Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
mousatos έγραψε:Για ανταλλακτικό θα κοιτούσα σε amazon.com ή κάτι πιο εξειδικευμένο site στην ούζα .
Σιγά μην πάω και στο Αμέρικα να φέρω μια αντίσταση για φούρνο. Κάποια άλλη θα κάνει. Στο σκρουτζ είδα διάφορες αλλά αυτές που μοιάζουν δεν λένε απόσταση βιδών ή λένε διαφορετική. Επίσης μερικά μαγαζιά στο σκρούτζ δεν είναι καν Ελλάδα, ένα είναι Ρουμανία....
Περισσότερο κοιτάω αν υπάρχει ένα σχετικό μαγαζί να πάω ο ίδιος με την παλιά και να μου δώσει μια που να μπαίνει.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#906381 Βάλε στο google αντίσταση φούρνου και βρες το πιο κοντινό μαγαζί που σ'εξυπηρετεί. Πάρτην και μαζί σου να τους τη δείξεις. Δεν είναι απαραίτητο να είναι ίδιας μάρκας.

Αν όμως έχει και ζημιά η πλάτη ή έχει λιώσει/σκουριάσει τότε υπάρχει και πρόβλημα τοξικότητας. Μήπως πας για αντικατάσταση φούρνου τελικά;
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Dimitris_P έγραψε:Βάλε στο google αντίσταση φούρνου και βρες το πιο κοντινό μαγαζί που σ'εξυπηρετεί. Πάρτην και μαζί σου να τους τη δείξεις. Δεν είναι απαραίτητο να είναι ίδιας μάρκας.
Αυτό ακριβώς σκέφτομαι να κάνω αλλά ρωτάω μήπως υπάρχει κάποιο "γνωστό" μέρος που να έχει πολλά τέτοια πράματα. Για να μην τρέχω από τον έναν στον άλλον, δεν το έχω αλλά δες μήπως το έχει ο Μητσος, ούτε εγώ το έχω ρώτα τον Τάκη κοκ.
Dimitris_P έγραψε:Αν όμως έχει και ζημιά η πλάτη ή έχει λιώσει/σκουριάσει τότε υπάρχει και πρόβλημα τοξικότητας. Μήπως πας για αντικατάσταση φούρνου τελικά;
Όχι δεν έχει ζημιά, ο φούρνος είναι άψογος.
Άβαταρ μέλους
By glf
#906405 Ναι Θεσσαλονίκη πχ υπάρχει μαγαζί που φτιάχνει κιόλας ηλεκτρικές αντιστάσεις ανάλογα την περίπτωση.
Πχ μου έκανε ανακατασκευή τις αντιστάσεις σε 3 θερμοσυσσωρευτες.
Σίγουρα θα υπάρχει κάτι αντίστοιχο και στην Αθήνα.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#906411 Στην οδό Μάγιερ στην πλατεία Βάθης υπήρχαν μαγαζιά που είχαν ανταλλακτικά.
Πήγαινες με το παλιό και σου έδιναν νέο.

Έχω χρόνια όμως να περάσω και δεν ξέρω σήμερα πόσα υπάρχουν
Άβαταρ μέλους
By mousatos
sknipper έγραψε:Σιγά μην πάω και στο Αμέρικα να φέρω μια αντίσταση για φούρνο.

Ντάξειιιιιιι , πλύσου , ντύσου , ξηρίσου και πάρε σβάρνα τα μαγαζιά με τα πόδια.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#906413 Πάρε τηλέφωνο πρώτα δεν θα πας έτσι. Έχω πετύχει κάτι μαγαζιά με τέτοια σέρβις στο τικτοκ αλλά δεν τα θυμάμαι
Άβαταρ μέλους
By bill33
sknipper έγραψε:
Dimitris_P έγραψε:Βάλε στο google αντίσταση φούρνου και βρες το πιο κοντινό μαγαζί που σ'εξυπηρετεί. Πάρτην και μαζί σου να τους τη δείξεις. Δεν είναι απαραίτητο να είναι ίδιας μάρκας.
Αυτό ακριβώς σκέφτομαι να κάνω αλλά ρωτάω μήπως υπάρχει κάποιο "γνωστό" μέρος που να έχει πολλά τέτοια πράματα. Για να μην τρέχω από τον έναν στον άλλον, δεν το έχω αλλά δες μήπως το έχει ο Μητσος, ούτε εγώ το έχω ρώτα τον Τάκη κοκ.
Dimitris_P έγραψε:Αν όμως έχει και ζημιά η πλάτη ή έχει λιώσει/σκουριάσει τότε υπάρχει και πρόβλημα τοξικότητας. Μήπως πας για αντικατάσταση φούρνου τελικά;

https://easy-parts.gr/product-category/ ... rnou-kato/ ?
Άβαταρ μέλους
By Chris
bill33 έγραψε:
sknipper έγραψε:

https://easy-parts.gr/product-category/ ... rnou-kato/ ?

