Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Χρήστος Λάππας έγραψε:Εγώ πάλι βλέπω μια μανία να πούμε στον κόσμο τι να κάνει (ή να μην κάνει) με τα λεφτά του, ανάλογα με τα δικά μας κριτήρια.

Οτιδήποτε σε κάνει να νιώθεις όμορφα, έχει πιάσει τα λεφτά του. Το αν κάτι που πήρα εγώ και μου αρέσει δεν αρέσει στον Kyr ή στον Nikos, ή το θεωρεί χαμένα χρήματα, δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Εμένα μου αρέσει, το απολαμβάνω και αυτό είναι υπεραρκετό.

Όχι μόνο αυτό, τους βγάζουμε και ψώνια από πάνω ή ότι κάνουν επίδειξη επειδή πήραν κάτι που τους άρεσε. :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By alexm
kyr80 έγραψε:Ειλικρινά δε θέλω να σε κρίνω. Δικά σου τα λεφτά, εσύ κρίνεις, εσύ πλήρωσες.
Αλλά(μάλλον θα σε κρίνω :lol: ), ξοδεύοντας ένα τέτοιο ποσό, φαντάζομαι δεν είναι θέμα η συντήρηση. Δηλαδή κάποιος που δίνει 3-4κ€ και περισσότερα για ένα αυτόματο ρολόι, δεν πιστεύω ότι τον αποτρέπει το κόστος συντήρησης, και θα αγόραζε quartz.
Άρα πάμε σε κάποιον που δεν ξέρει από ρολόγια.
Και εδώ η απορία μου... Για ποιον λόγο κάποιος αγοράζει ένα ακριβό ρολόι, όταν δεν ασχολείται με το άθλημα;

Πέραν της επίδειξης δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι. Και αλήθεια σε ποιον κάνει επίδειξη; Διότι αυτός που ξέρει, με μια προσεκτική ματιά καταλαβαίνει το quartz. Ο δε αδιάφορος με το ρολόι, δεν θα ασχοληθεί καν.

Στη δε πραγματική αξία σαν αντικείμενο, καλύτερα να την αφήσουμε. Σαν να πληρώνεις για porsche ένα accent, που άλλαξε το σήμα της χιουντάι με αυτό των Γερμανών.'

Ξαναλάεω, δικά σου τα λεφτά. Εσύ τα πετάς όπου νομίζεις.

Εμένα πάντως δόθηκε ως δώρο απο τους γονεις μου μετα τις πανελλαδικες λόγω υψηλής βαθμολογίας. Στα 18 μου δεν γνώριζα για υψηλη ωρολογοποιία. Ειλικρινά πάντως 9/10 ανθρώπους δεν θα κοιτάξουν τον μηχανισμό αλλά το σήμα. Για αυτό υπαρχουν και τα celini και τα omega quartz
Άβαταρ μέλους
By g8777
#94640 Καλή η προσπάθεια να περιορισουμε το ζήτημα " Ακριβό ρολόι" στο πλαισιο του προσωπικού γούστου αλλά ας είμαστε ειλικρινείς. Ειδικά για τα αντρικά ρολόγια η απόκτηση ενός ελβετικού κάποιων χιλιάδων ευρώ είναι περισσότερο ζήτημα δήλωσης προς τους άλλους παρά μόνο προσωπικού γούστου.
Σκέψου τώρα να πας για 3-4 κιλά μοσχαρισια και να βλέπεις το ρολόι σου στον καρπό του κυρ Σάκη ασορτι με τον μπαλτά.

Το αφήνεις διακριτικά στα σκουπίδια φεύγοντας ή όχι;

Ο μγιακωβος το συνόψισε μια χαρά.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#94646 1/ Όποιος έχει περίσσειο χρήμα και δεν χρωστάει πουθενά, ούτε "φεσώνει" το κράτος (ως δενπληρώνω), καλά κάνει και αγοράζει ότι θέλει.
2/ Γνωστή, που κατηγορούσε στις παρέες ως "επιδειξιομανείς" τις υπόλοιπες λόγω χρυσαφικών κλπ, μόλις πέθανε ο πεθερός και άφησε φραγκάκια, ... "τιγκάνιασε" το συρτάρι με τέτοια ... παλιοπράματα!

