Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By GTS
kostis20 έγραψε:
BARHonda έγραψε:Μιας και συζητούσα με κάτι φίλους για ελαστικά...

Η BMW της μάνας μου, 318 (δίλιτρο μοτέρ) του 2004, φοράει 225/50/16 πίσω και 205/55/16 εμπρός. Υπάρχει περίπτωση να φορούσε 205/55 μπρος πίσω και κάποια στιγμή (εννοείται όχι η μάνα μου διότι δεν ξέρει από αυτά και σίγουρα όχι εγώ) κάποιος στην οικογένεια να πρότεινε αυτό τον συνδυασμό? Διότι ChatGPT που ρώτησα, λέει είναι απίθανο να ήρθε έτσι από το εργοστάσιο. Είναι χρόνια εν τω μεταξύ με αυτό το σεταπ

Μήπως φορουσε και τα δύο αναλογα με τη ζαντα και το επιπεδο εξοπλισμού?
Το ταμπελακι τι λεει?

Για να φοράει μικτά λάστιχα πρέπει να είναι Μ πακέτο,να έχει άλλους προφυλακτήρες και εσωτερικό. Απλά πράγματα είναι αυτά, και όντως φαίνεται να ξεκινάνε από 17αρες.
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#906165 Το ταμπελάκι απλά έχει όλους τις διαστάσεις ελαστικών που μπορεί να φορέσει, αλλά δεν λέει ξεκάθαρα τον ακριβή συνδυασμό μπρος πίσω

Εικόνα

Λογικά δεν γλυτώνω να πρέπει να βγάλω μία ζάντα μπρος πίσω να επιβεβαιώσω διάσταση
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
BARHonda έγραψε:Το ταμπελάκι απλά έχει όλους τις διαστάσεις ελαστικών που μπορεί να φορέσει, αλλά δεν λέει ξεκάθαρα τον ακριβή συνδυασμό μπρος πίσω

Εικόνα

Λογικά δεν γλυτώνω να πρέπει να βγάλω μία ζάντα μπρος πίσω να επιβεβαιώσω διάσταση

Το πινακακι δεν δειχνει αλλη διασταση πισω για 16ρα ζαντα

Οποτε καποιος την εκανε μονος του την αλλαγη
Άβαταρ μέλους
By edmond
#906170 Η μπορεί να περίσσευε στον μάστορα κανά ζευγάρι άλλης διάστασης και το έσπρωξε.

Ενδιαφέρεται συνάδελφος πιτσιρικάς(το τονίζω :lol: ) που έχει φάει κόλλημα με Ε92 τρίλιτρη, είτε 325 είτε 330.
Έχει βρει 325 f/l με την οθόνη στη μέση, όλα δέρμα, ηλεκτρικά, οροφή κτλ στα 15κ, μοντέλο 2009 με πρπ 130κ χλμ.
Το αυτό σε 330 προ f/l όμως.
Εγώ έχω βγει στο...κυνήγι :lol: για να ρωτήσω περί μοτέουρ, αξιοπιστίες, σφάλματα κτλ.
Δεν τον νοιάζουν φαιδρότητες όπως ΤΚ, τεκμήρια, ασφάλειες κλπ, πιτσιρικάς είπαμε :lol:
Άβαταρ μέλους
By kostis20
PaNick67 έγραψε:
BARHonda έγραψε:Το ταμπελάκι απλά έχει όλους τις διαστάσεις ελαστικών που μπορεί να φορέσει, αλλά δεν λέει ξεκάθαρα τον ακριβή συνδυασμό μπρος πίσω

Εικόνα

Το πινακακι δεν δειχνει αλλη διασταση πισω για 16ρα ζαντα

Οποτε καποιος την εκανε μονος του την αλλαγη

Ναι δε δίνει άλλη διάσταση για πίσω οπότε ο συνδυασμός σου σίγουρα δεν είναι σωστός. Δίνει όμως και τις δύο διαστάσεις σαν διαθέσιμες και σωστες, οπότε μάλλον αυτό που έγραψα πριν παίζει. Προσφεροντουσαν και οι δύο ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού. Διάλεξε μια από τις δύο διαστάσεις και βάλε παντού τα ίδια.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
edmond έγραψε:Η μπορεί να περίσσευε στον μάστορα κανά ζευγάρι άλλης διάστασης και το έσπρωξε.

