- 24 Ιούλ 2026, 13:59
Bayern7 έγραψε:Σκέφτομαι, αυτός ενστικτωδώς θα φρενάρει, άρα πρέπει να του κάνω χώρο να μπει πίσω μου, οπότε πάτησα λίγο γκάζι πλησίασα το φορτηγό και βρήκε χώρο αυτός να μπει,
Κατά τη γνώμη μου κακώς υπέθεσες τι θα έκανε και ήσασταν όλοι τυχεροί.
Μπορεί να ήθελε να χωθεί στο κενό μπροστά σου και εσύ να το μίκρυνες.
Εχω κάνει ακριβώς το ίδιο σε παρόμοια περίπτωση και ο τύπος μου τα έχωσε κανονικά, ότι πήγα να τον σκοτώσω πατώντας γκάζι.
Και παρότι έκανε μαλακισμένη και δολοφονική προσπέραση, στο συγκεκριμένο σημείο είχε δίκιο: η δική μου αντίδραση για να τον "διευκολύνω" και καλά αύξησε τον κίνδυνο για όλους.
Από τότε αποφάσισα να μην υποθέτω τίποτα και να "αφήνω τη φάση να εξελιχτεί" με σταθερό γκάζι-φρένο και όσο δεξιότερα γίνεται (να χωρέσει στην ανάγκη αριστερά μου)
markvag έγραψε:Ακριβώς, αυτή είναι η σωστή αντιμετώπιση. Ο κίνδυνος προέρχεται από κάτι ηλίθιους, σαν αυτόν που πέτυχε ο Bayern7, που θα κάνουν οποιαδήποτε μ@λ@κία σκεφτεί το ηλίθιο μυαλουδάκι τους, προκειμένου να φτάσουν 0,000001nanosec γρηγορότερα (στον άγιο Πέτρο πιθανότατα)
Και φυσικά κανένας κίνδυνος δεν υπάρχει αν έχεις σωστές αποστάσεις, κτλ... Όταν / αν μπορέσεις να περάσεις με ασφάλεια, περνάς. Αν δεν μπορέσεις, δεν περνάς. Απλό είναι. Δεν θα σκοτωθούμε για να φτάσουμε μισό δευτερόλεπτο νωρίτερα...
Τα κλασσικά "τρενάκια" πίσω από νταλίκες σε στενούς επαρχιακούς δρόμους έχουν ως
αποτέλεσμα τις αυτοκτονικές/δολοφονικές προσπεράσεις, δεν γίνονται αυτές "στη ψύχρα". Και τα τρενάκια έχουν αιτίες:
- Ο νταλικιέρης δεν διευκολύνει κάθε τόσο τους από πίσω να προσπεράσουν κάνοντας δεξιά και με φλας να τους δώσει σήμα καθαρού δρόμου
- Οι από πίσω δεν κρατάνε απόσταση καταρχήν πίσω από τη νταλίκα (αυτό που έλεγε ο Bayern7 είναι το σωστό, 3-4 μήκη αυτοκινήτου (ΟΚ όχι και 50 m...) κενό, όχι κολλητά στον πίσω προφυλακτήρα) αλλά και μεταξύ τους και πάνε όλοι σαν πρόβατα με το βλέμα κολλημένο στο μπροστινό τους και 2 m κενό.
- Τραβώντας στα άκρα αυτό που λέει ο markvag δε λένε μόνο "ε σιγά θα φτάσεις 1 nanosec γρηγορότερα" (*) αλλά όχι μόνο δεν κάνουν τίποτα να διευκολύνουν αλλά εμπιδίζουν κιόλας.
- Κακή εκτίμηση των δυνατοτήτων του αυτοκινήτου πχ. νομίζει ότι προλαβαίνει αλλά όχι...
(*) Μπορεί να έχει λόγο που προσπαθεί να φτάσει γρηγορότερα. Μου έχει τύχει πρόσφατα να πηγαίνω "αεροπορία"

σε επαρχιακό δρόμο προσπαθώντας να προλάβω το τελευταίο φέρι.
Η προσωπική μου στάση είναι, να έχω αρκετά γρήγορο αυτοκίνητο

ώστε να μην είμαι ποτέ για πολλή ώρα στο ¨τρενάκι" αλλά αν δεν μπορώ να το αποφύγω (πχ. έχει μήκος 100 αυτοκίνητα

) τουλάχιστον να μην κάνω τα παραπάνω.