Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#91746 Συμφωνούμε για την τιμή καταλόγου, αυτό που σου λέω είναι οτι μπορεί να έχει καιρό
να ανανεωθεί το site, άρα το pdf που θα κατεβάσεις να έχει παλαιότερες τιμές.
Εδώ το menu που δείχνει τα αυτοκίνητα , έχει ακόμα το side profile του pro facelift Yaris...
Τα δημοσιογραφικά site όμως, ΔΕΝ έχουν καιρό να ενημερωθούν.

Πιο συγκεκριμένα, οι εκπτώσεις που παίζουν είναι απο 600-1500Ε αναλόγως το μοντέλο
και αυτές είναι επίσημες , που σημαίνει οτι αν εσύ , σαν Mark, πας σε αντιπροσωπεία
απο Δευτέρα , ίσως να πετύχεις ακόμα μεγαλύτερη ακριβώς λόγω των στόχων
της κάθε αντιπροσωπείας χώρια, αν ο πωλητής ξύπνησε ωραία το πρωί,
αν θα πιάσετε συζήτηση για Tsovet ρολόγια κλπα.

Επίσημα , λοιπόν και τα 2 αυτοκίνητα στις ανώτερες diesel εκδόσεις τους αλλά
χωρίς αυτόματο, βλέπω οτι βγαίνουν ,το Clio στα 16Κ και το Yaris στα 16.500
μαζί με επίσημες εκπτώσεις και αποσύρσεις.

Αν αξίζει ή όχι το Yaris το 500άρικο παραπάνω ή αν αξίζει το HSD έναντι diesel ,
είναι μια άλλη κουβέντα που πολύ ευχαρίστως μπορούμε να κάνουμε στο σχετικό
νήμα.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
REALZEUS έγραψε:Πάντως για WRC ενδεδειγμένο σαν μέγεθος είναι το Γιαρακι...

Nokia 730 & Tapatalk

ετσι ακριβως ειναι.Και να ηθελαν, δεν θα μπορουσαν την δεδομενη στιγμη να χρησιμοποιησουν αλλο μοντελο απο το γιαρις.
Οποτε Βεαμς, απο ολοτελα καλη και η Παναγιωταινα :lol:
Άβαταρ μέλους
By mirage
#91769 Ομολογω πως με καλυψαν εις διπλουν οι προλαλησαντες. Υποθετω beams ρανταρισες και οταν απο την Celica περασαν στην Corolla. Το Yaris ειναι στο σωστο μεγεθος κλπ κλπ για το WRC ως εχει στην παρουσα φαση. Τοσο απλο. Αληθεια γιατι δεν γραφουμε κατι για την αξιολογοτατη παρουσια της εταιρειας στο WEC
Άβαταρ μέλους
By Mark
georgetz έγραψε:Συμφωνούμε για την τιμή καταλόγου, αυτό που σου λέω είναι οτι μπορεί να έχει καιρό
να ανανεωθεί το site, άρα το pdf που θα κατεβάσεις να έχει παλαιότερες τιμές.
Εδώ το menu που δείχνει τα αυτοκίνητα , έχει ακόμα το side profile του pro facelift Yaris...
Τα δημοσιογραφικά site όμως, ΔΕΝ έχουν καιρό να ενημερωθούν.

Βρε αγόρι μου, γιατί προσπαθείς θέτοντας σαν δεδομένο το πιο απίθανο σενάριο να κάνεις υποθέσεις πως αυτά που βλέπω δεν ισχύουν;
Ορίστε ξανά :
Εικόνα
Facelift Yaris έκδοση lounge plus. Η ακριβότερη στον κατάλογο. Πριν μου πεις μα και μου, πριν το Facelift υπήρχε Active, Lounge και Style και όχι Lounge Plus. Η δε pro facelift "σκέτο" lounge είχε ζάντες και αυτόματο κλιματισμό αλλά όχι προβολάκια ομίχλης. Η δε style που ήταν η πιο sport και καλά ήταν με απλό a/c αλλά με ζάντες και προβολάκια, ενώ έρχονταν πολλά αυτοκίνητα με ένα πρόσθετο πακέτο (νομίζω vip and cool, κάπως έτσι) που τους έβαζε αυτόματο κλιματισμό και μαύρα πίσω τζάμια. Αυτό ήταν θεωρητικά και το πιο full extra. Τώρα να έχει κυκλοφορήσει το facelift μοντέλο πάνω από μισό χρόνο, και να έχουν αλλάξει της φωτογραφία, τις ονομασίες των εκδόσεων, αλλά η τιμή που σου βγάζει στο car configurator να αντιστοιχεί σε άλλο μοντέλο ή να μην έχει ενημερωθεί, είναι λίγο τραβηγμένο, δεν νομίζεις;

