Forum για τη Formula 1

Ποιος θα είναι ο νικητής;

0
N/A
0
N/A
1
25%
1
25%
0
N/A
0
N/A
1
25%
1
25%
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
ripper έγραψε:Δεν βγαίνει από πουθενά αυτό που λες, ότι δεν μπορούσε να στρίψει ο Leclerc.

Οχι ο Λεκλερκ. Ο Πιαστρι. Ο Λεκλερκ ήταν πολύ σωστά τοποθετημένος, στην αγωνιστική γραμμη.

Ότι δηλαδή εκεί που ήταν ο Πιαστρι, δεν υπήρχε καμία περίπτωση να στρίψει αυτός πρώτος στη 5, άρα γιαυτο δεν πήρε ποινή ο Λεκ.

< >
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
edmond έγραψε:Ο κανονισμός δίνει το δίκιο στον λεκλερκ, εφόσον βέβαια βγει κάποιος με το μέτρο και υπολογίζει άξονες, απόσταση από την αγωνιστική γραμμή, απεξ, ξερωγωτί.
Το ηθικό του θέματος είναι ότι ο σαρλ ξακρίζει με τρόπο να φοβήσει-ανακόψει τις ορέξεις των σφετεριστών. Ο πίσω λογικά θα κόψει αν όχι να φύγει ευθεία.
Φαντάσου τώρα να το κάνει αυτό στον ομόσταβλο :roll:
Ή φαντάσου ο χατζάρ να το κάνει αυτό στον μαξ. :shifty: τι τηλέφωνα θα είχαν πέσει στον πρώτο. :roll:

It’s called racing. Κάθε αγωνιζόμενος διεκδικεί το χώρο που του ανοίκει, τη στροφή που του «ανοίκει» στα πλαίσια των κανονισμών.

Δε τον πέταξε εκτός πίστας. Έχουμε δει πιο ζόρικα στριμώγματα. Είχε και ολόκληρο κερμπ δίπλα του.

< >
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#906174 https://www.crash.net/f1/news/1101509/1 ... a-sanction

With the stewards having already handed Lewis Hamilton a harsh penalty for lap one contact with George Russell at the same corner, there was an expectation that a similar five-second sanction would be dished out this time around. However, the stewards deemed that no further action was required, detailing: "Although Car 81 had achieved some overlap with Car 16, its front axle was not ahead of the front axle of Car 16. From the stewards' perspective, there was no realistic possibility of Car 81 completing the overtake from that position."

Το σκεπτικό εδώ είναι άκυρο, η επαφή συνέβη στην ευθεία, όχι μέσα στη στροφή

Και το κείμενο από το επίσημο σάιτ

Reason The Stewards reviewed video and in-car video evidence.
On the approach to turn 5, Car 81 moved to overtake Car 16 on the outside. Car 81
had some overlap on Car 16 but the front axle of Car 81 was not ahead of the front
axle of Car 16 and there was no possibility of Car 81 completing an overtake from
that position.
In the Stewards’ determination, Car 16 did not deliberately crowd Car 81 off the edge
of the track. Car 16 followed the racing line before the entry to turn 5 by moving
slightly to the left to open up for turn 5 and side to side contact occurred between the
two cars.
In the circumstances, the Stewards determined to take no further action,
Competitors are reminded that they have the right to appeal certain decisions of the
Stewards, in accordance with Article 15 of the FIA International Sporting Code and
Chapter 5 of the FIA Judicial and Disciplinary Rules, within the applicable time limits.

τι πάει να πει moved slightly to the left? Έχει μονοθέσιο slightly to the left, δεν πρέπει να το λάβεις υπόψιν?
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#906176 Νικο εγω, και δε νομιζω να θεωρεις τον εαυτο σου μεγαλυτερο υποστηρικτη του Λεκλερκ απο εμενα, δε συμφωνω με οσα γραφεις.

Ο κανονισμος που αναφερεις (των τελευταιων 3-4 χρονων), ηδη ειπα οτι ειναι μ@λ@κια που το γραφουν γιατι αναφερεται στη σχετικη θεση στο απεξ της στροφης για το αν θα δοθει χωρος στην εξωτερικη στην εξοδο της στροφης. Που εχω πει οτι διαφωνω και με τον κανονισμο γενικα (για το εμπρος αξονες τουλαχιστον στα ισα αλλιως πουλο ο απ'εξω στην εξοδο).
Αλλα εδω δεν πιστευω οτι η περιπτωση αφορα αυτον τον κανονισμο.

Ειναι στην ευθεια και μετα στα φρενα για τη στροφη, πολυ πριν το απεξ και δεν αφορα το χωρο που θα δοθει στην εξοδο. Δεν μπορει ο Πιαστρι να εξαφανιστει απο εκει ενω εχει φτασει τον εμπρος αξονα του στο μεσο του μονοθεσιου του Λεκλερκ.

