Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
Morx έγραψε:Ωπα σορρυ, ο καφες δε λειτουργησε σωστα ακομα... "δουλευω" και παραλληλα. :oops:
Τοτε απαντωντας στον Καμπαλα10 και 'γω με τη σειρα μου.

ΟΧΙ δεν ειναι καθολου λαθος ο τροπος που λειτουργει η πορτα.
Ειναι περα για περα σωστος.

It's ok, εγώ δεν έχω δουλειά σήμερα... :lol:
Άβαταρ μέλους
By cabala10
#93349 δηλαδη αν π.χ υπηρχε ο co μεσα και ο πιλοτος που ηταν εξω πατησε για Override ο μεσα μπορει οποτε του καβλωσει σε καθε attempt να κανει Lock out την καθε override προσπαθεια? και το βρισκουν λογικο αυτο?
αν (και λεω ΑΝ) αυτο το ατυχημα ηταν αυτοκτονια τι ακριβως δειχνει αυτο για το ολο συστημα της πορτας?...ενας πιλοτος μεσα ακομη και για μερικα δευτερα μπορει να κατεβασει ενα αεροπλανο χωρις καν να προσπαθησει...για τετοιου ειδους καταστασεις πρεπει να υπαρχουν failsafes και οχι να μπορει καποιος να παρακαμψει τα failsafes
Άβαταρ μέλους
By Morx
#93353 ΝΑΙ ειναι απολυτως λογικο.

Ειμαι ο κυβερνητης και εισαι ο συγκυβερνητης.
Βγηκες εξω για πιπι ή να χαλβαδιασεις μια αεροσυνοδο.
Σε τσακωσε ο terrorist και με την απειλη του μαχαιριου σε βαζει στην πορτα με τον κωδικο σου να ανοιξεις.
Βλεπω το request. Βλεπω εσενα με τον τρομοκρατη αγκαζε.
Πουτσο μου, δεν ανοιγω. (Λεμε τωρα).

Simple as that.

Το failsafe που αναφερεις ειναι οι ιδιοι οι πιλοτοι.
Εαν ειναι ψυχολογικα ασταθης ενας απο τους δυο... θα πρεπει να ειναι η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ αιτια για να πεσει το αεροσκαφος.
Με το υπαρχων συστημα και τον τροπο που λειτουργει, ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ειναι!

Ποσο καλυτερο θες να γινει. Για προτεινε κατι, να σου απαντησω.
Τελευταία επεξεργασία από Morx και 26 Μαρ 2015, 13:34, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#93355 Η πόρτα σχεδιάστηκε να κρατά τους απρόσκλητους έξω, για τους από μέσα είναι άλλη ιστορία...
Άβαταρ μέλους
ByF&G
#93358 http://www.protothema.gr/world/article/ ... pilotirio/
Αν δεν ειναι αληθεια να κανετε μηνυση . Φυσικα αν οντως ισχυει αυτο θα προσπαθησουν να το καλυψουν. Η lufhansa δεν λεει τιποτα για τους πιλοτους . Δεν επιβεβαιωνει τιποτε. Καθολου περιεργο.
Δεν μπορω να τους βρω στον Αγιο Πετρο να τους φερω να μιλησουν. :lol:
Δεν εκανε τιποτε σωστο ο χειριστης στο πιλοτηριο. Για μενα πολυ πιθανο απειρια. Την οποια πληρωσαν και οι αλλοι. Ο εξω απλα δεν προλαβε να κανει τιποτα σε 18 λεπτα που στην ουσια και αν και εφοσον ειχε προκειψει καποιο αλλο προβλημα εγιναν 10 η και λιγοτερο. Πανικος μπλοκαρισμα ισως του συστηματος της πορτας για καποιο τεχνικο λογο και τελος. Ενα πιθανο σεναριο. Γενικο χωρις συγκεκριμενες ενδειξεις αλλα πιθανο.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#93359 Αν θέλει να το ρίξει ο ίδιος ο πιλότος, δε νομίζω να υπάρχει σύστημα ασφαλείας που να το αποτρέπει αυτό.
Άβαταρ μέλους
By cabala10
Morx έγραψε:ΝΑΙ ειναι απολυτως λογικο.

Ειμαι ο κυβερνητης και εισαι ο συγκυβερνητης.
Βγηκες εξω για πιπι ή να χαλβαδιασεις μια αεροσυνοδο.
Σε τσακωσε ο terrorist και με την απειλη του μαχαιριου σε βαζει στην πορτα με τον κωδικο σου να ανοιξεις.
Βλεπω το request. Βλεπω εσενα με τον τρομοκρατη αγκαζε.
Πουτσο μου, δεν ανοιγω. (Λεμε τωρα).