georgetz έγραψε:Αν αξίζει ή όχι το Yaris το 500άρικο παραπάνω ή αν αξίζει το HSD έναντι diesel ,
είναι μια άλλη κουβέντα που πολύ ευχαρίστως μπορούμε να κάνουμε στο σχετικό
νήμα.

Γιατί, αυτό το νήμα τι έχει;
Γενικά είμαι της άποψης πως τα υβριδικά είναι λίγο πατάτα, και έχουν πολύ συγκεκριμένο κοινό στόχο. Και πως ήταν λάθος που επικεντρώθηκε στην εξέλιξή τους τόσο πολύ. Κάτι που λίγο πολύ επιβεβαιώνει η στροφή που κάνει η ίδια η εταιρία μιας και ετοιμάζει καινούριο turbo μοτέρ βενζίνης.
Άβαταρ μέλους
By BEAMS
mirage έγραψε:Ομολογω πως με καλυψαν εις διπλουν οι προλαλησαντες. Υποθετω beams ρανταρισες και οταν απο την Celica περασαν στην Corolla. Το Yaris ειναι στο σωστο μεγεθος κλπ κλπ για το WRC ως εχει στην παρουσα φαση. Τοσο απλο. Αληθεια γιατι δεν γραφουμε κατι για την αξιολογοτατη παρουσια της εταιρειας στο WEC

Όχι δεν τράβηξα κανένα ζόρι όταν πήγαν να αγωνιστούν με Κορόλλα.
Επίσης εκτός του ότι οι Κορόλλες ήταν πάντα τεράστιο όνομα για την εταιρεία δεν θα μπορούσαν να κάνουν αλλιώς διότι στη 205 είχανε την ιστορία με τον περιοριστή του τούρμπο και είχαν αποκλειστεί. Οπότε ήταν η απολύτως ενδεδειγμένη λύση από όλες τις πλευρές για επιστροφή μετά τον αποκλεισμό .

Για το αν το καυκί Γιάρις, (όπως και τα υπόλοιπα μπαγλαμαδάκια που αποτελούν το σύνολο των αγωνιστικών του WRC) έχει το σωστό μέγεθος, βάρος, φενγκ σούι κλπ είμαι παγερά αδιάφορος.
Πολύ απλά γιατί
1. Όταν όλοι τούς έλεγαν πως είναι λάθος να κυνηγάτε το πρωτάθλημα με ένα βαρύ κουπέ όπως η Σέλικα ( η όποια Σέλικα) αυτοί τους έγραψαν, τις εξέλιξαν, και τελικά το πήραν το κατσαρόλι με το δικό τους τρόπο.
2. Όταν προσπαθούσαν να το πετύχουν αυτό έδωσαν στον κόσμο τις 64, 165, 185, 205 που όχι μόνο πωλούνταν (οι κορυφαίες εκδόσεις) με τα μοτέρ που πάνω τους στηνόντουσαν οι αγωνιστικές είχαν και σχεδόν όλους τους κωδικούς της TRD ανοιχτούς για να μπορέσεις αν ήσουν αρκετά πυροβολημένος να πάρεις μια GT Four ας πούμε και να την κάνεις πύραυλο ή τέλος πάντων ότι γούσταρες να την κάνεις.
Πιστεύεις εσύ ή κανείς άλλος πως θα δεις τίποτα τέτοιο με το Γιάρις;
Το πολύ πολύ θα βγάλουνε κανένα τουρμπάκι σπέσιαλ εντίσιον και καλά, με κανένα χαζομοτέρ της σειράς και ζαντόνια TMG για να γιορτάσουνε καμιά νίκη και τέλος.
Το μοτέρ που εξέλισσαν κάποτε για το γκρουπ S που θα το φόραγε το MR αλλά δεν... για τους γνωστούς λόγους, έδωσε τελικά τον 3S-GTE, που τον φόρεσαν οι Σέλικες τόσο οι αγωνιστικές όσο και οι πολιτικές ,τα αυτοκίνητα του IMSA, αυτοκίνητα αναβάσεων παντού στον κόσμο και γενικά, έβλεπες παντού μια εξέλιξη πραγμάτων που είχαν νόημα και στο τέλος πέρναγαν στα χέρια του καθενός που ήθελε, εκτιμούσε και πλήρωνε για να πάρει high end Toyota, made by Toyota από την κορφή μέχρι τα νύχια.
Όχι κακομούτσουνα καύκαλα σαν αυτό το Γιάρις.
Τέλος από εμένα πιστεύω πως έγινα σαφής και δεν ξανασχολούμαι με δαύτους.

