Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimviii
bill33 έγραψε:Με πήρε τηλέφωνο η :inlove: ότι έχει έρθει άτομο απο την ΔΕΔΗΕ? και αλλάζει τον μετρητή με νέου τύπου και δεν θα χρειάζεται να δίνουμε μετρήσεις.Για να δούμε!!

Φωτογραφίες από όλες τις γωνιες τον παλιό μετρητή, γιατί σε πολλούς ήρθε κιντέρέκπληξη μετά από αλλαγη μετρητη :s_yes
Άβαταρ μέλους
By bill33
dimviii έγραψε:
bill33 έγραψε:Με πήρε τηλέφωνο η :inlove: ότι έχει έρθει άτομο απο την ΔΕΔΗΕ? και αλλάζει τον μετρητή με νέου τύπου και δεν θα χρειάζεται να δίνουμε μετρήσεις.Για να δούμε!!

Φωτογραφίες από όλες τις γωνιες τον παλιό μετρητή, γιατί σε πολλούς ήρθε κιντέρέκπληξη μετά από αλλαγη μετρητη :s_yes

Tα ξέρω αυτά και τα φοβάμαι.
Αν και πριν μερικά χρόνια που μου το είχαν κόψει άλλαξαν σφραγίδες κλπ απο μόνοι τους.Κάποια στιγμή αργότερα το είχαν ελέγξει μαζί με των γειτόνων και πάλι δεν υπήρξε πρόβλημα.
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
#906564 Έκανα αίτηση για νυχτερινό στον δεδδγε επειδή δεν είχα μετρητή που να μετράει νυχτερινό και ήρθαν τη Δευτέρα και μου άλλαξαν μετρητή

Εικόνα

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#906590 O μετρητής αυτός βλέπω έχει και input, δηλαδή επιτρέπει και εισροή ρεύματος προς τον πάροχο; Αν πχ έχεις ηλιακά και παράγεις πιο πολύ από όσο χρειάζεσαι το δίνεις/πουλάς στη ΔΕΗ;
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
sknipper έγραψε:O μετρητής αυτός βλέπω έχει και input, δηλαδή επιτρέπει και εισροή ρεύματος προς τον πάροχο; Αν πχ έχεις ηλιακά και παράγεις πιο πολύ από όσο χρειάζεσαι το δίνεις/πουλάς στη ΔΕΗ;
Ιδέα δεν έχω ...μόνο από ήχο σκαμπαζω λίγα

< >
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#906599 Έχουν αλλάξει

Χειμερινό ωράριο με διάρκεια από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο με εφαρμογή από 01.02.2025:
Μεσημβρινή ζώνη: 12:00 - 15:00
Νυχτερινή ζώνη: 02:00 - 05:00

Θερινό ωράριο με διάρκεια από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο:
Μεσημβρινή ζώνη: 11:00 - 15:00
Νυχτερινή ζώνη: 02:00 - 04:00
Άβαταρ μέλους
By glf
#906812 Θεσσαλονίκη ηλεκτρολόγος για 3 διαμερίσματα που θέλουν ανανέωση το σχέδιο ζητάει 70€ έκαστο.
Αν έχει κάποιος να προτείνει άλλον μου λέει.
Νοικιάζει η κόρη που θα πάει όπως είπα φοιτήτρια και τα λέω με την ιδιοκτήτρια.
Μου λέει ότι την δήλωση για το ηλ. σχέδιο την υπογράφει ο.. ενοικιαστής και μου κάνει πολύ εντύπωση.
Εδώ Κοζάνη όλα τα κάνει ο ιδιοκτήτης.
Άβαταρ μέλους
By Serf
#906816 Μα το ηλεκτρολογικο σχέδιο νομίζω ειναι προαπαιτουμενο για το συμβόλαιο ενοικίασης. Πώς γινεται να το υπογράψει ο όχι ακόμα επίσημος ενοικιαστής, βλ., η κόρη;

Από εκει και πέρα:
https://www.deddie.gr/el/support/ypefth ... stati-yde/

Ερωτηση 4η

4. Η ΥΔΕ υπογράφεται από τον ενοικιαστή ή από τον ιδιοκτήτη του χώρου που βρίσκεται η Εσωτερική Ηλεκτρική Εγκατάσταση (ΕΗΕ);

Στο έντυπο της ΥΔΕ ζητούνται τα στοιχεία τόσο του ιδιοκτήτη της εγκατάστασης όσο και του καταναλωτή, εφόσον αυτός δεν είναι ο ιδιοκτήτης.

