Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By drdino
REALZEUS έγραψε:
drdino έγραψε:Μανο, στις βαριές συντηρήσεις το αεροπλάνο γίνεται φύλλο και φτερό και οτιδήποτε δεν είναι εντός προδιαγραφών αντικαθίσταται. Ένα αεροπλάνο πρακτικά μπορεί να πετάει ες αεί, το θέμα είναι αν συμφέρει οικονομικά κάτι τέτοιο.

Είχα διαβάσει/δει ότι από ένα σημείο και μετά η κόπωση υλικών στο fuselage λόγω των κύκλων συμπίεσης/αποσυμπίεσης καθιστούν ένα αεροπλάνο non-airworthy. Τουλάχιστον με τα δυτικά standards ασφαλείας. Κάτι τέτοιο είχε συμβεί σε αυτό:

Εικόνα

ΥΓ: Τώρα, αλλά και κάθε εργάσιμη στις 23:30, Mayday στο Makedonia TV.

Αν αφήσεις το αεροσκαφος ασυντηρητο προφανώς και θα πιάσεις το όριο κόπωσης. Η Airbus δίνει συγκεκριμένο όριο ζωής (ωρών πτήσης και κύκλους συμπίεσης/αποσυμπίεσης) κι από κει και πέρα προσφερει δυνατότητα επέκτασης της ζωής με συγκεκριμένες αναβαθμίσεις.

mousatos έγραψε:Ξαφνική αποσυμπίεση καμπίνας που οδήγησε σε αναγκαστική κάθοδο και παράλληλη απώλεια ελέγχου του αεροσκάφους.
Τους κλήρωσε jackpot.

Να σταματήσει η έρευνα, βγήκε πόρισμα; Η κάθοδος μόνο εκτός ελέγχου δεν ήταν.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
mousatos έγραψε:Ξαφνική αποσυμπίεση καμπίνας που οδήγησε σε αναγκαστική κάθοδο και παράλληλη απώλεια ελέγχου του αεροσκάφους.
Τους κλήρωσε jackpot.

Βγήκε κάποιο επίσημο πόρισμα βάσει του κουτιού που βρήκαν; Το FDR βρήκαν ή το voice recorder?
Ακόμα κι έτσι να έγινε, από πού προκλήθηκε η συμπίεση;

Κι εγώ απ'αυτούς που ταξιδεύουν 1 φορά τον χρόνο κι αν είμαι, και ειδικά μετά τα mayday κάθε φορά που μπαίνω παθαίνω αμόκ με τα πάντα, γίνομαι πολύ παρατηρητικός :lol: Μήπως να ήμουν καλύτερα με την άγνοιά μου; :s_empathy
Άβαταρ μέλους
By cabala10
#92858 παντως απο τις μεχρι τωρα φωτο το αεροπλανο ειναι σαν να βγηκε απο μηχανη κιμα μονο μια ροδα και 2-3 αλλα κομματια μεγαλα υπαρχουν κατα τα αλλα ουτε πτωμα ουτε κομματι δεν μπορεις να δεις...
Άβαταρ μέλους
By Morx
#92860 Καθε φορα τα ιδια...
Explosive decompression, pilot tube icing, hijacking, UFOs, engine stall και απωλεια υδραυλικων ηλεκτρικων χαλασε η καφετιερα και δεν ξερω 'γω τι αλλο.

Αρχιζουν ολοι τις υποθεσεις, λες και ειμαστε κατι στο δημοτικο να λεμε "αμα η γιαγια μου ειχε ροδες θα ηταν τρακτερ" ενα πραμα.
Στοιχηματζιδικο να το κανουμε ρε παιδι μου!

Λες και αμα πουμε το μακρυ και το κοντο μας να προβλεψουμε το τελικο πορισμα θα μας κανει καλυτερους απο τους δημοσιογραφους της πουτσας, που οταν γινεται ενα αεροπορικο δυστυχημα τρεχουν να γραψουν "το αεροσκαφος ηταν ακυβερνητο για παραπανω απο 20 λεπτα" "το αεροσκαφος πεταει απο το 1989!!!" (λες και στην 5ετια ενα τετοιο κατασκευασμα το αλλαζουν σαν να ειναι μηχανακι...) και αλλα τραγικα που σε κανουν να απορεις.

cabala10 έγραψε:παντως απο τις μεχρι τωρα φωτο το αεροπλανο ειναι σαν να βγηκε απο μηχανη κιμα μονο μια ροδα και 2-3 αλλα κομματια μεγαλα υπαρχουν κατα τα αλλα ουτε πτωμα ουτε κομματι δεν μπορεις να δεις...

