Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
edmond έγραψε:Ισχύει.
Τω καιρώ εκείνω κάναμε Αθήνα-Costa Navarino(προφανώς δεν υπήρχε, το χωριό μου είναι δίπλα, το λέω σαν σημείο αναφοράς) ένα 7ωρακι αμάσητο, αβάδιστο, αβίαστο.
Κακιά Σκάλα θα την θυμάστε, μετά Αχλαδόκαμπος(Κωλοσούρτης), Τρίπολη, Μεγαλόπολη όοοοολο ορεινό στροφιλίκι, μια ευθεία μέσα από τα χωριά της Μεσσηνίας μέχρι Ασπρόχωμα και μετά το κομμάτι που συζητάμε τώρα. Το οποίο κομμάτι είναι Costa Navarino approved, πρακτικά ο δρόμος αυτός εξυπηρετεί το αεροδρόμιο που είναι δίπλα στη Μεσσήνη μέχρι κεισαπέρα :roll: .
Οι μάτσο τουρίστες δεν ανέχονται τον κωλόδρομο αυτόν της πρπ 1 ώρας έχοντας ήδη σκάσει τα ωραία τους λεφτουδάκια για διαμονές του 1000ρικου και βάλε. Αν δεν υπήρχε δλδ το ξενοδοχείο, δεν ξέρω αν υπήρχε η σχετική πρεμούρα να τον φτιάξουν.

Eιναι δεδομενο οτι ο δρομος γινεται λογω του ξενοδοχειου αλλα πιεζουν πολυ και οι ταξιτζηδες της πολης, χανουν πολυ χρονο ετσι οπως ειναι σημερα.

Παντως δεν νομιζω να μην εχει νησιδα με μπαριερες αναμεσα. Επισης απο κατι βιντεακια που ανεβαζει ενας ντοπιος με δρονο :lol: ειναι εντελως νεα χαραξη ή κανω λαθος;
Άβαταρ μέλους
By bebes
#905644 Απ'οτι μας ειπαν οι φιλοι μας στην Καλαμάτα (μεσα απο τη νομαρχία), τον δρόμο τον επέβαλε ο Κόστας Ναυαρίνος, αλλιώς σιγα μη γινόταν. Τωρα μαζι με τον βασιλικό θα ποτιστεί κιη γλάστρα.
Η χάραξη δεν ξερω αν ειναι καινούρια (στιλ Εγνατίας), αλλά ειναι πολύ διαφορετικά τα νεα κομμάτια απο το υπάρχον δίκτυο (για να ανε στροφες, κλπ)
Άβαταρ μέλους
By GTS
bebes έγραψε:Απο Αθήνα μέχρι Costa Navarino θα πηγαίνει αυτοκινητόδρομος (εστω κι αν στα τελευταια χιλιομετρα δεν θα ειναι "πράσινος")

*Σχετικά με διαβατήρια κλπ, δεν μας αγγίζουν. Η γυναίκα εχει (είχε) γιαγια Μανιάτισα :rtfm:
Μεταξυ άλλων πηγαμε να ελέγξουμε και τα λιοστάσια που μας προμηθευαν λαδι τόσα χρόνια :eat:

Αφού είπε ότι δεν θα έχει νησίδα. Ποτέ θα είναι έτοιμος ο νέος δρόμος;
Άβαταρ μέλους
By GTS
edmond έγραψε:Ισχύει.
Τω καιρώ εκείνω κάναμε Αθήνα-Costa Navarino(προφανώς δεν υπήρχε, το χωριό μου είναι δίπλα, το λέω σαν σημείο αναφοράς) ένα 7ωρακι αμάσητο, αβάδιστο, αβίαστο.
Κακιά Σκάλα θα την θυμάστε, μετά Αχλαδόκαμπος(Κωλοσούρτης), Τρίπολη, Μεγαλόπολη όοοοολο ορεινό στροφιλίκι, μια ευθεία μέσα από τα χωριά της Μεσσηνίας μέχρι Ασπρόχωμα και μετά το κομμάτι που συζητάμε τώρα. Το οποίο κομμάτι είναι Costa Navarino approved, πρακτικά ο δρόμος αυτός εξυπηρετεί το αεροδρόμιο που είναι δίπλα στη Μεσσήνη μέχρι κεισαπέρα :roll: .
Οι μάτσο τουρίστες δεν ανέχονται τον κωλόδρομο αυτόν της πρπ 1 ώρας έχοντας ήδη σκάσει τα ωραία τους λεφτουδάκια για διαμονές του 1000ρικου και βάλε. Αν δεν υπήρχε δλδ το ξενοδοχείο, δεν ξέρω αν υπήρχε η σχετική πρεμούρα να τον φτιάξουν.