Ενδιαφέρεται συνάδελφος πιτσιρικάς(το τονίζω :lol: ) που έχει φάει κόλλημα με Ε92 τρίλιτρη, είτε 325 είτε 330.
Έχει βρει 325 f/l με την οθόνη στη μέση, όλα δέρμα, ηλεκτρικά, οροφή κτλ στα 15κ, μοντέλο 2009 με πρπ 130κ χλμ.
Εγώ έχω βγει στο...κυνήγι :lol: για να ρωτήσω περί μοτέουρ, αξιοπιστίες, σφάλματα κτλ.
Δεν τον νοιάζουν φαιδρότητες όπως ΤΚ, τεκμήρια, ασφάλειες κλπ, πιτσιρικάς είπαμε :lol:

Μήπως θέλετε κόσμο?
Ενδιαφέρομαι να μπορώ να αγοράσω είτε 325 είτε 330! :s_tongue
Άβαταρ μέλους
By kostis20
edmond έγραψε:Η μπορεί να περίσσευε στον μάστορα κανά ζευγάρι άλλης διάστασης και το έσπρωξε.

Μπορεί να χαλάσουν τα πάντα σε αυτα τα μοντέλα.Και χαλάνε συνήθως.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#906188 Και το μοτέρ;
Το είχα για αξιόπιστο.
Άσχετος αφού με "προπέλες" ξέρω μόνο περί πολλαπλασιαστών και μπεκ σε κάτι 2λιτρα, τον 3λιτρο δεν του το χα.
Τεσπα, οτι εικόνα έχει κανείς καλοδεχούμενη. Εγώ του εξηγώ ότι θα το παντρευτεί άμα τη αγορά αλλά στα 22 σου δεν ακούς και πολλά :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#906192 Για το πιο φαρδύ ελαστικό έβγαιναν ζάντες μισή ίντσα φαρδύτερη. Φρόντισε να πάνε πίσω και επίσης φρόντισε τα φαρδιά λάστιχα να είναι στις φαρδιές ζάντες.

Και θα ρωτήσετε καλά εσύ πως το έμαθες αυτό; Με τον δύσκολο τρόπο.... Με μια Ε36 από Βουλιαγμένης ξεχάστηκα και άργησα να βγω δεξιά προς παραλία στο ύψος του Ασκληπιείου, ντρίφταρα και καβάλλησα πλαγίως το πεζοδρόμιο-νησίδα. Μείον 2 αριστερές ζάντες και κάτι στραβό εμπρός. Οι 2 ζάντες που πήρα ήταν μισή ίντσα φαρδύτερες και το πρόσεξα και τις έβαλα πίσω. Κανονικά συνδυάζονται με σπορ πακέτο με άλλες αντιστρεπτικές κλπ.

Κάποτε τον ξεφτίλισα λιγάκι το γιο του μηχανικού μου όταν έφερε φρεσκοφορεμένα λάστιχα στην 3άρα του. Τα τσέκαρα λίγο και τον ρωτάω πάει καλά, στέκεται ωραία; Ναι λέει αλλά θέλει να κάτσουν λίγο τα λάστιχα.... Και τότε του έδειξα τι είχε παιχτεί. Του τα είχαν βάλει άλλα αντί άλλων. Ο λαστιχάς δεν είχε καταλάβει ότι οι ζάντες ήταν 2 κανονικές και 2 φαρδιές και είχαν καταλήξει φαρδύ λάστιχο με φαρδιά ζάντα εμπρός, φαρδύ λάστιχο πίσω αλλά με στενή ζάντα, φαρδιά ζάντα με στενό λάστιχο κοκ. και ήταν και κατευθυντικά τα λάστιχα, έπρεπε να πάει για ξεζανταρίσματα κλπ.
Άβαταρ μέλους
By GTS

Μακριά από αυτά που έχουν άμεσο ψεκασμό. Νομίζω το ΦΛ. Το πριν πρέπει να είναι πολύ περισσότερο αξιόπιστο.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
kostis20 έγραψε:

Μπορεί να χαλάσουν τα πάντα σε αυτα τα μοντέλα.Και χαλάνε συνήθως.

