Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#91475 Δε κοιτούσαμε βενζίνη, απλά είπαμε να δούμε το Focus και κάνοντας test drive βενζίνη με πετρέλαιο αποφασίσαμε ότι αν αγοράζαμε το Focus δεν υπήρχε περίπτωση να επιλέξουμε το πετρέλαιο. Το βενζινοκίνητο μας άρεσε πολύ, αλλά όχι η κατανάλωση του.

Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος που δεν προχωρήσαμε στην αγορά του και για αυτό άνοιξα και το θέμα, γιατί έχουμε πραγματικά κολλήσει. :help:
Άβαταρ μέλους
By NickTG
The Ace έγραψε:Παιδιά, δεν έχει νόημα να το ψειρίζουμε περισσότερο, αυτό έγινε, αυτό έγραψα. Το να ποστάρετε πίνακες με χαρακτηριστικά και συγκρίσεις δεν μου λέει τίποτα, μπορώ μια χαρά να διαβάσω τα specs. Που και πάλι δεν αλλάζουν αυτά που είδα στο δρόμο. Δεν επιβεβαίωσα αν ήταν όντως το GTi, γι'αυτό και το ερωτηματικό μου, αλλά ακόμα και το "απλό" 140αρι να ήταν, πάλι πολύ σβέλτο είναι το Fiesta. Το αν ήξερε να αλλάζει ταχύτητες ή αν πήρε το δίπλωμά του προχθές, επίσης δεν μπορώ να το σχολιάσω. Αυτά....

Ξεκινάς από το "κάνει πλάκα σε GT και GTi", φτάνουμε στο είναι λίγο μπροστά από ένα τυχαίο "GTi" στο δρόμο και όταν σου λέμε πως προφανώς δεν γίνεται γιατί έχει 55 άλογα λιγότερα μας κατηγορείς και ότι το ψειριζουμε! :yahoo:
Το μόνο Polo που είναι κοντά είναι το 1.2.
Έκανες ένα λάθος. Απλά δεξου το. Δεν χρειάζεται να προσπαθείς να το δικαιολογησεις.
Άβαταρ μέλους
By mirage
axel12p έγραψε:Δε κοιτούσαμε βενζίνη, απλά είπαμε να δούμε το Focus και κάνοντας test drive βενζίνη με πετρέλαιο αποφασίσαμε ότι αν αγοράζαμε το Focus δεν υπήρχε περίπτωση να επιλέξουμε το πετρέλαιο. Το βενζινοκίνητο μας άρεσε πολύ, αλλά όχι η κατανάλωση του.

Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος που δεν προχωρήσαμε στην αγορά του και για αυτό άνοιξα και το θέμα, γιατί έχουμε πραγματικά κολλήσει. :help:

Βασικα αυτα που αναφερεις για το Civic ειναι πταισματα που τα συνηθιζεις ευκολα. Στο λεω γιατι κι εγω σκεφτομουν μερικα απο αυτα την πρωτη βδομαδα. Θα ελεγα να το ξαναοδηγησεις ισως και περισσοτερη ωρα και να σκεφτεις αν αξιζει η υπερβαση. Ο Dimitris_p που το εχει μουγκα....
Άβαταρ μέλους
By antonisczt
axel12p έγραψε:Τι να με βοηθήσεις, με μπέρδεψες περισσότερο :lol:

Πιο ολοκληρωμένη επιλογή το Civic, αλλά νιώθω πως σου άρεσε περισσότερο το Qashqai. Πιο θα επέλεγες στην θέση μου;

Το Civic έχει καλούς χώρους, αλλά είναι δύσκολο στο μπες - βγες λόγω A-pillar, ενώ επιμένω πως ένιωθα ότι αν φρενάρω απότομα θα κοπανήσει το κεφάλι μου στον ουρανό. Δε το συζητάμε να κατεβάσεις το σκιάδιο, δεν έβλεπα τίποτα! :lol:

Το Focus δε μου φάνηκε άρχημο σε θέμα χώρων, με εξαίρεση τον χώρο αποσκευών φυσικά. Το ταμπλό είναι πράγματι ογκώδες αλλά συνηθίζεται γρήγορα. Πολύ καλή ορατότητα και ευκολοδήγητο. Περισσότερο με δυσκόλεψε το ογκώδες QQ με τις χοντρές κολώνες ειδικά πίσω. Στον μεσαίο καθρέφτη ένιωθες πως το πίσω τζάμι είναι μια σταλιά και πολύ μακριά σου. Για οδήγηση σε πόλη μάλλον το focus θα επέλεγα.