Χωρο σαφεστατα και επρεπε να παρει ο Πιαστρι.
Κατα την αρχη του φρεναρισματος ο Λεκλερκ του μειωνει το χωρο παρα πολυ οριακα, σε βαθμο που για να μην ακουμπησουν επρεπε ο Πιαστρι να πατησει ολη τη λευκη γραμμη και μερικα εκατοστα απο το κερμπ.

Ο Λουης ας πουμε το εκανε, πατησε λιγο και στο κερμπ και μαλιστα ο Λεκλερκ του αφησε λιγο περισσοτερο χωρο, αλλα ως εμπειρος πηρε ολο το διαθεσιμο χωρο.
Ο Πιαστρι δεν το εκανε τοσο οσο ο Λουης, αλλα αν καποιος φταιει και θα μπορουσε να παρει ποινη αυτος ειναι ο Λεκλερκ.
Ξαναλεω οτι για μενα ειναι συζητησιμο, ακριβως γιατι ο Πιαστρι μπορουσε να παει λιγο ακομα πιο αριστερα και γενικα δεν ηταν σφαξιμο σαν κινηση, ισως ο Λεκλερκ θεωρησε οτι του αφησε τοσο οσο και ειχε στο νου οτι ο Πιαστρι μπορει να παει λιγο ακομα πιο εξω.

Αλλα μην λεμε πραγματα που δεν ειναι καν λογικα.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
Yugo_para_siempre έγραψε:Νικο εγω, και δε νομιζω να θεωρεις τον εαυτο σου μεγαλυτερο υποστηρικτη του Λεκλερκ απο εμενα, δε συμφωνω με οσα γραφεις.

@g

Αυτοί μαρτυράνε χωρίς ξύλο μανάρι μ. :s_rofl
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#906183 Ποιοι μαρτυραμε και τι μαρτυραμε ρε μαγκα;

Οτι περα απο τη Φερραρι εχουμε και μια αδυναμια σε εναν οδηγο;
Δηλαδη ποσο κρετινος θα ημουν αν ελεγα οτι αυτο δεν ισχυει, ενω κανει μπαμ απο τη Σεληνη;

Τι ακριβως επισημαινεις στον g και τι ακριβως εχει πλακα;
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
Yugo_para_siempre έγραψε:Ποιοι μαρτυραμε και τι μαρτυραμε ρε μαγκα;

Οτι περα απο τη Φερραρι εχουμε και μια αδυναμια σε εναν οδηγο;
Δηλαδη ποσο κρετινος θα ημουν αν ελεγα οτι αυτο δεν ισχυει, ενω κανει μπαμ απο τη Σεληνη;

Τι ακριβως επισημαινεις στον g και τι ακριβως εχει πλακα;

Εικόνα

Yugo απάντησε
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#906193 Όχι δεν έπρεπε να πάρει χώρο ο Πιάστρι, αυτός ήταν που ρίσκαρε μπας και ο άλλος φοβηθεί και του δώσει χώρο.

Κάποιος είπε ότι μπορούσε να πάει μισό μέτρο πιο πέρα. Ο από πίσω ήξερε που θα πάει ο μπροστινός του. Αν ήταν έτσι ας πήγαινε αυτός μισό, ένα μέτρο πιο μέσα.... δεν πάει όμως, απέξω θέλει να πάει.... Αγώνας είναι στο όριο είμαστε, εκμεταλλευόμαστε όλο τον διαθέσιμο χώρο, αν κρατηθεί πιο μέσα ο Λεκλέρ θα πρέπει να πάει πιο αργά δεν θα μπορέσει να πάρει την στροφή με την ίδια ταχύτητα. Έχει προτεραιότητα δεν έχει λόγο να γίνει πιο αργός επειδή ο άλλος που είναι από πίσω προσπαθεί να κάνει τη μαλαγανιά του. Που καλώς την κάνει οδηγός αγώνων είναι και λέει "κι αν μου κάτσει", ας δοκιμάσω.

Μου αρέσει που μερικοί δεν μασάνε είτε για αν αφήσουν/μην αφήσουν κάποιον γνωστό επιθετικό οδηγό είτε για να χωθούν/μη χωθούν σε άγρια αμυντικό οδηγό.

Να σημειωθεί ότι τον Όσκαρ τον πάω πολύ περισσότερο από τον Λεκλέρ αλλά εδώ δεν είχε δίκιο. Ο οποίος Όσκαρ έχει αποδείξει ότι δεν μασάει από Μαξ κλπ.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
sknipper έγραψε:...Έχει προτεραιότητα δεν έχει λόγο να γίνει πιο αργός επειδή ο άλλος που είναι από πίσω προσπαθεί να κάνει τη μαλαγανιά του...