Περιέργως θυμάμαι σε κάποια τμήματα πηγαίναμε με 120 ενώ τώρα με 100 αλλά μάλλον γιατί τα αμάξια είναι μεγαλύτερα τώρα και ο δρόμος φαίνεται μικρότερος. Τότε υπήρχε σιδηρόδρομος στην Πελοπόννησο και δεν ήταν οδικώς η μόνη επιλογή.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#905673 Ρε συ Bebe κάποια χρόνια πριν πληρώναμε την Πελασγία 5 φορές διόδια με αντίτιμο από 50 λεπτα.

Έχουμε βάλει και αυτό το μπλιμπ μπλιμπ κ ούτε καταλαβαίνουμε τι πληρώνουμε πια.

Πήγα από Πάτρα προς Καλόγρια προηγούμενο σκ και έχει διόδια 3.60.

Μιλώντας με τους ανθρώπους της περιοχής μου είπαν «κανένας δεν πάει από την καινούριο φαΐ τις καθημερινές μετακινήσεις, φωνάζουν όλα τα χωριά γιατί πάνε από μέσα πλέον.» Έφτιαξαν δρόμο για να μην σκοτώνεται ο κόσμος και απλά θα σκοτώνεται αλλού
Άβαταρ μέλους
By GTS
#905681 Στην εφαρμογή βλέπεις τις κινήσεις σε 1 δευτερόλεπτο. Ο καινούριος με 3.60 είναι τζάμπα τόσο πλήρωσα και εγώ αλλά αξίζει μόνο αν θέλεις να πας στην Πάτρα και μετά Αθήνα για τοπικές μετακινήσεις ανάλογα ποσό κοντά είσαι, περισσότερο βολεύει τουλάχιστον εμένα μετά την Ανδραβιδα να πάω στον Πύργο με τον παλιό. Η ασφάλεια έχει ανεβεί κατακόρυφα γιατί αυτοί που ξεκινάνε να πάνε Αθήνα προφανώς δεν θα πάνε από τον παλιό γιατί ο καινούριος είναι φθηνός.
Άβαταρ μέλους
By bebes
#905759 Δεν το συζητάμε οτι αν θες να πας Καλαματα Αθηνα, ή Καλαματα Κόρινθο, ο αυτοκινητοδρομος είναι "μονόδρομος".
Απλα σχολίασα γιατι μου εκαναν εντυπωση τόσα πολλοί σταθμοί διοδίων σε τόσο σύντομο διαστημα και μάλιστα σε δρόμο της ίδιας εταιρίας.
Άβαταρ μέλους
By GTS
bebes έγραψε:Δεν το συζητάμε οτι αν θες να πας Καλαματα Αθηνα, ή Καλαματα Κόρινθο, ο αυτοκινητοδρομος είναι "μονόδρομος".
Απλα σχολίασα γιατι μου εκαναν εντυπωση τόσα πολλοί σταθμοί διοδίων σε τόσο σύντομο διαστημα και μάλιστα σε δρόμο της ίδιας εταιρίας.

Στο νέο Πάτρα πύργος πάντως είναι μια χαρά με 3.6 για μένα τουλάχιστον στην έξοδο που βγήκα ενοιωθα ότι τους τα πήρα. Στο σημείο που βγήκα αν θέλει κάποιος να πάει στον Πύργο είναι πανεύκολα, Κουρουτα-Πυργος είναι 15 λεπτά χαλαρά. Εγώ βγήκα γιατί είχα μια δουλειά να κάνω στην περιοχή και μετά δεν μπήκα για το διόδιο αλλά γιατί ο αυτοκινητόδρομος είναι ανατολικά μέχρι να φτάσω εκεί έχω κάνει το 1/3 της διαδρομής προς Πύργο.

Από το Ελευσίνα μέχρι την Πάτρα εκεί να δεις σφαγή από Διόδια είναι το ποιο ακριβό κομμάτι. Ελευσίνα με Τρίπολη νομίζω είναι λίγο ποιο φθηνό πέρα ότι παρακάμπτω ένα διόδιο γιατί πηγαίνω στο Ναύπλιο και πάω από τον παλιό συνήθως. Τρίπολη Καλαμάτα το έγραψα είδη το 1ο διόδιο μετά από Τρίπολη το παρακαμφτείς εύκολα.