Στη συνοδευτική τεκμηρίωση ζητείται η υπογραφή του ιδιοκτήτη ή του καταναλωτή (αν δεν ταυτίζονται). Προφανώς αν δεν υπάρχει ενοικιαστής, τα έντυπα υπογράφονται από τον ιδιοκτήτη.
Άβαταρ μέλους
By glf
#906819 Ναι, είδα ότι μπορεί να το κάνει και ενοικιαστής και είναι φαίνεται νέα μόδα. Εγώ μια ζωή ήξερα ο ιδιοκτήτης ασχολείται.
Ακόμα και αυτό φαίνεται δύσκολο για ορισμένους.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#907620 Ουφ , πρόλαβα και ανανέωσα πριν λίγα λεπτά τη συνδρομή μου για έναν χρόνο στο σταθερό της ΔΕΗ μέσα από το myDEH . Είδα στην εφαρμογή/site οτι είχε λήξει το προηγούμενο και με είχαν περάσει αυτόματα από μόνοι τους στο κυμαινόμενο κίτρινο . No harm done αφού έτσι κι αλλιώς μένω στην Κέρκυρα προς το παρόν .
Αλλά , τις προηγούμενες χρονιές ήδη πριν λήξει με έπρηζαν στα τηλέφωνα να το ανανεώσουμε στο μπλέ , τώρα μούγκα , ούτε ένα . και βλέπω οτι οι τιμές στο κυμαινόμενο έχουν πάρει την ανηφόρα και προβλέπεται δύσκολος χειμώνας .
Άβαταρ μέλους
By GTS
mousatos έγραψε:Ουφ , πρόλαβα και ανανέωσα πριν λίγα λεπτά τη συνδρομή μου για έναν χρόνο στο σταθερό της ΔΕΗ μέσα από το myDEH . Είδα στην εφαρμογή/site οτι είχε λήξει το προηγούμενο και με είχαν περάσει αυτόματα από μόνοι τους στο κυμαινόμενο κίτρινο . No harm done αφού έτσι κι αλλιώς μένω στην Κέρκυρα προς το παρόν .
Αλλά , τις προηγούμενες χρονιές ήδη πριν λήξει με έπρηζαν στα τηλέφωνα να το ανανεώσουμε στο μπλέ , τώρα μούγκα , ούτε ένα . και βλέπω οτι οι τιμές στο κυμαινόμενο έχουν πάρει την ανηφόρα και προβλέπεται δύσκολος χειμώνας .

τι θα πληρώνεις με το σταθερό; το πράσινο δεν είναι το κυμαινόμενο;
Άβαταρ μέλους
By Scotch
mousatos έγραψε:Ουφ , πρόλαβα και ανανέωσα πριν λίγα λεπτά τη συνδρομή μου για έναν χρόνο στο σταθερό της ΔΕΗ μέσα από το myDEH . Είδα στην εφαρμογή/site οτι είχε λήξει το προηγούμενο και με είχαν περάσει αυτόματα από μόνοι τους στο κυμαινόμενο κίτρινο . No harm done αφού έτσι κι αλλιώς μένω στην Κέρκυρα προς το παρόν .

Ωραίος. Το άλλαξα κι εγώ. Είχα κυμαινόμενο (κίτρινο) με 0,155 ημερήσιο και 0,129 νυχτερινό και πήγα στο Online (μπλε):
Τύπος: Σταθερό τιμολόγιο 12μηνης διάρκειας.
Πάγιο: 3,50 €/μήνα.
Χρέωση Ενέργειας: 0,11500 €/kWh ενιαία για Ημέρα και Νύχτα.
Μηχανισμός Διακύμανσης: 0 €
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#907632 κι αν κατάλαβα σωστά από αυτά που διάβασα στην περιγραφή του μπλε online , αν έχεις καινούργιο ρολόϊ που μπορεί να μετράει τη βραδινή χρέωση , δεν πληρώνεις και το πάγιο των 3.5ε .