Τι μαλα...γανιες ειναι αυτες που λες ωρε Σκνιπερ? Ο Λεκλερκ σταθηκε στην εσωτερικη και ο Πιαστρι ειχε χωρο να σταθει μονο στην εξωτερικη. Κατι που βλεπουμε 100 φορες σε καθε αγωνα δηλαδη. Ο μπροστινος να επιλεγει τη γραμμη που θελει να κρατησει και ο πισω να πηγαινει στην αλλη (την ελευθερη) μερια της πιστας.

Ο κανονισμος δεν απαγορευει να σταθεις διπλα απο τον προπορευομενο (απο την εσωτερικη ή την εξωτερικη) καθως προσπαθεις να προσπερασεις. Ο κανονισμος οριζει οτι πρεπει οι οδηγοι να δωσουν χωρο ισο ή μεγαλυτερο απο το φαρδος ενος μονοθεσιου στον αντιπαλο τους. Εδω ο Πιαστρι αρχικα ειχε τον απαραιτητο χωρο, μεχρι που ο Λεκλερκ αρχισε να πηγαινει διαγωνια και να κλεινει σιγα σιγα το χωρο.

Το οτι τσουγκρισαν ενω ο Πιαστρι πατουσε ηδη την ασπρη γραμμη (προς την οποια τον εξωθουσε συνεχως ο Λεκλερκ) δειχνει οτι η παραβαση ειναι 100% του Μονεγασκου που εκλεινε το δρομο.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#906197 Ενώ εσύ δεν λες μαλα.....γανιες :lol:

Η γραμμή του Λεκλερκ είναι αμυντική, κρατάει την εσωτερική δική του για να έχει πλεονέκτημα στην στροφή. Αν καθόταν αριστερά, πάνω στην αγωνιστική γραμμή, θα ερχόταν δεξιά ο Π και θα είχε αυτός το πλεονέκτημα. Γιατί αυτός που έχει την εσωτερική ορίζει το στρίψιμο.

Ναι κάνει λίγο αριστερά ο Λεκλερκ και ναι ακουμπούν λίγο.
Όμως είχε χώρο ο Π να πάει πιο άκρη. Δεν πήγε.

Επειδή δεν θα περνούσε ποτέ από έξω και επειδή ήταν αρκετά πιο πίσω, θεωρήθηκε αγωνιστικό συμβάν.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
George_Prix έγραψε:
sknipper έγραψε:...Έχει προτεραιότητα δεν έχει λόγο να γίνει πιο αργός επειδή ο άλλος που είναι από πίσω προσπαθεί να κάνει τη μαλαγανιά του...

Τι μαλα...γανιες ειναι αυτες που λες ωρε Σκνιπερ? Ο Λεκλερκ σταθηκε στην εσωτερικη και ο Πιαστρι ειχε χωρο να σταθει μονο στην εξωτερικη. Κατι που βλεπουμε 100 φορες σε καθε αγωνα δηλαδη. Ο μπροστινος να επιλεγει τη γραμμη που θελει να κρατησει και ο πισω να πηγαινει στην αλλη (την ελευθερη) μερια της πιστας.
Το οτι τσουγκρισαν ενω ο Πιαστρι πατουσε ηδη την ασπρη γραμμη (προς την οποια τον εξωθουσε συνεχως ο Λεκλερκ) δειχνει οτι η παραβαση ειναι 100% του Μονεγασκου που εκλεινε το δρομο.
Εγώ λέω περίεργα; Εσύ πας να βγάλεις τον Όσκαρ αθώα περιστερά.
Η κανονική διαδρομή είναι η αγωνιστική. Ένας είναι ο δρόμος, βασικά δεν υπάρχει δρόμος άλλος εκτός της αγωνιστικής αν είσαι μπροστά και ο Λεκλέρ ήταν μπροστά (αν δεν είσαι μπροστά είσαι πίσω και πίσω δεν ήταν οπότε ας το ξεπεράσουμε αυτό, ήταν μπροστά). Δεν εξωθούσε κανέναν, πήγαινε στο δρόμο του.
Για οποιονδήποτε είναι από πίσω πρακτικά είναι σαν ο δρόμος να στενεύει, σαν να καταργείται η αριστερή "λωρίδα". Εσύ προφανώς αυτό αρνείσαι να το καταλάβεις, έχεις μάθει να βλέπεις σήματα στους δρόμους όταν πχ έχει έργα που σε προετοιμάζουν ότι οι 3 λωρίδες γίνονται 2 και μετά 1 και θα ενσωματωθούν κλπ, έτσι δεν είναι; Ε, αυτοί είναι επαγγελματίες οδηγοί αγώνων και ξέρουν κάτι παραπάνω, και αυτό το ξέρουν και χωρίς ταμπέλες, δέξου το ότι δεν χρειάζοντι ταμπέλες να τους το λέει και τέλος.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#906199 Παω να μιλησω λιγο με τη γατα μου παιδες. Θεωρω οτι η συγκεκριμενη κουβεντα θα εχει μεγαλυτερο νοημα απο το να απαντησω στα τελευταια 2 ποστακια :lol:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
George_Prix έγραψε:Παω να μιλησω λιγο με τη γατα μου παιδες. Θεωρω οτι η συγκεκριμενη κουβεντα θα εχει μεγαλυτερο νοημα απο το να απαντησω στα τελευταια 2 ποστακια :lol:
Μίλα και με τα ψάρια σου. Όντως καλύτερα να μην απαντήσεις. :innocent:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#906201 Αφου εχεις φαγουρα, ειμαι υποχρεωμενος να σε ξυσω :s_dunno