Και ο νοών, νοήτω ! :iconcool:
Αιντε, και ... καλό απόγευμα ! :lol:
Άβαταρ μέλους
By Cosmic
#94648 Θέλετε να μιλήσουμε για θύματα και σπατάλες....;
Ωραία, προτείνω να ανοίξουμε τόπικ με θέμα "Λουλούδια στην πίστα" και να μπαίνουν διάφοροι να γράφουν πόσα λεφτά έχουν πετάξει εκεί...

... άμα θέλετε, να ρωτήσουμε και για τζόγο σε καζίνα κλπ...

Θα σας φανούν, μετά, τα ρολόγια.... τσίχλες απ΄το περίπτερο.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
dimitrisB έγραψε:2/ Γνωστή, που κατηγορούσε στις παρέες ως "επιδειξιομανείς" τις υπόλοιπες λόγω χρυσαφικών κλπ, μόλις πέθανε ο πεθερός και άφησε φραγκάκια, ... "τιγκάνιασε" το συρτάρι με τέτοια ... παλιοπράματα!

Στις εννιά του μακαρίτη, Rolex εμπασε στο σπιτι :lol:

Cosmic έγραψε:Θέλετε να μιλήσουμε για θύματα και σπατάλες....;
Ωραία, προτείνω να ανοίξουμε τόπικ με θέμα "Λουλούδια στην πίστα" και να μπαίνουν διάφοροι να γράφουν πόσα λεφτά έχουν πετάξει εκεί...

... άμα θέλετε, να ρωτήσουμε και για τζόγο σε καζίνα κλπ...

Θα σας φανούν, μετά, τα ρολόγια.... τσίχλες απ΄το περίπτερο.

Εγω στις πιστες πεταω rolex :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By trident1971
g8777 έγραψε:Καλή η προσπάθεια να περιορισουμε το ζήτημα " Ακριβό ρολόι" στο πλαισιο του προσωπικού γούστου αλλά ας είμαστε ειλικρινείς. Ειδικά για τα αντρικά ρολόγια η απόκτηση ενός ελβετικού κάποιων χιλιάδων ευρώ είναι περισσότερο ζήτημα δήλωσης προς τους άλλους παρά μόνο προσωπικού γούστου.
Σκέψου τώρα να πας για 3-4 κιλά μοσχαρισια και να βλέπεις το ρολόι σου στον καρπό του κυρ Σάκη ασορτι με τον μπαλτά.

Ο μγιακωβος το συνόψισε μια χαρά.

Αυτο που λες σημαινει οτι ο χασαπης εχει να δωσει οσα και εσυ για ρολόϊ**. Αν αυτο τον χαλαει καποιον, ε, ειναι μαλακας, τι να κανουμε.

Η πυραμιδα του Mjacob εχει πλακα να μπει στο τοπικ με τα ρουχα, που αρκετες φορες εχουν ποσταριστει πουκαμισα που τα παραγγελνεις "στα μετρα σου" και κοστιζουν φτηνοτερα απο κατι ferragamo.

**Ασε που συνεχεια πανω κατω το μπαλτα το κραταει παντα κουρδισμενο.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
g8777 έγραψε:Καλή η προσπάθεια να περιορισουμε το ζήτημα " Ακριβό ρολόι" στο πλαισιο του προσωπικού γούστου αλλά ας είμαστε ειλικρινείς. Ειδικά για τα αντρικά ρολόγια η απόκτηση ενός ελβετικού κάποιων χιλιάδων ευρώ είναι περισσότερο ζήτημα δήλωσης προς τους άλλους παρά μόνο προσωπικού γούστου.

Πρέπει να είσαι πολύ ανασφαλής για να κάνεις κάτι τέτοιο.

Αν κάποιος πάσχει από κάποιο σύμπλεγμα κατωτερότητας, τότε πιθανόν να το κάνει.

Δε θα με απασχολούσε καθόλου τι κατέχει ο καθένας.

Έλα να σου δείξω πόσοι κρεατέρμποροι έχουν Μ3, πόσοι νταβατζίδες Cayman και πόσες αδερφές Ferrari.

Τι πάει να πει αυτό, ότι όποιος αγοράζει ένα από τα παραπάνω αυτοκίνητα το κάνει για επίδειξη ή θα πρέπει να το βάλει φωτιά αν δει να το οδηγεί κάποιος από αυτούς?
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
Χρήστος Λάππας έγραψε:Εγώ πάλι βλέπω μια μανία να πούμε στον κόσμο τι να κάνει (ή να μην κάνει) με τα λεφτά του, ανάλογα με τα δικά μας κριτήρια.

Οτιδήποτε σε κάνει να νιώθεις όμορφα, έχει πιάσει τα λεφτά του. Το αν κάτι που πήρα εγώ και μου αρέσει δεν αρέσει στον Kyr ή στον Nikos, ή το θεωρεί χαμένα χρήματα, δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Εμένα μου αρέσει, το απολαμβάνω και αυτό είναι υπεραρκετό.

Κάπου εδώ έπρεπε να έχει κλείσει η ανάλυση, αλλά βλέπω ότι συνεχίζεται αμείωτη... :help: :help: :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By Cosmic
EDDIE_147 έγραψε:Κάπου εδώ έπρεπε να έχει κλείσει η ανάλυση, αλλά βλέπω ότι συνεχίζεται αμείωτη... :help: :help: :dizzy:

Έχεις δίκιο...αλλά προφανώς, σκοπός δεν είναι η συζήτηση επί του θέματος...
Άβαταρ μέλους
By otso
#94719 san συλλεκτικα αντικειμενα ; εχει νοημα ; σαν επενδυση για το μελλον;
τα αφορετα ακριβα η φορεμενα ελαχιστα σε 20 με 30 χρονια εχουν μεγαλυτερη η μικροτερη αξια; πρεπει να περνανε σερβις αν δεν δουλευουν;
η καλυτερα να επενδυσω σε πινακες νεαρων ζωγραφων;
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
#94739 να επιστρέψουμε λίγο ...?
Εικόνα
έρωτας ..
Άβαταρ μέλους
By Cosmic
otso έγραψε:san συλλεκτικα αντικειμενα ; εχει νοημα ; σαν επενδυση για το μελλον;
τα αφορετα ακριβα η φορεμενα ελαχιστα σε 20 με 30 χρονια εχουν μεγαλυτερη η μικροτερη αξια; πρεπει να περνανε σερβις αν δεν δουλευουν;
η καλυτερα να επενδυσω σε πινακες νεαρων ζωγραφων;

Αυτό ακριβώς κάνουν οι συλλέκτες . Ένα σπάνιο ρολόι, (πχ rolex paul newman) έκανε το 72' 25.000 $ και τώρα μπορεί να φτάσει και 1.000.000$ σε δημοπρασία.
Τα μηχανικά είναι καλύτερα να δουλεύουν και να κάνουν τα σερβις τους, παρά να κάθονται. Όπως και να έχει τα σέρβις πρέπει να γίνονται. Το θέμα είναι πως το 72' δεν ήξεραν πως αυτό θα γίνει συλλεκτικό.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#94781 Υπάρχουν ρολόγια όμως που ξέρεις από σήμερα ότι θα αυξηθούν σε αξία. Διαβάστε αυτό το άρθρο, έχει ενδιαφέρον: http://www.hodinkee.com/blog/patek-phil ... 70P-review