ΥΓ +πολλά, πάρα πολλά στον Mark για αυτό που είπε σχετικά με το after sales.
Άβαταρ μέλους
By dstou
Δυστυχώς το τι καταφέρνει μια εταιρεία στους αγώνες έχει ελάχιστη συνεισφορά στις πωλήσεις της φίρμας..
Παραδείγματα άπειρα: Lancia ,Peugeot,Michelin,pirelli.

Πάρε και ένα αντιπαράδειγμα, Άουντι Κουάτρο, το οποίο έγινε ολόκληρη σειρά αυτοκινήτων σε όλη τη γκάμα της φίρμας. Είναι και θέμα συγκυριών.

Γενικά είμαι της άποψης πως τα υβριδικά είναι λίγο πατάτα, και έχουν πολύ συγκεκριμένο κοινό στόχο. Και πως ήταν λάθος που επικεντρώθηκε στην εξέλιξή τους τόσο πολύ. Κάτι που λίγο πολύ επιβεβαιώνει η στροφή που κάνει η ίδια η εταιρία μιας και ετοιμάζει καινούριο turbo μοτέρ βενζίνης.

Πολλά θέματα σε 3 σειρές, ένα-ένα :
1. Βασικά στα μέρη μας αν δεν υπήρχε η στρέβλωση της αγοράς με την αναφανδόν επιδότηση/πριμοδότηση του πετρελαίου κίνησης έναντι της βενζίνης, τα υβρίδια βενζίνης θα είχαν πολύ μεγαλύτερο μερίδιο. Tο ότι έχουν συγκεκριμένο στόχο μόνο πλεονέκτημα είναι στο μάρκετιΓΚ.

2.Όταν ο κάθε ένας κατασκευαστής βγάζει πλέον το ένα υβρίδιο μετά το άλλο, δείχνει δε πόσο ΠΟΛΥ μπροστά και μακρυά ήταν η Τουότα, αλλά και η Χόντα, όταν 'την είδαν' υβρίδιο πριν από 16 χρόνια. Τα υβρίδια είναι τα πιο οικονομικά, αξιόπιστα και λιγότερο ρυπογόνα οχήματα, και υπάρχουν άνθρωποι ακόμη που διερωτώνται το λόγο της ύπαρξής τους ή αν έκανε καλά και εστίασε εκεί και στη συνέχεια θέρισε παρά (και το κάνει ακόμη)?

3.Δεν νομίζω να κάνει κάποια στροφή, όχι ακόμη τουλάχιστον, προσφέρει κάτι που δεν είχε για χρόνια. Και στο φινάλε και στροφή να κάνει, καλά θα κάνει, και άργησε κιόλας. Όχι γιατί τα τούρμπο είναι καλά, αλλά απλούστατα γιατί όπως έχω δηλώσει πολλές φορές και προς πάσα κατεύθυνση είσαι ο μέγιστος |λογοκρισία| έμπορας αν ο πελάτης σου σου ζητάει κάτι και εσύ δεν του το δίνεις. Αυτή είναι η δουλειά σου ρε ζώον. :rtfm:
Όταν λοιπόν οι τριμάλακες της Τουότα και της Χόντα κατάλαβαν ότι το 50% της αγοράς (στην ΕΕ αυτό, λιγότερο στην Ούσα) είχε πάει για κάποιους λόγους (όχι και τόσο αγαθούς και σωστούς είναι η αλήθεια) στα υπερτροφό, ξύπνησαν μια μέρα και είδαν ότι ήταν στην απέξω. Πάλι καλά λέω εγώ , φτάσαμε εν έτει 2015 για τα αυτονόητα.
Και πόθεν προκύπτει ότι πιάνοντας τα τουρμπίδια αφήνεις τα υβρίδια? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By JBT
#91858 Όταν είχε βγει η Corolla WRC δε θυμάμαι πάντως κάποιον που να είχε ξετρελαθει με το πόνημα αυτό... Ίσα ίσα που τελείως άτυπα (εννοείται) το κατετασαν στα ασχημοπαπα. :s_whiteflag
Άβαταρ μέλους
By Mark
dstou έγραψε:
Πολλά θέματα σε 3 σειρές, ένα-ένα :
1. Βασικά στα μέρη μας αν δεν υπήρχε η στρέβλωση της αγοράς με την αναφανδόν επιδότηση/πριμοδότηση του πετρελαίου κίνησης έναντι της βενζίνης, τα υβρίδια βενζίνης θα είχαν πολύ μεγαλύτερο μερίδιο. Tο ότι έχουν συγκεκριμένο στόχο μόνο πλεονέκτημα είναι στο μάρκετιΓΚ.

2.Όταν ο κάθε ένας κατασκευαστής βγάζει πλέον το ένα υβρίδιο μετά το άλλο, δείχνει δε πόσο ΠΟΛΥ μπροστά και μακρυά ήταν η Τουότα, αλλά και η Χόντα, όταν 'την είδαν' υβρίδιο πριν από 16 χρόνια. Τα υβρίδια είναι τα πιο οικονομικά, αξιόπιστα και λιγότερο ρυπογόνα οχήματα, και υπάρχουν άνθρωποι ακόμη που διερωτώνται το λόγο της ύπαρξής τους ή αν έκανε καλά και εστίασε εκεί και στη συνέχεια θέρισε παρά (και το κάνει ακόμη)?

3.Δεν νομίζω να κάνει κάποια στροφή, όχι ακόμη τουλάχιστον, προσφέρει κάτι που δεν είχε για χρόνια. Και στο φινάλε και στροφή να κάνει, καλά θα κάνει, και άργησε κιόλας. Όχι γιατί τα τούρμπο είναι καλά, αλλά απλούστατα γιατί όπως έχω δηλώσει πολλές φορές και προς πάσα κατεύθυνση είσαι ο μέγιστος |λογοκρισία| έμπορας αν ο πελάτης σου σου ζητάει κάτι και εσύ δεν του το δίνεις. Αυτή είναι η δουλειά σου ρε ζώον. :rtfm:
Όταν λοιπόν οι τριμάλακες της Τουότα και της Χόντα κατάλαβαν ότι το 50% της αγοράς (στην ΕΕ αυτό, λιγότερο στην Ούσα) είχε πάει για κάποιους λόγους (όχι και τόσο αγαθούς και σωστούς είναι η αλήθεια) στα υπερτροφό, ξύπνησαν μια μέρα και είδαν ότι ήταν στην απέξω. Πάλι καλά λέω εγώ , φτάσαμε εν έτει 2015 για τα αυτονόητα.
Και πόθεν προκύπτει ότι πιάνοντας τα τουρμπίδια αφήνεις τα υβρίδια? :hmmm:

Ωραία, ας το αναλύσουμε λίγο.
Τα υβριδικά δεν είναι παντού τα οικονομικότερα/λιγότερο ρυπογόνα(νομίζω πως είναι αυτονόητο πως αυτά τα 2 είναι άμεσα συνδεδεμένα) οχήματα. Σύμφωνα με δοκιμές πάντα, πλεονεκτούν σε αστική κίνηση όπου σε σχετικά μικρές ταχύτητες και επειδή ακριβώς δουλεύουν για κάποια απόσταση σβηστά δεν καταναλώνουν τίποτα. Στις υπόλοιπες συνθήκες καίνε το ίδιο και περισσότερο (ειδικά όσο ανεβαίνουν οι ταχύτητες) από άλλα αντίστοιχης κατηγορίας οικονομικά αυτοκίνητα (π.χ. ντίζελ), με τα οποία και πάλι η διαφορά τους ακόμη και μέσα στην πόλη είναι πολύ μικρή. Και μιλάω για τιμές που πετυχαίνονται οδηγώντας νορμάλ, όχι κάτι επιδόσεις του τύπου 2.2lt/100χλμ που έχω ακούσει αλλά για να το πετύχει έχει μετατρέψει το όχημά του σε κινητό εμπόδιο (αφαιρώντας και την όποια ευχαρίστηση μπορεί να παρέχει η οδήγηση, αλλά ας πούμε ότι δεν το λαμβάνουμε υπόψιν μιας και το μέλημά μας είναι πρωτίστως η οικονομία).