sknipper έγραψε:Μίλα και με τα ψάρια σου. Όντως καλύτερα να μην απαντήσεις. :innocent:

Μονο γατα εχω. Τα ψαρια ψαχνω να τα βρω στο ιντερνετ μπας και τα ξεψαρωσω λιγακι :iconcool:

sknipper έγραψε:Εγώ λέω περίεργα; Εσύ πας να βγάλεις τον Όσκαρ αθώα περιστερά.

Τον εχω γραμμενο κανονικα τον Οσκαρ. Ειναι απλα ενας οδηγος που σταθηκε στο μονο σημειο της πιστας που του επετρεψε ο Λεκλερκ να σταθει, στην εξωτερικη γραμμη. Ο μπροστα επιλεγει γραμμη και ο πισω παει αυτοματα στην αλλη μερια. Εδω και δεκαετιες. Γκεγκε? :rtfm:

sknipper έγραψε:Η κανονική διαδρομή είναι η αγωνιστική. Ένας είναι ο δρόμος, βασικά δεν υπάρχει δρόμος άλλος εκτός της αγωνιστικής αν είσαι μπροστά και ο Λεκλέρ ήταν μπροστά (αν δεν είσαι μπροστά είσαι πίσω και πίσω δεν ήταν οπότε ας το ξεπεράσουμε αυτό, ήταν μπροστά). Δεν εξωθούσε κανέναν, πήγαινε στο δρόμο του.

Παλι λαθος κανεις. Στην προκειμενη ο Λεκλερκ αρχικα επελεξε τη "λανθασμενη" εσωτερικη γραμμη και οχι τη "σωστη" εξωτερικη. Και προφανως καλα εκανε απο το να σταθει ο ιδιος στην εξωτερικη και να αφησει τον Πιαστρι στην εσωτερικη :s_yes

sknipper έγραψε:Για οποιονδήποτε είναι από πίσω πρακτικά είναι σαν ο δρόμος να στενεύει, σαν να καταργείται η αριστερή "λωρίδα".

Βεβαια αυτος ειναι ενας βλακωδης και δολοφονικος κανονισμος, που ευτυχως υπαρχει μονο στο μυαλο σου και οχι στην πραγματικοτητα. Ο κανονισμος λεει οτι πρεπει ο καθε οδηγος να δινει στον αντιπαλο του στην ευθεια, φαρδος ενος μονοθεσιου μεχρι την ακρη της πιστας. Και για να απαντησω στην αλλη αστειοτητα που διαβασαμε (ας εκανε πιο ακρη ο Πιαστρι), ΟΧΙ δεν ηταν υποχρεωμενος ο Πιαστρι να βγει περαν της ασπρης γραμμης που οριοθετει την πιστα, ωστε να πλασαριστει ακομα καλυτερα ο Λεκλερκ για την επερχομενη στροφη :rtfm:

sknipper έγραψε:Εσύ προφανώς αυτό αρνείσαι να το καταλάβεις, έχεις μάθει να βλέπεις σήματα στους δρόμους όταν πχ έχει έργα που σε προετοιμάζουν ότι οι 3 λωρίδες γίνονται 2 και μετά 1 και θα ενσωματωθούν κλπ, έτσι δεν είναι; Ε, αυτοί είναι επαγγελματίες οδηγοί αγώνων και ξέρουν κάτι παραπάνω, και αυτό το ξέρουν και χωρίς ταμπέλες, δέξου το ότι δεν χρειάζοντι ταμπέλες να τους το λέει και τέλος.

Για την ακριβεια εγω εχω μαθει να γραφω στα @@ μου τα σηματα και να κρινω μονος μου το σωστο, οπως κανουν οι οδηγοι αγωνων πιστας που περιγραφεις. Οποτε μη με ανακατευεις εμενα με τους κοινους θνητους και κρατα την προσεκτικη αναγνωση των σηματων για τον εαυτο σου (καθως κανεις ποδηλατο) :s_tongue