Επίσης, με προβλημάτισες ακόμη περισσότερο με την κατανάλωση του Focus. Αν είναι να πεταχτείς Καλλικράτεια και κάψεις 10 λίτρα σχεδόν, τότε τι να συζητάμε. :(

Μου έκανε πολύ εντύπωση το γκάζι του Focus, αλλά τσεκάροντας το site που αναφέρθηκε νωρίτερα (http://www.zeperfs.com) το Civic έχει καλύτερες επιδόσεις από το Focus! Μπράβο στην Honda :thumbsup:

Για την καταναλωση ισως εκανε ζημια το οτι για λιγα λεπτα ψαχουλευα με το φιλο μου το μενου για να συνδεσουμε bluetooth οποτε στατικα το αμαξι δουλευε και ανεβασε την μεση(?)Για να μην παραπληροφορω μιλησα μαζι του πριν λιγο οπου μετα απο 21.000χλμ εχει μεση 7.4lt/100 σε μεικτες συνθηκες(1.0Τ 125ps Titanium).
Axel συμφωνω για το εσωτερικο υψος του Civic αλλα στην οδηγηση τελικα δεν με ενοχλουσε.Αν εισαι πανω απο 1,90 παντως μαλλον θα δυσανασχετεις συχνα ειναι η αληθεια.Εγω ειμαι 1,95 και περισσοτερο με πειραξε ο χωρος για τα γονατα να σου πω παρα για το κεφαλι.Ισως ζωντας μαζι του να με ενοχλουσε και αυτο.
To Focus εχει καλυτερη θεση οδηγησης αλλα προσωπικα βρηκα τους χωρους του χαλια και το ταμπλο αδικαιολογητα τεραστιο.Οπως καταλαβαινεις προσωπικα δε θα το αγοραζα.Χωρια που δεν μαρεσει κι απο εξω οποτε...
To Qashqai πραγματικα μου αρεσε σαν συνολο αλλα επειδη δεν μαρεσουν τα Crossover ιδιαιτερα νομιζω πως σε αυτη την κατηγορια χρηματων θα αγοραζα χαμηλο μικρομεσαιο.
Οποτε απο την τριαδα θα αγοραζα το Honda.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#91499 Thanks! :)

Και εγώ μια μέση κατανάλωση γύρω στο 7.5 λογάριαζα.

Το ταμπλό του Focus σου φάνηκε αδικαιολόγητα τεράστιο γιατί δεν είχες μπει πιο πριν στο C-Max :lol:
Σε άλλα αυτοκίνητα δεν βλέπω που τελειώνει το καπό, σε αυτό δεν έβλεπα που τελειώνει το ταμπλό!
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#91502 Ανάμεσα στα 3 πάντως και για τόσα χιλιόμετρα για Civic θα πήγαινα.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
NickTG έγραψε:
The Ace έγραψε:Παιδιά, δεν έχει νόημα να το ψειρίζουμε περισσότερο, αυτό έγινε, αυτό έγραψα. Το να ποστάρετε πίνακες με χαρακτηριστικά και συγκρίσεις δεν μου λέει τίποτα, μπορώ μια χαρά να διαβάσω τα specs. Που και πάλι δεν αλλάζουν αυτά που είδα στο δρόμο. Δεν επιβεβαίωσα αν ήταν όντως το GTi, γι'αυτό και το ερωτηματικό μου, αλλά ακόμα και το "απλό" 140αρι να ήταν, πάλι πολύ σβέλτο είναι το Fiesta. Το αν ήξερε να αλλάζει ταχύτητες ή αν πήρε το δίπλωμά του προχθές, επίσης δεν μπορώ να το σχολιάσω. Αυτά....

Ξεκινάς από το "κάνει πλάκα σε GT και GTi", φτάνουμε στο είναι λίγο μπροστά από ένα τυχαίο "GTi" στο δρόμο και όταν σου λέμε πως προφανώς δεν γίνεται γιατί έχει 55 άλογα λιγότερα μας κατηγορείς και ότι το ψειριζουμε! :yahoo:
Το μόνο Polo που είναι κοντά είναι το 1.2.
Έκανες ένα λάθος. Απλά δεξου το. Δεν χρειάζεται να προσπαθείς να το δικαιολογησεις.

