- 23 Ιούλ 2026, 14:09
BARHonda έγραψε:Την λευκή γραμμή την αναφέρω για να είμαστε όλοι μας ξεκάθαροι του ποιο είναι το όριο της πίστας σε οποιοδήποτε σημείο. Τα κερμπ προφανώς εξυπηρετούν κάποιον άλλο σκοπό, αλλά δεν είναι και δεν αποτελούν κριτήριο.
Οσον αφορα το παραπανω, στο προηγουμενο ποστ μου εγραψα αυτο.
Yugo_para_siempre έγραψε:Εσυ λες οτι το κερμπ δεν ειναι πιστα και οτι οριο πιστας ειναι η λευκη γραμμη.
Με τυπικο τροπο σε φαση φρεναρισματος δεν ξερω ποιο ειναι το οριο της πιστας και αν αυτο ειναι μονο η λευκη γραμμη.
Γιατι ακομα και τα track limits εχουμε δει να τοποθετουνται ανα περιπτωση σε πολυ διαφορετικα σημεια, στις περιπτωσεις που αυτα εξεταζονται.
Δηλαδη εχουμε δει να θεωρειται track limit το να μην ξεπερασει ολη η εσωτερικη ροδα τα ορια της λευκης γραμμης ενω ολο το μονοθεσιο ειναι πανω στο κερμπ.
Εννοω ακομα και μερος της εσωτερικης ροδας να ειναι πανω στο κερμπ, αρκει μερος της να μην ξεπερναει τα ορια της λευκης γραμμης.
Αυτο το λεω για να τονισω οτι δεν ξερω αν υπαρχει αυστηρος γενικος ορισμος για το που ειναι τα ορια.
Δεν μου ειναι τοσο προφανες αυτο που λες οσον αφορα το οριο πιστας.
Αν μετα τη λευκη γραμμη ηταν γρασιδι, με ό,τι αυτο συνεπαγεται για την ελαχιστη προσφυση που αυτο προσφερει, το κατανοω απολυτως.
Αλλα αν μετα τη λευκη γραμμη υπαρχει κερμπ το οποιο ειναι τετοιου τυπου που να δινει προσφυση, τοτε δεν μπορω να εχω τη σιγουρια οτι δεν υπαρχει μια ανοχη για μερικους ποντους.
Θα εχεις δει αυτο που λεω παραπανω σε αλλες πιστες, που υπαρχει επισημανση track limits, οτι καμια φορα ειναι ολο το μονοθεσιο εκτος λευκης γραμμης, πανω στο κερμπ και επειδη η εσωτερικη ροδα δεν εχει ξεπερασει ολοκληρη το οριο της λευκης γραμμης, θεωρειται οτι ειναι εντος οριων.
Εσυ λες, οτι αν η εξωτερικη ροδα περναει λιγο τη λευκη γραμμη ειναι εκτος οριων.
Βεβαια μπορει να οριζεται διαφορετικα ανα περιπτωση, εισοδος στροφης, εξοδος στροφη, ευθεια, ειλικρινα δεν ξερω.
Αλλα εσυ μπορεις να εισαι τοσο σιγουρος;