mousatos έγραψε:Ωραία "διαφήμιση" του κλάδου .Καταρχάς κρίμα τις ζωές που χάθηκαν. Θα μπορούσε κάλλιστα να πάει πολύ πιο στραβά και να έπεφτε πάνω στο πλήθος αλλά σαν επαγγελματίες δεν το άφησαν να συμβεί. Για τα υπόλοιπα θα γίνει ενδελεχής έρευνα
My Flickr
Dodger έγραψε:Άσχετο αλλά τι ηλικίας είναι τα Phantom που έχουμε;
50 σίγουρα
Το μόνο λογικό που μπορώ να σκεφτώ για το ατύχημα είναι η μηχανική βλάβη και η μη εκτίναξη να οφείλεται στην προσπάθειά τους να μη πέσει πάνω σε κόσμο.
και η τα φάντομ είναι μια χαρά πλατφόρμα για αυτό που τα θέλουμε, εφόσον συντηρούνται σωστά. GLOC πολύ πιθανό δυστυχώς, στα τελευταία καρέ δεν φαίνεται κάποιος έλεγχος.
Ο γερομπισμπίκης σε νέες περιπέτειες.
Κάτω η δικτατορία των shorts.
Σιγουρα μιλαμε για πολυ καλυτερη συντηρηση/τεχνογνωσια της πολεμικης αεροποριας και ξερω οτι ειναι χοντροκομμενο το παραδειγμα που εδωσα, αλλα και παλι μου ακουγεται τρελο να πετανε ακομα τετοια χρεπια
George_Prix έγραψε:Δηλωνω ασχετος απο αεροπλανα αλλα εγω δεν εμπαινα σε 50 ετων αεροπλανο, ειδικα πολεμικο που κανει τετοια κολπα, με τιποτα. Το αμαξι μου που ειναι 26 χρονωνε (μεχρι και η τελευταια βιδα ειναι τοσο γερικη), αν και καλα συντηρημενο κατι χαλαει καθε λιγο και ειναι λογικο.Η ηλικία δεν έχει να κάνει, ότι πρέπει να αλλαχθεί αλλάζεται προληπτικά και βάση ωρών πτήσεως, επιβαρυνσεων κατά την πτήση κοκ.
Σιγουρα μιλαμε για πολυ καλυτερη συντηρηση/τεχνογνωσια της πολεμικης αεροποριας και ξερω οτι ειναι χοντροκομμενο το παραδειγμα που εδωσα, αλλα και παλι μου ακουγεται τρελο να πετανε ακομα τετοια χρεπια
Αν μιλήσουμε με υπερβολή, ουσιαστικά λίγα πράγματα στο αεροσκάφος είναι πραγματικά μεγάλης ηλικίας, κυρίως δομικά στοιχεία τα οποία και πάλι εξετάζονται ενδελεχώς.
Κανένας μηχανικός δεν υπογράφει αεροσκάφος ικανό για πτήση χωρίς να είναι 100% σίγουρος για αυτό και κανένας ιπτάμενος δεν παραλαμβάνει αεροσκάφος με παρατηρήσεις εκτός κι αν πρόκειται για άμεση ανάγκη να πετάξουν όλα πχ Ίμια.
< >
drdino έγραψε:
GLOC πολύ πιθανό δυστυχώς, στα τελευταία καρέ δεν φαίνεται κάποιος έλεγχος.
Δεν ξέρω για gloc αλλά σε μένα υπερβάλλον ζήλος φάνηκε, πήγαινε για πέρασμα στα 300 πόδια στην ευθεία του διαδρόμου αλλά κάτι πήγε στραβά στην στροφή πάνω από το λόφο, με καμία 10ρια μέτρα επιπλέον ύψος περνούσε.
