδα του αφήνοντάς το να εξερευνά τον κόσμο γύρω του και
βοηθώντας το, ποτέ όμως εις βάρος της κοινωνικοποίησής του και της απόκτησης μίας ολοκληρωμένης προσωπικότητας. Εικόνες γονιών που βάζουν τα παιδιά τους να διαβάζουν σαν τρελά, να περνάνε IQ test, κτλ, ή που πείθουν τα παιδιά τους ότι είναι καλύτερα από τα υπόλοιπα, μου φέρνουν ναυτία... Ας κάτσει να παίξει λίγο καλύτερα το παιδάκι... Σε ότι αφορά το εκπαιδευτικό σύστημα της μπανανίας μας, συμφωνώ είναι επιεικώς απαράδεκτο, γι' αυτό καλό είναι να μην το αφήνουμε να αναμιχθεί με την εκπαίδευση των παιδιών μας...
Then:
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>