Τέλειο. Πρώτος μάγκας που έχει τα σχέδια να διασταυρώσεις τι ακριβώς χρειάζεσαι. Το 95% των ανταλλακτικών ονλαιν είναι 'φωτογραφία μη διαθέσιμη'.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#906517 Έχω ψάξει κι έχω βρει τουλάχιστον 1-2 που έχουν σχέδια και που έχουν την διάθεση να ψάξουν αν τους στείλω στοιχεία και φωτό.
Ψάχνοντας λίγο παραπάνω το μοντέλο και προδιαγραφές μάλλον είναι πολύ απίθανο να βρεθεί κάτι επαρκώς μεγάλο (~48 πλάτος και 42 από το λαμάκι μέχρι εμπρός) και αντίστοιχo σε ισχύ (μάλλον είναι περί τα 2500W, τα περισσότερα που βλέπω είναι περί τα 1000-1300W με 1-2 να είναι 1600-1900W.
Από τη μία θέλω να δώσω χαρά στην πεθερά μου από την άλλη μου λέει η γυναίκα μου να μην ασχοληθώ, μόνη της είναι με μια γυναίκα, δε συμφέρει να βάζει τεράστια φουρνάρα 60 χρονών για να ψήνει. Έχει κι άλλο φουρνάκι πιο οικονομικό. Το είδα όμως καλύτερα κι αυτό διαλυμένο είναι, έχει φύγει το εξωτερικό κρύσταλλο και το εσωτερικό έχει μισοξεκολλήσει κι έχει κενά, ο φούρνος έχει μεγάλες απώλειες, λειτουργεί και σαν αερόθερμο. Οπότε θα της πάρουμε καινούργιο φουρνάκι και τέλος. Σας ευχαριστώ.
Θα κοιτάξω praktiker, public, κωτσόβολο... (δεν ήξερα ότι το media markt έχει γίνει public).
Άβαταρ μέλους
By glf
#906529 Είχαμε το παλιό πλυντήριο που είχε κολλήσει και δε ξεβιδωνε το πλαστικό φίλτρο της αντλίας νερού.
Το είχα στο γκαράζ να κάθεται και έπιασα τώρα να το δω.
Ξάπλωσα το πλυντήριο και έβγαλα το φίλτρο όλο με τη θήκη του μέσα από το πλυντήριο, από το κάτω μέρος.
Δεν είδα κάτι ιδιαίτερο μέσα όπως πχ κανένα νόμισμα.
Έβγαλα το κομμάτι που έχει μεταλλικό στοιχείο και είχα στο χέρι μόνο το πλαστικό μέρος με το φίλτρο.
Το έβαλα σε ξύδι με υδροχλωρικό οξύ για μισή μέρα και τελικά με λίγο ζόρι και πάλι κατάφερα να το ξεβιδωσω... Ακόμα είχε πολλά άλατα στις άκρες και το ξαναέριξα σαν δυο κομμάτια τώρα στο ίδιο ξύδι για να το καθαρίσω καλά αργότερα.
Πολλά άλατα λέμε εδώ σε μας.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#906879 Από την μικρή μου εμπειρία οι ανεμιστήρες τα παίζουν όταν αστοχήσει η λίπανση του άξονα (ξεραίνεται το γράσο) σε σημείο που δυσκολεύονται να ξεκινήσουν και καίγονται τα μοτέρ. Το κατάλαβα σε έναν πεθαμένο και πρόλαβα κι έσωσα έναν άλλον. Έναν τρίτο που άρχισε να δυσκολεύεται τον άνοιξα τον λίπανα αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν βρήκα να υπάρχει θέμα. Οπότε καθώς μετά από 2 βδομάδες επανήλθε το πρόβλημα η κατάσταση έγινε ή ταν ή επί τας. Δηλαδή τον ξηλώνω τελείως κι αν μου μείνει στο χέρι παίρνουμε άλλον. Οπότε αυτή τη φορά τον άνοιξα με σκοπό μέχρι και να αποσυνδέσω το πίσω μέρος που κάνει το πέρα δώθε αν είχε αντίσταση. Και βέβαια να ανοίξω και μοτέρ, σκεφτόμουνα μήπως τίποτα καρβουνάκια θέλουν ρύθμιση/ξύσιμο/καθάρισμα αλλά ώ η έκπληξη, η κινεζιά 20ετίας έχει brushless μοτέρ, no καρβουνάκια. Έριξα λίγο λιπαντικό σπρέυ (ό,τι είχα) όπου δεν είχα φτάσει πιο πριν, στον άξονα από πίσω. Αφού έβγαλα έβαλα τον άξονα μερικές φορές το μόνο θέμα που μπόρεσα να καταλάβω είναι ότι ο πυρήνας είχε λίγο κάτι ρινίσματα ίσως και λίγη σκουριά, με το δάχτυλο και λίγο λιπαντικό καθάρισε. Στο κλείσιμο του μοτέρ με 4 βίδες ήθελε προσοχή στο πως θα μπούνε όλα στην ίδια θέση και σφίξιμο βίδα βίδα για να παραμείνει ευθυγραμμισμένος ο άξονας. Μοιάζει να κυλάει καλά και δούλεψε, χωρίς δυσκολία στην εκκίνηση αλλά κρατάω μικρό καλάθι... Περίσσεψε και μια βίδα δεν μπορώ να καταλάβω από πού, δεν μοιάζει να λείπει από κάπου. :whistlink:
Τουλάχιστον αυξάνεται η τεχνογνωσία μου. Κάθε φορά και συντομότερο άνοιγμα. Και έχω διαμορφώσει και άποψη :lol: για το ποιος τρόπος ασφάλισης των 2 μισών που προστατεύουν τα δάχτυλα από την έλικα είναι ο πιο βολικός και εύκολος στο άνοιξε κλείσε. Που χρειάζεται για να καθαρίζει κανείς πότε πότε τα φτερά της έλικας. Ο εύκολος τρόπος είναι 3 κλιπάκια που ανοίγουν με το χέρι (το έκανα προχθές σε φίλο) ο δύσκολος είναι με ταινία γύρω γύρω που σφίγγει με βίδα, βλαστημάς θέλεις έξτρα χέρια κλπ.
Άβαταρ μέλους
By glf
#906884 Μετά το.. πλυντήριο, σειρά είχε ένα στεγνωτήριο που μου έδωσε φίλος επειδή του έκανε κόλπα και στην ουσία είχε σταματήσει να στεγνώνει τα ρούχα. Μοντέλο με αντλία θερμότητας παρακαλώ.
Είπε σε τεχνικό τη συμπεριφορά και τα προβλήματα και η.. τηλεφωνική διάγνωση ήταν πλακέτα και κόστος 300€.
Όταν το είδα παρατημένο στο δρόμο μπροστά από το σπίτι του τον ρώτησα τι και πως και επειδή το είδα σε καλή κατάσταση το πήρα μήπως και το σώσω και να πάει στο φοιτητικό σπίτι (που δε θα παίρναμε φυσικά .. στεγνωτήριο).
Αφού είδα σχετικά βιντεάκια για προβλήματα σε αυτό το μοντέλο και αφού το σύνδεσα στο ρεύμα και είδα την.. πλακέτα να ανταποκρίνεται κανονικά, κατάλαβα ότι το πρόβλημα ήταν ο εναλλάκτης.
Αλλά για να βγει, πρέπει να λυθεί όλη η συσκευή. Τουλάχιστο είχα πολύ καλές οδηγίες από τα video.
ΕικόναΕικόνα