Για αυτό και το σχόλιό μου ότι το κοινό στόχος που έχουν τα υβριδικά στην πραγματικότητα είναι πολύ περιορισμένο, μιας και για να συμφέρει οικονομικά η αγορά του πρέπει να κάνεις ας πούμε μίνιμουμ 20.000 ετησίως αποκλειστικά σε αστικό περιβάλλον όπου θα σου εξοικονομήσει. Αν ωριμάσουν ακόμα και άλλο και είναι σε θέση να στα διαθέτουν με το ίδιο κόστος με τα υπόλοιπα συμβατικά (και ας τα καταργήσουν από τη γκάμα τους αν φτάσουν σε αυτό το επίπεδο) και επίσης το δουλέψουν λίγο ακόμα ωστέ να μπορεί να γίνει το υβριδικό το πραγματικά οικονομικότερο αυτοκίνητο σε όλες τις συνθήκες, τότε αλλάζει το πράγμα.

Τώρα για το πόσο αξιόπιστα είναι μένει να δούμε μετά από χρόνια πως θα τα πάνε, και αν χρειαστεί καμιά αντικατάσταση στις μπαταρίες πόσο θα κοστίσει. Κατασκευαστικά πάντως είναι αρκετά πολύπλοκα.

Μέχρι να μπορέσουν να εξελίξουν τα υβριδικά ώστε να φτάσουν να είναι πραγματική εναλλακτική πρόταση αγοράς οχήματος για όλους, μπορούσαν κάλλιστα να φτιάξουν turbo κινητήρες που, βραχυπρόθεσμα τουλάχιστον, θα ήταν η καλύτερη λύση για να είναι τα οχήματά τους και οικονομικά και να κινούνται αξιοπρεπώς(ειδικά τα μεγαλύτερα) με τα κιλά που έχουν φτάσει. Φαντάσου να το είχαν κάνει αυτό 5 χρόνια πριν αντί για τώρα πόσο περισσότερους πελάτες θα είχαν ευχαριστημένους. Και η στροφή που λέω δεν αφορά την αντικατάσταση των υβριδικών με turbo, αλλά την ξεροκεφαλιά τους που ήταν σαν να σου λένε "δεν υπάρχει λόγος να σου δώσουμε turbo μιας και έχουμε τα υβριδικά".
Άβαταρ μέλους
By dstou
#91883 Συνέκρινε κατανάλωση, ρύπους και αξιοπιστία κοινού πετρελαιοκίνητου με υβρίδιο πετρελαίου, υπάρχουν και τέτοια. Στην απλή εύκολη σύγκριση κατανάλωσης υβριδίου βενζίνας και πετρελαιοκίνητου, απαντά η 'επιδότηση' καυσίμου.
Η μπαταρία ξέρουμε πόσο περίπου διαρκεί και πόσο ακριβώς κάνει. Η αξιοπιστία έχει ήδη φανεί και καταγραφεί μετά από εκατομμύρια χλμ που έχουν διανυθεί, και είναι απλά αλλού.
Ναι, η τιμή τους είναι αλμυρή ως καινούργια. Ίσως και δικαιολογημένα μέχρι κάποιο σημείο αφού απαιτούν τεράστια έξοδα ρ&δ, μακάρι να πέσει στο μέλλον και να διευρυνθεί η γκάμα τους. Στο φινάλε είναι ακόμη πρώιμη τεχνολογία στην παρούσα μορφή της και λίγες οι πωλήσεις.
Το τουρμπίδια δεν είναι ενναλακτική των υβριδίων, το δε ένα δεν αναιρεί το άλλο.
Και πάλι ναι, ίσως να είχαν περισσότερους πελάτες σε ΕΕ την τελευταία 5ετία αν είχαν υπερτροφό, αλλά ίσως και να διακύβευαν άλλα θέματα, επιγραμματικά κερδοφορία ή προφίλ αξιοπιστίας. Το θετικό είναι ότι θα αρχίσουν να προσφέρουν ΚΑΙ τέτοια, ελπίζω στο άμεσο μέλλον όχι ΜΟΝΟ τέτοια.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#91893 Έχω την εντύπωση πάντως πως όσο ανεβαίνουν τα κυβικά και η κατηγορία τόσο συμφέρουν τα υβριδικά στην Ελλάδα από άποψη τιμής αφού δεν πληρώνουν τέλη ταξινόμησης.
Άβαταρ μέλους
By Mark
dstou έγραψε:Συνέκρινε κατανάλωση, ρύπους και αξιοπιστία κοινού πετρελαιοκίνητου με υβρίδιο πετρελαίου, υπάρχουν και τέτοια. Στην απλή εύκολη σύγκριση κατανάλωσης υβριδίου βενζίνας και πετρελαιοκίνητου, απαντά η 'επιδότηση' καυσίμου.