Αν εξαιρέσουμε το πνίξιμο δεν μου έβγαλε κανένα πρόβλημα η E92 330i. Φτιάχτηκε και κυκλοφορεί πάλι.

Η πλάκα είναι ότι στην κρίση έδιναν 15 χιλιάρικα αυτοκίνητα με 40-50 χιλ. χλμ. Μετά ακρίβυναν.
Άβαταρ μέλους
By markvag
edmond έγραψε:Και το μοτέρ;
Το είχα για αξιόπιστο.

Εικόνα

Αλλά τα ρημάδια όταν δουλεύουν είναι ερωτεύσιμα... :inlove:

ΥΓ: Η αλήθεια είναι πως είχε βγει μία παρτίδα κινητήρων χωρίς πολλά προβλήματα (3λιτρο με 272 άλογα, αλλά χωρίς άμεσο ψεκασμό... δεν είμαι σίγουρος, αυτό που έχει ο Realzeus), αλλά κατάλαβαν το λάθος τους γρήγορα και το διόρθωσαν και έβαλαν άλλον κινητήρα που να είναι σωστός BMW, να χαλάει δηλαδή συχνά! :s_yes
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#906508 Προχθές ενώ κυκλοφορούσα με την Ε39 μου, βραδάκι ήταν, βλέπω πίσω μου μια μεγάλη BMW με φωτεινό περίγραμμα των νεφρών. Μεγάλη, σκέφτηκα θα είναι κάποιο από τα SUV που βγάζει, έχω χάσει το λογαριασμό με τα υβριδικά-ηλεκτρικά κλπ. Μετά από λίγο έρχεται δίπλα μου και συνειδτοποιώ ότι δεν είναι SUV απλά είναι γιγαντωμένη λιμουζίνα. Και η απόλυτη απογοήτευση ήταν όταν είδα ότι ήταν η Μ5..... Το έψαξα, ύψος 151.... το σπορτίφ μοντέλο.... στην Ε39 η Μ5 ήταν 141, 10 ολόκληρα εκατοστά χαμηλότερη. Βασικά σε κάθε 1-2 γενιές κέρδιζε με μερικούς πόντους και δεν το πρόσεχες αλλά δίπλα μου ήταν θηρίο. Αισθάνθηκα ότι εγώ ήμουν στο χαμηλό-σπορ μοντέλο κι αυτός στην λίμο. Και δεν θέλω να το σκέφτομαι κάν, μιλιά δεν τολμώ να βγάλω για τα 2500 κιλά βάρους...
Που πάμε, σε τι κόσμο μεγαλώνουμε τα παιδιά μας;;
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
markvag έγραψε:είχε βγει μία παρτίδα κινητήρων χωρίς πολλά προβλήματα (3λιτρο με 272 άλογα, αλλά χωρίς άμεσο ψεκασμό... δεν είμαι σίγουρος, αυτό που έχει ο Realzeus), αλλά κατάλαβαν το λάθος τους γρήγορα και το διόρθωσαν και έβαλαν άλλον κινητήρα που να είναι σωστός BMW, να χαλάει δηλαδή συχνά!

Ο Ν52Β30. Αλλά επειδή το γκαντέμιαες έβγαλε αντλία υδραυλικού τιμονιού την βδομάδα που μας πέρασε και επί τη ευκαιρία θα αλλαχθεί και ο συμπλέκτης που έπνεε τα λοίσθια...

sknipper έγραψε:η Μ5..... Το έψαξα, ύψος 151.... το σπορτίφ μοντέλο.... στην Ε39 η Μ5 ήταν 141

Τα κακά του να μοιράζεσαι την ίδια πλατφόρμα με το ηλεκτρικό μοντέλο που θέλει τον χώρο στο πάτωμα για τις μπαταρίες...