Με ποσα χλμ/ω εκτιμας πως ΔΕΝ θα ειχαν γινει ολα τουρλουμπουκι και θα ηταν σε μια καλυτερη οπτικα κατασταση;
Ποιες φωτο ειδες και κρινεις κατι τετοιο;
Εαν με ενα αυτοκινητο, τρακαρεις πλαγιωμετωπικα σε μια μπαριερα... στα ποσα μετρα πιο κατω θα σταματησεις;
Τι αναλυση ειχαν οι φωτο και απο τι αποσταση ωστε να μη μπορεις να διακρινεις πτωμα ή αλλες λεπτομερειες;
Ειναι σοβαρο κριτηριο αυτο, για τη μετρηση της ταχυτητας προσκρουσης;
Ενδεικτικα, stall speed 180 με 120 αναλογα το βαρος. Με 220χλμ/ω αυτη η μαζα πως περιμενες να απλωθει στο εδαφος; Στο χωμα ας πουμε; Σε βραχωδη εκταση; Αν απλα συρθει ή αν σκασει σαν καρπουζι? Για πες, για πες??
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
Morx έγραψε:Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By cabala10
#92867 Εικόνα
νομιζω οτι μια ιδεα την περνεις σε σχεση με τους ανθρωπους κατω........
Άβαταρ μέλους
By Morx
#92871 Αν καρφωθηκε με 300χλμ/ω η αποσταση της εικονας απο ακρη σε ακρη δεν ειναι ΤΙΠΟΤΑ.
Επισης, δεν καταλαβαινω για ποιο λογο πρεπει να θεωρειται αξια αναφορας η διασπορα απο τα συντριμα τη στιγμη που δεν εχει βγει κανενα πορισμα για το δυστυχημα.

Μου τη δινει απιστευτα, οταν τα media πιανονται απο ενα ζητημα και το τραβανε απ' τα μαλλια. Τον τελευταιο χρονο και μετα το συμβαν της Malaysian ...τους εχει πιασει αμοκ στην κυριολεξια. Διαβασα και διαβαζω ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ σεναριολογιες για καθε δυστυχημα που ερευναται... λες και προσπαθει να λυσει καποιος ενα μυστηριο γριφο που υπο αλλες συνθηκες εαν δε το κανει, θα χαθουμε στην ιστορια χωρις να εχουμε μαθει το πως και το γιατι.

Στην τελικη τα πραγματα ειναι απλα.
Νομιζει κανεις οτι θα το μαθουμε εαν προκειται για κατι τοσο σοβαρο εαν η Airbus / Boeing ή οποια αλλη εταιρεια θελει να το καλυψει; Το βαπτιζουν οπως θες, καιρικες συνθηκες, Pilot error, καποιο κατασκευαστικο ελλατωμα που υπο συνθηκες προκαλεσε απωλεια ελεγχου ή λαθος ενδειξεις ...

Να μια θεωρια. Σορρυ αλλα δεν κρατηθηκα, μετραει; Τι αποδοση δινει; Τι κερδιζω;
Άβαταρ μέλους
By nEK
REALZEUS έγραψε:
drdino έγραψε:Μανο, στις βαριές συντηρήσεις το αεροπλάνο γίνεται φύλλο και φτερό και οτιδήποτε δεν είναι εντός προδιαγραφών αντικαθίσταται. Ένα αεροπλάνο πρακτικά μπορεί να πετάει ες αεί, το θέμα είναι αν συμφέρει οικονομικά κάτι τέτοιο.

Είχα διαβάσει/δει ότι από ένα σημείο και μετά η κόπωση υλικών στο fuselage λόγω των κύκλων συμπίεσης/αποσυμπίεσης καθιστούν ένα αεροπλάνο non-airworthy. Τουλάχιστον με τα δυτικά standards ασφαλείας. Κάτι τέτοιο είχε συμβεί σε αυτό:

Εικόνα

ΥΓ: Τώρα, αλλά και κάθε εργάσιμη στις 23:30, Mayday στο Makedonia TV.

Απο που η φωτο?
Άβαταρ μέλους
By drdino
nEK έγραψε:Απο που η φωτο?

Aloha Airlines Flight 243, 732.
Άβαταρ μέλους
By vice246
«Mayday» από αεροσκάφος των Ηνωμένων Εθνών που πετάει πάνω από τη Ρωσία.

