Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
ByF&G
#92937 Εχεις γινει αυαισθητος λογο των παιδιων σου Νικο. Το μονο που δεν εχω μπει στην ΠΑ να πεταξω ειναι μαχητικο. Ειδικα με τα. C 130 και πανω απο τ. αεροδρομιο της Ελευσινας υπαρχουν μεγαλα κενα και οι δονησεις τρανταζουν το πλαισιο και σου φευγει το πατωμα κατω στην κυριολεξια. Ενας που ταξιδευει με πολιτικα αεροπλανα θα τρομαξει σιγουρα. Αυτο δε σημαινει οτι θα πεσει κιολα.
Ετσι οπως εξελισονται τα ατυχηματα στην πολιτικη αεροπορια βλεπω τις φθηνιαρικες εταιριες να πεφτουν . Να φταιει αυτο? Πολυ πιθανον.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#92940 Μην γράφετε βλακείες, please.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#92941 Πέραν της ανασφάλειας που μου προκαλεί οτιδήποτε σχετίζεται με ύψος, έχω ζήσει σκηνικό που έχω δει στο mayday, και όσο ασφαλές μέσο κι αν θεωρείται το αεροπλάνο, όσο μπορώ το αποφεύγω.

Tapatalk & XT1068
Άβαταρ μέλους
By kostis20
Morx έγραψε: Διαβασα και διαβαζω ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ σεναριολογιες για καθε δυστυχημα που ερευναται... λες και προσπαθει να λυσει καποιος ενα μυστηριο γριφο που υπο αλλες συνθηκες εαν δε το κανει, θα χαθουμε στην ιστορια χωρις να εχουμε μαθει το πως και το γιατι.

Το θέμα είναι οτι ηπραγματικότητα τα τελευταία χρόνια πολλές φορές εχει αποδειχθει ακόμα πιο εξωπραγματική απο τα σενάρια...
Για τους δημοσιογράφους έχεις δίκιο.
Άβαταρ μέλους
By corsair
Morx έγραψε:Να μια θεωρια. Σορρυ αλλα δεν κρατηθηκα, μετραει; Τι αποδοση δινει; Τι κερδιζω;

Ρε ασε ρε να κάνουμε και καμια υπόθεση, να πουμε και καμια βλακεια... ρε γμτ.... τι ειστε σεις ρε :rtfm: :x Πωωωω...

:s_coffee

:s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By nEK
#92957 "Τα πιο μεγάλα κομμάτια από πτώματα που έχουν εντοπισθεί, δεν είναι μεγαλύτερα απ' αυτή τη μικρή βαλίτσα", δήλωσε ένας ερευνητής.
Άβαταρ μέλους
By corsair
#92959 Εικόνα

Οταν εχει γινει ετσι ενα απο τα 2 κουτια.... και το αεροσκάφος ολο εγινε κομφετι σε μεγεθος Α4, μιλάμε απλά για ευρεση βιολογικών υλικών και οχι πτωματων.... Επικοτατο φυτεμα αν μη τι αλλο. Το σενάριο της αποσυμπιεσης παίζει δυνάτα οπως το βλέπω αλλα κάτι δεν μου κάθετε στο puzzle. Ελπίζω να μιλησουν τα κουτια συντομα.
Άβαταρ μέλους
ByF&G
drdino έγραψε:Μην γράφετε βλακείες, please.

Αν εννοείς εμένα προφανώς και είσαι άσχετη με αυτά που γράφω. Ως επιβάτης έχω πετάξει και με πολιτικά και απλά δεν είναι το ίδιο σε αίσθηση . Το ''αίσθηση'' είναι ο πιο ήπιος χαρακτηρισμός. Οι ανθρωποι που φοβούνται μην πέσει το αεροπλάνο που ενδέχεται να πάρουν εννοείται πως δεν κάνουν check engine και επιθεώρηση πριν την πτήση!
Αν εννοείς κάτι άλλο πέστο .
Τελευταία επεξεργασία από F&G και 25 Μαρ 2015, 15:35, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Nikos!

Τι βλακειες γράφουμε?
Άβαταρ μέλους
By corsair
Nikos! έγραψε:

Τι βλακειες γράφουμε?

το κλασσικο οτι low cost = less maintenance. Δεν μπορεί να σταθεί το επιχείρημα σε περιβάλλον Ευρώπης και οταν μιλάμε μάλιστα για την Lufthansa την ιδια. Δεν συμφέρει να προσπερνάς κανόνες και να προκαλεις θανατηφορα. Δεν θα σταθεις ως εταιρία.
Άβαταρ μέλους
By GTS
corsair έγραψε:
Nikos! έγραψε:

Τι βλακειες γράφουμε?

το κλασσικο οτι low cost = less maintenance. Δεν μπορεί να σταθεί το επιχείρημα σε περιβάλλον Ευρώπης και οταν μιλάμε μάλιστα για την Lufthansa την ιδια. Δεν συμφέρει να προσπερνάς κανόνες και να προκαλεις θανατηφορα. Δεν θα σταθεις ως εταιρία.

Η ερωτηση η δικη μου είναι εχει η Λουφτχανσα Α320 24 χρονων ή τα δινει στην Germanwings? Όταν πεταω με Lufthansa τα Airbus είναι γενικα καινουρια (εχω πεταξει με τα τελευταια Α321 που είναι ένα "περιεργο" αεροπλανο γιατι είναι πολύ μακρυ).

Παντως η ΒΑ στην γραμμη Αθηνα - Λονδινο εχει τα παλιοτερα αεροσκάφη στον στολο της, κατι 767...
Άβαταρ μέλους
By drdino
F&G έγραψε:

Αν εννοείς εμένα προφανώς και είσαι άσχετη με αυτά που γράφω. Ως επιβάτης έχω πετάξει και με πολιτικά και απλά δεν είναι το ίδιο σε αίσθηση . Το ''αίσθηση'' είναι ο πιο ήπιος χαρακτηρισμός. Οι ανθρωποι που φοβούνται μην πέσει το αεροπλάνο που ενδέχεται να πάρουν εννοείται πως δεν κάνουν check engine και επιθεώρηση πριν την πτήση!

Το ποιά είναι άσχετη κοπέλα φαίνεται, για πες λοιπόν γλυκιά μου γιατί φταίει το ότι είναι loco και πεφτουν; Η Air France, η Malaysian κι η Asiana πάντως μια χαρα legacy ηταν.
Άβαταρ μέλους
ByF&G
#92994 Το low cost σε παραπέμπει αυτόματα σε σκέψεις τύπου ''θα είναι καινούριο ή παλιό αεροσκάφος?'' Λογικότατο και με ότι αυτό συνεπάγεται. Αν η lufthansa έχει παντού καινούρια και συστηματικά συντηρημένα αεροσκάφη δεν σημαίνει ότι όλες κάνουν το ίδιο.
Σε επίπεδα πιθανοτήτων ατυχήματος φυσικά αναιρείται κάθε έννοια Ευρώπης.

Τώρα βρέθηκε το μαυρο κουτί των συνομιλιών του αεροσκάφους σε κατάσταση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Επίσης η κάθοδος διέρκησε 18 λεπτά και όχι 6 ή 8 σύμγωνα με πληροφορίες της Μασσαλίας.
Πάντως απορίας άξιο είναι γιατί οι πιλότοι δεν επικοινωνούσαν με τον πύργο ελέγχου απο τα 6000 πόδια . :hmmm: Και τα κομμάτια των επιβατών στα χιόνια σε περίμετρο συντριμιών 40 στρεμμάτων.
http://news.in.gr/world/article/?aid=1231395343
Άβαταρ μέλους
ByF&G
drdino έγραψε:
F&G έγραψε:

Το ποιά είναι άσχετη κοπέλα φαίνεται, για πες λοιπόν γλυκιά μου γιατί φταίει το ότι είναι loco και πεφτουν; Η Air France, η Malaysian κι η Asiana πάντως μια χαρα legacy ηταν.

Ασε Ντίνο. Πόσο είχε το εισητήριο στην Malaysian θυμάσαι? Οι ανθρωποι ταξίδεψαν με το χαμηλότερο κόστος. Απο κει και μετά το πως ερμηνεύει η εταιρία το χαμηλό κόστος πτήσης αυτό το ξέει μονο η εταιρία και όχι ο επιβάτης. Ο επιβάτης πάντα λαμβάνει σοβαρα το κόστος μεταφοράς του. Θεωρεί δεδομένο ότι γίνονται τακτικες επιθεωρήσεις και τηρούνται οι ωρες πτήσεις που θα πρέπει να εχει ενα αεροσκαφος.
Τωρα αν μεπι κάποιος με εκρηκτικά τη γ........αν όλοι μικροί μεγάλοι.
Άβαταρ μέλους
By IKE
#93002 F&G περιόρισε τις βλακείες και τα φίδια σου στα γκομενικά. Και σε αυτά εξίσου ΑΣΧΕΤΟΣ είσαι αλλά εκεί τουλάχιστον κάποιος μπορεί(?) να τα βρει διασκεδαστικά.