Simple as that.

Το failsafe που αναφερεις ειναι οι ιδιοι οι πιλοτοι.
Εαν ειναι ψυχολογικα ασταθης ενας απο τους δυο... θα πρεπει να ειναι η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ αιτια για να πεσει το αεροσκαφος.
Με το υπαρχων συστημα και τον τροπο που λειτουργει, ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ειναι!

Ποσο καλυτερο θες να γινει. Για προτεινε κατι, να σου απαντησω.

αμφιβαλλω οτι πια θα υπαρξει τρομοκρατης που θα το προσπαθησει αυτο...πιο πολυ θα προσπαθησουν να μυησουν πιλοτους(οχι οτι εγινε αυτο σε αυτη την περιπτωση αλλα ειναι πολυ πιο λογικο) η να "δημιουργησουν" πιλοτους πια παρα να μπουν μεσα στην καμπινα και καπως να καταφερουν να πιασουν αιχμαλωτους
η ολη ιδεα του να ειναι terrorist proof μπορει να κοστισε τοσες ζωες..ειδικα οταν καποιος μεσα στο πιλοτηριο μπορει να το γυρισει στο lock (και απο οτι καταλαβα η πορτα μενει κλειστη για 5-20 λεπτα? (απο εδω http://nicmosis.as.arizona.edu:8000/ECL ... _part2.pdf ) )
Άβαταρ μέλους
By xenos
Hellenic tifosi έγραψε:Εχω την αίσθηση οτι η πόρτα κλειδώνει υποχρεωτικά.

Επίσης, νομίζω ότι το πρωτόκολλο λέει ότι οταν ο ένας πιλότος βγει για λίγο, ο άλλος υποχρεωτικά πρέπει να βάλει μάσκα. Ή κάνω λάθος;

Κάποιος συνάδελφος μου είπε (το έχει δει και live σε US) ότι σε περίπτωση που βγει ο πιλότος, μπαίνει μέσα μια αεροσυνοδός ώσπου να επιστρέψει. Λογικό και αυτό, σαν δικλείδα ασφαλείας.
Άβαταρ μέλους
By IKE
#93364 Οπότε μιας και τελικά είχαν δίκιο οι αγαπητοί τούβλοι εδώ και το ατύχημα φαίνεται να είναι από ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ και συνειδητή αμέλεια συντήρησης που κάνουν περισσότερο οι low cost εταιρίες, μοιραστείτε τις έρευνες που δείχνουν τις low-cost να έχουν περισσότερα και συχνότερα ατυχήματα.

Δε μπορεί να λέτε Μ@ΛΑΚΙΕΣ επί 7 σελίδες ε?

(ρητορικό φυσικά)
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
xenos έγραψε:Κάποιος συνάδελφος μου είπε (το έχει δει και live σε US) ότι σε περίπτωση που βγει ο πιλότος, μπαίνει μέσα μια αεροσυνοδός ώσπου να επιστρέψει. Λογικό και αυτό, σαν δικλείδα ασφαλείας.

Δεν ισχύει παντού αυτό, απ' όσο λένε...
Άβαταρ μέλους
ByF&G
#93367 Εχεις κολλησει στην ελλειπη συντηρηση ρε τοθβλο ΙΚΕ με κανεις και κολαζομαι. Δεν ειπε κανεις οτι σονι και καλα εχουμε εδω τετοια περιπτωση. Παρε ενα χαπι να ηρεμησεις. Παλιο αεροσκαφος ηταν. Και αυτο παιζει.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#93387 Κουπεπέα, γράψε καλύτερα κανα παραμύθι με γκόμενες που φαίνονται πιο πιστευτά :)
Άβαταρ μέλους
By IKE
F&G έγραψε:Εχεις κολλησει στην ελλειπη συντηρηση ρε τοθβλο ΙΚΕ με κανεις και κολαζομαι. Δεν ειπε κανεις οτι σονι και καλα εχουμε εδω τετοια περιπτωση. Παρε ενα χαπι να ηρεμησεις. Παλιο αεροσκαφος ηταν. Και αυτο παιζει.

βούλωνε τώρα μπομπο
Άβαταρ μέλους
By liostemi
#93400 ...ρίξτε μια ματιά και σ' αυτό το βιντεάκι σε σχέση πάντα με το θέμα ανοίγματος της πόρτας, αν δεν το έχει ήδη βάλει κάποιος άλλος...

https://www.youtube.com/watch?feature=p ... 7c3VXs#t=0