Αλήθεια όταν λέμε κατανάλωση και ρύπους, εννοούμε τις τυποποιημένες τιμές που αναφέρει ο κατασκευαστές ή τα πραγματικά;

dstou έγραψε:Η μπαταρία ξέρουμε πόσο περίπου διαρκεί και πόσο ακριβώς κάνει. Η αξιοπιστία έχει ήδη φανεί και καταγραφεί μετά από εκατομμύρια χλμ που έχουν διανυθεί, και είναι απλά αλλού.

Πόσο περίπου; Ρωτάω γιατί δεν έχω ιδέα.

dstou έγραψε:Ναι, η τιμή τους είναι αλμυρή ως καινούργια. Ίσως και δικαιολογημένα μέχρι κάποιο σημείο αφού απαιτούν τεράστια έξοδα ρ&δ, μακάρι να πέσει στο μέλλον και να διευρυνθεί η γκάμα τους. Στο φινάλε είναι ακόμη πρώιμη τεχνολογία στην παρούσα μορφή της και λίγες οι πωλήσεις.

Αυτό ακριβώς έγραψα προηγουμένως πως πρέπει να ωριμάσουν προκειμένου να είναι ρεαλιστική εναλλακτική για τον περισσότερο κόσμο.

dstou έγραψε:Το τουρμπίδια δεν είναι ενναλακτική των υβριδίων, το δε ένα δεν αναιρεί το άλλο.

Στο πρώτο μισό διαφωνώ ελαφρώς, στο δεύτερο όχι. Μικρός κινητήρας με turbo είναι η καλύτερη εναλλακτική που δίνει την δυνατότητα για χαμηλή κατανάλωση όταν το επιθυμείς και καλή απόδοση όταν χρειαστεί. Είμαι γενικά της άποψης πως καλύτερα να σου παρέχει την επιλογή να οδηγήσεις όσο πιο οικονομικά γίνεται αλλά όταν χρειαστείς γκάζι να το έχεις διαθέσιμο παρά κάτι εστιασμένο στην κατανάλωση με μέτριες επιδόσεις και άχρωμο οδηγικά. Το θέμα είναι πως δεν σου απαγορεύει κανείς να προσφέρεις και τα 2 παράλληλα(αντίθετα σου δίνει και καλύτερο περιθώριο να εξελίξεις περισσότερο την άλλη πιο καινοτόμα τεχνολογία σου χωρίς να χάσεις πελάτες που δεν τους ενδιαφέρει όσο) , εξού και η βλακεία όταν απορρίπτεις την μία λύση και χρόνια μετά την υιοθετείς.

dstou έγραψε:Και πάλι ναι, ίσως να είχαν περισσότερους πελάτες σε ΕΕ την τελευταία 5ετία αν είχαν υπερτροφό, αλλά ίσως και να διακύβευαν άλλα θέματα, επιγραμματικά κερδοφορία ή προφίλ αξιοπιστίας. Το θετικό είναι ότι θα αρχίσουν να προσφέρουν ΚΑΙ τέτοια, ελπίζω στο άμεσο μέλλον όχι ΜΟΝΟ τέτοια.