< >
sknipper έγραψε:Υπάρχουν κλάμπς που συντηρούν και πετάνε παλιά αεροπλάνα, Spitfire και ό,τι άλλο μπορεί να πετάξει όσο παλιό κι αν είναι. Ο ίδιος ο Τομ Κρούζ έχει ένα αεροπλανάκι από το δεύτερο παγκόσμιο, ένα Mustang P51K το οποίο το πέταξε και στην ταινία.Να έχεις ένα αεροδρομιακι λέει με ένα Mustang, ένα Spitfire, ένα P47, ένα Zero κι αν μαζευτεί παρέα ένα B17

Συλλογές Ferrari, Buggati και π@παριες
< >
drdino έγραψε: Αυτό δεν λέει κάτι από μόνο του βέβαια, τα Β-52 θα πετάνε για 100 χρόνιακαι η τα φάντομ είναι μια χαρά πλατφόρμα για αυτό που τα θέλουμε, εφόσον συντηρούνται σωστά.
Αυτό ακριβώς.
George_Prix έγραψε:Δηλωνω ασχετος απο αεροπλανα αλλα εγω δεν εμπαινα σε 50 ετων αεροπλανο, ειδικα πολεμικο που κανει τετοια κολπα, με τιποτα. Το αμαξι μου που ειναι 26 χρονωνε (μεχρι και η τελευταια βιδα ειναι τοσο γερικη), αν και καλα συντηρημενο κατι χαλαει καθε λιγο και ειναι λογικο.
Ναι, αλλά στο αμάξι σου δεν αλλάζεις ακόμα και το σασί στα Χ χλμ που προβλέπει ο κατασκευαστής, δεν ελέγχεται ενδελεχώς και η τελευταία βίδα, σύμφωνα με πολύ αυστηρό πρόγραμμα ελέγχων - συντηρήσεων, κτλ...
Είναι τελείως διαφορετική φάση τα αεροπλάνα. Αυτά ισχύουν και για τα πολιτικά αεροπλάνα, απλά εκεί μπαίνει ο παράγοντας κόστος / όφελος, που είναι τελείως διαφορετικός σε πολεμικά... Για παράδειγμα σε ένα Α320 το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα αλλαχθούν ποτέ δομικά στοιχεία της ατράκτου, γιατί πιθανότατα δεν συμφέρει σε σχέση με την αγορά ή το leasing νεότερου, ενώ σε ένα πολεμικό είναι κάτι που είναι εξαιρετικά πιθανό να γίνει. Στα πυροσβεστικά πχ, που βουτάνε στη θάλασσα για νερό, αυτά αλλάζονται συχνά...
Το μόνο θέμα είναι η διαθεσιμότητα ανταλλακτικών.
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>

«Ο ίδιος δήλωσε ότι ο πύραυλος προκάλεσε ζημιά στο αλεξίπτωτό του και έπεσε κάνοντας ελεύθερη πτώση προς το έδαφος. Προσγειώθηκε με ταχύτητα που εκτιμάται μεταξύ 70 και 100 μιλίων την ώρα, με αποτέλεσμα να υποστεί κατάγματα στη σπονδυλική στήλη, το χέρι και τον ώμο.»
Θα μας τρελάνουν τώρα οι Αμερικανοί. Έπεσε άνθρωπος (έστω με inflated anti-g suite και κράνος) με 70-100 μίλια την ώρα (αν θεωρήσουμε ότι είναι μίλια ξηράς, αν και η Αεροπορία των ΗΠΑ μιλάει πάντα σε Knots - Ναυτικά μίλια ανά ώρα) και έσπασε απλά 3-4 κόκαλα και επέζησε 50 ώρες. Για να μην ρωτήσουμε πως βγήκε από το κάθισμα του και πήδηξε.
Βάλτε και το Rambo 17 να παίζει.
Τανάγρα: Τμήματα του Phantom βρέθηκαν στα Ιωάννινα, μέσα στον σάκο μεταφοράς της σορού του 37χρονου πιλότου
Τα πειστήρια εντοπίστηκαν κατά την ταρίχευση της σορού του 37χρονου σμηναγού - Ανακτήθηκαν διάφορα αντικείμενα, μεταξύ των οποίων εγχειρίδιο επιβίωσης της Πολεμικής Αεροπορίας