Εικόνα
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το αεροσκάφος κατευθύνεται με πάρα πολύ χαμηλή ταχύτητα προς την Αγία Πετρούπολη.

protothema. gr

Το αεροσκάφος ξεκίνησε από τη Μόσχα με προορισμό την Αγία Πετρούπολη
Άβαταρ μέλους
ByF&G
corsair έγραψε:
F&G έγραψε:Διασκορπισμενα πτωματα σε μεγαλη αποσταση απο το σημειο συντριβης του airbus. Βρηκαν το πρωτο μαυρο κουτι.

και πτώματα!!!!????? (το οποιο θεωρω απιθανο να υπαρχουν) και σε μεγάλη απόσταση?!!!!!!! Υποννοεις οτι? Διαλυθηκε στον αερα? :hmmm:

Οτι ειπαν στις ειδησεις στο mega μαζι με πλανα εναερια απο κοντινη αποσταση . Απ οσο γνωριζω δεν ειναι απαραιτητο να γινει εκρηξη στον αερα για να διασκορπιστουν τα πτωματα. Ολα παιζουν ρολο. Δεν ξερουμε ουτε στο περιπου ταχυτητα προσκρουσης κλιση καθοδου προσκρουσης και τι κατασταση γενικα επικρατουσε στο πιλοτηριο. Οι κινητηρες στα πλανα που εδειξε η τηλεοραση δεν φαινονταν πουθενα. Σε πλαγια επεσε και μαλιστα χωρις περιθωρια δεξια αριστερα. Δε θα επρεπε να ειναι κοντα στα συντριμια? Σφοδρη συγκρουση με το εδαφος ? Εκρηξη στον αερα λιγο πριν ? Πιστευω θα μαθουμε απο τα κουτια του αεροπλανου.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
vice246 έγραψε:
«Mayday» από αεροσκάφος των Ηνωμένων Εθνών που πετάει πάνω από τη Ρωσία.

Εικόνα
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το αεροσκάφος κατευθύνεται με πάρα πολύ χαμηλή ταχύτητα προς την Αγία Πετρούπολη.

protothema. gr

Το αεροσκάφος ξεκίνησε από τη Μόσχα με προορισμό την Αγία Πετρούπολη

Προσγειώθηκε κανονικα...

Sent from a mobile device
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
giannik1977 έγραψε:Σου εκαναν την καρδια περιβολι εεε; :lol:
Κοιτα , νομιζω δεν υπαρχει ανθρωπος που δεν φοβαται τα αεροπλανα (ακομα κ λιγο ..) , αν σκεφτεις ομως την αναλογια θυματων απο τροχαια ατυχηματα κ αυτη απο αεροπορικα δυστηχηματα ισως αλλαφρωσει λιγο τον φοβο σου..
Αν φυσικα λογω δουλειας πετας κ πολυ συχνα , ισως ειναι κ καλυτερο (στον ψυχολογικο τομεα) για σενα , καθως βλεπεις το αεροπλανο ως το μεσο που σε παει στην δουλεια σου (οπως θα πηγαινες με το μετρο ή το τραμ κ.λ.π), συν του οτι προφανως δεν εχεις χρονο να σκεφτεις κ πολλα ενω επισης συνηθιζεις κατα καποιο τροπο τον φοβο σου....
Χειροτερο νομιζω ειναι να φοβασαι τα αεροπλανα κ να μπαινεις σε αυτα 1 το χρονο..

Δεν ειναι θεμα αν φοβάσαι ή οχι τα αεροπλάνα. Δε πιστευω οτι τα φοβάμαι.

Απλα πιστευω οτι αυξάνω τις πιθανότητες οσο περισσότερα ταξίδια κάνω και το σκέφτομαι όταν συμβαίνουν τέτοια ατυχήματα.

Ισως εχω γινει πιο ευαίσθητος λόγω των παιδιών, δε ξέρω...

Προφανώς ειναι μεμονωμένο περιστατικό, αλλα κατευθείαν σκέφτομαι, κι αν μου κάτσει?

Sent from a mobile device
Άβαταρ μέλους
By Chuckie V2.0
#92935 Μου εκαναν την καρδια περιβόλι τα τελευταία συμβάντα. Κάθε τρεις και λιγο κάτι πέφτει....
Ευτυχως που μειώθηκαν δραστικά τα ταξίδια (επαγγελματικά)...
Έχω και στο παρελθόν (γκαντέμης) 2 περιστατικά με αεροπλάνο, άκρως ανησυχητικά, οπότε δεν είναι και η καλύτερη μου όταν διαβάζω τα παραπάνω.