Σε αυτή την κατάσταση ήταν
ΕικόναΕικόνα

Υπέθεσα ότι το χνούδι είχε στουμπώσει με τον καιρό και την υγρασία και το έκανα πλύσιμο με το πιεστικό και προσοχή μη λυγίσουν τα λαμάκια του εναλλάκτη. Το αποτέλεσμα μετά το πλύσιμο με κούφανε.
Εικόνα
Όπως καθάριζαν την θυρίδα του εναλλάκτη, προφανώς με το στόμιο της ηλεκτρικής σκούπας είχαν στραβώσει τα λαμάκια προς τα μέσα και είχε κλείσει τελείως η δίοδος του αέρα. Μαζί και με το χνούδι, πρέπει να είχε γίνει αεροστεγές το κλείσιμο :lol:

Σε πρώτη φάση προσπάθησα να ανοίξω τα λαμάκια του εναλλάκτη που και πάλι είχε χνούδι χωμένο από πίσω οπότε έπεσε ένα ακόμα πλύσιμο.
Εικόνα

Τελικά πήρα απόφαση να τα κάνω τελείως ευθεία για να κρατήσει καθαρό όσο πιο πολύ γίνεται. Με μια πλαστική σπάτουλα είχα το πίσω μέρος από κάθε λαμάκι και με ένα κατσαβίδι τα έφερνα πάνω στην επιφάνεια της σπάτουλας και έτσι είχα πάντα ευθεία. Και βγήκε μια χαρά η επισκευή.
Εικόνα

Αύριο μεθαύριο θα πιάσω να το κλείσω αφού θέλει καθάρισμα και ο πάτος που πάνε τα νερά κτλ και η αντλία τους. Το πάω τελείως χαλαρά.