Το θέμα είναι πως από τη στιγμή που το προχωρά, πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι δεν φοβάται για το θέμα της αξιοπιστίας.
Εγώ ελπίζω να το δουν αλλιώς και να κάνουν κάποιο συνδυασμό. Αφού ο νέος 1.2Τ που αναμένεται θα λειτουργεί και με τον κύκλο Otto αλλά και Atkinson όπως τα υβριδικά, νομίζω πως θα ήταν ότι καλύτερο να μελετούσαν αν μπορεί να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο σαν υβριδικό. Κάτι που έρχεται κοντά σε αυτό που γράφω προηγούμενως που ενδεχομένως ήταν το απόλυτα ιδανικό σε έναν κινητήρα. Δηλαδή φοβερά καλή κατανάλωση αφού θα πηγαίνει και σβηστό, και δύναμη όταν το θελήσεις. Και καμία πιο σπορτίφ έκδοση με χειροκίνητο κιβώτιο, δεν θα έκανε κακό (προσωπική άποψη πάντα...).
Άβαταρ μέλους
By dstou
Έχω την εντύπωση πάντως πως όσο ανεβαίνουν τα κυβικά και η κατηγορία τόσο συμφέρουν τα υβριδικά στην Ελλάδα από άποψη τιμής αφού δεν πληρώνουν τέλη ταξινόμησης.

Επίσης καρασυμφέρουν και ως μετάχειρα, δεν τα πλησιάζει κανείς από άγνοια/δυσπιστία, με αποτέλεσμα οι τιμές τους να είναι στο πάτωμα.
Άλλα πλεονεκτήματα είναι ότι γλιτώνεις το κροτάλισμα και την τσίκνα του πετρελαίου, σε περίπτωση που είσαι ανάμεσα στα δύο.
Επίσης για κάποιους είναι και θέμα προφίλ, μέχρι και μούρης. Δεν είσαι ο μέσος Φίτσουλας της διπλανής πόρτας που πήρε πετρέλαιο για να κάνει οικονομία, παρόλο που ο ανομολόγητος στόχος σου μπορεί και εσένα να είναι αυτός και μόνο αυτός.

Αλήθεια όταν λέμε κατανάλωση και ρύπους, εννοούμε τις τυποποιημένες τιμές που αναφέρει ο κατασκευαστές ή τα πραγματικά;

Και τις δύο.
Άβαταρ μέλους
By Mark
#91929 Αν μας ενδιαφέρει ότι έχουμε λιγότερο ρυπογόνο όχημα επειδή το λέει στα χαρτιά, τότε οκ διαβάζεις την ανακοίνωση του κατασκευαστή και νιώθεις άρχοντας, γλυτώνοντας και τα τέλη κυκλοφορίας.

Αν το πραγματικό μέλημά σου είναι το περιβάλλον, και το ψάξεις και λίγο παραπάνω τότε καταλαβαίνεις πως όλα αυτά είναι κοτσάνες. Γιατί όσο μεγαλύτερη είναι η κατανάλωση τόσο περισσότερα τα καυσαέρια. Έτσι λοιπόν ένα όχημα που σου τάξανε ότι έχει 80gr CO2 ανά χλμ, κινούμενο σε πραγματικές συνθήκες στην πόλη έχει περίπου 120. Σε άλλες συνθήκες ακόμη περισσότερο. Απλά το αναφέρω επειδή μπορεί διαβάζοντάς μας κάποιος να νομίζει πως αγοράζοντας ένα υβριδικό μπορεί να κοιμάται πιο ήσυχος γιατί έχει τρομακτικά λιγότερη συνεισφορά στη ρύπανση.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#91952 Τα ντίζελ είναι σαφώς πιο ρυπογονα και για αυτό ολόκληρες πόλεις θέλουν να τα απαγορεύσουν. Το CO2 δεν είναι ρυπος με την αυστηρή έννοια του όρου.

Nokia 730 & Tapatalk
Άβαταρ μέλους
By iceman
Mark έγραψε:Έχω φέρει το Yaris για έναν έλεγχο σχετικά με μια ανάκληση (btw έχει βγει από 25/11/2014 και καμία ειδοποίηση μέχρι τώρα. Μόνος μου το βρήκα και πήρα τηλέφωνο και μου λένε ναι, φέρτε το, πρέπει να το κοιτάξουμε...) και χαζεύω τα αμάξια στην έκθεση. Εχθές το βράδυ χάζευα σε ρενω και είχε ένα Clio diesel αυτόματο 17500 και μου φάνηκε σχετικά τσιμπημένο. Πως αναθεωρείς άμεσα όμως όταν βλέπεις Yaris 1.33 cvt να το κοστολογούν 18640....

< G μου

Για ποιο Yaris λες; Τι ανάκληση;