Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Dimitris_P έγραψε:Το υπερβολικά καλό δοξάρι μπορεί να υποστηρίξει το μέτριο βιολί; Γιατί αυτό κατάλαβα ότι θες να κάνεις.

Ένας υπερβολικά καλός μύλος δεν θα δώσει το τέλειο αποτέλεσμα σε μια μέτρια μηχανή καφέ

Ένας υπερτέλειος φακός δεν θα δώσει το μέγιστο αποτέλεσμα σε ένα μέτριο σώμα
Όλα βοηθάνε. Αλλά ενισχύοντας το πιο αδύνατο σημείο θα έχεις το μεγαλύτερο όφελος σε σχέση με το κόστος.
Αλλά μην καβαλάμε το καλάμι, δεν είναι υπερβολικά καλό το δοξάρι που θα πάρουμε, είδα πόσο κάνουν τα πιο καλά... Το βασικό είναι να είναι αρκετά καλό ώστε να διευκολύνει την αναβάθμιση του παιξίματος από την κόρη μου και να ανεβάσει τον ήχο από το υπάρχον μέτριο βιολί. Αλλά κοιτάω και πιο μακριά, να υποστηρίξει και το επόμενο βιολί με την ελπίδα να καθυστερήσει και την αγορά του (γιατί αυτό θα κοστίσει αρκετά παραπάνω).
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#907820 Σε άλλα νέα αποφάσισα να μάθω κιθάρα. Πήρα λοιπόν το καλοκαίρι μια ηλεκτρική και γράφτηκα σε ωδείο, έχω ήδη κάνει μερικά μαθήματα. Θέλει πολύ δουλειά και υπομονή αλλά το αποτέλεσμα ανταμείβει :inlove: :metalo:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Dimitris_P έγραψε:Σε άλλα νέα αποφάσισα να μάθω κιθάρα. Πήρα λοιπόν το καλοκαίρι μια ηλεκτρική και γράφτηκα σε ωδείο, έχω ήδη κάνει μερικά μαθήματα. Θέλει πολύ δουλειά και υπομονή αλλά το αποτέλεσμα ανταμείβει :inlove: :metalo:
Συγχαρητήρια. Από ότι έχω καταλάβει είναι σημαντικό να παίζεις όσο πιο συχνά μπορείς, έστω και λίγα λεπτά τη φορά, αν μπορείς κάθε μέρα τόσο το καλύτερο. Και να μην βιάζεσαι, προσπάθησε να παίζεις τις σωστές νότες. Βασικά εκπαιδεύεις την μυική μνήμη, να μάθουν οι μύες να λειτουργούν και να συνεργάζονται σε αρμονία ώστε οι κινήσεις να είναι οι σωστές. Μετά θα έρθει η ταχύτητα και ο ρυθμός αλλά θα γίνει χωρίς να κάνεις λάθη.