Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα

Πως χρησιμοποιείται το ESP?

26
33%
26
33%
2
3%
2
3%
6
8%
6
8%
6
8%
6
8%
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
#93987 Στο Fiesta δεν εχω esp. Μονο μια φορά ευχήθηκα να το χα (οταν μπηκα με πολλά σε κυκλική πορεία και τα χειμερινά δεν ειχαν ζεσταθεί επαρκώς) αλλά να πω την αλήθεια δεν παω και σα να μην υπάρχει αύριο.
Φυσικά καλό θα ταν να υπήρχε ως feauture.
Το Qashqai που έχει δεν το χω δει να ενεργοποιειται ποτέ και ειχα προσπαθησει μια φορα. Καλά κάνει και υπάρχει γιατι ειναι και γκουμουτσα και ποτέ δεν ξερεις τι συμβαίνει.
Εμεις που ειμαστε απο το tapatalk γιατι δεν βλεπουμε την ψηφοφορία? :(

.
Άβαταρ μέλους
By kacey
j.marr έγραψε:
kacey έγραψε:Επισης το απο πανω "Και να είναι στημένο έτσι ώστε να μην χρειάζεται σύστημα ευστάθειας εκτός από πολύ ειδικές περιπτώσεις -έτσι είναι εξάλλου στημένα τα περισσότερα-" ειναι αυτοαναιρουμενο: οσο πιο καλο στησιμο εχει το αμαξι, τοσο μεγαλυτερο και το threshold (πες το κατωφλι) πανω απο το οποιο θα κληθει να δρασει το ESP. Δηλαδη ακομα και αν το αμαξι εχει το τελειο στησιμο, το (σωστο) ESP ετσι κ αλλιως θα πραξει οταν βρεθεις περα απο τα ορια αυτου του στησιματος, οποτε δεν μπορεις να λες "προτιμω καλο στησιμο αντι για esp" γιατι το ενα ξεκιναει απο εκει που τελειωνει το αλλο. Επισης, το καλο στησιμο δεν μπορει να φρεναρει καθε ροδα ξεχωριστα ουτε ο καλος οδηγος ΜΕ το καλα στημενο αμαξι μπορει να εξομοιωσει αυτο ωστε να πετυχει το ιδιο αποτελεσμα (επαναφορα στη σωστη πορεια και τον ελεγχο)

Όντως το έγραψα περίεργα. Να το γράψω αλλιώς. Θέλω να είναι στημένο έτσι ώστε να σε "προειδοποιεί" για το πότε φτάνει στο όριο. Να μην είναι απότομο με άλλα λόγια. Σε ενα τέτοιο αμάξι θα έχεις σηκώσει το πόδι πολύ πριν μπει το esp.

ωραια, τοτε η απαντηση μου αλλαζει σε: ακομα και σε αυτο το αυτοκινητο, αν λοιπον και οταν (αυτο παει στο bold) θα χρειαστει πραγματικα το ESP, σημαινει προφανως οτι κατι εχεις ξεπερασει (ειτε αυτο ειναι το στησιμο του αυτοκινητου, τις οδηγικες ικανοτητες σου ή απλα τους νομους της φυσικης) οποτε και παλι το χρειαζεσαι. Σε πιο απλα λογια, αφου δεν μπορει κανεις να εγγυηθει οτι δεν θα βρεθεις ποτε σε τετοιο σεναριο (υποθετω συμφωνουμε εδω), τοτε ας υπαρχει και ας μεινει για παντα αχρειαστο.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#94007 Από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο διαφέρει οπότε θα κάνει διαφορά και στην απάντηση. Θα κάνει διαφορά γιατί έχοντας πισωκίνητο έχω μάθει να έχω ευκίνητο πίσω άξονα που τον εκμεταλλέυομαι για διασκέδαση αλλά και μερικές φορές για στρίψιμο, αναστροφή κλπ. Αν είχα προσθιοκίνητο μάλλον δεν θα με πολυένοιαζε.
Εγώ έχω μόνο αντισπίν και το βγάζω πρακτικά πάντα, σχεδόν αυτόματα, μπαίνω, βάζω μπρός, βγάζω αντισπίν, δένομαι φεύγω.
Το αφήνω μόνο αν βρέχει γιατί σε ελληνικό δρόμο βρεγμένο οι εκπλήξεις καραδοκούν και το τετακέ (πισωκίνητο) είναι εύκολο και ξαφνικό. Σπάνια κάνω μερική απενεργοποίηση (φρενάρει τροχό αλλά δεν κόβει κινητήρα) που μου χρειάζεται για να μπω στη ροή σε ανηφορικό δρόμο. Με on κόβει κινητήρα και δεν πάω πουθενά, με off παρασπινάρω και είτε διπλώνει είτε πάλι δεν πάει πουθενά.... :lol:
Καμία από τις επιλογές δεν με καλύπτει οπότε δεν ψηφίζω.
Άβαταρ μέλους
By j.marr
#94012 Δεν έγραψα να μην έχει. Να μην χρειάζεται (να είναι στημένο ωστε να μην μπαίνει) εκτός απο εξαιρετικές περιπτώσεις έγραψα (όπως αυτές που θα ξεπεραστεί κάτι από αυτά που γράφεις). Δεν είμαι κατά στο να έχει. Να μπορώ να το απενεργοποιώ θέλω.
Άβαταρ μέλους
By koubeast
#94016 Ούτε εγώ έχω απενεργοποιήσει ποτέ σε γρήγορους ρυθμούς το ESP. ούτε μου ενεργοποιήθηκε σε τέτοιες συνθήκες (σε πίστα δεν έχω οδηγήσει ποτέ). Αντιθέτως σε κατα τ άλλα νορμάλ συνθήκες (που δεν το κυνηγούσα δηλαδή) έχει κάνει άψογα τη δουλειά του (βρεγμένο οδόστρωμα π.χ.) Το θεωρώ αδιανόητο να αγοράσω εν έτει 2015 αυτοκίνητο χωρίς ESP, ακόμα και μτχ.
Άβαταρ μέλους
By makis_kanatselis
#94024 Το δικο μου εχει και ευτυχως ειναι και σωστα ρυθμισμενο και απενεργοποιειται πληρως. Ετσι ενεργοποιημενο παντα στους δημοσιους δρομους και φυσικα σε λογικα ορια μου επιτρεπει να διασκεδασω ενω πιστα το βγαζω καθως εκει το περιβαλλον ενδεικνυται για πειραματσισμους.
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
#94038 Στο δικό μου (Citroen C4 VTS) πατώντας το κουμπί απενεργοποιείται και το antispin και το ESP και δέν ενεργοιποιείται ξανα απο μόνο του. Προσωπικά το αφήνω μόνιμα αναμένο. Μόνο σε καμια γλιστερή ανηφόρα το απενεργοποιώ, δηλαδή μόνο για το antispin.

Το esp δέν ενοχλεί πουθενά, ίσα ίσα θα έλεγα οτι αργεί και λίγο να ενεργοποιηθεί οπότε επιτρέπει μικρογλιστρήματα. Ακόμα και στα Μέγαρα ενεργοποιημένο το είχα.
Άβαταρ μέλους
By kacey
j.marr έγραψε:Δεν έγραψα να μην έχει. Να μην χρειάζεται (να είναι στημένο ωστε να μην μπαίνει) εκτός απο εξαιρετικές περιπτώσεις έγραψα (όπως αυτές που θα ξεπεραστεί κάτι από αυτά που γράφεις). Δεν είμαι κατά στο να έχει. Να μπορώ να το απενεργοποιώ θέλω.

μαλλον δεν μπορω να καταλαβω. Κατ'αρχας, το να μην εχει καθολου με το να ειναι απενεργοποιημενο τη στιγμη που θα χρειαστει, οσον αφορα αυτη τη στιγμη ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα: δεν θα επεμβει (δηλαδη ειτε ανυπαρκτο ειτε σβηστο τοτε, ισον μη επεμβαση απο ESP).

Εσυ λες να εχεις την επιλογη/δυνατοτητα. Κατανοητο μεχρι εδω. Μα, αυτο συζηταω και εγω. Τι γινεται τη στιγμη που θα χρειαστει ενω εσυ εχεις επιλεξει να το εχεις απενεργοποιησει, και πως μπορεις να επιλεγεις ετσι? Πως το ζυγιζεις δηλαδη, αφου δια ορισμου απο μονο του το γεγονος οτι χρειαστηκε σημαινει οτι η κατασταση ειναι περα απο το τελειο στησιμο του τελειου αυτοκινητου (αρα εκτος της οποιας λογικης χρησιμοποιησες για να φτασεις στο συμπερασμα οτι "εδω, θα το σβησω"), οσο ψηλο και αν ειναι αυτο το οριο?
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#94056 Kacey η απενεργοποιηση δεν συμβαινει οπως το εννοεις, τη μια μερα το εχεις οφ και την αλλη μερα το εχεις ον.Οταν θελεις να μπεις πιστα/να οδηγησεις με γλυστριματα/σε χιονι/λασπη βγαζωντας γουστα το εχεις οφ.Στο καθημερινο πηγαινε ελα και σε εκδρομες παντα ον.Στις τελευταιες περιπτωσεις ειναι που συνηθως οδηγουμε και πιο ανεμελα/μηχανικα στο πηγαινε-ελα απο δουλεια,ή σε εκδρομες,οπου η χαμηλη ταχυτητα μπορει να ξεγελασει και εμας και τα αντανακλαστικα μας.Οποτε εαν το διαθετει το οχημα καλο ειναι να ειναι παντα ον.
Τωρα εαν το εχεις οφ,κανεις τα βατανιλικια σου,και γινει η στραβη,τι να κανουμε,αυτα συμβαινουν.Προφανως υπερεκτιμησες δυνατοτητες εαυτου και αυτοκινητου για την δεδομενη στροφη και εγινε.Την επομενη θα ειναι πιο προσεκτικος. :lol:
Τα δικο μου δεν εχει,και να σου πω την αληθεια δεν μου εχει λειψει.Εγω, ειμαι εγω ομως,και σιγουρα στη γυναικα μου η στη μητερα μου,ή αν θελεις και σε καποιον που οδηγει 10-20 χρονια, αλλα δεν θελησε να ασχοληθει, παραπανω απο τα τυπικα με την οδηγηση, μπορει να σταθει πολυ χρησιμο.
Άβαταρ μέλους
By j.marr
kacey έγραψε:Τι γινεται τη στιγμη που θα χρειαστει ενω εσυ εχεις επιλεξει να το εχεις απενεργοποιησει, και πως μπορεις να επιλεγεις ετσι? Πως το ζυγιζεις δηλαδη, αφου δια ορισμου απο μονο του το γεγονος οτι χρειαστηκε σημαινει οτι η κατασταση ειναι περα απο το τελειο στησιμο του τελειου αυτοκινητου (αρα εκτος της οποιας λογικης χρησιμοποιησες για να φτασεις στο συμπερασμα οτι "εδω, θα το σβησω"), οσο ψηλο και αν ειναι αυτο το οριο?

Σε αυτή την περίπτωση έκανα (οχι αποκλειστικά εγω ο οποιοσδήποτε) λάθος και στουκάρω. :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#94166 Στο μκ6 φιέστα και δη στο st Που ήταν μόνο σε αυτό το μοντέλο της γκάμας του φιέστα διαθέσιμο είναι διπρόσωπο.

Στο στεγνό: Συγχωρεί αρκετά λαθάκια, επιτρέπει αρκετές δόσεις μη επενέργειας όταν το πλαίσιο φεύγει από τα λογικά πλαίσια πορείας (π.χ. μικροδιορθώσεις που γίνονται εσκεμμένα από ελαφρας φύσης lift off oversteer κτλ) τα συγχωρεί. Επίσης, σε περιπτώσεις που σαν οδηγός δεν περίμενα το αμάξι (πάντα σε στεγνό) να γίνει κωλοχαρούμενο σε μια στροφή, γιατί τα λάστιχά μου ήταν φυτίλια πίσω, το έχω δει να ενεργοποιείται και να "σώζει" μια άτσαλη στιγμή, την οποία εγώ δεν είχα κρίνει σωστά (π.χ. λόγω γλίτσας κακής γωνίας κτλ κτλ) και σκεφτόμουν από μέσα μου "κοίτα να δεις τώρα, πώς το πήρε χαμπάρι)

Ενοχλητικότατο δε, το κόψιμό του και η άρνησή του να δώσει γκάζι σύντομα σε π.χ. ξεκινήματα σε γλιστερή ανηφόρα μια καλοκαιρινή μέρα. Πολλές φορές με έχει ξεγελάσει και με έκοψε σε ξεκίνημα σε φανάρι, τόσο που μου έσβησε. (κόρνες, ξύπνα ρε και γουαταφά από τους πίσω οδηγούς κ τέτοια).

Στο βρεγμένο: εκεί γίνεται εργαλείο. Άριστα ρυθμισμένο, σε περιπτώσεις υδρολίσθησης στο αρχικό "σοκ" κόβει 100% το γκάζι και σε μερικά δέκατα δίνει ποσοστιαία αυξητικά γκάζι μέχρι να ξαναπιάσει πρόσφυση. Στις στροφές και δεδομένου ότι σου δίνει τη δυνατότητα να φρενάρει 1 τροχό μπροστά π.χ. είναι πραγματικά χρήσιμο και όμορφο παρεμβατικά.

΄
Εχοντας οδηγήσει στο όριο* ένα φιέστα μκ7 S έβγαλα συμπέρασμα ότι το esp του ήταν ίσως λιγότερο παρεμβατικό , ελάχιστα μεν, αλλά επενεργούσε με "μεγαλύτερη δειγματοληψία" και στο διάβασμα του δρόμου, και στις παρεμβάσεις του

Συνεπώς στο ST, σε από ελφρώς ενθουσιώδη στεγνή οδήγηση και πάνω, οφφ, όλες τις άλλες φορές ον, και σχεδόν πάντα στο βρεγμενο / ψιλοπαγωμένο.

Επίσης, να αναφέρω ότι κατα την απενεργοποίηση, όταν το απενεργοποιήσεις στην πρώτη στιγμή που θα έμπαινε, ενεργεί 80% μετά 60% μετά 50% και στις 6 7 φορές βγαίνει τελείως. Όταν το ξαναβάλεις στο παιχνίδι, μπαίνει φουλ ον κατευθείαν.
#94184 Στο C5 φυσικά είναι πάντα on , παναθεμα και αν έχει δουλέψει ποτέ :-)
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#94191 Δε θυμάμαι αν έχουμε εδώ θέμα για το autonomous driving ή ήταν στο ακατανόμαστο φορουμ, αλλά

http://www.cnbc.com/id/102512883

Musk: Someday, driving a car will be illegal
"People may outlaw driving cars because it's too dangerous," the Tesla CEO said Tuesday. "You can't have a person driving a 2-ton death machine."
Άβαταρ μέλους
By IKE
#94207 viewtopic.php?f=13&t=295