Γενικά τα πράγματα δεν είναι άσχημα για τους ντόπιους. Τους Αθηναίους πιάνουν.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#905926 Άσχημα είναι για τους ντόπιους. Θες δρόμο να κάνεις τη δουλειά σου με ασφάλεια. Αν θες να πας και να γυρίσεις με ασφάλεια από Πάτρα για κάτω Αχαγια 7.20 γιατί είσαι δάσκαλος πχ την ρουφήξες. Πας από τον παλιό και μέτρα από τα χωριά και είσαι χειρότερα και απ ότι πριν τον νέο δρόμο.
Άβαταρ μέλους
By Geralt
#905929 το επόμενο σκ θα κάνω την διαδρομή Ηγουμενίτσα -Θεσσαλονικη
σε τι κατάσταση είναι η Εγνατία ρε παιδιά;
είναι πολλά τα σημεία που μειώνουν τις 2 λωρίδες ;
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#905931 ναι , μέσα στα τούνελ της Ηπείρου οι δυο γίνονται μία . Να παρακαλάς να πέσεις σε βιαστικούς νταλικέρηδες.
Άβαταρ μέλους
By Geralt
mousatos έγραψε:ναι , μέσα στα τούνελ της Ηπείρου οι δυο γίνονται μία . Να παρακαλάς να πέσεις σε βιαστικούς νταλικέρηδες.

ουφ!
εχω και τους ορτοντοξ μπροδερς ε? θα την κανω πρωι πρωι :hmmm:

στον πολυμυλο (να τις βαλουν τις πατατες στον γκωλο τους) εξακολουθουν να υπαρχουν 2 ολοκληρα γκισε στα διοδια?
Άβαταρ μέλους
By GTS
bibendum έγραψε:Άσχημα είναι για τους ντόπιους. Θες δρόμο να κάνεις τη δουλειά σου με ασφάλεια. Αν θες να πας και να γυρίσεις με ασφάλεια από Πάτρα για κάτω Αχαγια 7.20 γιατί είσαι δάσκαλος πχ την ρουφήξες. Πας από τον παλιό και μέτρα από τα χωριά και είσαι χειρότερα και απ ότι πριν τον νέο δρόμο.

Δεν γνωρίζω την περιοχή που αναφέρεις αλλά ο δρόμος φτιάχτηκε για να εξυπερετει την Ηλεία όποτε δεν ξέρω τι παίζει εκεί πέρα. Όταν είχαν την μεγάλη παράκαμψη πέρασα μέσα από περιοχές της Πάτρας που πέρναγε ο δρόμος το 1980 και έπαθα σοκ από την περιοχή ποσό χάλια είναι. Πιθανόν το πρόβλημα να είναι τοπικό, 1000 δρόμοι να φτιάξεις δεν κανείς τίποτα.

Πύργο-Αμαλιαδα-Γαστουνη- Ανδραβιδα εξυπηρετεί φοβερά έφοσων θέλεις να πας στην Πάτρα η το σύνηθες στην Αθήνα, αν θέλεις να τον χρησιμοποιήσεις τοπικά δεν αξίζει τον κόπο μπες βγες. Το 80% της κίνησης στις περιοχές αυτές είναι προς Αθήνα πάντως να έχεις υπόψιν καθώς έχει πολλές νταλίκες που κουβαλούν τοπική παραγωγή.
Άβαταρ μέλους
By elvet
Geralt έγραψε:το επόμενο σκ θα κάνω την διαδρομή Ηγουμενίτσα -Θεσσαλονικη
σε τι κατάσταση είναι η Εγνατία ρε παιδιά;
είναι πολλά τα σημεία που μειώνουν τις 2 λωρίδες ;

Από την Κοζάνη μέχρι τη Βέροια πάνω από τα μισά και παραπάνω τούνελ είναι μίας λουρίδας (τα 3 πρώτα και τα 3 τελευταία είαν 2πλα). Εχει και κλεισίματα για ασφαλτοστρώσεις (ήδη μετά τα Μάλγαρα, αν και πρέπει να τελείωσαν). Γενικά υπομονή (ευτυχώς δεν έχεις να προλάβεις καράβι), δώσε χρόνο. Σήμερα χάλασε η λουρίδα e-pass στα διόδια Τύριας. Τα διόδια είναι στενά με 2-3 λουρίδες και νομοτελειακά ο τουρίστας ή ο μ@λ@κας θα κλείσει εύκολα τη λουρίδα e-pass που βρίσκεται συνήθως στη μέση.