Ας το πω με πιο απλά λόγια για να το καταλάβουμε όλοι μας. Είδα στο δρόμο, σε συγκεκριμένο φανάρι, σε συγκεκριμένο δρόμο και σε συγκεκριμένη απόσταση, ένα Polo GTi, το οποίο είχε δύο άτομα, να αδυνατεί να μας περάσει, διατηρώντας πάντα έστω και ένα φτερό διαφορά υπέρ μας.

Το αν ο οδηγός είχε πάρει το δίπλωμα χθες, αν είχε τέσσερα δάχτυλα, αν ήταν όλο μαϊμού το GTi ή αν είχε προβλήματα απόδοσης, αν ήταν ανάδρομος ο Ερμής και επηρέαζε την ικανότητα αλλαγής ταχυτήτων του οδηγού του, δεν το γνωρίζω και δεν με ενδιαφέρει. Είπα ότι είδα και τέλος. Τα υπόλοιπα από εκεί και πέρα επίσης δεν με ενδιαφέρουν...
Άβαταρ μέλους
By drdino
#91655 Εκ των υστέρων είπες ό,τι είδες, το αρχικό ποστακι ήταν ένα πυροτέχνημα. Ως μηχανικό πάντως, θα έπρεπε να σε ενδιαφέρουν και τα υπόλοιπα, αλλά υγειά.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#91685 Νταξει lol!
Πάω να πατήσω κάνα GTi με το Sirion της μάνας μου και επιστρέφω αργότερα.
Άβαταρ μέλους
By Arrow
#91692 20.000χλμ με βενζίνη στο ελαντα?καρφί για διαζύγιο πας?(υποθέτω το Α πληθυντικό πάει σε ζευγάρι)
Χώρους το φοκους είναι απλά οκ,δεν είναι μεγκαν που δε πρέπει να έχεις πόδια αλλά δε μπορεί να μπει στα υπερ του!
Υγ.για τη συναρπαστική κόντρα φιεστα πολο,οκ δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που θα γραφτεί μια βλακεία που χαρίζει γέλιο
Άβαταρ μέλους
By corsair
#91695 Αν μιλάμε για 20κ χλμ τον χρόνο... και κοβουμε το αμάξι επειδή ο ηχος του κινητηρα δεν γαργαλαει τα αυτιά μας... we are in for a big financial fail. Οκ, δεν τον έχω ακούσει, αλλα ποσο χαλια να ναι πια? Ποσο ενόχληση να ναι?

Προσωπικα προτιμώ να με ενοχλεί με 2db παραπάνω τα αυτία και να πληρωνω τα ΜΙΣΑ καθε μηνα σε ανεφοδιασμούς. Τώρα αν καποιος το αντέχει το σπορ.... πάσο.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#91774 Με διαφορά χειρότερο από τον diesel του Qashqai 1.6, Civic 1.6 iDtec, Fiat 500X. Αν είχε την μηχανή ενός από τα παραπάνω (ειδικά τα δύο πρώτα), δεν το συζητούσαμε καν. Για αυτό υπάρχει και το δίλλημα.

Το πρόβλημα δεν είναι στο ρελαντί (γιατί έτσι και αλλιώς έχει start/stop), ούτε στην σταθερή ταχύτητα, άλλα κάθε φορά που επιταχύνεις. Μέσα στην πόλη για παράδειγμα (πολύ συχνά δηλαδή) ή σε μια ορεινή διαδρομή. Δεν ξέρω αν θέλει κάποιο χρόνο για να ζεσταθεί, αυτός είναι και ο λόγος που έκανα δύο φορές την διαδρομή του test drive, χωρίς όμως να εντοπίσω κάποια αλλαγή στην ένταση και την χροιά του ήχου.

Επίσης, υπάρχει και μια διαφορά τιμής της τάξης των 3.000€, την οποία θα καλύψεις σε 4-5 χρόνια.

Και συν τοις άλλοις, το αυτοκίνητο μου φάνηκε πιο βαρύ και έχανε αυτό που με είχε πωρώσει στο βενζινοκίνητο. Το ωραίο γκάζι και τον πωρωτικό ήχο.

Στο Civic μου άρεσε η αίσθηση ότι οδηγούσα μεγαλύτερο αυτοκίνητο, στο Qashqai ο τρόπος που έκρυβε τα χιλιόμετρα και το Focus 1.0 125 ήταν το μόνο που όταν έφτασα στην αντιπροσωπεία ήθελα να το ξαναπάω μια γύρα. :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
axel12p έγραψε:Focus 1.0 125 ήταν το μόνο που όταν έφτασα στην αντιπροσωπεία ήθελα να το ξαναπάω μια γύρα.

Καλοτάξιδο. :iconcool: